בגלל שינוי התכניות ברגע האחרון היו לי רק יומיים בוואחקה, הגעתי באוטובוס צהריים לוואחקה )בהחלט לא מומלץ, עדיף אוטובוס לילה). בוואחקה קר וגשום אפילו יותר ממקסיקו סיטי, עם התוספת היהודית של בקרים שמשיים וחמימים וגשם מדי יום ב2 וחצי על השעון. במקסיקו סיטי העונה הגשומה קצת פסחה עליי, ולכן כנראה החליטה להתקיף אותי בימים הבאים בכל הכוח.
ביום הראשון עשיתי סיור לhierve al agua. הם יפים, הם נהדרים, הם נפלאים, אבל אני מפצירה בכם לא לקחת את הסיור המאורגן הרגיל מההוסטל. שעתיים במעיינות מלוות בעצירה בסדנה ליצור בדים, במזקקת מזקל, במסעדה. אפשר לקחת אוטובוס ואז קולקטיבו (אבל לא ממש מומלץ לעשות את זה לבד) או לחפש סיורים אלטרנטיביים כמו מסלול הליכה למשל. המקום עצמו הוא בריאות מים טבעיות שאינן חמות, ובדרך אפשר לעשות טיול קטן במורד 350 מדרגות לנוף מהמם ומפל מרשים. אפשר גם לקחת מדריך מקומי אבל אלה מדברים רק ספרדית אז לא בטוח שיש טעם. הסיור נגמר מאוחר וחזרתי סחוטה נפשית וגם ממים )אחרי מכת הגשם של 2 וחצי).
ביום השני עשיתי סיור אופניים בעקבות אומנות רחוב. מכל הסיורים שעשיתי במקסיקו (והיו סיורים רבים מאוד), זה היה ללא ספק המוצלח מביניהם. בוואחקה ישנן שתי שכונות מכוסות גרפיטי (עד כדי כך שזו אחת מנקודות האינסטגרם המפורסמות בעולם) וההסברים על הפוליטיקה מאחוריהם היו מעניינים, והיו פינות שספק אם הייתי מצליחה להגיע אליהן לבד. אם לא סיור- תכינו את נעלי ההליכה. וואחקה עיר קטנה עם רחובות מקסימים, כנסיות בלי סוף, מלא שווקים ( עם אוכל בינוני יש לציין) ומלא גרפיטי. פשוט תלכו עד שימאס לכם. עוד דברים שהייתי עושה אם היה לי זמן - סיור אוכל/קורס בישול (מדובר בכל זאת בבירת האוכל והאומנות של מקסיקו), free walking tour (שהצלחתי לפספס בנסיבות מבאסות), ויש גם המון ארכאולוגיה ועתיקות בסביבה אם אתם בקטע. אה, ו empanadas del carmen- כנראה האוכל המקסיקני הטעים (והזול) שאכלתי במקסיקו.