טסנו מחמישי עד חמישי מה11.4.24 עד 18.4.24 .

היינו יחסית גמישים בתאריכים ואת הטיסות סגרנו בערך 8 חודשים מראש דרך הסוכן סתיו נוח שבאמת מצא לנו את הטיסה הכי זולה מציינת שעשיתי גם חיפוש במקומות אחרים להשוואה .

הטיסה עלתה בערך 6,000 שח כולל מזדוות עד 30 ק"ג . ✈️

הטיסה דרך אייר סיישל היא טיסה ישירה כ6 שעות טיסה .

בהלוך והחזור היו לנו עיכובים בגלל המצב במדינה/בעולם אז לא להתרגש, לדעתי עדיין עדיף טיסה ישירה על קונקשיין עם עצירה !

בנוסף גם את המעבורות ממאהה לפרסלין, מפרסלין ללה דיג וחזרה מלה דיג למאהה סגרנו דרכו 🚢

מעבורות יצאו לנו 320 יורו .

(סיפון עליון)

טלפון של נוח - +27761570044

בשדה התעופה כבר חיכה לנו נהג עם שלט עם השמות שלנו .

ככה גם בכל העברה שעשינו .

לדעתי זה מקל על הנחיתה אל תוותרו על זה, אלא אם אתם משכירים שם רכב כמובן . 🚗

מוניות סגרנו דרך גיל המדהים שעזר לי בכל שאלה וחפירה ותאמינו לי שאני אוכלת ראס 🤦🏽‍♀️

סה"כ לקחנו 4 מוניות 🚖 :

ביום הראשון משדה התעופה למעבורת לפרסלין,

ביום האחרון מהמעבורת במאהה חזרה לשדה התעופה,

מונית מהמעבורת בפרסלין לדירה שלנו שם,

ומונית מהדירה בפרסלין למעבורת ללה דיג .

סהכ מוניות יצא בערך 116 יורו .

טלפון של גיל - 0543093539

*פרסלין 11-15.4*

בפרסלין לקחנו דירה עם נוף וחוף מהממים בחרתי את המיקום של הדירה כי בעלי אוהב לדוג🎣 והיה שם חוף עם עומק שהוא יכל לדוג שם מאיזה אי קטן 🏝 .

היו שם גם מלא שוניות בכל הרצועה שעשיתי בהם שנירקולים🤿 ראיתי מלא סוגים של דגים 🐠🐟🐡, ואפילו 3 טריגונים !

( להיזהר מהזנב שלהם אפשר להגיע לבית חולים מעקיצה שלהם 🚑 )

לא לקחנו ארוחות שם,

אבל 5 דק הליכה מהדירה היה לנו סופרמרקט 🛒 שבו עשינו קניה איך שהגענו שיהיה לנו לארוחות בוקר .

🍌🍍🍇🍞🥐🧀🍳☕️

בנוסף הייתה לנו תחנת אוטובוס 2 דק הליכה מהדירה שבה השתמשנו פעמיים לנסיעות באי . 🚌

נסיעה אחת נסענו למרכז העיר לרצועת החוף Cote D'Or .

יצא לנו ביום ראשון וזה היום החופשי שלהם אז רוב החנויות שם היו סגורות, אבל מסעדות על החוף ופודטראקס של אוכל מקומי כן היו פתוחים .

בפעם השניה נסענו לחוף Anse Lazio המעלף !

מציינת שהאוטובוס לא מגיע עד החוף עצמו הוא מוריד בתחנה כלשהי ואז יש עוד הליכה של 10 דק בערך בעליה וירידה . 🚎

בחזור תפסנו טרמפ עם זוג שיצא מהחוף חזרה עד לתחנת האוטובוס סטייל פקין אקספרס🤣

סוד קטן למי שלא יודע ..

בחוף Anse Lazio יש כניסה סודית בהליכה של גג 10 דקות בג'ונגל ואז מגיעים למפרץ שנקרא אצל המקומיים שם מפרץ האהבה 😍♥️ .

מי שיקשיב לי ויגיע אליו יבין למה הוא נקרא ככה ורוב הסיכויים שאתם תהיו בו פשוט לבד - אז תודו לי אח"כ . ✌🏼

המארחת המקסימה שלנו קנתה לנו את הכרטיסים לאוטובוס ושלחה לי בווצאפ זמני נסיעה וחזרה ממקום למקום דבר שחסך לנו כסף כי מוניות שם עולות 30-40 יורו לעומת אוטובוס שיצא לנו רק 4 יורו בערך כולל טעינה של 4 נסיעות הלוך חזור .

קראתי בהמלצות על הדירה שהמארחת מבשלת ממש טעים אז היה יום שבעלי תפס בחוף שלנו דג Jobfish והיא עשתה לנו אותו בגריל בתוספת של אורז, סלט ומטבלים כששאלתי אותה כמה מגיע לה היא לא רצתה לקחת מאיתנו כסף ואמרה שהיא עושה באהבה . כמובן מה שנשאר מהדג השארתי במקרר לה ולמשפחה שלה 🥰 .

מה שכן הדירה הייתה יחסית מבודדת ולידה היה רק מלון ממש מפואר ויקר בשם Raffles שאכלנו בו פעם צהריים פעם ערב,

לקחתי את זה בחשבון כשבחרתי את המקום מה לעשות בעלי מכור🎣🤦🏽‍♀️ .

החוף של הRaffles והמלון עצמו פתוח גם למי שלא מהמלון אז אפשר להיכנס אליו להסתובב בו ולאכול שם .

בנוסף יש בו גם מקום עם צבי ענק שאפשר להאכיל 🐢❤️ .

*לה דיג 15-18.4*

בדירה בלה דיג כן לקחנו ארוחות בוקר אבל מאמינה שגם אם לא לוקחים ארוחות אפשר להסתדר שם מצויין באי כי הכל ממש ממש קרוב !👣

גם שם היה לנו סופרמרקט שניה מהדירה . 🛒

בלה דיג הרבה יותר קל להתנייד מאשר פרסלין כי את הרוב אפשר לעשות ברגל 👣 באופניים 🚲 קורקינט חשמלי 🛴 או באוטו גולף 🛺 ויש יותר מקומות לאוכל או קניות בחנויות מאשר בפרסלין או לפחות יותר מהאיזור שאנחנו היינו בו בפרסלין .

בגדול הסיבה הייתה שלא רצינו להגביל את עצמנו בזמנים, רצינו לטייל, לזרום עם היום שם ולטעום גם אוכל מקומי שהוזיל את הטיול מאשר לשבת לאכול כל יום במסעדות . 🍽

בלה דיג היינו בחוף Bikini Bottom .

ישבנו לשקיעה שם ולקחנו שני Smoothies שהיו נדירים, או שפשוט יצא לנו מזל של שילובים ממש טעימים - ביקשתי את המלצת הברמנית .

השילובים שלנו:

Star fruit & pineapple

Pineapple & Mango & Coconut

🍹🍍🥭🥥

עשינו טיול קיאקים שקופים 3 שעות דרך אניס לחוף היפה בעולם והעוצר נשימה

Anse Source d'Argent" .

סה"כ יצא לנו 100 יורו לזוג כולל גם את הכניסה לשמורה שם .

לנו ספציפית יצא יום טיפה אפור אבל בלי גשם . 🌫

כמעט ויתרנו על הטיול אבל מזלללל מזללל שבסוף לא ויתרנו כי הייתה אווירה טובה ממש, וצחוקים . יש גם בסיור משחק ניחושים וגם שיעור הישרדות על אי בודד . למרות שלא הייתה שמש התמונות עדיין יצאו מהממות !

הצוות של אניס מקצוענים מאוד וגם נתנו אופציה למי שירצה לחזור לשם ביום שימשי ☀️ יותר כדי לעשות שוב סיבוב עצמאית ולהצטלם בקיאק - אנחנו לא הלכנו שוב . 🚣🏽‍♀️🚣🏽

טלפון של אניס - +2482800877

עשינו טיול דייג עמוק בזריחה בסירה 🛥 חצי יום משעה 6 עד 12 רק שניינו עלה לנו 350 יורו .

בעלי תפס 5 דגים והבאנו 2 מהם מתנה למארחת שלנו ולמשפחה שלה כי היא עזרה לנו עם המלצות לסופרים, מסעדות טובות , מאפיה נדירה, נקודות לדייג וחופים שווים .

באותו היום עשינו גם בהמלצתה את המסלול של 2 החופים עד ה- Coco Bar והבריכה הטבעית שם .

לשם כן לקחנו טוק טוק 🛺 שהוריד אותנו בחוף הראשון Grand Anse Beach Bar 🌊

אחכ עוברים עוד חוף בשם Petite Anse Beach🌊

שם יש הליכה בג'ונגל מוצל בערך עוד 30 דק' עד ה Coco Bar והבריכה הטבעית .

נשבעת שזה שווה את ההליכה ! 🌴🦀

מגיעים לחוף עצמו עם קצת לשון בחוץ ישר למשקה קר 🧊 ומקבלים גם מתנה מהבעלים של הבר שקית עם חטיף בננות 🍌 מיובש שלהם שלמרבה הפלא הוא מלוח 🧂 ולא מתוק כמו אצלנו בארץ .😅

חייבת לציין שאנחנו ספציפית קמים מוקדם כל בוקר לזריחות ודייג וישנים מוקדם בערב .

מה גם שרוב הברים והמסעדות שם נסגרים כבר ב20:00 בערב בשני האיים ואחכ חשוך אז פחות נחמד להסתובב - יצא לנו טוב עם השינה .

לא היינו באי מאהה אז בקבוק רום קנינו בשדה תעופה בסיישל בקומה למעלה יש שם חנות ובר ועושים לכם טעימות של המותג שלהם Takamaka.

אנחנו בחרנו ברום בטעם קוקוס אחרי שטעמנו איזה 5 טעמים .

🥥🧉

*אז קצת דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים:*

הבדל של שעה קדימה בין סיישל לארץ .⏰️

יורו אחד = 14 רופי שלהם . 🪙💶 (משתנה לפעמים)

אנחנו לקחנו רק יורו רק שימו לב שאם לא ממירים קצת לרופי ברוב המקומות העודף יוחזר לכם ברופי גם אם תשלמו ביורו .

תעשו חישוב שלא יעבדו עליכם עם העודף !

סיישל מדינה טרופית, גם כשיורד גשם זה לפרקים אבל תמיד חם בחוץ 30 מעלות . החודשים הנוחים יותר בסיישל לפי מה שהבנתי מהמקומיים שם הם חודשים:

אוקטובר, נובמבר, דצמבר,

פברואר, מרץ, אפריל, יוני .

לא יותר מדי גשם, ויש שמש אבל לא חם מדי .

יש חודשים שיש בהם יותר רוחות יוני עד אוגוסט .

🌧🌦🌈🌬☀️

הנהיגה שם בצד ההפוך משלנו . ↪️

מסעדות יקרות משמעותית מהאוכל המקומי, אז קבלו עוד סוד -

ברוב המסעדות באיים יש קונספט של Take Away אם תבקשו לקחת ולא לשבת במסעדה תקבלו את אותה מנה רק ב50% פחות 😉💶תודו לי אח"כ .

כמעט תמיד יש מקומות ישיבה ליד או שאפשר לקחת אליכם למרפסת או לשבת בים לשקיעה וארוחה טובה .

🍔🍕🥘🥡🌅

ההמלצות שלנו בלה דיג למקומות עם אוכל טעים לTake Away:

אוכל הודי - אנחנו לקחנו שם עוף בקארי ודג בקארי שהיה פשוט מושלם!

להגיע מוקדם פותחים מ12 עד 20 אבל תגיעו בפתיחה אחרת נגמרים הדברים הטעימים אנחנו פספסנו יומיים את המנות האלו ורק ביום הלפני אחרון הצלחנו✌🏼

Rey & Josh Cafe Takeaway

מאפייה שיש בה הכל קפה, לחמים, מאפים מלוחים / מתוקים, עוגות, עוגיות וגם אוכל פיצות המבורגרים וכו - נפתחת ב9 בבוקר גם להגיע מוקדם אחרת זה מתחסל מהר !

Glorious Bakery & Snacks

🥐🥖🍞🥯🧇🍩🍪🍰🥧🧁🥟🍧🍨🍦☕🍕🍟🍔

פיצות / פסטות איטלקיות - המסעדה במלון לה רפייר אם אני לא טועה השף עצמו איטלקי אז שווה !

Le Repaire - Boutique Hôtel & Restaurant

🍕🍝🍜

מומלץ לעצור בסופר מקומי אצלהם ממש זול וכייף להביא נשנושים, פירות, גבינות לחמים ממרחים ביצים ומה שאתם אוהבים לשים במקרר בחדר ולעשות לכם אחלה ארוחות .

🍳🧀🧈🥐🍇🍎🍊🍐

ויזה כניסה לסיישל 20 יורו לזוג .💳

אני אישית לא מצאתי את האפשרות להוסיף גם סים ברכישת הויזה אז עשינו סים בשדה תעופה בסיישל.

במעבורות עדיף לקחת סיפון עליון ולא תחתון ראינו אנשים יוצאים מהמעבורת עם בחילות והקאות ויושבים על הריצפה . כמובן שתלוי גם במצב הים .

מי שסובל ממחלות ים לא לשכוח להביא כדורים נגד בחילות - פרמין (Pramin) .

🚢💊🌊

*כמה זמן המעבורות?*

ממאהה לפרסלין שעה .

מפרסלין ללה דיג רבע שעה .

מלה דיג לפרסלין שעה ורבע/וחצי כי יש עצירה בפרסלין גם .

מי שלא רוצה מעבורת ומעדיף טיסות פנימיות ממאה לפרסלין, יעלה לכם בערך 250-340 דולר לאדם הלוך חזור . ✈️

בטוח ששכחתי עוד הרבה דברים אבל אם בא לכם לראות את כל הטיול שלנו כולל פירוט על כל מקום מוזמנים להציץ באינסטגרם שלי העלתי 2 ריליסים של הטיול 🥰