בסוכות 2017 יצאנו משפחה של זוג הורים + 3 ילדים בגילאי 11, 9, ו – 5 לחופשה בת שבוע בברצלונה.
טיסות – הוזמנו כמעט שנה מראש, מחברת Norwegian, כ – 250 אירו לכרטיס אחרי הוספת מזוודות ומושבים. חוויה טובה. כל כך התלהבתי שמצאתי טיסות זולות! ועוד בחגים!! עד שהתחלנו לבדוק מקומות לינה במרכז העיר...
דירה – הזמנו דירה מקסימה דרך Airnbnb ברחוב Carrer del Comte Borrell, קרוב מאד לשוק Sant Antoni. השכונה מקסימה, קרובה לשני קווי מטרו, עם מאפייה בקומת הקרקע (הריח של הקרואסונים העיר אותנו כל בוקר), סופרמרקט ומסעדות במרחק הליכה קצר. מחיר – 175 אירו ללילה לכל המשפחה.
הדירה – לחיות במרכז העיר ולהרגיש מקומיים :)
התניידות בעיר – מטרו וברגל. במטרו ניתן להגיע לכל מקום בעיר, מאד נוח.
אוכל – האוכל בברצלונה ממש מעולה. רק שהילדים לא ממש אוכלים אותו. אז מצאנו לנו שיטה – כשרצינו אני ובעלי לאכול במסעדות מקומיות, היינו קודם מאכילים את הילדים במסעדה שהם בחרו (פיצה, המבורגר, מקדונלדס), ואז הלכנו לאכול איפה שאנחנו רצינו. לקח יותר זמן מארוחה רגילה אבל כולם יצאו מרוצים :).
מזג האוויר בתחילת אוקטובר – מושלם! לרוב הסתובבנו עם חולצות קצרות ביום ועליונית בערב.
להלן מסלול הטיול:
יום 1
הגעה בשעות הערב המוקדמות לדירה, התמקמות זריזה בדירה ואנחנו יוצאים לכיכר אספנייה לסיבוב קצר, ארוחת פאייה וסנגרייה ומופע אורות במזרקה בסמוך למקום – Font màgica de Montjuïc
שעות פעילות של המזרקה:
אפריל עד סוף מאי ואוקטובר: חמישי, שישי ושבת בשעות 9 עד 10 בערב.
יוני עד סוף ספטמבר: רביעי עד ראשון, 9.30 עד 10.30.
בעל מקרה, כדאי להתעדכן באינטרנט לגבי שינויים בזמני הפעילות.
יום 2
מתחילים אץ היום מתצפית על העיר מראש עמוד קולומבוס.
בנקודה זו אנחנו פוגשים את דוד קובוס שהומלץ מאד כאן באתר לסיור של כמה שעות ברובע הגוטי. הסיור מקסים וחוויתי לילדים! דוד ריתק את הילדים בסיפורים ולקח אותנו למקומות מגוונים ומעניינים בעיר. היינו שתי משפחות בסיור ונהנינו מאד.
הקתדרלה של ברצלונה (כנסיית אולליה הקדושה):
לאחר מכן – ארוחת טאפס של מקומיים ברובע הגוטי במקום שהומלץ ע”י דוד Cerveceria vendimia (לא לפני שאנחנו מאכילים את הילדים בפיצה). בקושי יש מקום לשבת, אין תפריטים באנגלית, אבל האוכל והאווירה נהדרים!
המשכנו להסתובב באזור הרמבלה, הצטלמנו עם פסלים אנושיים, קצת חנויות (הבכורה במסע שופינג בזארה וב – H&M), ונשנושים בשוק לה בוקריה. תענוג.
תצפית על שדרות רמבלה מעמוד קולומבוס:
מקום הפיגוע בתחילת שדרות רמבלה:
ארוחת טרם טאפאס – פיצה לילדים:
ועכשיו – אוכל לגדולים :)
שוק לה בוקריה:
יום 3
נסענו ברכבת (לקחנו רכבת מתחנת רכבת מרכזית Barcelona Sants, נסיעה של כשעה +) לפארק Port Aventura ליום מלא אדרנלין. הפארק מדהים, חווייה לילדים (וגם למבוגרים). מומלץ מאד לרכוש כרטיס Express Pass בעלות נוספת של 30 אירו שמאפשר כניסה ללא תור ל – 10 מתקנים הכי שווים בפארק. אחרת אין סיכוי להספיק הרבה, תבלו את רוב הזמן בתורים. הפארק עצום בגודלו ובכמות המתקנים, והוא מחולק לכמה אזורים – קריבי, מקסיקו, המזרח הרחוק, המערב הפרוע וכו'. כדאי מאד לתכנן את הביקור בו, כולל איפה מתפצלים והיכן נפגשים. אנחנו התפצלנו בהרבה מתקנים. טיפ! לסכם שגם אם הולכים לאיבוד, תמיד חוזרים לנקודה האחרונה שבה היינו יחד. אנחנו התפצלנו בהרבה מתקנים, פעם הלכנו לאיבוד (מלחיץ), לא היה כמעט זמן לשבת לאכול כי הפארק באמת ענק ודורש לא מעט הליכה מאזור לאזור.
היינו מ – 12.30 עד הסגירה ולקחנו רכבת אחרונה בחזרה (בערך ב – 8 או 8.30).
בסמוך נמצא גם פרארי פארק אך אליו כמובן לא נכנסנו.
בקושי היה זמן לאכול!
יום 4
יום טיול מאורגן למונסראט ולאצטדיון הכדורגל של ברצלונה Camp Nou. הטיול הוזמן יומיים מראש מחברת הולה שלום. קבוצה מאורגנת עם אוטובוס ממוזג והדרכה בעברית. הטיול יוצא מכיכר קטלוניה, והילדים מתקשים להתנתק מהמוני היונים שמסתובבים בכיכר. הביקור במונסראט מרשים מאד והנוף מהמם, אך קצת מעיק עבור הילדים. הם מתעוררים לחיים באצטדיון הכדורגל. נחמד שיש לנו סיור בעברית במוזיאון האצטדיון, מעניין מאד. אבל יש חסרון בהזמנת כרטיסים כמעט שנה מראש – אין שום משחק בתאריכי הביקור שלנו! לא נורא, נצטרך לבוא לכאן שוב….
הערה – מי שמתכוון לרכוש כדורגל, לא לנפח את הכדורים! אנחנו ניפחנו כי הילדים ביקשו לשחק, ונדרשנו להוציא את האוויר בשדה בגלל סכנת התפוצצות במטוס… לך תוציא עכשיו אוויר מהכדורים עם סיכה… כמעט פספסנו את הטיסה בגלל זה :)
יום 5
הילדים לא משאירים הרבה ברירה, ואנחנו מתחילים את היום בהאכלת יונים בכיכר קטלוניה. אין צורך להביא לחם, ניתן לקנות שקיות אוכל במיוחד לשם כך בדוכנים בכיכר.
אחרי זה – נסיעה במטרו לנמל, סיבוב בקניון Maremagnum (בגדים זולים בחנות Lefties, בת ה – 11 פוצחת בשופינג ב Bershka) וכניסה לאקווריום, הילדים מתלהבים מהאפשרות להאכיל את הדגים בבקבוקונים מיוחדים. לאקווריום נרכשו כרטיסים דרך אתר האינטרנט של המקום.
לאחר מכן שוטטות בעיר, המבורגר לילדים וטאפאס להורים, ואנחנו נוסעים לפארק המבוך – Horta Laberint Park. בילוי נחמד של אחה”צ בפארק ירוק ושליו.
הגעה: קו מטרו ירוק עד לתחנת Mundet ומשם ברגל.
אריות בעמוד קולומבוס:
יום 6
התחלנו את היום עם שוטטות בעיר, ולאחר מכן נסענו לסגרדה פמיליה (הזמנו כרטיסים מראש לשעת בוקר מאוחרת).
סגרדה פמיליה (כנסיית המשפחה הקדושה) - באמת אין מה להגיד, כנסייה גוטית יפייפיה. בנייתה החלה בשנת 1883 וממשיכה גם היום, לאחר מותו של האדריכל האגדי גאודי (שמת בשנת 1926).
טיפ! רכשו את כרטיסי הכניסה באמצעות האינטרנט (אנחנו רכשנו באפליקציית Tiqets) ולא תעמדו בתור (גם שמענו שלעיתים אין בכלל כרטיסים פנויים לאותו היום, כשמגיעים ומבקשים לקנות במקום). לדעתי מאד כדאי להזמין סיור מודרך על מנת לשמוע על ההסטוריה של המקום ולהתעמק בפרטים ובסיפורים הרבים שיש (אנחנו הסתפקנו בביקור עצמאי קצר כי לילדים נגמרה הסבלנות).
לאחר מכן – ארוחת מקדונלדס לילדים וגולת הכותרת – מסעדת פירות ים LA Paradeta הקרובה למקום. מדהים! קונים פירות ים ממבחר העצום במקום לפי משקל, וממתינים שיכינו את המנות לפי בקשתכם. ממליצה להתעדכן מראה בזמני הפתיחה המשונים שלהם ולהגיע לשעת הפתיחה בצהריים.
אחרי ארוחת הצהריים לקחנו מונית (יותר נכון 2 מוניות) לפארק גואל. זה המקום היחיד שלא נסענו אליו בתחבורה ציבורית כי המרחק היה קצר וההגעה קצת מסורבלת, עם החלפת קו מטרו ועוד הליכה ברגל. הכניסה לאזור שתוכנן ע”י גאודי הינה בתשלום (להזמין כרטיסים מראש!) וחוץ מזה ישנו פארק ירוק ורחב ידיים שהכניסה אליו היא חינם.
הפארק ממוקם על גבעה ונשקף ממנו נוף יפה על העיר. גם לפארק גואל הזמנו כרטיסים דרך tiqets וקיצרנו משמעותית את התור לכניסה (הגענו קצת לפני הזמן המופיע על הכרטיס ונאלצנו להמתין).
מסעדת LA Paradeta – תור ארוך זה סימן טוב :)
פארק גואל:
על הבוקר טסנו חזרה לארץ.