רכישת ציוד סנובורד
את סגנונות הגולשים והציוד מחלקים לשלושה: FreeStyle, FreeRide, All Mountain.
30% מהגולשים, גולשים על ציוד FreeStyle והרבה מהם למעשה לא מנצלים את הציוד לביצוע FreeStyle שמשמעותו קפיצות ולהטוטים בשולי המסלול ובמסלולים מיוחדים לכך Halfpipes. הסגנון הזה הוא אולי חלום של כל גולש סנובורד מתחיל, אבל הוא דורש יכולת פיזית גבוהה מאד וגם המסלולים המיוחדים נדירים יחסית, ומספרם, אם בכלל, בכל אתר מזערי. רובם של הגולשים (כ-65%) בוחרים ציוד All Mountain, איתו ניתן לבצע הכל, קפיצות, סללום בתוך המסלולים ומחוצה להם וגם גלישה מהירה.
כמובן שיש ציוד ספציפי המתאים יותר לכל סגנון אבל יום גלישה טיפוסי, רובו All Mountain,. גולשים במדרונות ואיפה שיש הזדמנות מבצעים איזו קפיצה בשולי המסלול או יוצאים מחוצה לו. יתר ה-5% גולשים בסגנון FreeRide שדומה יותר לגלישת סקי במדרון רק עם סנובורד, כלומר, גלישה מהירה וביצוע פניות תוך כדי שמירה על המהירות. גולשים מיומנים כבר יודעים איזה סגנון וציוד מתאימים להם, גולשים מתחילים ומי שעוד לא קיבע את דעתו בנושא, צריכים לבחור על פי אופיים, ההמלצה הכללית שלנו ב"שלג" היא ללכת על ציוד All Mountain, אלא אם אתם באופן עקרוני בעניין של קפיצות ולהטוטים. עכשיו אחרי שהכל מובן, הגיע הזמן שנבר תכלס. ציוד הסנובורד מתחלק (כמו כל דבר) לשלושה: נעליים, מחברים ובורד.
רוצים לקנות ביגוד סקי וסנובורד במחירים משתלמים? – בקרו ב”למטייל שופ” »
נעלי סנובורד
נעליים לסנובורד נחלקות לשתי קבוצות: נעליים רכות ונעליים קשות. בערך 3% מהגולשים, רובם גולשים על בורד FreeRide, גולשים עם נעליים קשות. יתר 97% מהגולשים, גולשים עם נעליים רכות. גם נעליים רכות נחלקות לנעליים ל-freeStyle ולנעליים ל-AllMountian. AllMountain הן נעליים קלות יותר,יש להן נעל פנימית נפרדת, הן גמישות יותר ונוחות יותר להליכה. נעלי FR הן קטנות יותר ומקנות תמיכה רבה יותר לקרסול המסייעת בהעברת תנועה מהירה ומדוייקת יותר לבורד. יש להן נעל פנימית.
לגבי מידות הנעליים: נעות בקבוצה של שתיים או יותר, מתוך ההנחה שניתן לסגור את הנעל הפנימית והחיצונית ולשנות דרסטית את נפח הנעל. לגבי האורך החשיבות קטנה יותר והאצבעות יכולות להיות חופשיות בתוך הנעל. לגבי הנוחות זה כמובן סובייקטיבי, בכל מקרה, נעליים רכות הרבה יותר קל להתאים מנעלי סקי קשות, ויכולת ההתאמה של הנעל לכף הרגל, עם הזמן והשימוש, גדולה ולכן גם המבחר מצומצם יותר. מומלץ למדוד את הנעל וצוות חנות "למטייל" יעזור לכם להתאים את הנעליים הנוחות והטובות ביותר לכם.
מחברים (Bindings)
מחברי סנובורד פשוטים הרבה יותר ממחברים של סקי, כיון שאין להם מערכת ניתוק בנפילה. לעומת סקי שמאיים על סיבובי ברכיים בסנובורד עיקר הפציעות הוא בפלג הגוף העליון ובעיקר בכתפיים ובפרק כף היד (מומלצות כפפות עם מגן פרק יד, ראו ביגוד סקי וסנובורד). כמו בנעליים גם את המחברים ניתן לבחור על - פי קשיחות וגמישות המחבר.
ככל שהמחבר יהיה קשה יותר הוא ייתן אפשרויות תמרון חדות, מהירות ומדויקות יותר. בנוסף, מחברים קשיחים מעבירים את את תנועת הגולש לבורד בצורה מדויקת ולכן, מתאימים יותר לגולשים מיומנים שגולשים בצורה אגרסיבית. מחברים רכים, מצד שני, מעניקים גמישות מרובה ולכן מתאימים לגולשים מתחילים, עדינים או לגולשי ה-FreeStyle.
טסים לסקי? לרכישת ביגוד סקי וסנובורד במחירים משתלמים »
קרשים (Boards)
בבחירת בורד צריכים לבוא בחשבון מספר מאפיינים:
- סגנון הגלישה FreeStyle, FreeRide, Alpine
- אורך הבורד (תלוי בגובה ובמשקל הגולש)
- רוחב הבורד
- גמישות הבורד
- מחיר
לעומת מחברים ונעליים, שאנו ב"שלג" ממליצים להשקיע בטובים ביותר שביכולתכם לקנות, לגולשים מתחילים אנו ממליצים לקנות בורדים זולים יותר ולהתגלח עליהם. לגבי סגנון גלישה כאמור, רוב הגולשים הם All Mountain, חלקם בעניין FreeRide ומעטים מהם על בורד FreeStyle. בורד FreeStyle מאופיין במשקל קל יחסית, סימטרי לחלוטין, גם בציר הרוחב וגם בציר האורך, ומאפשר גלישה לשני הכיוונים. יש להם SideCut (מבנה הקשת של צידי המגלש) מופחת, כך שקשה יותר לבצע פניות מהירות (אבל זה ממש לא הענין ב-FreeStyle), הם גמישים כדי לספוג את זעזועי הקפיצות וגם כדי להקל על ביצועם, העמידה עליהם מביאה את מרכז הכובד מעל מרכז הבורד וכפות הרגליים ניצבות לכיוון הבורד.
בורד All Mountain מתאים לכל מטרה, הוא קשיח יותר מבורד ,FreeStyle כדי להקנות יציבות ויכולת תמרון במהירויות גבוהות. היום רוב הבורדים ל-All Mountain לא סימטריים על ציר הרוחב (חלקם הקדמי שונה מחלקם האחורי) זאת אומרת שהם Directional ויש להם כיוון גלישה קדימה בלבד. גם מיקום הרגליים מוסט כשני ס"מ לאחור לשיפור יכולת הסללום. הם קשיחים יותר מאחור מאשר מקדימה ובעלי SideCut עמוק יותר לתמרון קל יותר במדרון. בעמידה על הבורד מרכז הכובד נמצא מעט מאחורי מרכז הבורד, זוית כפות הרגליים, קידמית יותר מהעמידה הניצבת ב-FreeStyle בורד.
בורדים של FreeRide הם צרים יותר, קשיחים הרבה יותר ומתאימים לשלג מהודק ומהירויות גבוהות, זנב הבורד שטוח בדרך - כלל (הם חד כיווניים) יש להם SideCut עמוק שמאפשר תמרונים חדים. חלקם לא סימטריים על שני הצירים (יש להם חלק קדמי ואחורי שונים וגם צידם הימני שונה מהשמאלי) ואז צריך להתאים את הבורד לרגל המובילה בגלישה. העמידה עליהם שונה מאוד מיתר הסנובורדים והיא מופנית קדימה. גם טכניקת הגלישה שונה.
אורך הבורד: הגורם העיקרי שמשפיע בבחירת אורך הבורד הוא משקל הגולש, יותר משקל גורר בורד ארוך יותר, גם לגולשים גבוהים במיוחד מומלץ בורד ארוך יחסית. גורם אחר שמשפיע הוא סוג השלג, לגולשים המעדיפים שלג עמוק, וגולשים בעיקר מחוץ למסלול, מומלץ בורד ארוך יותר (מהבורד המתאים להם רק לפי המשקל).הטבלה הבאה היא טבלה כללית המתאימה את אורך הבורד לפי משקל הגולש:
אורך בורד | משקל הגולש (ק"ג): |
130-145 | -55 |
145-155 | 55-75 |
155-165 | +75 |
רוחב הבורד: נתון זה הופך רלוונטי בעיקר בשילוב בין כפות רגליים גדולות ובורדים מסוג FreeStyle (כפות רגליים ניצבות) ו-FreeRide. נעליים הבולטות מצידי הבורד מגיעות לתוך השלג ומשם הסלטה מובטחת. לכן לבעלי סנפירים (גם למידות בינוניות + כגון 45,46 יכולות להיות בעיות). יש 2 וחצי אפשרויות פעולה: קודם כל לקנות בורד רחב מספיק (הנעליים יכולות לבלוט מקצות הבורד עד זוית של 30 מעלות מקצות הבורד למעלה), לשנות את זוית כפות הרגליים קדימה על הבורד כך שהכל יכנס ואפשר גם לקנות מחברים בעלי בסיס גבוה יחסית מתחת לנעליים. בטבלה הבאה מופיעות מידות רוחב מומלצות לבורד על-פי אורך ומידות נעליים:
רוחב בורד (מ"מ) | אורך נעל | מספר נעל |
235 | 290 | 43 |
245 | 300 | 44.5 |
255 | 310 | 46 |
265 | 320 | 47 |
275 | 330 | 48.5 |
גמישות הבורד: מעבר להבדלי הגמישות בין הסגנונות השונים ישנם הבדלים בגמישויות גם בין בורדים באותה קטגוריה. כחוק אצבע, ככל שאתם מתכוונים לשהות יותר באוויר עדיף בורד גמיש יותר וככול שאתם מעדיפים את השלג ומהירות עדיף בורד קשיח יותר. בחנות אתם יכולים לבדוק את גמישות הבורד במו ידיכם כאן אנו נעשה את המלאכה עבורכם.
מחיר: כמובן, שמי שמעדיף את פסגת הטכנולוגיה העכשווית, ויש שיפורים די גדולים מעונה לעונה בספורט מתפתח זה, שיצפה לשלם יותר. לכל מי שלא רוצה לשלם יותר, אנו דואגים לא פחות, ויש לנו בורדים שקנינו ממלאי של חברות מהעונה או שתיים קודמות וכאן המחירים ללא תחרות.
הנה שלושה דברים שיעזרו לכם לשמור על ציוד הסנובורד:
1. למרוח ווקס על בסיס הבורד פעם ביומיים, זה גם מוריד חיכוך מיותר וגם מגן על ציפוי הבסיס.
2. לפני כל יום גלישה לבדוק שכל ברגי החיבור של המחברים לבורד סגורים כמו שצריך חוסך חיפוש מברג או מפתח אחרי שעלית לפיסגה המבודדת ביותר כמובן.
3. יש לשמור על סנכרון בין הנעליים למחברים ולבורד. כלומר, אם מצאתם כי הנעליים המתאימות לכם ביותר הן נעליים קשיחות, מומלץ להמשיך ולרכוש מחברים קשיחים ובורד קשיח להשגת 100% ביצועים מהציוד הנרכש.
רוצים להצטייד בלבוש וציוד סקי, סנובורד וחורף? אל תפספסו את הלילה הלבן הקרוב בין התאריכים. עד 70% הנחה! לכל הפרטים לחצו כאן.