אי פסחא הוא אי קטן ומקסים השייך לצ'ילה. הגענו אליו בטיסה מסנטיאגו צ'ילה באמצע חודש מרץ לשלושה ימים. למעשה זה לאחר סיום עונת התיירות באי והאי היה יחסית ריק מתיירים.
מבחינת מזג האוויר היה מושלם , מספיקחם כדי להינות מהים ולא חם מידי לטייל באתרי הפסלים.
בכניסה לאי קונים כרטיס כניסה שעולה כחמישים דולר ומאפשר כניסה לרוב האתרים באי.
אמצעי תשלום – באי יש בנק שבו ניתן להחליף דולרים לפסו צ'ילני , כמו כן יש כספומט. יחד עם זאת מקבלים דולרים כמעט בכל מקום.
באי יש מספר רב של אתרים בהם פזורים הפסלים המפורסמים , אנחנו לא ביקרנו בכל האתרים מפאת חוסר הזמן וחוסר הסבלנות של הילדים , אבל ראינו את האתרים העיקריים :
- TAHAI – מאד מרשים , על הים מערכת של חמישה פסלים ובמרחק קטן פסל נוסף היחיד שנשאר עם עיניים. הפסלים מרשימים ועם הנוף של הים המראה מאד יפה.
- AHU AKIVI – גם אתר יפה , שבעה פסלים גדולים ויפים.
- ORONGO – לוע הר געש בקצה האי , מקום יפיפה. ההר געש משקיף לים כחול אין סופי , פשוט מדהים. ליד ההר געש יש מסלול הליכה קצר לעתיקות של מגורים של הרפאנוי. שם גם יש תצפית על אי קטנטן שמנותק מהאי המרכזי. במקום יש רוח חזקה.
- ANAKENA – על חוף הים (חוף רחצה נחמד) שבעה פסלים , חלקם מושלמים חלקם שבורים. מומלץ להגיע ולרחוץ בים על הדרך…
- RANO RARAKU – האתר הכי מרשים , אסור לפספס!! זה האתר שבו נבנו הפסלים שבאי. במקום פסלים רבים בשלבי בנייה שונים ובגדלים עצומים.
- TONGARIKI – אתר קרוב מאד ל”מפעל הפסלים” , אתר יפה עם הרבה פסלים וכובעים של הפסלים שנפלו מהם נמצאים ליד. האתר גם הוא עם נוף לים . מאד יפה .
- חוף ממש ממש יפה ונסתר נקרא OVAHE – חוף לא מוכרז וללא מציל , החוף נמצא מתחת לצוק והמקום פשוט מהמם.
המלצת זהב שלי – לא לפספס את הכוכבים. לצאת בלילה לאיזור שומם ופשוט להסתכל למעלה.
קחו בחשבון שהמחירים באי לא זולים. מלון בעונה הזו עולה כ 700 דולר ללילה , אנחנו ישנו במוטל זול יותר במחיר של 250 דולר ללילה למשפחה. החדר היה נוח והארוחת בוקר מצויינת אבל לא לצפות למשהו מפואר.cabanias rapa nui orito
התניידות באי- שכרנו רכב (בערך 50 דולר ליום) , לא לוותר על מזגן ברכב .
אווירה באי – באי יש אווירה קסומה , אפילו מאגית . שלווה שעוטפת את כולם. אין לאן למהר ואין סיבה לכעוס. פשוט מקום מושלם !!