”החלפת כסף“
השערים בשדה רעים מאוד. להחליף מדולר אמריקאי לדולר הונג קונג רק בעיר עצמה!
השערים בשדה רעים מאוד. להחליף מדולר אמריקאי לדולר הונג קונג רק בעיר עצמה!
חשוב להיתכונן ולתכנן מראש עלויות במטבע המקומי (אפילו את המלון) ולהזמין במטייל את הכסף. מקבלים אותו בשדה התעופה קל נוח וזול, חוסך חיפוש צאנג' בשדה כדי לקנות כרטיס אוקטופוס או אוטובוס.
המטבע מתאים גם למקאו (מקבלים בשימחה) שימו לב מטבע ממקאו לא מתקבל בהונג קונג רק בבנק.
המטבע הנהוג בהונג קונג הוא דולר הונג קונגי. כל דולר אמריקאי שווה 7.78 דולר הונג קונגי במסחר בין בנקאי ללא עמלות. בשדה התעופה תקבלו 7.04 דולר הונג קונגי עבור כל דולר אמריקאי. ברחבי העיר הממוצע אצל משרדי חלפנים הוא 7.5 - 7.7 לכל דולר אמריקאי. במרבית המקומות ניתן להתמקח ולבקש 7.7 וגם לקבל בסופו של דבר. בחניות ובתי עסק גדולים שיסכימו לקבל דולר אמריקאי, יסכימו להמירב-7.6 או 7.5.
למי שנמצא באזור צים שה טצוי, כדאי להגיע למשרד חלפנים Today'-S Communication (ראו כתובת בתמונה) אשר מחליף דרך קבע בשער של 7.73 דולר הונג קונגי לאחד דולר אמריקאי (השער הטוב ביותר שמצאתי) .
למי שמתכוון לסוע למקאו, ניתן להשתמש במטבע הונג קונגי ששערו הוא פי 1.03 מהמטבע של מקאו.
רצוי להחליף רק סכום קטן בשדה”ת כי השער ממש גרוע שם. במרכז העיר יש חנויות CHANGE בשער טוב יותר. אנחנו החלפנו כסף ברחוב Cathman בסמוך למלון Park Hotel HK ללא עמלות ובשער גבוה כמעט בעשרה אחוז מהשער בשדה”ת.
ההמרה הכפולה בכרטיס אשראי בוטלה לפני שנים אחדות. לפיכך עמלת ההמרה הועלתה מ-1.75% ל-2.3% (הנחות בהתאם להסכם עם הבנק).
אני נפלתי בעניין הזה פעמיים. פעם באוסטרליה כאשר בית העסק שאל אותי אם אני מעוניין שהחיוב יהיה ב-USD או ב-AUD. סברתי לתומי שההמרה מתבצעת ע”פי שערים מצטלבים. השבתי בחיוב. מתברר שלא כן הדבר.
פעם שנייה בהונג קוק. אמרתי בפרוש שאני מעוניין שהחיוב במטבע המקומי. למרות זאת חויבתי ב-USD.
לתשומת ליבכם, ההמרה אינה מתבצעת בשערים מצטלבים וכוללת עמלה.
ברחבי הונג קונג פזורות חנויות Change רבות, אך השערים הם בהפרשים עצומים לכן יש צורך בבדיקה. לרוב, באי הונג קונג השער טוב יותר מאשר בקוואלון. וגם בקוואלון באיזור מונג קוק השער יותר גבוה יש לבדוק. על רחוב נתן (Nathan Road) השערים גרועים, מלבד הצמוד למלון נתן בסימטה יש בחור חביב.
רציתי להמליץ לרכוש את כרטיס האוקטופוס בשדה התעופה. אפשר לרכוש את הכרטיס ולהשתמש בו גם לתחבורה ציבורית וגם לסופרמרקטים מסוג 7/11. הוא מאוד נוח לשימוש וכמו כן, אם נשאר בו סכום כסף אפשר בסוף הטיול לקבל את הכסף בחזרה במזומן.
למטיילים בהונג קונג שנוסעים למקאו וחוזרים להונג קונג, לשים לב כשקונים במקאו בדולר הונג קונג, שמחזירים לכם עודף בדולר הונג קונג גם כן ולא בכסף מקאו. עם כסף מקאו לא ניתן להשתמש בהונג קונג ולא ניתן להמירו גם כן. לתשומת הלב.
לידיעתכם, בהונג קונג עלויות הכניסה לאתרים כמו גם התחבורה הציבורית עולים ב - 20-30% בימי שבת וראשון.
הונג קונג אולי שייכת לסין, אבל עד 97` היא היתה בשליטה בריטית. היא גם מרכז עסקים מוביל במזרח הרחוק, לכן היא תהיה יקרה יחסית למזרח בכל דבר. ביחוד באיזור התיירותי/עסקי. למרות זאת תמיד אפשר למצוא מקומות במחיר סביר.
ניתן לחיות שם על 25$ ליום אבל מומלץ ב-30$ ליום. בצ`נקינג ומירדור מנשינס יש חדרים זוגיים עם מקלחת, מזגן וטלויזה בכ-120$HK ללילה שזה פחות מ-20$US. ממש לא נורא. אוכל - נישנושים ב-7/11. אוכל זול מאוד במזללות פאסט פוד מקומיים או מקדונלדס (מקדונלדס זה איכס אבל אחת מהארוחות הזולות בהונג קונג). ויש גם מסעדות הודיות ואחרות בצ`נקינק מנשנס עם אוכל טעים ומחירים סבירים.
הלינה היא אכן הוצאה לא מבוטלת בהונג קונג, ובמיוחד במלונות, אבל היא ההוצאה העיקרית ושאר המחיה היא בסה``כ זולה יחסית אם אוכלים במקומות כמו מקדונלדס (בקושי 10 ש``ח לארוחה נדמה לי) ומטיילים באתרים ה``רגילים`` שרובם לא עולים כניסה כלל או שהם עם דמי כניסה סמליים (שלא כמו באטרקציות היקרות יותר כמו הדיסני החדש).
כמו כן, התחבורה זולה ונוחה מאוד, וכך גם הקניות בשווקים השונים (למשל שווקים שבהם כל השעונים והתיקים ב-12 ש``ח... שזה מחיר שאפילו לא תמיד נתקלתי בו בכל מקום בתאילנד...). בכל אופן, למרות שזה לא זול כמו שאר המזרח, זה גם לא בשמיים ולא כדאי לוותר על הונג קונג. אם משווים אותה למקומות אחרים בעולם (שאינם המזרח) ואפילו לישראל, אז פתאום אפילו הדיסני נראה זול ממש.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג