אני כותב את הפוסט הזה מהמרפסת של גסטהאוס קטן בעיירה יאנקה שבפרו, בקצה של עמק קולקה. השמש רק התחילה לטפס מעל קו ההרים, אבל הצבעים שמתחלפים על קירות האבן והאדמה האדמדמה כבר שווים כל הקלישאה על זריחות דרום אמריקאיות. מסביבי הכל שקט ורק קריאות של קונדורים רחוקים מזכירות לי שאני לא לבד. הקפה המקומי שחור וחזק, והלחם המתוק שקיבלתי מהבעלים של המקום עושה רושם שהוא נאפה הבוקר בתנור חימר.
הגעתי ליאנקה אחרי שלושה ימים של הליכה מאינטי לילה. הדרך כללה שבילים צרים שנצמדים לצלעות הרים, מפלים קפואים ונחלים שצריך לחצות יחף. הלכתי עם זוג קנדים שפגשתי בארקיפה, שניהם פרילנסרים בתחום עיצוב המשחקים. כל ערב הקמנו אוהל בשטח, ובערבים היינו מדליקים מדורה קטנה ומחליפים חוויות מהדרך ומהעבודה. יש משהו מיוחד במפגשים האלו עם נוודים אחרים, מין קירבה מיידית שנולדת מהשיתוף בנסיבות, מהבחירה הזו לחיות אחרת.
ביום האחרון של ההליכה, ירדנו לתוך העמק ונכנסנו ליאנקה, כפר שמרגיש תלוש מהעולם. ברחוב הראשי רועה קשיש הוביל עדר אלפקות בעדינות של מי שעשה את זה כל חייו. ילדים שיחקו בכדור עשוי סמרטוטים, ובשוק המקומי מצאתי מנגו מתוק כמו סוכריות. אחד המקומיים סיפר לי על מעיין חם שנמצא כחצי שעה הליכה מהכפר, ובערב כבר ישבתי שם לבד, מוקף קני סוף ובועות שעולות מהאדמה, מתמוסס לתוך השקט.
אבל עם כל הקסם של המקום, החיים כנווד דיגיטלי לא באמת עוצרים. באותו בוקר, אחרי הטבילה במעיין וארוחת בוקר קלה, פתחתי את הלפטופ וצללתי לתוך פרויקט כתיבת מאמר אקדמי באנגלית. מדובר במאמר על אקולוגיה עירונית, שנכתב על ידי חוקר יפני שמדבר אנגלית מצוינת אבל זקוק לליטוש שפה כדי לפרסם את המאמר בכתב עת יוקרתי. אני אוהב את הסוג הזה של העבודה. יש בזה משהו כמעט מדיטטיבי. לקרוא משפטים, לפרק אותם, לשאול את עצמי אם הכוונה ברורה, אם המבנה נכון, אם הניסוח נשמע טבעי. בכל פעם שאני מצליח להפוך פסקה מסורבלת למשהו שזורם, אני מרגיש שהוספתי עוד לבנה קטנה לגשר שמחבר בין תרבויות.
העבודה לקחה לי בערך שלוש שעות. התיישבתי על שולחן עץ מול נוף של טרסות חקלאיות שנמתחות לאורך ההר כמו ציור. מדי פעם העברתי את המבט מהמסך אל הנוף, נזכר איפה אני נמצא, לוגם מהקפה שהצטנן. הרוח נשאה איתה קולות של שירה קווירית מבית סמוך. אחר כך הבנתי שמדובר בקבוצת נשים שמכינות יחד לחם למסיבה המקומית שתתקיים הערב.
החיים כנווד דיגיטלי הם איזון מתמיד בין תנועה להתכנסות. מצד אחד יש את הרצון להיות בתנועה, לראות עוד, להרגיש את הדופק של העולם. מצד שני יש גם צורך להחזיק שגרה כלשהי, לתחזק את העבודה, לייצר הכנסה, לשמור על אמינות מול לקוחות. לפעמים אני מוצא את עצמי מבצע עריכה לשונית באנגלית לטקסט מרתק אבל בתנאים הכי מוזרים שיכולתי לדמיין. פעם כתבתי פרק שלם בבריזה קפואה של אוטובוס לילה בבוליביה, עם לפטופ על הברכיים ואור חלש מדי. הפעם הייתה לי את הפריווילגיה לשבת במקום שקט ויפה, להתרכז, ולסיים את העבודה בתחושה של סיפוק.
אחרי שסיימתי, שלחתי את המאמר חזרה ללקוח, צירפתי הערות והצעות לנסח מחדש כמה משפטים. הוא ענה לי תוך עשר דקות, מלא הערכה ונרגש. כתב לי שהוא הרגיש שהטקסט הפך סוף סוף ל"native". זו אחת התחושות הכי מספקות במקצוע הזה. לדעת שהעבודה שלך עוזרת למישהו אחר להשמיע את הקול שלו בצורה ברורה ואפקטיבית, לפעמים אפילו לקבוע אם מאמר יתפרסם או לא.
כשסגרתי את הלפטופ, יצאתי לטיול קצר בשביל שמטפס מעל הכפר. טיפסתי אולי שלושת רבעי שעה עד שהגעתי לנקודת תצפית שממנה רואים את כל העמק. האור של אמצע היום צייר צללים חדים בין ההרים, והאוויר היה צלול עד כדי כך שהרגשתי שאני שומע את הד של מחשבות. ישבתי שם כמעט שעה, בלי לעשות כלום. פשוט להיות. לנשום. לעכל.
החיים האלה מלאים בניגודים. מצד אחד בדידות ומרחק, מצד שני מפגשים אינטימיים וחזקים. מצד אחד חופש מוחלט, מצד שני אחריות טוטאלית לפרנסה ולעמידה בזמנים. אבל ביום כזה, כשעבודה טובה פוגשת נוף עוצר נשימה, כשאני מרגיש שייכות גם למקום וגם לתהליך, אני זוכר למה בחרתי במסע הזה מלכתחילה. זו לא רק הדרך, זו גם המשמעות שנרקמת בתוכה.