יום ה' ה- 10/12/15 – בדרך אל פארק טורס דל פיינה.
קמנו בבוקר למזג אויר מאד חורפי עם גשם שלא הותיר לנו ברירה אלא לשבת בלובי של ההוסטל ולהמתין. לאחר זמן מה, חלה הפוגה בגשם ואנחנו מיהרנו להעמיס את האוטו, להשלים קניות אחרונות בעיר ולצאת לדרכנו על כביש מס' 9 "דרך לסוף העולם Ruta del Fin del Mundo" לכיוון פארק טורס דל פיינה Torres del Paine.
לאחר כ- 20 ק"מ על הדרך לכיוון הפארק ישנה פניה לכביש 290שמוביל גם היא לפארק. דרך זו שהיא קצרה יותר כ- 75 ק"מ מסתיימת בכניסה לפארק שנקראת Rio Serrano. אנחנו בחרנו בדרך זו משום שהמלון שלנו נמצא ממש בקרבה לכניסה הזו.
הגענו למלון Tyndall וקיבלנו בקתה נחמדה בה נבלה את 4 הלילות הבאים. לאחר התארגנות קצרה יצאנו לתחנת המידע שנמצאת בכניסה לפארק וקיבלנו הסברים על כל האפשרויות שעומדות בפנינו. כמו כן קיבלנו תחזית לגבי מזג האוויר הצפוי בפארק בארבעת הימים הקרובים. בין השאר למדנו כי כרטיס הכניסה לפארק (18,000 פזו) תקף ל- 3 ימים. מאחר והיה כבר מאוחר, החלטנו לחזור לבקתה שלנו ולהתארגן לארוחת ערב.
יום ו' ה- 11/12/15 – פארק טורס דל פיינה.
הבוקר התעוררנו למזג אוויר ממש גרוע. בחוץ נשבה רוח חזקה מאד. היה קר מאד, פתיתי שלג התעופפו ברוח והראות הייתה קרובה לאפס. במזג אוויר כזה ממש אין טעם לצאת לטייל ועל כן החלטנו כי בשלב זה נשאר בבקתה בתקוה שמזג האוויר ישתפר.
לקראת הצהרים נראה היה כי חלה תפנית חיובית במזג האוויר ועל כן החלטנו לצאת ולהתחיל את הסיורים בפארק.
רכשנו כרטיס כניסה לפארק שתקף ל- 3 ימים ויצאנו לעבר מפל Salto Grande והכוונה הייתה לצאת למסלול של כשעה לעבר תצפית על סלע ה- Quarnos.
מהר מאד התברר לנו כי מזג האוויר חזר להיות בלתי אפשרי ואנחנו חזרנו לרכב וחזרה לבקתה להתארגן לארוחת ערב.
נוכחנו לדעת כי האמירות שמזג האוויר באזור זה ממש בלתי צפוי ועשוי להשתנות בכל רגע, הן אמירות נכונות ולנו לא נותר אלא לקוות לשיפור משמעותי ויותר קבוע ביום המחר.
יום ש' ה- 12/12/15 – פארק טורס דל פיינה – מפל פיינה ולגונה אזול.
הבוקר מזג האוויר נראה סביר ועל כן יצאנו לכיוון לגונה אזול Laguna Azul.
לאחר כשעה של נסיעה הגענו למפל פיינה Cascada Paine. המפל מרשים ויפה אבל המיוחד במקום זה היא נקודת התצפית הטובה על הטורסים. היום היה בהיר ללא עננות נמוכה ומראה הטורסים היה מרשים ויפה.
משם המשכנו ללגונה אזול היפה כאשר לאורך כל הדרך ראינו עדרים גדולים של גונאקוס בעיקר אמהות לגורים קטנים שנולדו לא מזמן.
חזרנו לבקתה לארוחת ערב שהכנו לבד ולישון.
יום א' ה- 13/12/15 – פארק טורס דל פיינה – טראק לבסיס הטורסים.
על פי המידע שקיבלנו בתחנת המידע, מזג האוויר להיום צפוי להיות בהיר, ללא גשם וללא רוחות חזקות ובקיצור, מזג אוויר מתאים לטראק לבסיס הטורסים.
קמנו בבוקר ואכן מזג האוויר נראה מאד מבטיח ועל כן מיהרנו ויצאנו לדרכנו לכיוון מלון Las Torres שהוא תחילת המסלול לטורסים.
את הטראק עצמו ניתן לחלק ל- 3 חלקים: החלק הראשון שאורכו כ- 6 ק"מ והוא מסתיים ברפוריו Chileno. הקטע ברמת קושי בינונית+ והוא אינו מהווה בעיה קשה במיוחד. החלק השני שאורכו כ- 3 ק"מ, מסתיים בפיצול בדרך לאזור בו נמצא הקמפינג או להמשיך לכיוון בסיס הטורסים. הקטע קל מאד וההליכה בו נעימה ונוחה. הקטע השלישי הוא ברמת קושי גבוהה מאד. בקטע מטפסים כ- 300 מטר לאורך של ק"מ אחד. שביל הטיפוס שבדרך כלל מסומן היטב, היה מעט מבלבל בסמוך לשיא המסלול ובקלות ניתן היה להתבלבל ו"לפספס" אותו. אבל בסופו של דבר ולאחר כשעה של טיפוס סימנו את ההליכה והגענו לבסיס הטורסים.
בבסיס ציפתה לנו סוג של אכזבה. מזג האוויר בבסיס היה לא נעים. היה מאד קר, רוח חזקה נשבה ופתיתי שלג התעופפו באוויר. בנוסף, הייתה עננות נמוכה שגרמה לכך שפסגות הטורסים היו מכוסים ולא ניתן היה לראות אותם. בקיצור, לא כיף גדול.
לאחר כשעה של מנוחה התחלנו את הדרך למטה ולאחר כ-4 שעות הליכה הגענו למכונית מלאי סיפוק על עצם סיום הטראק אבל מעט מאוכזבים ממזג האוויר.
יום ב' ה- 14/12/15 – בדרך חזרה לפוארטו נאטאלס.
קמנו הבוקר והופתענו לגלות כי אין לנו אספקת הגז לבקתה וכתוצאה מכך החימום בבקתה לא עבד כמו גם המים החמים וכמובן שגם כירת הגז. בירור קצר בדלפק הקבלה במלון והבעיה נפתרה.
לאחר ארוחת בוקר קצרה, העמסנו את האוטו, נפרדנו לשלום מפארק טורס דל פיינה ויצאנו לדרכנו בחזרה לפוארטו נאטאלס.
בהגיענו לפוארטו נאטאלס, מיהרנו להתייצב במשרדי חב' Navimag לצורך ביצוע תהליך הבידוק וקבלת כרטיס עליה למעבורת.
מעט על ההפלגה במעבורת ובכן ההפלגה אמורה להמשך שלושה ימים מלאים (4 לילות) ולהסתיים בפוארטו מונט. את ההפלגה הזמנו בחב' Navimag ושילמנו כ- 600$ (לאחר הנחת גיל של 15%) לתא ברמה BB שזה תא עם מיטת קומותיים, חלון אבל ללא שירותים בתא.
חזרנו להוסטל The Singing Lamb בו התארחנו לפני הנסיעה לטורסים והתמקמנו בלובי תוך ניצול ה- Wifi הטוב שלהם וכך העברנו את הזמן העלייה למעבורת.
מאוחר בערב עלינו למעבורת ולשמחתנו התברר לנו כי שודרגנו לתא AAA עם 2 מיטות רגילות ועם שירותים בחדר. שמחנו מאד ושמחים הלכנו לישון.
יום ג' ה- 15/12/15 עד יום ה' ה- 17/12/16 – הפלגה במעבורת לפוארטו מונט.
קמנו בבוקר וגילינו שהמעבורת כבר יצאה לדרכה. המעבורת בשם Eden היא מעבורת צרפתית במקור אשר הגיעה לאזור רק לפני שנתיים. היא בת יותר מ- 30 שנה ויש בה מקום ל- 120 נוסעים. אורכה כ- 200 מ' והיא מפליגה במהירות של כ- 15 קשר שהם כ- 25 קמ"ש. בנוסף לנוסעים המעבורת מעבירה גם הרבה כלי רכב ומטען רב.
סיור קצר במעבורת גילה לנו שהמעבורת מובילה בין השאר גם עגלות גדולות ועל כל אחת כ- 50 עגלי בקר דחוסים בצורה שעוררה אצלנו תחושות עזות של כעס כמו גם צער בעלי חיים. התחושות האלו גברו ככל שנקפו הימים וראינו שהעגלים לא מקבלים מזון או מים (למנוע הפרשות) והם דחוסים על העגלות באותה צורה במשך כל זמן ההפלגה.
לאחר ארוחת בוקר התחלנו להתרגל לשגרה של 3 ארוחות (אוכל טעים בהחלט) כאשר ביניהן ובהעדר אינטרנט או Wifi מבלים בתא הקטן בעיקר בקריאת ספר או בשינה.
את ההפלגה ניתן לחלק ל- 3 חלקים/ימים: ביום הראשון ההפלגה הייתה יפה והיא עברה בין מעברי הרים צרים מאד ובתוך פיורדים יפים שאותם ניתן לראות על גבי הסיפון הקדמי. רק חבל שהרוחות הקרות והגשם לא אפשרו להיות הרבה זמן על הסיפון בלי לקפוא מקור.
ביום השני המעבורת יצאה לים הפתוח שהיה סוער מאד. המעבורת התנדנדה קשות וממש היה מסוכן להסתובב במעברים שלא נדבר על הסיפון.
ביום השלישי הים נרגע וההפלגה הייתה סבירה הרבה יותר אבל מאד משעממת. לעת ערב הגענו לפוארטו מונט. המעבורת נקשרה לרציף והחל תהליך של פריקת הציוד ואילו אנחנו הלכנו לישון עדין על המעבורת.
לסיכום ההפלגה יש לומר מספר מילים. אם חשבנו שמדובר בהפלגה נוסח ספינת האהבה, הרי שנכונה לנו אכזבה קשה. ההפלגה הייתה מאד משעממת ולמרות שרמת השירותים במעבורת הייתה סבירה ומספקת, לדעתי יש לשקול את ההפלגה היטב היטב מול האלטרנטיבה של החזרת הרכב השכור בפוארטו נאטאלס גם אם זה כולל תשלום קנס ולחזור צפונה בטיסה.
יום ו' ה- 18/12/15 – פוארטו מונט.
לאחר ארוחת בוקר אחרונה על המעבורת, אספנו את הציוד האישי שלנו וירדנו למזח בפוארטו מונט. רכב אסף אותנו והביא אותנו אל מגרש חניה שם מצאנו את הרכב שלנו.
מזג האוויר היה מדהים (בניגוד למזג האוויר המאוד חורפי שהיה לנו בפעם הקודמת שביקרנו במקום) ואנחנו מיהרנו לכיוון שוק אנחלמו Angelmo. שוק אנחלמו הוא שוק דגים ופירות ים שיש בו גם הרבה מסעדות זולות למאכלים צ'יליאנים מקוריים. בנוסף, יש בשוק הרבה דוכנים בהם מוכרים מזכרות ועבודות יד ובקיצור, מקום מאד נחמד. שוטטנו בשוק וקנינו מזכרות ומתנות. לאחר מכן אכלנו ארוחת צהרים טעימה ומיהרנו לסוכנות השכרת הרכב והחזרנו את הרכב השכור ללא בעיות.
לעת ערב הגענו לטרמינל האוטובוסים ויצאנו לנסיעת לילה של 12 שעות לסנטייגו.