פולין , זו ההתחלה של הטיול שלנו, נשמע קצת יבש ולא טעים אבל אנחנו 4 רעבים לחוויות ואוכל טוב , ואת שתי אלה קיבלנו בשפע.
אבל זה לא הסיפור שלי להיום , הקיץ מתקרב ואז מתחיל אותו רגע שאני תמיד הייתי מתקשה בו "ניווט בכבישים" אני עוד מהדור שקנה מפות בתחנת הדלק ונסע לאיבוד , דבר שנהננו מאוד דרך אגב.
רק לישון ברכב בגלל שלא מצאנו מלונית לישון בה לא תמיד חוייה לגב שלנו.
לנווט בעיר עם מפה ענקית והנה המקומיים מצביעים "תיירים" זה תמיד גורם לי להרגיש נעים.
ותמיד כיף זה הבית מלון שצריך להזמין ברגע האחרון כי אישתי ספונטנית בדרכה המיוחדת אבל איזו הפתעה אין לנו איך להתקשר לתאם או שוב לנווט.
אני שמח להכריז תמו הימים הללו הטלפונים החדשים יכולים לעשות יותר מאשר לבזבז זמן מסך, אני כבר גליתי שיש את ההמצאה הזו "אינטרנט בחו"ל" שלא עולה כמו כרטיס טיסה ויש מספר משווקים בארץ שמוכרים אותם , אני אתרכז ב שניים שהתנסתי מולם
אני כותב פה רק על 2 אפשרות שאנחנו הזדקקנו להם הראשון eSIM לאישתי ו Sim פיזי לי.
הסבר קצר על סים :
יש שני סוגי סים, הראשון זה הסים פיזי שכולם מכירים. אותו סים שמכניסים לטלפון שכדי לרכוש אותו יש לגשת לחנות או קיוסק פיזי ולרכוש משם. הסוג השני ידוע כ eSim שזה רכיב מובנה בטלפונים מסויימים (לא כולם) וכך ניתן לרכוש באינטרנט את החבילה , מגיע במייל תוך דקות בצורת ברקוד שאותו מתקינים בטלפון בתהליך פשוט.
בחו"ל יותר מאשר בארץ קצת יותר קשה למצוא איפה מוכרים את הסים, ומי יעזור להפעיל כי הכל בשפה זרה. והזמן הנדרש לאתר את הקיוסק המיוחל בנתיים "צריכים להיסתדר" וכמובן החביב עלי תמיד בטיסות המוזלות שעת הנחיתה שזה תמיד מתי שהכל סגור בשדה תעופה אז כמובן שאין ממי לרכוש סים.
אי אפשר ליצור קשר עם המשפחה ולעדכן "הכל בסדר" ואיך אני מנווט עם האותו למלון או כל דבר אחר שעושים היום בפשטות דרך הטלפון.
מה שמביא אותנו לטיפ שלי להיום, רכישה מוקדמת של חבילת גלישה כבר בארץ ככה לא צריך להתעסק ולהלחץ או לבזבז זמן על איתור סים מקומי ביעד.
והנה אנחנו הזמנו טיסה לפולין ובתוכנית גיחה לקרואטיה. הטלפון של אישתי תומך ב esim והגרוטאה שלי (טלפון חדיש של סמסונג A53) שאינו תומך בESIM ולכן אני זקוק לסים פיזי (כמה מיושן) הביא אותי לחפש פתרון.
מה שמצאתי הן 2 חברות הראשונה www.airalo.com חברה גלובלית המחירים airlalo היו זולים יותר כמה זולים 3 גיגה ב 7 דולר או בשקלים 25 שח לערך, זה מחיר ריצפה ממש התרגשתי והזמנתי את החבילה. הגיעה הברקוד למייל ומה עכשיו ?
במייל יש מדריך לא עזר , לא הצלחתי להסתדר! אז בסדר יש שרות! אז זהוא שלא ממש, גם תמיכה אינה מיידית אלה יש לשלוח הודעה ולהמתין........ זה לא התאים לי 2 עבודות 2 ילדים אשה אחת אני חסר סבלנות.
בחיפושים לפתרון לבעיה שלי שאני צריך סים פיזי מצאתי את החברה השניה www.e-go.co.il
בקצרה היה לי שם מענה מיידי לשאלות המחירים היו סבירים והפתרון שנתנו לי היה מקיף.
איסים או esim הזמנתי דרך האתר והגיע למייל , מול התמיכה עזרו לי להתקין סוף סיפור תוך 5 דקות
לטלפון שלי הייתי צריך סים פיזי, נגשתי לאחד מנקודות האיסוף בערב אחרי עבודה.
והנה אני מסודר.
לפחות זה מה שאני חשבתי אני נוחת בחו"ל ולא עובד כמה מרגיז.
אני בשדה ואין לי אינטרנט, מתחבר לWIFI כועס ונזכר ששלחו לי מדריך קצר מה לעשות בנחיתה. דקה ושליש ואנחנו מסודרים ויוצאים לחופשה.
עושים את פולין וכאשר אנחנו בקרואטיה אישתי סיימה את החבילה כי חייבת לעדכן את העולם בתמונות.
לא נורא , כניסה לאתר של e-go.co.il מטעין את החבילה שלה וממשיכים להרים שם לקחנו מדריך לרפטינג
לצערי לא מוצא את הקישור כי הם חברה טובים ובעיברית.
בקצרה טכנולוגיה זה כיף יש אינטרנט בכל מקום, לא מאבדים את הדרך , מוצאים מה שרוצים.
ואני כמובן חייב להמליץ על האתר e-go שעזר לנו לעשות את החופשה בכיף.
וכן תודה לגוגל מפות על הניווט כמובן.