המחירים מתייחסים לספטמבר-אוקטובר 15'.
הפוסט מאוד ארוך ומפורט ומכיל את כל הפרטים התחושות והמחירים.
לפני שטסתי חששתי מאוד מהטיסה ומאיך אסתדר שם, מצאתי הרבה פוסטים שעזרו לי מאוד אז החלטתי ישר שגם אני אכתוב פוסט מפורט שכל מי שירצה לסוע יוכל להיעזר בו!
גוואטמלה ומקסיקו מדהימות ביופיין – את התכנון הכללי לטיול עשה לי גדליהו האגדי מנהל פורום מרכז אמריקה ואת המידע השלמתי מהאינטרנט – שואלים אם צריך מדריך מודפס? לא כל כך יש אינטרנט ואני ממליצה להזמין את הלילה הראשון ולזרום משם – חלק מהדברים שהיו במדריך של “העולם” לא היו רלוונטים והייתי ממליצה יותר לדבר עם תיירים שם מאשר להשתמש בו.
אז… מתחילים!!!
ביום הראשון נחתנו בצהריים לקחנו שאטל בעלות של 10$ לאנטיגואה נסיעה של בערך שעה וקצת
השאטל הוריד אותנו במלון נחמד בשם las piletas בעל הבית מאוד נחמד חדר מעט קטן המים על חשמל כך שהם חמימים
יצאנו לאכול ארוחת ערב אני אכלתי עוף מטוגן עם ציפס בדוכן ברחוב. מאכל מקומי מאוד נחמד
אחרי זה ישבנו בפאב אירי מתוייר שמסתבר שבימי שני יש להם ערב חידון אפשר להגיע כקבוצה לשלם 20 קצאל ולהשתתף
לאחר מכן אכלנו “שלום למלכה” בZOOLA מקום מאוד נחמד של ישראלים אם רוצים לפגוש ישראלים להמשך הנסיעה זה המקום
חזרנו למלון והלכנו לישון רצינו להזמין טיול להר הגעש אבל היה כבר מאוחר בלילה שימו לב אם אתם רוצים להזמין שההסעה מתמלאת בערב וכדאי להזמין לפני 20:00.
קמנו לבוקר שמשי ועשינו טיול באנטיגואה
החלפנו כסף בסיטי בנק שמקבל גם יורו( יש בנקים שלא מקבלים יורו רק דולרים)
אחרי זה אכלנו בפרננדוס קפה מקום מאוד מאוד נחמד!!! עם ארוחות בוקר מכל העולם וקפה שנטחן במקום
אחרי זה הלכנו למאפייה נחמדה בשם דוניה לויזה שיש להם לחמים טריים טריים לקחנו לחם בננה ולחם שוקולד. ירד המון המון גשם לכן מי שמגיע בעונה הרטובה מומלץ מורייה ובגדים נגד מים
החלטנו שנעבור לעשות את כיפור בסן פדרו.
לקחנו שאטל שאסף אותנו מהמלון ב1400 (יש שני שאטלים ביום אחד ב8 ואחד ב1400)
הוא הסתובב שעה באנטיגואה ואסף אנשים בגלל הגשם נסיעה שאמורה לקחת 3 שעות לקחה 5 שעות עם המון ערפל ומפולות בוץ
יש אפשרות נוספת לסוע לפנאצחל שהיא יותר קרובה ואז לקחת סירה של 20 דקות לסן פדרו ( הבנו את זה רק כשפגשנו פה ישראלים שעשו את זה)
הגענו לסן פדרו למלון שהזמנו לילה לפני מלון mikasa מלון מדהים שיושב על שפת האגם עם צוות מהמם! יש למעלה שני ג׳קוזי אחד חם ואחד רגיל ומרפסת שמשקיפה על האגם מסעדה שפתוחה עד 2100
שילמנו 250 קצאל ללילה (כולל מיסים)
בבוקר היום השלישי אכלתי בקפה לה פוורטה שלקחתי מהלונלי פלאנט מאוד נחמד!
אחכ תפסתי סירה עם זוג ישראלים ענת ועמית לפנצ׳חל שם הסתובבנו מעט ולקח ו טוק טוק לכיוון שמורת הטבע היה מאוד נחמד יש שם המון פרפרים יפים וקופים
לאחר מכן ירדנו וביקנו במלון אטיטלן בו סיירנו בגנים ב55 קצאל שאחכ היו גם זיכוי לקניית שתיה במסעדה
חזרנו בסירה לסן פדרו
קמנו בבוקר לקחנו סירה לסן מרקוס ב10 קצאל לכיוון עשינו יוגה ב40 קצאל לאדם במרכז יוגה של בריטים
חזרנו לסן פדרו לישון
יצאנו לאף האינדיאני דרך מרכז חבד ב120 קצאל לאדם היה מאוד נחמד יוצאים ב315 בבוקר ויש מדריך וארוחת בוקר שהם עושים שם במקום מלאווח עם רסק וסלט
העלייה קצת קשוחה אבל שווה את זה גם אם לא רואים את הזריחה
חזרנו לסן פדרו לשים את הדברים והמשכנו לפנצחל לסיור קטנטן בשוק היה החמד כן משהו שאפשר לוותר עליו
יום אחרי יצאנו לנסיעה ללנקין וסמוק שמפיי הזמנו דרך סוכנות חבד ב140 קצאל לאדם השאטל נוסע מסן פדרו לאנטיגןאה שם מחליפים שאטל ונוסעים ללנקין 10 שעות נסיעה יוצאים מסן פדרו ב4 בבוקר
הגענו ללנקין בערב והמשכנו למלון גרינגוס הוסטל נחמד שנמצא ליד השמורה ( 20 דקות הליכה) מאוד נחמד שם וגם גולן בעל הבית היה נחמד אלינו אישית והסביר לנו על הכללים לפני ההליכה לסמוק ( בהמשך) אבל ממה שאני רואה לאחרונה בפורומים של מטיילים וגם מאירוע לא נעים שהייתי עדה לו בעל הבית גולן יכול להיות איש מאוד לא נעים אם קצת מרגיזים אותו.
מעבר לזה, צריכים לשים לב שאין איך להוציא שם כסף והכל במזומן צריכים לקנות כרטיסיה של 200/300 קצאל לאדם ועם זה קונים אוכל אין אפשרות לשלם במסעדה במזומן ואין אפשרות לצאת משם לשני אנשים מומלץ כרטיסיה של 300 לפחות האוכל מאוד טעים (מומלץ להזמין חומוסטלה זה נוטלה עם חמאת בוטנים עם 2 פיתות) אבל אפילו למלא שם מים עולה כסף בניגוד לכל מקום אחר שהיינו בו בגוואטמלה
משם הזמנו שאטל לפלורס ב150 קצאל לאדם
יום אחרי עשינו טיול בסמוק הטיול שם בחינם מאז שהייתה שביתה של המקומיים
מומלץ ללכת בקבוצה גדולה כי יש שם המון שודדים בדרך אם מצטרפים אליכם בהתחלה אלו מקומיים שרוצים לעזור לכם אבל אם באמצע הדרך אלו שודדים
לאחר מכן הלכנו למערות 60 קצאל לאדם חוויה מטורפת נכנסים עם נרות לחושך מצרים במערות ושוחים חצי מהדרך ויש גם חבלים זו אחלה חויה קצת קשה ומפחיד בטירוף
חזרנו להוסטל ויצאנו ב7 לטיקל לפלורס
בדרך עצרו אותנו לבדוק שאין לנו פירות או משהו בתיקים (מסתבר שכנראה שיש מזיקים בחלק מהפירות) הגענו לסנטה אלנה ומשם עברנו לשאטל לפלורס בשאטל היו אנשים שניסו למכור לנו מלון וסיור לטיקל (הנהג משתף איתם פעולה!) אנחנו הזמנו דרך המלון שלנו הם נראו לנו קצת מפוקפקים
בנוסף כשירדנו מהשאטל אמרו לנו שהכספטמט בפלורס לא עובד אז שנוציא כסף שם לפני אל תאמינו להם יש כספומט והכל בסדר בפלורס! אנחנו הוצאנו אחרי החוויה הלא נעימה שהייתה לנו בסמוק שבה נשארנו כמעט בלי כסף כי זה מקום עזוב שניתן להסתדר בו רק במזומן אבל יכלנו גם להוציא בפלורס
הגענו לפלורס אחרי נסיעה של 10 דקות שכמובן שבמהלכה הם עצרו בסוכנות שלהם ואמרו להו שאצלם הכי זול והכי טוב רק מרוב שאני שונאת שעושים את זה לא קנינו אצלם מעבר לזה שפשוט הייתה תחושה שהם לא אמינים בכלל
בפלורס לקחנו את ההוסטל לוס אמיגוס בעקבות המלצה של תיירת גרמניה שפגשנו בסמוק ההוסטל נחמד מאוד יש בו מלא תיירים פאב ומיני מועדון אנשים מאוד נחמדים בקבלה וגם בסוכנות שלהם וחדרים מאוד נקיים וגדולים קצת יקר אבל שווה את זה חדר פרטי עם מזגן ומקלחת צמודה עולה 280 קצאל ללילה לזוג
לקחנו דרכם את הטיול לטיקל ב4:30 הטיול זריחה עולה 100 קצאל יותר ורוב הזמן אין זריחות האישה בסוכנות המליצה על 4:30 (רק מוכיח כמה הסוכנות אמינה ולא מנסה רק לדחוף לך שטויות) זה עלה 95 קצאל לסוכנות ועוד 150 קצאל לכניסה שמשלמים באתר עצמו
דרכם הזמנו גם את השאטל למקסיקו ב275 קצאל לאדם בשאטל עם מזגן ו-ווי פיי
יצאנו לטיול ב4:30 היה מאוד יפה עם מדריך בשם לואיס שרואים שעושה את זה מהלב הוא מכיר כל ציפור וכל אבן באתר ומתמצא מאוד בהיסטוריה חוץ מזה שהוא מצחיק בטירוף ומאוד אוהב ישראלים
לאחר מכן חזרנו להוסטל ויצאנו ב8 בבוקר לכיוון בליז-צטומל לקחנו שאטל עם מזגן ו-ווי פיי (שימו לב שיש ווי פיי רק מבליז והלאה בגוואטמלה הויי פיי לא עובד ברכבים)
עצרנו בסוכנות וראינו שיש שאטל מצטומל לפלאייה. הזמנו מקומות כי לא רצינו להסתבך עם האוטובוסים.
נסענו 8 שעות לבליז ירדנו בגבול גווטמלה בליז מלאנו מסמכים עברנו את הגבול נכנסנו לבליז ( לא משלמים) החלפנו שאטל המשכנו בנסיעה לבליז סיטי האנשים שהיו צריכים את בליז סיטי ירדו שם ואנחנו המשכנו לגבול עם מקסיקו בגבול ירדנו הורדנו את המוצ׳ילות העברנו אותם במכונת שיקוף שילמנו 30$ ליציאה מבליז והמשכנו לצטומל.
בצטונל ירדנו והנהג של השאטל הביא לנו עודף ואת הכרטי לאוטובוס ado לפלאייה (מסתבר שלא היה להם שאטל בכלל אז הוא שלח מישהו לקנות לנו כרטיס והחזיר לנו את העודף ממה ששילמנו)
נסענו באוטובוס עוד 5 שעות עד פלאייה ( אוטובוס מפנק עם שירותים טלויזיה ומושבים נוחים מאוד. את התיקים שמים בצא מטען ומקבלים כרטס שרק איתו אפשר לקחת את התיקים כך שלא יכולים לקחת לכם את התיק- תכלס זה יותר משתלם משאטל) אחרי 15 שעות מפרכות הגענו לפלאייה ב2330 ממליצה ביום לקחת ליום הזה אוכל והרבה מים כי אין עצירות כמעט ואין שירותים חוץ במעברי גבול יצא שלא אכלנו אוכל נורמלי כל היום ( אפשר לקחת מהמלון סנדוויצים)
הגענו לפלאייה לקחנו מונית למלון סהרה (סתם עלה מלא כסף שחטו אותנו במחיר אבל היה כל כך מאוחר אחרי מליון שעות נסיעה שרק רצינו להגיע כבר) הגענו למלון שהוא בסדר גמור קרוב מאוד להכל חדרים נוחים הייתה לנו בעיה המזגן והעבירו אותנו חדר את הלילה הראשון בילינו ב42$ ושני הלילות הנוספים 35$
יש בעיה של ישראלידה בלילות שעושים רעש ושמים מוזיקה אבל זה לא היה כזה נורא העדפנו להשאר ולא להעביר מוצ׳ילות בחום.
היום שאחרי היה בסימן של טיול באיזור פלאיה התגלתה כמעוז ישראלי וכטיילת אילת דוכנים שמוכרים שטויות וחנויות יוקרה הכל מהכל קצת ציווילזציה
עשינו טיול והלכנו לסוכנות sayving נמצאת אחרי בית חבד בקומה השניה של הסושי
סוכנות חמודה של אחלה אנשים 150 פזו דמי חבר ומקבלים צמיד והם באמת עוזרים בהכל
רצינו לעשות טיול עום לטולום והם אמרו לנו שיש להם טיול אבל שכדאי לנו לעשות את זה עצמאית זה יהיה יותר טוב לפי הזמן שלנו ויעלה פחות. שכרנו ציוד שנירקול (פיקדון של 500 פזו לכל אחת שחוזר אליכם אחרי שמחזירים את הציוד)
יום אחרי יצאנו לטיול שהומלץ קולקטיבו מהתחנה ברחוב 2 בין ה15 ל20 40 פזו שיעה עד האתר הארכיאולוגי של טולום הכניסה היא 65 פזו ואפשר לרדת לחוף (חוף קטן ונחמד מאוד) גם ההריסות מאוד יפות לאחר מכן הלכנו לחוף של הדקל הנטוי ( מכיוון היציאה מאתר העתיקות יוצאים שמאלה - יש שלט לחוף- הולכים רבע שעה פונים שוב שמאלה - יש שלט של החוף עם תמונה של הדקל) מגיעים לחוף הולכים עוד רבע שעה ומגיעים - יש בחוף מלא ספינות שיציעו לקחת אתכם לשנרקל אנחנו לא עשינו) הגענו לדקל נחמד אבל לא שווה ללכת עד שם בשביל זה החוף די מבודד אבל מלא אצות היה גשום ביום שהגענו אז חזרנו די מהר
עלינו על קולקטיבו שלקח 30 פזו לאקומל חוף הצבים שם כולם קופצים עליך שתצלול איתם אין צורך יש איזור מגודר ששם אפשר לצלול בחינם וגם שם יש צבים חוף מאוד נחמד
אחרי זה עוד קולקטיבו לסונטה אזול 70 פזו לכניסה סונטה קטנה ומהממת ביופיה מים צלולים עם המון דגים פשוט תענוג המיים קרירים ויש צוקון שאפשר לקפוץ ממנו למים אחרי זה 30 פזו חזרה לפלאייה
בערב אכלנו במסעדת לה פמיליה שנמצאת מול בית חבד פשוט מסעדה מעולה ב110 ש״ח אכלנו פיצה ( הפיצות שלהם ענקיות!!! מספיק ל2 אנשים) ורביולי עם ריקוטה תרד וברוטב שמנת פטריות - מומלץ מומלץ מומלץ!!! לקחנו קינוח של בצק פיצה עם נוטלה - נחמד אבל בתכלס זה פיתה עם נוטלה
לאחר מכן ישבנן בפאב עם להקה חיה בשדרה החמישית שאני לא זוכרת את שמו היה מאוד נחמד הקוקטיילים שלהם מפוצצים אלכוהול
קמנו בבוקר ועשינו טיוליון קניות אחרון בשדרה החמישית ולקחנו אוטובוס לקנקון ב60 פזו
הגענו למלון איצ׳ל מלון יפה על החוף הצפוני יש לו כיסאות של המלון ושמשיות לשימוש האורחים עם המיסים המלון עלה 460 דולר הם קצת נוקשים בקטע של האורחים בחדרים גם כששאלו אותם באיזה חדר אנחנו הם לא היו מוכנים להגיד אבל יש להם אחלה שירות וחדרים יפים מאוד ו10% הנחה בהרבה מסעדות טובות.
אכלנו בלילה הראשון במסעדת מאמא רוזה ברחוב הראשי שיוצא מהמלון ( הרחוב של בית חבד) מסעדה מעולה של איטלקיה שהגיע לפני שנה לאיסלה בעקבות בנה שגם לו יש מסעדה באותו רחוב מאמסיטה ( גם מסעדה מקסיקנית מעולה) למאמא רוזה חזרנו כל ערב עם יחס חם ואישי ואוכל מעולה!
באי עצמו אין הרבה מה לעשות היינו בחוף יום אחד יום אחרי שכרנו עגלת גולף ונסענו לחלקו הדרומי שם יש פארק גראפון עם אומגה ושחייה עם דולפינים שעליו ויתרנו ותצפית נחמדה.
היינו בפארק הצבים הוא מאוד קטן אבל נחמד רואים צבים באקווריומים וניתן להחזיק גם כוכבי ים וקיפודי ים זה עולה 30$ מאוד נחמד
יום אחרי היינו בעם ועברנו לקנקון למלון aloft בניגוד למלונות אחרים בקנקון הוא לא מלון הכל כלול אבל הוא פשוט מעולה!! יש בר למטה ומסעדה ומוזיקה כל הזמן בלובי ובריכה על הגג פשוט תענוג
יצאנו לקוקו בונגו באותו ערב קנינו את הכרטיס המוזל 25 דולר נכנסעם ב12 לפני זה אפשר לשתות בבר חופשי ליד גם ככה ההופעות מתחילות רק ב2315 אז לא באמת מפסידים את ההופעות כך שלא חייבים לקנות את הכרטיס היקר ( יכולים להכנס מתי שרוצים ולשתות בפנים חופשי) הקוקו בונגו זו חוויה אמיתית המון הופעות ומסיבה ענקית באים לשם מכל העולם בכל הגילאים
מעבר לזה אין מה לעשות בקנקון רק להיות במלון או קניות וחכן השארנו לקנקון רק יום וחצי הינו בקניון ענק לה מאר בכלליות מאוד קל להתנייד בעיר - לוקחים אוטובוס שעובר כל 5 דקות והוא מגיע לכל האיזורים ועולה 10.5 פזו
מהקניון רצינו משהו פחות תיירותי - חיפשהו חנות ספרים בספרדית מסתברת שכזו לא קיימת באיזור התיירותי אלא רק בדאונטון ה״אמיתי״ לקחנו קו r-27 והגענו לקניון ענק שמוכרב בעצם מ3 קניונים מחוברים ובו יש המון חנויות מוכרות ופחות ואת חנות הספרים מנדלה בקניון יש בעיקר מקומיים
משם קו חזרה למלון ובערב מונית בתעריף קבוע של 400 פזו ( אין שאטלים בלילה אבל תמיד יש מונית מחוץ למלון)
הגעתי לשדה ואת הצק אין לאייר מקסיקו למקסיקו סיטי פתחו רק שעתיים לפני הטיסה אז חיכיתי בשדה הטיסה איחרה בגלל מזג אויר ונחתה בשדה אחר - חיכינו 5 שעות במטוס ופספסתי את הקונקשיין עם איבריה
השדה במקסיקו סיטי ענק וקשה מאוד להתמצא בו הגענו לדלפק של אייר מקסיקו שאמרו לנו שזה מזג אויר וזה לא אשמתם ושנלך לאיבריה
הלכנו לאיבריה שאמרו שאין מקום בטיסה ואחרי חצי שעה אמרו שיש מקום רק בערב ושאת הכרטיסים לקונקשיין נצטרך להוצעא במדריד- חיכינו 10 שעות במקסיקו סיטי ( בשדה - לא רצינו לצאת החוצה כי הבנו שמסוכן שם)
הגענו למדריד ושם עוד מסכת שכנועים לאיבריה שיתנו לנו כרטיס - שוב הפקידה טוענים שזו לא אשמתם ושאין להם כרטיסים ושנשלם על כרטיס חדש ושמקסיקו עשו טעות ושלא היו אמורים לתת לנו כרטיס
עברנו לפקידה אחרת שבשיחת טלפוןאחת העלתה אותהו על טיסה למחרת בבוקר ונתנה לנו מלון עם שאטל וארוחת ערב ובוקר על חשבון איבריה
הגענו למלון מליה במדריד - מלון מעולה עם ארוחות מעולות חדרים מפנקים וצוות נחמד מאוד
עשינו טיול במדריד - מהמלון מונית עלתה 24 יורו למרכז העיר (מונה) וטיילנו בגרן ויה - רחוב עם המון חנויות, בכיכר סול - כיכר ענקית ויפה ממנה יוצאים רחובות שלמים של חנויות בכיכר אספניה ובארמון המלך שכשהגענו אליו הקרינו על הקירות החימוניים שלו אורות בכל מיני צורות וצבעים והייתה מוזיקה מעולה - ממש מסיבה!חזרנו למלון ללילה ולארוחת בוקר מעולה! ומשם לשדה במדריד עם שאטל מהמלון שיוצא על רבע שעה (לוקח רבע שעה להגיע לשדה) שמומלץ להגיע אליו מוקדם כי הוא ענק! השאטל מוריד אתכם בטרמינל 4 שהוא הטרמינל עם הטיסות הבינלאומיות ושם נותנים את המזוודה ועושים בידוק ועושים קניות - משם לוקחים רכבת לטרמינל s4 שלוקחת 10 דקות ( יש שלטים שמעליהם רשום 20 דקות- זה מדבר כל הזמן הכולל שלוקח להגיע כולל הליכה בטרמינל) מגיעים לטרמינל 4s מחתימים דרכון בהגירה עוד קצת קניות ולמטוס לארץ!!!