סוגי תאונות הגלישה
רוב התאונות, שמתרחשות במהלך חופשות סקי, מתרחשות על מסלולי הגלישה, למרות שמספר הפציעות שנגרמות שלא כתוצאה מסקי גדל. הסיבות השכיחות הן דרכים מכוסות קרח, תאונות החלקה על קרח, רכיבה על טובוגאן ואפילו התנגשות עם עגלות המזוודות של שדה התעופה... טבען של הפציעות הפוטנציאליות מגוון - 50% מהן הן קלות וכוללות התכווצויות שרירים וחבלות. השאר כוללות קרעים ברצועות הברכיים, שברים ונקעים באצבעות ובכתפיים ופציעות בפרקי הידיים.

פציעות קלות
יש להקדיש תשומת לב מיוחדת לאיזור הברכיים - אם מתחילה התנפחות מהירה, גם אם מדובר בפציעה טריביאלית, יתכן ופגעתם ברצועה וזקוקים לטיפול דחוף. ברך שנפגעה נוטה להיות פחות יציבה וגולשים רבים מוצאים שמגני ברכיים יעילים עבורם. הטווח נע בין תחבושות גומי פשוטות למגני טיטאניום רציניים. אם אתם מודאגים או סובלים מפגיעה רצינית במפרקים, פנו לרופא.
הגשת עזרה ראשונה
בכל מקרה של תאונה רצינית, יש להבטיח ראשית את בטיחותו של הגולש שנפגע. יש לתקוע את זוג המגלשיים בהצלב בשלג, על מנת להזהיר גולשים אחרים ולסמן את מקום התאונה. לאחר מכן, יש ליצור קשר עם שירותי החילוץ. אין להשאיר את הפצוע לבד, יש לשמור על חום גופו, להסיר את המגלשיים שלו, אך לא את המגפיים ולא לתת לו לשתות אלכוהול. אם קיים חשש לפציעה באזור עמוד השדרה או הצוואר, אין לנסות להזיז אותו. דימום יש להפסיק על ידי לחיצה על הפצע והרמת האזור הפצוע, אם ניתן. אם הגולש איבד את הכרתו, יש לסובבו על הצד בזהירות ולוודא שפיו נקי משלג או קיא. אם אין לפצוע דופק או שאינו נושם, יש לבצע בו פעולות החייאה.
פציעות קלות על מסלולי הגלישה שכיחות הרבה יותר. פציעות רגליים, גם אם טריביאליות, כוללות בדרך כלל נסיעה במזחלת החילוץ וכך גם פציעות של פריקת כתפיים וזרועות שבורות. זרוע שנפגעת יש לעטוף בצעיף או מעיל, כדי להפחית למינימום את תנועתה עד לקבלת טיפול רפואי. רגליים שנפצעו יש להניח בסד, ולצורך זה ניתן להשתמש במקלות הסקי.
לתחילת הכתבה
נבחר ותורגם על מערכת אתר למטייל מהאתר www.ifyouski.com