הקדמה: ממה שראינו יש שני סוגי נופשים במאווי, הנופש הזוגי – בילוי שקט עם המון בטן-גב, הליכות בחול של האוקיינוס לרקע שקיעה חלומית והנופש המשפחתי עם הילדים. כיוון שעל הסוג הראשון אשתי ואני וויתרנו כבר לפני 10 שנים בערך אני לא אתיימר לתת עצות לסוג נופש שכזה ובמקום אתמקד בנופש הקצת פחות שקט שישאיר אתכם עם טעם של עוד ובעיקר עם טעם של חופש אחרי הנופש.
מאווי מדהימה ומאד מתאימה לטיול עם ילדים, רב הנסיעות לא ארוכות מידיי יחסית לטיולים אחרים בארה”ב ומשלבים המון אופציות לעצירות מרעננות לצד נופים מרהיבים.
אנסה להתמקד המוקדי התיירות העיקריים בהם ביקרנו לצד עצות שימושיות.
איפה לישון:
אנחנו סגרנו resort למשך שבעה ימים באזור חוף Ka'anapali שנמצא בחלק המערבי של מאווי צפונים לעיר Lahaina. בגדול הייתי אומר ששני האזורים הממולצים ללינה הם או אזור זה או אזור המלונות של Wailea שהוא החוף המערבי של האזור הדרומי של מאווי.
הדרך לאנה – the road to Hana
אז להאנה לא הגענו אבל מישהו אמר לי לפני שנסענו שכל הרעיון בדרך להאנה זה “הדרך להאנה”.
עצירתנו הראשונה היתה בTwin Falls למסלול קצר מאד אבל נחמד עם מפלים ובריכה שניתן לטבול בה, הווייז מזהה את המקום נכון ומכווין לחניה קטנה עם דוכן שמוכר קוקוס, במקום יש שירותים (כימיים כמובן), הירידה למפלים עצמם לא מתאים לבעלי עגלות ילדים אבל באמת שמדובר במסלול קל וקצר.
במרחק 45 דקות משם לערך הגענו לעצירתנו השניה (והסופית בעקבות ריבוי הקאות) שהיא Honomanu bay. מפרץ יפיפה עם גולשי גלים וגישה נוחה לחוף.
בדרך חזרה עצרנו (לא מתוכנן) בנקודה המשקיפה על הגלים המרהיבים של החופים הצפוניים של מאווי (בגדול הגלים בחופים הצפוניים גדולים בהרבה מאלו שבדרום), הנקודה נקראת Hookipa lookout ויש בה חנייה מוסדרת וירידה עד לים. פשוט לא לוותר.
הטוב: אחת הדרכים הבאמת מרשימות שיצא לנו לראות, נוף מדהים לאורך כל הדרך, Hookipa lookout מאפשר להתרשם מכוחו של הטבע בכל עוצמתו
הרע: הדרך להאנה מדהימה אבל מאד מפותלת, מלאת סיבובים וחלקה הוא רק נתיב אחד, אם יש מישהו שנוטה להקאות יש להיערך בהתאם כיוון שלא בכל מקום ניתן לעצור (מגבונים, שקיות, בגדים להחלפה וכו)
הבלאגן: 5 שעות בדרכים עם ילדים (והגענו מרחק שעה מהאנה בערך), למרות הנוף היפה הם לא החזיקו כל הדרך, כדאי לתכנן מראש נקודות עצירה לא רחוקות מידי אחד מהשני.
הר ה Haleakala
לצערי, לא הצלחנו להגיע כיוון שתפסנו יום חורפי, עלינו עד לכניסה לאתר ומרכז המבקרים התחתון אבל הומלץ לנו שלא להמשיך למעלה עם ילדים.
עצה: אם אתם למרגלות ההר וחושבים לעלות אבל רואים כי הפסגה מעוננת, תוותרו וחכו ליום אחר.
העיר Lahaina
אם אתם ישנים באזור כנראה שתבקרו כאן הרבה, הרחוב המרכזי נקרא Front Street ובו מרוכזות רב המסעדות באזור, בין הדברים העיקריים בעיר: עץ הBanyan, פארק במרכז הרחוב עם עץ (שמתברר כעץ אחד) מאד יפה שמואר בלילות, מומלץ לעבור.
Shaved Ice או בשמו בישראלי - ברד, גוש של קרח מגורד עמוס בצבעי מאכל, הילדים אכלו, אנחנו פחות התלהבנו. נמכר באינספור מקומות בעיר.
שימו לב: חנייה, קשה למצוא בחינם, יש המון חניונים באזור ה10 דולר לשעתיים.
הטוב: עץ הBanyan, מאד מיוחד
הרע: האוכל, המון מסעדות אבל לא מצאנו משהו ברמה טובה. (שימו לב: דירוג גוגל 4+ הוא נחמד אבל מתייחס לאזור, בכל עיר אחרת הציון היה יותר קרוב ל3)
הבלאגן: מי הגאון שהמציא ברד בגודל הראש שלי בכוס קטנטנה עם 2 קילו של צבעי מאכל.
החופים של מערב מאווי - Napili, Nakalele blowhole ו Olivine pools
יום שלם של פעילות, הייתי מתחיל ב Olivine pools , בריכות טבעיות הנוצרות על סלעים במפגש עם האוקיינוס, הירידה קצת מפחידה ומתחילה בשלט מזהיר “נא לא לעבור נקודה זו” (בשלט לקחנו ימינה) אחריו ירידה במצוקים של כ25 דקות והגעה לבריכות, לא לשכוח נעלי הליכה להורים.
הנקודה השניה היא Nakalele Blowhole, שהיא גרסאת מאווי לגייזר של ילוסטון. הירידה יותר קלה מזו של הבריכות אבל עדיין דורשת עזרה לילדים.
את היום סיימנו בחוף Napili בדרך חזרה, מומלץ להשכיר Boogy board ליום, יש מרכז מסחרי בכניסה לNapili שמשכיר ב5 דולר ליום (במקום 15 באזור המלון). בחוף יש חול נוח לישיבה, נקודת תצפית על צבים והמון גלים, מומלץ בחום.
Molokini ועיר הצבים
עם בוקר (ממש בוקר) יצאנו לכיוון המעגן לשיט לאי מולוקיני. בגדול יש המון אופציות לשיט עם מגוון מחירים ברמות פינוק שונות, אנחנו בחרנו בשיט של Pacific Whale Foundation שהיא חברה ללא מטרות רווח בה כל ההכנסות הולכות לשימור ושיפור חיי הליוויתנים באוקיינוס הפסיפי.
הייתי שמח לומר שבחרנו בשיט כי המטרה נעלה וכולנו חובבי טבע מושבעים אבל הסיבה שיותר שיחקה תפקיד היא שבכרטיס מבוגר (109 דולר) ישכרטיס לילד חינם.
השיט יוצא מהנמל של Ma'alea בשעה 6:45 והם מתחילים את הרישום ב6:15. כייון שמדובר בחצי שעת נסיעה מהמלון שלנו השכמנו את הילדים מוקדם, ממש מוקדם.
מולוקיני הוא אי מדהים דמוי חצי ירח, המים קרירים ולכן מומלץ להביא חולצת גלישה (הם מציעים להשכיר חליפת גלישה ב10 דולר, אם אתם לא סובלים מקור בדר”כ ויצא לכם יום חם – לא חובה לטעמי), בשיט יש שעת שנורקלים במולוקיני ועוד שעת שנורקלים בעיר הצבים, שני האתרים מדהימים בעלי ראות אינסופית במים, דגים במרחק סנטימטרים ואפילו צבי ים. השיט מספק את כל ציוד השנורקלים.
הטוב: אתרים מדהימים, צוות נחמד, אסור לפספס
הרע: האוכל, געגועים לטירונות
הבלאגן: מי שנוטה להקאות, טיול זה לא בשבילו, אחורי הסירה היה נראה כמו מחנה פליטים 10 דקות אחרי תחילה השיט עם אנשים מעולפים ששופכים את על אשר על ליבם.
Lu'au
המון אופציות שונות, אנחנו בחרנו בזה של Royal Lahaina Lu'au.
אם כבר בהוואי אז חייבים לראות מופע שכזה, בערך שעתיים וחצי של אוכל, ריקודים והמון אלכוהול.
חוות דעת על המקום הספציפי הזה: 3/5
הטוב: המופע, בעיקר המופע של האש
הרע: האוכל
הבלאגן: האלכוהול, כי הם לא דיללו את המשקאות ושכחתי לרגע שאני עם הילדים.
סיכום:
זהו, זה לא הכל כמובן ובמאווי יש עוד המון אתרים לראות, לא היינו בכלל באזור הדרומי ואת שאר החופשה בילינו בבריכה עם הילדים.
סה”כ החופשה הכי טובה שהיינו בה עד היום (וסליחה לאילת וטבריה) עם שלל אטרקציות, נופים מרהיבים וטעם של עוד