היום חרגנו מהרגלינו - אין מים ולכן לא התקלחנו. בערב לפני השינה עשיתי סיבוב בקמפ / יער עם סתיוי. יער מקסים. ריח של אורנים ואדמה רטובה. אני נהנה מהאחד על אחד עם הגבר הקטן שלנו. אנחנו רואים חברה עם אוהלים מתכוננים לשינה רטובה. מסכנים. אנחנו מגיעים במקרה להרצאה מול מדורה של הרנגר. הוא מספר על הדובים. למרות שעל דגל קליפורניה מצויר דוב גריזלי הרי שאין כאלה כבר שנים בקליפוניה. האדם הרג או הניס אותם. יש כאן דובים אמריקאים. הוא מספר דבר מענין שלא ידעתי אודות הדובה. יש לה התפתחות לידה מאוחרת. יש לה מספר ביציות שיותר מדוב אחד יכול להפרות. נניח ביציה a עם זרע מדוב a וביציה b עם זרע מדוב b.למרות שהה שמתגלות ארעה לפני מספר חודשים ההיריון לא מתחיל עד סוף הקיץ. הרחם של הדובה ממתין לאות. רות שמגיע רק אם היא אכלה מספיק ויש לה את היכולת הפיזית להרות ולהניק. יתכן והגוף שלה יחליט רק על עובר אחד. מדהים!! חזרנו לקרוואן והלכנו לישון.
איזה לילה קשה.
הסייט שלנו היה בירידה דיי תלולה. ניסינו להנדס איזונים אבל יוק - נישן היום בהטייה שמאלה בזווית של כ- 20 מעלות. זה אומר הליכה מוזרה בקרוואן וענבל מתדרדרת ומרוחה עלי לאורך השינה. קמנו עקומים. היה גם קר כי אין חשמל ולא יכולנו להפעיל גנרטור אחרי השעה עשר. כל הלילה ירד גשם.
בבוקר הלכנו לטייל ב Yosemite valley יש כאן קירות/ צוקים עצומים, עצי אורן ענקיים, מסלולים יפים. הכל רטוב מהגשם רק לא המפלים. הם יהיו בשיא תפארתם רק באביב. כעת יש רק זרזיפים. יש לנו 3 לילות כאן וכבר בבוקר החלטנו שאנחנו עוזבים אחרי שתי לילות. חזרנו לקמפ. שואל בכניסה אם אפשר לקבל סייט אחר עם שיפוע נורמלי. אין כזה פנוי. נשברנו. מים אין חשמל אין - מחליטים לעזוב מיד.
3 וחצי שעות לוקח להגיע לסן פרנסיסקו - אנחנו יוצאים לדרך. ענבל מאחורי ההגה. לקראת שבע מקבלים החלטה לעצור בוולמרט בעיר Tracy חצי שעה מפריסקו. אני נכנס לקבל אישור לחניית לילה ומקבל. חונים. לפחות כאן אין שיפוע. מתקלחים בקרוואן והולכים לקניות בוולמרט - פתוח 24 שעות ביממה. זו הפעם הראשונה שלנו בחניה מסוג זה. סוגרים היטב את כל הדלתות והחלונות והולכים לישון. עבר כשורה.