זהו סיפורם של שישה מוצ'ילרים בדרום אמריקה... לאחר הרבה תכנונים, קניות, וטיסות נחתנו באקוודור, והתחלנו את המסע שלנו ביבשת המיוחדת הזאת. המסע, התחיל באקוודור, המשיך בפרו והסתיים בברזיל. שנה לאחר מכן, מרוב געגועים ליבשת, טסנו לחודש בקולומביה. אשמח לשתף אתכם בטיול המטורף ביבשת הרחוקה, שמסתבר שמתאימה לא רק למטיילים אחרי צבא אלא גם למשפחה שלמה.
אז רגע לפני שאתחיל לספר לכם על הטיול, על המקומות המומלצים בעיני ואלו שפחות, הנופים המרגשים, המקומיים הנחמדים, הריחות והטעמים ובעיקר השפה שמתגלגלת על הלשון, אספר לכם קצת עלינו. זוג הורים וארבעה ילדים (בגילאים 8,12,13,16), אוהבים מאוד לטייל בארץ ובחול, להכיר תרבויות שונות, לשלב בטיולים טרקים, חופים ומסעדות. חשוב לי להדגיש כי הבלוג מיועד הן למשפחות שאוהבות לטייל, הן למוצ'ילרים אחרי צבא וכמובן לכל מי שרוצה להגיע אל היבשת המדהימה הזאת. לכל מי שיש שאלות על אחת מהמדינות שאספר בבלוג, מוזמן בשמחה רבה לפנות אלי בפרטי :)
וזהו אחרי הקדמה קצת ארוכה בואו נצא לדרך!
אז רגע לפני שממריאים, אני אקח אתכם לתכנון של הטיול. בהתחלה לא ידענו איך ניתן לבחור את המדינות המתאימות ביותר לטיול הראשון שלנו ביבשת, אילו מדינות יתאימו לזמן קצר יחסית (חודש וחצי, בדרום אמריקה זה יחסית לא הרבה זמן), ולמזג האוויר בתקופת החגים (מסוף אוגוסט ועד לתחילת אוקטובר). כמובן שרצינו להכיר כמה מדינות, ולשלב בטיול טרקים, חופים, נסיעות לא יותר מדי ארוכות (שוב הכל במונחים של דרום אמריקה) ועוד...
אז עכשיו אני פונה אליכם, לכל מי שנמצא בשלבי התכנון של המסע שלו ומתלבט לאיזה מדינות כדאי להגיע, אילו מדינות הן המתאימות ביותר עבורו. צר לי לומר שאין כאן תשובה חד משמעית, אין מדינה מיוחדת יותר או שווה פחות, לכל מדינה יש את הייחודיות שלה, את הנופים שלה, את האנשים, הטעמים, הריחות, הכל שלה. אבל כמובן שבזמן התכנון של הטיול צריך להתחשב במספר משתנים. מזג האוויר- ישנם מקומות ביבשת שלא ניתן להגיע אליהם בתקופות שונות בשנה ולעומת זאת, חלק מן המדינות שנמצאות על קו המשווה בעלות מזג אוויר יחסית קבוע לאורך כל השנה. בחירת המדינות מושפעת גם מאורך הטיול. אשמח לעזור בפרטי לכל מי שמתלבט אילו מדינות מתאימות למסע שלו.
בחזרה למסע שלנו , בחרנו באקוודור כמדינה הראשונה ביבשת על מנת לקבל "נחיתה רכה". אקוודור היא מדינה קטנה יחסית (שוב, מזכירה, לא במונחים שלנו אלא במונחים שם), מצב הכבישים (סביר לגמרי!) והקרבה בין המקומות המרכזיים שנמצאים על המפה, כל אלה אפשרו לנו לשכור בה רכב. רבים סבורים כי באקוודור עצמה אין כל כך מה לחפש, ואיי גלאפאגוס הינם הסיבה היחידה לבקר במדינה. אך, בעיני זאת טעות גדולה! הנופים, העיירות הקסומות ובעיקר המקומיים - כל זה השאיר בנו את הרצון לחזור ולראות עוד!
המדינה השנייה היא לא אחרת מאשר פרו, בירת הטרקים של היבשת! בפרו ישנם מהטרקים היפים ביותר בעולם, המפורסמים ביותר הינם הווי וואש, הסנטה קרוז והסלקנטאי, וכל מי שמחפש לשלב טיולים ונופים עוצרי נשימה זאת המדינה עבורו! רבים סבורים כי המדינות הללו לא מתאימות עבור משפחות עם ילדים, אולם הכל תלוי בהעדפות שלכם. אנחנו משפחה שמאוד אוהבת לטייל, וכמובן שהטרקים הללו היוו אתגרים לא פשוטים בכלל, אך זאת אינה חוויה בלתי אפשרית! ובכללי כמעט בכל המדינות בדרום אמריקה, הטרקים היומיים ובעיקר מרובי הימים, מספקים חוויה כל כך עוצמתית שאין שנייה לה בעיני ולכן לא הייתי מוותרת עליה.
והמדינה השלישית, איך לא, ברזילללללללל! אז את ברזיל בחרנו מכמה סיבות - החופים (קצת בטן גב לא יזיק לאף אחד), השמחה, החופש, וכמובן הנופים המטורפים. רבים בוחרים להוציא אותה מהמסלול שלהם בעקבות הגודל שלה, הטיסה הארוכה לריו דה זניירו, וההרגשה של חוסר המיצוי. אך אני לא מסכימה איתם, בעיני גם ביקור של שבוע בריו דה זניירו ושייט לאחד האיים בברזיל הינו חוויה מטורפת שללא ספק כדאי לשלב בטיול בדרום אמריקה. כמובן שבברזיל עצמה ניתן לטייל חודשים ולהרגיש שעוד לא ראיתם רבע מהמדינה, אך בעיני הביקור בה, וגם לקצת זמן הוא פשוט חובה!
ובקולומביה, ביקרנו שנה לאחר מכן, וללא ספק היא המדינה האהובה עלינו ביותר! אני שומרת את הסיפור עליה לפרקים הבאים, יש למה לחכות...
אז בקרוב אתחיל לספר לכם על הטיול שלנו, אתחיל באקוודור, אמשיך לפרו וכך הלאה, אתמקד בהמלצות ובמקומות שלא כדאי לפספס בביקור במדינות הללו, דברים נוספים שחשוב לדעת, הטיולים, החופים, הערים שאסור לוותר וביחד נבנה את המסלול המתאים ביותר עבורכם.
תודה שקראתם עד לכאן וניפגש בפרק הבא :)