ממליצה על טיסות עם BA דרך לונדון היישר לוונקובר - כך שבחזור עצרנו לטיול בין 7 שעות בלונדון :-)
מה בין first nation האינדיאנים בקנדה ובין השואה שלנו? מה קווי הדמיון בין השואה שלנו העם היהודי לעם שעבר הכחשה של הזהות שלו לאורך דורות....ככה התחלנו את הביקור שלנו בקנדה ונקובר בהילל - עם בראד המדהים. אפשר לקבוע איתו דרך סיורים והסברים בHILLEL / איסור כתיבת השפה ולעומת זאת גילוף בעץ (טוטם גבוההה) עם תרבות שהצליחה בדרך לא דרך להישמר.... ממשלת קנדה התנצלה בפניהם רק לא מזמן -
הזמנו סיור לימודי . כשמתחילים את הבוקר בשירות היהודי של השירות הסוציאלי ( הרווחה) באים מתודלקים בכח ורגש עז על מי אנחנו כעם. תמיכה וערבות הדדית כולל גם למי שלא יהודי. חוזק שקהילות יהודיות מפגינות ומשמרות .
לסיים בארגון הלל ולשמוע את מר בראד מדינס, בן ה73!!!! תחושת הרוחניות של בני משפחתו בהרים הידהדה ממרחקים והיפנטו אותי.
לנגן את ה"תקווה" בכלי מוסיקה בתדרים וצלילים בבית האבות היהודי, לפגוש את הצעירים באולם מתעמלים מחייכים ומביטים קדימה בגילם המופלג, עם המבוגרת ביותר בת ה108#לקבל כמו מתנה מסבתא עם ממתקים ודגל קנדה. נתן את החיבור של הרוח והתקווה. יום משוגע במעברים ביניהם..
רח' המינסטון , וונקובר הומלסים של הביוקר.
מלא שיכורים ומסוממים שמוגדרים לכמה בלוקים בלבד. מרוכזים באזור ממש לא רחוק מרחובותיה הכי יפים של וונקובר.שחור ולבן זה זה. שמן ומים זה זה.
ביקור בכמה אזורים קרובים עם סיפורים משלהם; צ'יינה טאון, דאון טאון - Gas town והפאבים ברח' המים , סיור בשכונה יהודית אחר סיפוריהן של משפחות יהודיות עם מייקל שוורץ. ומפגש על בירה ומתאבנים בפאב , עם קטיה וז'ק , יהודים שחיים כאן, ועובדים כאן ומקבילים לנו. קטיה ממקסיקו וז'ק מונצואלה. החמימות ניצחה!
שבת שלום מווסט וונקובר. ארוחת ערב חגיגית ורשמית.
"שבט אחים גם יחד הנה מה טוב ומה נעים" גאווה ישראלית יהודית במיטבה.
מבואות החרמון מועצה אזורית מבואות החרמון מועצה אזורית הגליל העליון מועצה מקומית מטולה עיריית קרית שמונה יסוד המעלה מועצה מקומית
ממליצים על יום טיול בפארק LYNN CANYON ECOLOGY CENTER .