בסוף חודש נובמבר נסעתי לנסיעת עבודה (כנס של AWS בוגאס) עם חברים מהעבודה ובדרך החלטנו לעצור בניו יורק לקצת יותר מ4 ימים עמוסים ביעדים ומטרות.
היום הראשון, יום רביעי 27.11:
נחתנו בשדה התעופה NEWARK בשעה 5 בבוקר ולקחנו מונית למלון (נסיעה של כ-35 דקות).
ישנו במלון Park avenue 70 עליו אני מאוד ממליץ מבחינת מיקום (מאוד מרכזי וקרוב לתחבורה ציבורית).
קישור למלון: www.70parkave.com
לשמחתנו, אחד מאיתנו הגיע כבר יום קודם כך שיכולנו להשאיר בחדר שלו את המזוודות ולנצל את היום עוד משעות הבוקר המוקדמות.
יצאנו בהליכה של כרבע שעה לטיימס סקוור, שם גם אכלנו ארוחת בוקר מושחתת בellensstardustdiner, בה גם יש מלצרים מזמרים! אנחנו ממליצים מאוד על המקום, במיוחד כטבילת אש ראשונה בניו יורק.
קישור למסעדה: https://www.ellensstardustdiner.com/
המשכנו בהליכה של כ-10 דקות למרכז רוקפלר. המרכז ממוקם בין רחוב 48 לרחוב 51, וכולל גם תצפית (Top of the rock) אליה לא עלינו ופארק שבו יש גם החלקה על הקרח.
בהמשך הרחוק נמצאת גם קטדרלת פטריק הקדוש.
באותו רחוב פגשנו בMicrosoft experience, שם ניתן לחוות ולהכיר מוצרים חדשים של מייקרוסופט. ממש מומלץ להגיע ולחוות, במיוחד את סימולטור הנהיגה!
משם המשכנו למוזיאון הMOMA, מוזיאון אומנות מודרנית שנחשב לאחד המוזיאונים הטובים ביותר בעולם.
חלקנו אהבו יותר וחלק פחות, עלות כניסה כ-30 דולר לאדם.
משם, בהליכה דרך רחוב 34 המלא בחנויות, עד למדיסון סקוור גארדן ולVessel - מבנה ארכיטקטוני מרהיב שלגמרי שווה להגיע לראות.
בהמשך הלכנו לאמפייר סטייט בילדינג ועלינו לתצפית בקומה ה86 וגם בקומה ה102.
מומלץ ושווה לגמרי! את הכרטיסים רכשנו דרך חבר tour מה שהקנה לנו גם הנחה נוספת (כ-320 שקולים לאדם).
האמפייר סטייט הוא השביעי בגובהו בניו יורק והתשיעי בגובהו בארצות הברית והיה המבנה הראשון בעולם שכלל יותר מ-100 קומות. בנייתו נמשכה שנה אחת ו-45 יום ובמקור היו בו רק 64 מעליות.
לאחר מכן נסענו לליטל איילנד (אי קטן ללא עלות), מומלץ למי שרוצה לשבת קצת בשטחים ירוקים ובאופן כללי לראות אי מלאכותי שבנו מעל הים.
בהליכה של 6 דקות משם הגענו לצ'לסי מרקט וזה היה מושלם לארוחת ערב! בחרנו בMiznon של אייל שני והיה מעולה! בצ'לסי מרקט יש עוד מגוון של מסעדות ומאכלים.

היום השני, יום חמישי 28.11 (הThanks giving):
אכלנו ארוחת בוקר בסטארבקס ליד המלון ומשם במונית לרחוב 73 בצמוד לסנטרל פארק, ממנו יכולנו לראות את התהלוכה של מייסיס, אותה עדיף לראות מנקודת ההתחלה שלה.
בשלב מסויים התחיל גשם חזק, אז נכנסנו לLenwich, שם מגישים גם אוכל וגם מתוקים ועצרנו שם ליותר משעתיים עד שהגשם פסק. למען האמת - לא סבלנו בכלל.
משם, הלכנו לסנטרל פארק (ממש ליד) ועברנו בתחנות הידועות:
(Strawberry Fields (1.
(Bow Bridge (2.
(3) בית הסירות.
(Bethesda Terrace and Fountain (4– זוהי טרסה יפיפייה המשקיפה על מזרקה מרשימה.
(5) אליס בארץ הפלאות ופסל של הנס כריסטיאן .
(Belvedere Castle (6– עולים במדרגות לקומה השנייה בטירה ונהנים מהנוף המדהים המשקיף לפארק.
לאחר מכן נסענו ברכבת תחתית (שאגב נוחה מאוד וניתן להגיע מכל מקום בעיר לאן שצריך ב2.9 דולר ובתשלום נוח מאוד באשראי) להיי-ליין שבו ניתן ללכת במאין גשר שעובר בין מבנים עם היסטוריה וציורי קיר.
לארוחת הערב נסענו למסעדת Skirtsteak שבה ניתן לאכול פילה עם סלט וצ'יפס ללא הגבה בעלות של 45 דולר לאדם. מומלץ! https://www.skirtsteaknyc.com/
סיימנו את היום בבראיינט פארק בו מספר דוכנים של אוכל ומזכרות ומתחם נוסף של החלקה על הקרח.
היום השלישי, יום שישי 29.11 (הBlack Friday):
קמנו ואכלנו שוב ארוחת בוקר בסטארבקס (כן, בהמשך הצטערנו על שלא גיוונו).
נסענו למוזיאון ה11.9, בירידה מהרכבת פגשנו בCentury21 וכמובן שנכנסנו, בכל זאת בלאק פריידיי.
הגענו למוזיאון, שם התברר לנו שיש להזמין כרטיסים מראש כך שרכשנו לשעה 12:30 והלכנו בינתיים להסתובב באנדרטה וברחובות ליד בהם יש לא מעט פסלים מפורסמים וגם ראינו את בניין הWorld trade center והעברנו קצת זמן בקניון.
לינק לרכישת כרטיסים למוזיאון: https://www.911memorial.org/visit/visit-museum-1
לאחר מכן, לקחנו מונית לפיר 16, משם היה לנו שייט בהזמנה מוקדמת לפסל החירות.
את הכרטיסים לשייט, שהיה מעולה אגב, הזמנו מפה: https://www.circleline.com/ בעלות של 30 דולרים לאדם.
בחזרה מהשייט לפיר 16, מומלץ מאוד להכנס לאכול במתחם האוכל הקרוב Tin Building בו המון אפשרויות. https://www.tinbuilding.com/
ברגע שהיינו שבעים ומרוצים, יצאנו בהליכה לגשר ברוקלין שם עשינו מעט תמונות ומשם ירדנו לרכבת התחתית לנסיעה ישירות לברקליס סנטר מגרשה של הברוקלין נטס למשחק גביע NBA חווייתי מול אורלנו מג'יק. את הכרטיסים רכשנו מראש מטיקטמאסטר.
היום הרביעי, יום שבת 30.11:
התחלנו את היום בM&M בטיימס סקוור, שם ניתן להדפיס M&M בעיצוב אישי כולל תמונות וטקסט על כל M&M שתבחרו!
משם המשכנו לשוקו מושחת ביותר וכזה שלגמרי שווה ביקור בVenchi. השוקו היה סמיך ומלא טעם, פחות כדאי לשאול לגבי קלוריות :)
לקחנו רכבת לסוהו, שם טיילנו בין החנויות וכמובן שגם נכנסנו לחלקן (מבצעי בלאק פריידיי ממשיכים גם למחרת). בסוהו תמצאו מגוון של חנויות ורשתות מובילות ומוכרות.
בנוסף, עבור האלרגיים לגלוטן שבנינו, עצרנו במאפייה מומלצת מאוד שכולה ללא גלוטן! Poshpop.
מסוהו, בהליכה קצרה מגיעים לאזור הליטל איטלי שבו יש מסעדות איטלקיות ואומנות איטלקית. אכלנו במסעדת Casa D Angelo המעולה. חלקנו אף קינחו בקנולי באחת מהמאפיות בשכונה.
משם, המשכנו לצ'יינה טאון "העיר הסינית" שם לא נכנסנו לחנויות אבל היה נחמד להסתובב ולהרגיש את האוירה.
לאחר מכן חזרנו למלון ויצאנו (אני) למוזיאון מאדאם טוסו ואחרים להופעה של מלך האריות בברודווי.
ממליץ מאוד על מאדאם טוסו! רכשתי את הכרטיס המשולב של כניסה, סרט 4D, התנסות 7D ותמונות ללא עלות.
חצי יום אחרון, יום ראשון 1.12:
היה לנו חצי יום אז החלטנו להעביר אותו באאוטלט שליד שדה התעופה.
באאוטלט יש לא מעט מותגים וחנויות מוכרות ולשמחתנו מבצעי הבלאק פריידיי המשיכו גם עד יום ראשון.
מחירי כסאח בעיקר על UGG, LEVI'S, TOMI ועוד.