יום 1 - SPLIT
הגעה לשדה התעופה בספליט ושכרתי רכב לכל תקופת הטיול, רכישת סים בחנות ספרים/מזכרות ב10 יורו עם שיחות ואינטרנט בלתי מוגבל
נסיעה לספליט לחפש חניה ומשם למרכז העיר העתיקה. בקרואטיה הכל בתשלום והמדינה די יקרה בסהכ לתייר. אפשר למצוא גם חניה בחינם ברחובות הסובבים וככל שמתקרבים למרכז העיר מחיר החניה עולה
מה שעשיתי זה לסגור לעצמי לינה עם חניה חינם במקרה הזה במרחק הליכה של 10ד הליכה מהמרכז והיה לי ראש שקט
ספליט - מרכז העיר העתיקה קטן יחסית כמו בכל מקום אחר בקרואטיה וניתן לכסות אותו לבד או עם מדריך בחצי עד יום שלם כולל ביקור במקומות נבחרים. הארמון, השערים, הקתדרלה וכד
למי שמכיר ניתן לסגור FREE WALKING TOUR ולשמוע סיפורים על המקום ממקומי בקבוצה רנדומלית ואחרי זה נותנים טיפ כל אחד על פי שיקולו
יום 2 – DUBROVNIK
נסיעה ארוכה לדוברובניק שעוברת את כל החוף, בכתבות ישנות יותר כתוב אחרת אבל עוברים בגשר חדש ולא דרך מעברי גבול מסובכים. מהירות הנסיעה איטית להחריד לפעמים, בגוגל מאפס מסומן איפה המצלמות פחות או יותר אז כדאי להאט כבר לפני ומשטרת תנועה שמחפשת נהגים על מהירות מצאתי בכל יום בין ניידת לשתיים ככה שצריך להיזהר למרות המהירות האיטית ומעייפת לא חסר איפה לעצור להתאוורר, לרכוש פירות מהרוכלים בצידי הדרך.
בדרך אפשרות לעצור ב Stonske zidine וללכת עד MALI STONE על החומות מצד אחד לשני או רק על אלו שבעיר עצמה. העלות 10 יורו תוסיפו גם חניה כיורו לשעה. וקחו בחשבון לא פחות משעתיים כי צריך גם לחזור לחניה
דוברובניק - מרכז העיר העתיקה גדול יותר ומרשים יותר מספליט וגם שונה מאוד ויש המון אטרקציות לתיירים במחירים מופקעים והעיר עמוסה בתיירים בקטע אחר וזו ללא ספק העיר הכי תיירותית שביקרתי בה לא רק בקרואיה.. ניתן לרכוש ב35 יורו לאדם כניסה למגוון אטרקציות לרוב תיירותיות למדי, כגון סיור על החומות אבל גם מאפשק כניסה למוזירונים קטנים. בעיקר למי שמתכנן יותר מלילה אחד בעיר וישנו שיט לאי על-יד עם חופים יפים וחורשות.
תצפית יפה על העיר צריך לעלות הרבה מדרגות
Bernarda Shawa 10, 20000, Dubrovnik, Croatia
מסעדות למכביר רצוי לבדוק היטב לפני שמתיישבים. לרוב הביקורות לא היו טובות והמחירים גבוהים גם במסעדות הלא טובות וככה או ככה לא התרשמתי ממה שהגישו. אין מה להתאמץ כשאתה לא לקוח חוזר. מחר יבוא תייר חדש.
יום 3 - KRKE NATIONAL PARK
נסיעה ארוכה כ5-6ש עם הרבה עצירות, הרבה חופים יפים לאורך כל הדרך. שוב מצלמות ומשטרות הפכו את
הדרך לארוכה לי מדי. רוכלי פירות בצידי ועוד איזו טבילה בים הדרך עזרו לי להגיע בשלום
חניה רשמית ובחינם בשמורה 22221, Gradina, Croatia
הפארק הלאומי, עוד אטרקציה תיירותית ויקרה למדי. כניסה לשמורה 40יורו לאדם, החניה בחינם ויורדים באוטובוס לתחילת המסלול שכולו לא לוקח יותר משעתיים.. אני הלכתי בקצב שלי וסיימתי הכל ב45ד.
לא המפלים הכי מרשימים שראיתי לבטח המחיר לא מצדיק את הכניסה. והייתי מוותר.. נכנסתי אחרי השעה 15:00 והמחיר יורד ל30 יורו, סירה אחרונה ב16:00 למי שמתכנן להגיע למפלים הרחוקים אבל בהנחה שגם ככה מגיעים ברכב אפשר לנסוע לשם 30ד או לדלג על המפלים הצפוניים כי זה פחות או יותר אותו שטנצ.
אני ויתרתי ונסעתי לדירה שלקחתי כיוון שהיה משחק יורו וגם היה לי מטבח לשם שינוי אז לקחתי ערב מנוחה לעצמי אחרי הנסיעה הארוכה של היום.. ישנה תצפית במרכז העיירה והמים באגם יפים בצבע טוריקז למי שרוצה לרחוץ. קחו בחשבון שכל החניה בעיר בתשלום וכולם שמים שלטים מנסים לדוג את התיירים ולקחת אותם למפלים בואנים. שמתי את הכתובת של החניה הרשמית והיא בחינם
יום 4 – SIBENIK
אחרי בוקר קצר בעיירה כי קמתי ממש מוקדם המשכתי לנסיעה ארוכה אל עבר מפלי פלציבה. כ4ש לערך עם העצירות
עצירה ראשונה ב SIBENIK
עיירה קטנה חביבה מעט להסתובב בין בסמטאות אבל זה קטן מדי בשביל ללכת לאיבוד. לא מצאתי עניין מיוחד ואחרי שעה סיבוב וקפה המשכתי בנסיעה אבל כן חיפשתי מה עוד אפשר יהיה לעשות בדרך כי היה לי זמן ומצאתי 2 נק על המפה
- מערה, שלא נכנסתי אליה כיוון שראיתי לא מזמן בטיול אחר Cerovačke špilje
- מפלים טבעיים יפים ומסלול הליכה קצרצר מקסימום 1ש ירידה ועלייה. Kudin most na Krupi
איזה קסם של מקום! אומנם הדרך לא דרך כדי להגיע לשם ומעט חניה במקום אבל בחינם, ירידה בשביל צר אך למטה מחכים מים קרירים למדי ומפלים טבעיים יפים לפחות כמו אלו ששילמתי עליהם אתמול 30 יורו.. ולא ממש נהניתי ופה הכל בחינם, אין הרבה אנשים ואפשר להיכנס למים ואפשר לעשות סיבוב גדול יותר גם. חוצים לצד השני על גשר אבן עתיק שהוא השאריות של הגשר עצמו והכל קשתות קשתות ששרדו. אין הרבה אנשים והיה פשוט נפלא, לקחתי את הזמן ואכלתי שם צהריים אחרי טבילה ושחיה
המשך הנסיעה ולינה כמה שיותר קרוב למפלי פלציבה במטרה להתחיל מחר מוקדם ככל האפשר את המסלול ולהימנע ההמון שפוקד את הפארק הזה
יום 5 - Plitvice Lakes
ב7 כבר הייתי בחניון מספר 2. קניתי כרטיס כניסה לשמורה ב40 יורו וסגרתי שאני עושה את מסלולH הופתעתי לגלות שהאוטובוס הראשון לתחילת המסלול שבחרתי הוא רק ב8 וכל שעת חניה עולה 2 יורו. שוד לאור היום המקום הזה.. קרואטיה בכלל.. שאלתי על הסירה והראשונה יוצאת ב7.3 אז חזרתי למקום בו לנתי לשים את הרכב. והתקדמתי אל עבר הסירה ועשיתי את המסלול רק מכיוון אחר ממה שמסומן על המפה ויצא לטובה.
חציה עם הסירה של 3ד לצד השני הנחיתה אותי לשעה וחצי סיבוב לבד לגמרי בשמורה נהניתי מאוויר הבוקר וכשהגעתי לקצה המסלול של החלק העליון המונים הגיחו באוטובוסים.. כדי להתחיל את המסלול שלי שכבר חצי ממנו למעשה סיימתי. לקחתי את האוטובוס שהם באו איתו לבד בחזרה להתחלה והמוא המשיך עד הצד השני איפה שחניה מספר 1 ותחילת המסלול השני.
שם כבר היו מלא אנשים.. ירדתי את כל הדרך למפלים הגבוהים ונדחפתי בין אנשי הסלפי מהמהזרח לתיירים שהולכים לאט למדי וחזרתי מחכה לסירה נוספת שדחסו עד שלא היה מקום בחזרה לנק בה התחלתי את היום עם הסירה חזרתי לרכב. כל הסיפור לקח 4ש
בניגוד למפלים של היום ה3, אני כן ממליץ להגיע, אבל מוקדם כיוון שזה אחרת להיות שם לבד או להידחף בין ההמון במסלול הצר בשבילים מעץ.
המשך נסיעה ל SLUNJ - עיירה קטנה חביבה עם כמה מפלים קטנים ועצי פרח בדרך, אפשר לעצור לסיבוב קצר של שעה. ישנם כמה דברים לראות בתשלום, אני צילמתי מה שרציתי והמשכתי הלאה, זו היית בסהכ נק בדרך הארוכה שלי לכיוון RIJEKA
הגעה לעיר. מצאתי מקום בחלק התחתון של העיר, ואני מתכוון לזה שכשאני כותב בחלק התחתון כי זה שילוב מוזר של עיר על רכס תלול עם כבישים מהירים ומנהרות וכבישים קטנים בסללום הכל שזור בצורה לא הגיונית, נוסע 60 נוסע 30.. הכל מצלמות.
ישנו מבצר קטן וחביב Trsat Castleכשהגעתי אליו בדיוק ניגנו שם חצוצרות של שירים משנות ה90 ונהניתי מאוירת ערב שירד אחרי יום ארוך מאוד ושקיעה מלמעלה על כל העיר
המשכתי למסעדה שם סוף סוף מצאתי אוכל מסורתי בלקאני אותנטי אותו אני כל כך אוהב, הלו הוא בשר טלה בתבשיל ארוך ארוך מפנק עם עצמות שמתפרקות בפה שלא נדבר על הבשר שנמס.. תאווה לחיך.
המקום עצמו נראה כמו אסם ישן מלא חפצים ישנים, יש מגוון אוכל די מרשים והכל היה מעולה, ישבתי בחוץ במרפסת עם כוס יין והדבר היחיד שהאפיל על האווירה היה שכולם מעשנים על כולם, כמו ככל קרואטיה.
זה היה פשוט נוראי לא מבין איך אפשר לערבב אוכל עם סיגריות רק בריאות בחיי..
J. Kulfaneka, Strmica 10, 51000, Rijeka, Croatia - Konoba Tarsa
יום 6 – PULA, ROVINJ
קמתי מוקדם שוב. אחד החסרונות בהוסטל זה הרעש ו2 הבנות קמו התארגנו ויצאו ואני כבר לא יכל לחזור לישון. היתרון זה לפגוש אנשים, אתמול בלילה היית לי שיחה טובה עם הבחור הגרמני והבוקר סבלתי מהרעש.. מה אפשר להגיד על הוסטל.. לא כל יום פורים. לפעמים סבבה לרוב כבר התעייפתי מזה ואני מחפש לעצמי לינה בנפרד כשאפשר אבל בקרואטיה בעיית החניה ניכרת ולא תמיד היית ברירה כי לא היה איפה לשים את הרכב
נסעתי מחפש בעיקר איפה לעצור לקפה ואז כשעתיים או יותר לרווינג' עיירה ציורית קטנה מלאת תיירים, רחובות עקומים עם מדרכות מחלוקי נחל וקתדרלה. שם מצאתי את עצמי מנמנם בצל בחום היום, הסיבוב בעיר לקח לי כשעה. לקחתי הפסקה ואחריה הייתי מחויב להיכנס כבר למים להתאוורר.. מצאתי חוף קטן מלא תיירים וחניה בחינם מתחת לעץ ועל קו המים cisterna beach, שם כבר אכלתי צהריים ונהיתי מהמים הקרירים והמלוחים למדי של הים האדריאטי עם מעט רוח טובה
משם המשכתי עד פולה, מצאתי חניה חינם לא במרכז ולא רחוק מהמרכז. יש המון אופציות אם הולכים עוד 10ד ברגל.. גם ככה אני מרביץ פה קילומטרז.. מרכז העיר קטן ישנם המון מסעדות ונמל והכל מאוד תיירותי וחנויות מזכרות שמוכרות את אותם המוצרים העשויים זול אבל לא זולים.
ישנו מקדש ממש במרכז, אין מה להיכנס וראו את הפסל מבחוץ.. המשכתי הלאה למבצר גם לא היה מה להיכנס ישנה הליכה מקיפה מסביב לחומות וראיתי מספיק מבצרים ומרשימים בהרבה, ישנו מוזיאון קטן בפנים המחיר לא יקר לכניסה ורואים משם את הארנה
האטרקציה המרכזית היא הארנה הקטנה יותר משמעותית מהקולוסיאום אבל מרשימה ומיוחדת בנויה מאבן לבנה ומשקיף מהחלונות נוף אל הים האדריאטי בשילוב מרשים של ירוק וכחול. נהניתי להקיף אותה והשמיעו מוזיקה בפנים. ניתן להיכנס בתשלום שאלתי אנשים שיצאו ואמרו גם שאפשר לוותר
יום 7 - SENJ
חזרתי את כל הדרך שעשיתי אתמול עד פולה כדי להגיע לסנג' שם לנתי, סגרתי נק רנדומלית איפה שמצאתי לינה וחניה לא מאוד יקרה וגם זה חילק לי את הנסיעה בצורה טובה אחרת אפשר להמשיך עוד כמה שעות לזדאר.
בצהריים עצרתי ב Sveti Juraj, ישנו מבצר קטן ושביל אבן שרואים ממנו את הים. היה חביב. בעיקר עצרתי להתאוורר מהנסיעה הארוכה וקניתי עוד אוכל לדרך ומיהרתי לחוף הים לטבילה, האזור היה מאוד צחיח בניגוד לדרום קרואטיה המוריקה אבל די מיוחד הכחול והטורקיז על רק הסלעים.
גם הערב חצי גמר גביע אירופה בכדורגל ושאלתי במסעדות שונות ב SENJ מי משדר וככה סגרתי לי איפה לאכול בערב. אחרי הים הלכתי להתארגן להתקלח והלכתי לראות שקיעה ישנם מלא עצי תאנה פזורים שקדים, שזיפים וגפן היה נפלא לטעום מהכל.
תצפית לשקיעה בגבעה עם צלב, היית רוח פראית למדי אבל השקיעה זכורה לי היטב. עליתי לצלב הייתי שם כמעט לבד פיצחתי שקדים מהעץ שאספתי למטה ונהניתי מערב מיוחד למדי עם שקיעה מדהימה וירדתי למסעדה לאכול ולראות את המשחק.
יום 8 - ZADAR
קמתי שוב מוקדם והתקדמתי יפה כל עוד הדרך לא עמוסה ולא חם מדי אבל לקראת 10 המשטרה החלה להתמקם וכולם נסעו לאט פרט לאלו שנתפסו.. המשכתי לי לאט בין חופים קסומים מעט פחות צחיחים לפחות עד זדאר אבל עדיין לא מוריקים כמו בדרום קרואטיה. עדיין מאוד יפה ומשתנה די מהר. עצרתי בשני חופים רנדומאלים בדרך לטבילה, יש כל כך הרבה אפשרויות.
תכננתי לעצור ב Paklenica National Parkאבל הגעתי לשם בצהריים והיה כ"כ חם שהעדפתי לשמור את הרעיון של מסלול לשעות הבוקר.
הגעתי לזדאר בצהריים. עיר קטנה, הרבה תיירים אבל לא מצאתי את עצמי שם קודם כל הלכתי ישר לים כי היה חם בטירוף והייתי חייב טבילה ואחרי זה הסתובבתי במרכז העיר באזור בו עגנו הסירות, היה די מזוהם ובעיר עצמה היה תיירותי ולא מעניין במיוחד, די מאכזב בסהכ. ישנו אורגן גלים שהיה חביב, חזרתי למרכז לקראת ערב ולקחתי לי צידה לפיקניק והלכתי לחוף של העיר שהיה הומה למדי גם בשעות הערב שיורד מאוחר, ישנו מקום שניתן לקפוץ אל המים ונהניתי לראות מתעמלים מתאמנים ושקיעה נוספת מדהימה. חזרתי והתארגנתי לערב משחק גמר היורו.
יום 9 - TROGIR
יום אחרון, התחלתי נסיעה לכיוון ספליט. לקחתי לילה אחרון קרוב מאוד לשדה כיוון שהטיסה מוקדמת ובספליט כבר הייתי. הדרך לטרוגיר מלאה חופים יפים בדרך ועצרתי באיזו חורשה עם חניה על המים כמעט. היו מלא קפודי ים. הייתי מופתע כי הכל פה מת לא ראיתי כלום במים האדריאטים עד כה. מים תכולים צלולים ושלווה לאורך כל הדרך. שנת צהריים והמשך הדרך.
לינה בטרוגיר קרובה מאוד למרכז הקטן. אפשר להיכנס למים אבל די מזוהם בגלל הסירות. המון יאכטות יותר מבכל מקום אחר. החלק העתיק מאוד יפה אומנם קטן אבל מרשים. העיר מסודרת למדי ונקייה, יש מלא מסעדות ומקומות קטנים לעצור, סימטאות ומבצר קטן.
לבסוף הלכתי על טבילה אחרונה עם כמה זקנים שקפצו למים לקראת ערב וחזרתי להתקלח ומשם שוב למרכז כיוון שישנתי ממש קרוב והשקיעה היית יפה בעיקר באזור הגשר על העיר והסירות כיוון שהשמש עצמה שקעה מאחורי גבעה היה אור יפה על כל העיר.
אחרית דבר
קרואטיה יפה ותיירות מאוד והמחירים לעיתים לא הגיוניים אבל בהחלט אפשר למצוא פתרונות להכל. האבטיח שלהם ענקי ולרוב בסופרים אפשר לקנות חתיכה אדומה מתוקה וקרה לדרך המחיר מצחיק.
כמו בכל מקום מסעדות יש ויש.. לרוב במרכזי העיר לא מצאתי את עצמי, מאוד תיירותי והמחירים בהתאם והאיכות לאיו דווקא, ובמקומות הפחות תיירותים היה אוכל היה טעים יותר ומסורתי כמו במקומות אחרים בבלקאן וגם זול יותר אבל קרואטיה היא לא מונטנגרו ולא אלבניה שם האוכל הוא אחד האטרקציות המרכזיות. מה גם כולם מעשנים בכל מקום. אין הרבה מה לעשות קשה היה להתחמק מזה.
השכרת רכב לא היית יקרה ולא מצאתי סיבה לעשות את הטיול בתחבורה ציבורית. חניה חינם ניתן למצוא כמעט בכל מקום אם הולכים רק עוד כמה דקות. לינה לא זולה במיוחד אבל לזוג יש יותר אופציות.
מרכזי הערים העתיקות קטנים ועמוסים תיירים ופרט לערים המרכזיות אין באמת מה להעביר יום שלם