יום שבת 30.4.16
מאחר ויום קודם לכן הגענו בשעות הערב ולא יכולנו לקחת את הרכב השכור
קבענו עם הנהג של חברת השכרת הרכב לאסוף אותנו מוקדם בבוקר
הליך קבלת הרכב ארוך .למרות שהיה לנו ביטול השתתפות עצמית עברנו על כל הרכה וכל הפגיעות סומנו.כמו כן עברנו על כל ציוד הקמפינג המלא לוודא שהכל נמצא ותקין
קיבלנו הסבר על פתיחת וסגירת האוהל וביצענו זאת גם בעצמנו בתיקווה שברגע האמת נוכל לבצע זאת לבד ובייחוד שאנחנו עתידים לעשות זאת לראשונה ב4 בבוקר בחושך ביום בו נטפס על דיונה 45 המפורסמת בססרים.
כמו כן עברנו על מיקום הגק גלגל הספר ,תפעול המקרר וכו
אחר תידרוך מלא וארוך כשעה וחצי יצאנו לדרכנו.בפעם הראשונה מתוודעים לכבישים האין סופיים ,למרחבים,ולדרכי העפר שמזדמנות לנו
כמו בכל מקום בעולם בסביבות עיר הבירה הכבישים טובים וכמובן סלולים.ככל שנתרחק מהעיר רק נחלום על כבישים סלולים .
הכוונה למצוא סופר באחד הערים שנעבור ונצטייד בו בשימורים ,גבינות,נקניקים,לחם,גפרורים,ניילון נצמד,קצת ירקות שתיה ולחם.
מצאנו סופר בokahandja . לעיר כ24000 תושבים.ממוקמת 70 ק”מ מוינדהוק ונוסדה בשנת 1800
לסופר היה שומר ששמר על הרכבים.במקום בו אין שמירה מקבלים הצעה מאחד המקומיים לשמור על הרכב תמורת כמה דולארים נמיביים ספורים. בסופר קנינו את כל המצרכים הדרושים לנו לימים הקרובים.יש הכל בסופרים ואין צורך לסחוב כלום מהארץ.השימורים שקנינו באותו יום הלכו איתנו לכל אורך הטיול ונפרדנו מהם ביום האחרון.תמיד העדפנו את האוכל הטרי.
בכל צהרים פרסנו שולחן ומפה שהיו חלק מהציוד ברכב והכנו לנו ארוחת צהרים מדהימה אותה שלפנו מהמקרר.
ב okahandja עצרנו גם מול תחנת הדלק של במתחם בו ישנן הרבה ביתנים המוכרים פסלים ומסכות כאלה שלא ראינו קודם לכן.התפתנו וקנינו .השיטה שלהם, בה נתקלנו גם ביתר המקומות היא קונים אצל א' הוא שולח אותנו לב' כדי לקבל עדף ואז נשלחים לג' לקבל שקית שמתברר שאינה תקינה ואז לד' לו יש את השקית התקינה.הכוונה לעבור בין כולם כשכל אחד מנסה להפעיל את כח השיכנוע.לכן אם באמת לא רוצים לקנות פשוט לא לעצור.מתחם זה אגב מאוד יפה עם עבודות יחודיות אותן לא ראינו במהלך הטיול ואנחנו כחובבי מסכות מצאנו שם כמה אוצרות.
יצאנו סוף סוף לדרך במטרה להגיע לdinosaur footptunts.הכביש הסלול בb1 נגמר וממנו פנינו לd2483 ואחרי 20 ק"מ הגענו לאתר http://www.dinosaurstracks-guestfarm.com/home.html בתקופה הקדומה נראה שאבן החול היתה בוצית ושימרה את העקבות .כיום הן נמצאות על אבן קשה .
היינו היחידים .בנינו על סיור מודרך.תיקוות שווא.מצאנו עצמנו מול שער סגור של אתר קמפינג ומיד הגיעה בעלת הבית ובמבטא יקה ביקשה מאיתנו תשלום של 30 דולר נמיבי והסבירה לנו על מסלול 30 דקות אורכו.במסלול ישנם הרבה עקבות דינוזאורים המוטבעות בסלע בצורה ברורה מאוד.המליצו לנו לקחת בקבוק עם מים על מנת לשטוף את העקבות כדי לראותן בצורה ברורה יותר .לא היה שום צורך בכך.פשוט ניתן היה לדמיין את אותם דינוזאורים שצעדו שם לפני מיליוני שנה
השעה היתה כבר די מאוחרת והדרך למקום הלינה waterberg rest camp
+264 61 285 7200
היינו מאוד גבוליים בזמן.מאחר וזה אתר ממשלתי סוגרים בשקיעה .במקרה כזה ומאחר והקמפ נמצא בתוך השמורה יכולנו למצוא את עצמנו מחפשים מקום לינה אחר בחשיכה .לא נעים ודי מסוכן.במוחי עלה כבר הראיון שנישן באוהל על הגג כמובן שלא שיתפתי בכך את עפרה.אבל לא הייתי יותר מידי אופטימי באשר לסיכוי להגיע עוד בשעות האור.
הגענו ממש בדקה ה90.השומר כבר היה עם המפתחות ביד.את הרישום דחו למחרת כמו גם התשלום לכניסה לפארק.
הקמפ ממוקם ממש בתוך הפארק שהינו יפה מאוד ויחסית לא מתוייר.רבים פוסחים עליו בדרכם לאטושה.אני לא הייתי ממליץ לוותר עליו.
בתוך הקמפ מסתובבים חזירי בר ובבונים וזה יכול להוות קצת בעיה.אסור להתקרב אליהם לא להאכיל אותם ולשמור היטב על הדברים.החברה האילה גנבים לא קטנים ולך תמצא את המצלמה אחר שאיזה קוף גנב אותה.
בביתן על ידנו אחד הילדים אכל ,בא בבון דחף את הילד ולקח לו את הסנדוויץ.
מעבר לכך הצימר מדהים.יושבים במרפסת וצופים בבע"ח למיניהם עוברים בסמוך.המרחק בין הצימרים רחוק ומאפשר פרטיות.
באותו לילה אכלנו במסעדה שמציע האתר והופתענו מאוד לטובה.
1.5.16 יום ראשון
היום יוקדש כולו לשמורת ווטרברג (warerberg) צוק אבן חול לבן אדום המתנשא לגובה של 150 מטר.עשיר צמחיה ובע"ח למרגלותיו נביעה של מעיינות.
השטח הפתוח סביב הצוק הוכרז כשמורת טבע בשנת 1972.
במשרדי הפארק מקבלים מפה ובה ישנם 9 מסלולים קצרים בני חצי שעה ועד שעה כל אחד.כולם מצויים סביב ובתוך הקמפ.הם אינם קשים ולכל מסלול היחודיות שלו כמו מסלול הדקלים שלאורכו מיני דקלים יחודים לאזור,מסלול התאנה שלטעמנו היה גם היפה ביותר וכו
בכל מקרה את היום התחלנו בסיור בוקר שהחל מוקדם בבוקר בשעה 5 .בגיפ ספארי פתוח .כמובן שרק אנחנו היינו המשוגעים היחידים שקמו מוקדם כל כך.
לסיור זה כדאי להתעטף בבגדים חמים למרות שמקבלים מעין שמיכה.הסיור מאוד מומלץ מאחר ותחילתו בחושך רואים הרבה בע"ח.בשלב מסוים נכנס המדריך לאזורים שבדרך כלל אינם נגישים לכלל המטיילים ומצריכים כניסה אל שערים נעולים.
עברנו בבורות מים ,שם מתאספים בע"ח .חלק מהבורות טיבעי וחלק מלאכותי.באילה המלאכותיים יש אזורי מלח לו זקוקים החיות .
את ארוחת הבוקר אכלנו באחד הבורות תוך כדי תצפית על בע"ח.שם ראינו כמה הבופאלו יכול להיות מסוכן.הוא תקף סתם כך את אחת האמפילות ובאמצעות הקרניים פשוט שיפד אותה והניף אותה באויר .היא נפלה רק אחרי כמה שניות ולהפתעתנו המשיכה לרוץ.
הנופים הנשקפים מהצוק נפלאים
הטיול ערך כ4 שעות .לאחר שהסתיים המשכנו בטיולים הקצרים בתוך השמורה שכאמור היו מאוד יפים ואף הם זימנו לנו מפגש עם הרבה חיות.
לעת שקיעה טיפסנו לתצפית ההרים בטוחים שמשם נראה את השקיעה.אז שקיעה לא ראינו כי השמש הוסתרה ע”י הרים אחרים אבל הנוף שנשקף מהפיסגה והדרך אליה מהממים.הסלעים עצמם משנים את הגוון מצהוב לאדום ירוק .העליה עורכת כ45 דקות הירידה הרבה פחות.
היום למעשה הוא יום חג ה1 למאי.חג רישמי בנמיביה אבל מאחר והוא נפל ביום ראשון הוא פשוט נדחה למחר.
בחג נאמר לנו ע”י הסוכנת שלנו שכל המקומות התיירותיים פתוחים כמו מוזאונים ,פארקי טבע,סופרים פתוחים רק בחלקם .זה מדוייק רק בחלקו .המוזיאון הפתוח אליו נגיע מחר היה סגור ולולא ריחם עלינו השומר לא היינו מצליחים לראותו.
2.5.16 יום שני
חג היום.הזריחה ב6 ורבע והשקיעה ב5 ארבעים וחמש.331 קמ לפננו.
נסיעה בדרכי עפר אינה פשוטה למרחקים כאלה למרות שעם הזמן העדפנו את הנסיעות על דרכי העפר שם התנועה דלילה מאוד השמירה על השמאל קלה יותר כי נוסעים במרכז ואם בא רכב ממול עוברים לשמאל.ואיך יודעים שבא רכב ממול אהה זה קל. את האבק מזהים כמה קמ קודם לכן .א אפשר לפספס.
ככלל בכל המקומות ניסינו לצאת מוקדם ככל הניתן .כמובן בשעות האור על מנת לנצל ככל היותר את השעות האור.מעבר לכך שעות הבוקר מאוד איכותיות קריר יותר ,בעלי חיים רבים וכו
חששנו לגבי כבישd512 ,האם הוא במצב סביר.אז כן הוא מצויין .אמנם לא סלול אבל ניתן לנהוג בו גם במהירויות של 80-90 קמ”ש
באחת הדרכים חצו תרנגולות בר ,פניניות ,את הדרך.הזהירו אותנו מפניהן.הן חוצות לפתע ללא התראה ולצערנו אחת מהן לא היתה זריזה מספיק.לא יכולנו לעשות כלום אלא להצטער.הן חיות בלהקות של עד 25 פרטים ועפות רק למרחקים קצרים מאוד ובשעת דחק שמם אגב helmeted guineafowl perlhhn
אנחנו בדרכנו ל hoba meteorite מטאוריט בן 80 אלף שנים במשקל של 60 טון .מסת הברזל הגדולה ביותר על כדור הארץ.
בכמה פינות ניסו לחתוך ממנו מזכרות.חבל... סה”כ הנסיעה עד המטאוריט כ3.5 שעות כולל ארוחת בוקר בשטח.
משם נסענו אל tsumeb אל המוזאון הפתוח.tsumeb cultural village ממוקם 3 ק"מ מחוץ לעיר על הכביש Grootfontein,
פתוח מ8-16 כך חשבנו.הופתענו שהוא סגור.משום מקום הגיע השומר שאיפשר לנו להיכנס תמורת התשלום הרגיל.רווח לכולם.כמובן שקפצנו על המציאה ונכנסנו.היו חסרים לנו הסברים אך המוזאון מעניין ומיוחד.יש בו בקתות מגורים מכל האזורים בנמיביה.חלקם הספקנו כבר לראות בטיול הזה.
למרות שכל הביקתות פשוטות ישנם הבדלים ביניהם אפילו בסוגי הגדרות
היעד הבא היה otjikojo lake שעות הפתיחה מזריחה עד שקיעה.אגם עמוק שמימיו בצבע הטורקיז.הוא הקטן מבין שני אגמים טבעיים בנמיביה .היה בעבר חבוי במערה שתקרתה קרסה ולמעשה הוא מעין בולען.במלחמת העולם הראשונה ב1915 זרקו שם הגרמנים הרבה כלי נשק וחומרי לחימה כדי להיפטר מהם לפני הכניעה ועל מנת שהצבא הבריטי שמוקם בדרום אפריקה לא יהנה מהם. האגדה גם מספרת שהגרמנים זרקו לאגם גם הרבה זבה, שלא התגלה עד היום .האגם מאוד יפה אך מאפשר תצפית בלבד .הקדשנו כמה דקות.
על מנת שלא יווצר מצב שנישן בחוץ.החדר הפתיע לטובה.מצויין.קודם לכן קראנו ביקורות קטלניות ואך שקלנו לבטל ,אבל בדיעבד היה מצויין וכניראה שהמתחם עבר שיפוץ מסיבי.
שילמנו דמי כניסה לפארק בנוסף לתשלום על החדר וקיבלנו את מפתחות החדר שהיה ממוקם ע"י בור המיים ומוקף בגדר עץ ענקית כדי למנוע מהחיות להיכנס לבקר אותנו .ראינו שועלים ואימפלות מסתובבות בין החדרים.
בור המים היה נחמד לא יותר מזה וראינו יפים ממנו.נרשמנו לסיור לילה.שמחנו על האפשרות הזו.כמובן היינו לבד עם מדרך ומלווה.סיירנו במשך 4 שעות בחושך מוחלט .נסענו בשבילי השמורה כשהמדריך כל העת מאיר עם פנס אור אדום על מנת שלא לסנוור.הרכב אגב נוסע ללא אורות כלל.ניתן לראות את בע"ח מייד ואפילו אנחנו שאיננו מיומנים הצלחנו מייד לזהות את העיניים הזוהרות למרחקים.ראינו באמת הרבה בע"ח אופיינים בחלקם ללילה.חלקם לא הכרנו קודם כמו מעין קנגורו זעיר שמקפץ.ראינו חתול ביצות מטרים מאיתנו כמובן פילים.,שועלים לסוגיהם,צבועים קרנפית וגורה,וגירפות איך לא.הבעיה שלא ניתן לצלם.
הסיור הלילי מאוד מומלץ .לסיור כזה כדאי לקחת לבוש חם אנחנו לא חשבנו שעד כדי כך קר ודי הציק לנו הקור.
מה שהותיר בי רושם חזק מהסיור הזה זה הכוכבים פשוט אין דברים כאילה.המקום חשוך לגמרה וזרוע כוכבים כמו כן חתול הביצות (caracal)שהיה קרוב מאוד אלינו ,לא חשש,עמד והביט בנו בפליאה של מה אתם עושים פה באמצע הלילה.?
צפיה בפילים בלילה אך זאת חוויה.הם משתוללים משחקים שותים ומתיזים בוץ האחד על השני
3.5.16 –יום שלישי
היום מוקדש כולו לפארק אטושה.גודלו כ22000 קמ"ר כמדינת ישראל ורק שליש ממנו פתוח לציבור.
הוא סובב סביב מלחה גדולה.ימת מלח יבשה .בסוף היום הכוונה היא לישון ב okaukuejo resort שאף היא בתוך הפארק.
זו אחת מנקודות הלינה הממשלתיים אבל לינה זו מחייבת התייחסות נפרדת.
הפארק עצמו יפה מאוד,מרושת בכבישים עבירים לכל הרכבים.המון המון בע"ח מכל המינים ומכל הסוגים.
שולטים בעיקר הזברות הגנו והאימפלות למיניהם.
קנינו מפה הכוללת את כל נקודות המיים במשרדי הפארק ומפה זו כוללת גם את כל בע"ח שיש בנמיביה כולל ציפורים.
החוברת היתה לנו לעזר רב בטיול ,השתמשנו בה וניסינו שלא לפספס אף בור מים.בחלק מהבורות ראינו הרבה מאוד בע"ח ובחלקם כלום.
בסך הכל די כיף בייחוד שלנו זה הספרי הראשון.לא ניתן לרדת מהרכב אתם יודעים נמרים אריות וכו.
אמנם ראינו כאלה ליד בורות המים ואף באחד המקרים ראינו זוג אריות אוכל זברה שמזלה לא האיר לה פנים.
נסענו עד המלחה שם יש תצפית מדהימה על האזור המישור הלבן.
יפה לראות את אותם שיירות גנו צועדות כמו חיילים על רקע לבן.יחודיות המקום היא אותה מלחה ובורות המים שלשניהם זקוקים החיות ולכן הן מצויות שם בהמוניהם
חזרנו למקום הלינה.טוב..איך אתחיל זה המקום הגרוע ביותר שהיה לנו לאורך כל השהות בנמיביה.החדר מעופש עם ריח נוראי .מים חמים..הצחקתם אותי בקושי זרזיף קר.פשוט קטסטרופה.כילה היתה .כך גם במרבית מקומות הלינה כך שמיותר לקחת מהארץ.בדרך עברנו בהללי שאף הוא מקום לינה עם בור מים בשמורה.הצטערנו שמקום הלינה שלנו לא שם.המקום נראה מטופח ויפה.מזל שישנו שם לילה אחד