בחודש אוגוסט 2023 טיילנו באיטליה (זוג + ילדה בת 9, בטיול מעגלי שהתחיל והסתיים בשדה התעופה מלפנסה שבמילאנו).

טיילנו באגמים קומו וגארדה, בעיירות הנפלאות של צ'ינקווה טרה ובמילאנו.

כל מקומות הלינה בהם שהינו בטיול מומלצים מאוד (במיוחד למשפחה בת 3 נפשות) ובמיוחד אם אתם מטיילים עם רכב (לכל המקומות למעט ההוסטל במילאנו יש חניה פרטית).

במרבית הטיול היינו עם רכב ששכרנו ובנסיעות הארוכות השתמשנו בכבישי אגרה שחסכו לנו לא מעט זמן.

בסוף הבלוג אוסיף קישורים למקומות הלינה.

חלק ראשון: האגמים

היום הראשון:

נחתנו באמצע הלילה בשדה התעופה מלפנסה, לכן הזמנו מראש לילה במלון Idea Hotel. המלון היה ממש קרוב ונוח, ישנה אפשרות להשתמש גם בשרותי השאטלים של המלון מ- ול-שדה התעופה. במידה ותקחו מונית תאלצו לשלם כ-15 אירו. המלון כולל גם ארוחת בוקר מגוונת וטובה שאפשרה לנו להתחיל את היום השני על בטן מלאה.

היום השני:

לאחר ארוחת הבוקר במלון נסענו לאסוף את הרכב מסוכנות הרכב (ארחיב עליהם בהמשך) ונסענו לעבר אגם קומו. לאחר כ-50 דקות נסיעה עצרנו בעיירה קומו, בPiazza Alcide de Gasperi, שם עלינו בקרונית לעיירה שנמצאת על ההר וממנה רואים נוף מדהים של האגם. החניה בקומו היא בתשלום לפי שעה במדחנים, מומלץ לשריין מראש כ-3 שעות עבור הביקור.

הקרונית בקומו
הנוף מהעלייה

משם, המשכנו למקום הלינה שלנו באגם קומו (כ-50 דקות נסיעה נוספות לאורך האגם עם נוף מאוד מיוחד). ישנו בIl giardino segreto בבלאג'יו, שמבחינתנו היה פשוט מושלם! המיקום המרכזי, בנוסף לשירות נעים ונוח של בעלי המקום ואף כיבוד מעולה שקיבלנו בדירה. את הרכב חנינו בחניה של מקום הלינה (20 אירו ליום) ולמעשה לא הזזנו את הרכב עד לעזיבה של אגם קומו.

המרפסת של הדירה שלנו בבלאג'יו
Beautiful Bellagio

עוד באותו היום הספקנו ללכת לבקר בנקודת התצפית Punta Spartivento.

Punta Spartivento

היום השלישי:

בהליכה של 2-3 דקות ממקום הלינה הגענו לנקודה ממנה יוצאות מעבורות מבלאג'יו לעבר 3 נקודות נוספות באגם קומו. עשינו כרטיס יומי בעלות של 30 אירו לזוג (ילדים לא משלמים) ושטנו מבלאג'יו לורנה. בורנה הלכנו לראות את Castello di Vezio שהיה שווה את הטיפוס הרגלי היפה (שלקח כשעה והיה מעט תלול).

הדרך לCastello di Vezio
Castello di Vezio
הנוף מCastello di Vezio

ירדנו את אותו מסלול שעלינו ועברנו במעבורת למנאג'יו. המעבורות ממש נוחות כי מגיעות כל כמה דקות ואורכות בין 10 ל15 דקות. במנאג'יו אכלנו צהריים (זול פה משמעותית מבלאג'יו) וטיילנו מעט בחנויות. לאחר מכן לקחנו מעבורת חזרה לבלאג'יו כדי להספיק לטייל עוד קצת בעיירה ובחנויות שלה.

מנאג'יו

היום הרביעי:

עשינו צ'ק אאוט ויצאנו לדרך לכיוון אגם גארדה. בדרך עצרנו בסופרמרקט מקומי וקנינו קצת נשנושים. הדרך עצמה ארכה שעתיים וחצי וכללה גם כביש אגרה (באופן כללי אני ממליץ מאוד להשתמש בכבישי האגרה, הם חסכו לנו לא מעט זמן בטיול, אצלנו היו 4 כאלה). הגענו למקום הלינה שלנו בסירמיונה Acqua Resorts, שבשונה משאר מקומות הלינה שלנו כלל גם בריכה שהילדה הספיקה להנות ממנה.

הבריכה במלון Acqua Resorts

שמנו את הדברים במלון ונסענו עם הרכב לתוך סירמיונה שם חנינו בחניון מסודר (כ-2 אירו לשעה).

בסירמיונה עשינו את העיר העתיקה, המבצר עצמו היה סגור (סגור בימי שני) אבל לא הרגיש לנו שהפסדנו משהו מיוחד. פינקנו את עצמנו בגלידה טובה וחזרנו למלון.

Garda lake
Garda lake

בשעות הערב נסענו לעיירה Peschiera בהמלצת הבעלים של המלון, לאכול ארוחת ערב. מדובר בעיירה יפה מאוד (היתה בעבר אי ונחשבת לאזור של האו"ם) ושקקת חיים גם עד השעות הקטנות של הלילה ומקום מעולה בשביל לאכול.

Parmezana
Rissoto al limon

היום החמישי:

נסענו לעיירה מלצ'סינה במשך כשעה וחצי. בעיירה אפשר לטייל ברחובות ובאזור הנמל ועלינו ממנה גם ברכבל (שבחורף משמש כרכבל של עיירת הסקי) אל ההר מונטה בלדו עם נוף עוצר נשימה, מסעדות ולא מעט פרפרים וטבע. את הכרטיסים לרכבל רכשנו מראש באתר https://funiviedelbaldo.it/en וזה חסך לנו עמידה בתור. העלות 25 אירו למבוגר, 15 לילד. את כרטיסי הכניסה הזמנו לשעה 10 בבוקר (ממליץ להגיע בשעות האלה לפני שמתחיל להיות חם מדי).

Monte Baldo
Monte Baldo View

היינו על ההר כשלוש שעות, לאחריהן ירדנו והתחלנו בנסיעה חזרה לסירמיונה עם עצירות בעיירות עליהן המליצו לנו. עצירה ראשונה - סאן ויגיליו לאחר כחצי שעה של נסיעה, נקודת חוף (בתשלום) בה יש נוף ממש על מרכז האגם. מומלץ לשים לב בחניה החינמית (בכורכר) שאתם חונים במקום שלא ניתן לחסום אתכם ביציאה, לנו זה גרם לעיכוב.

San Vigilio
San Vigilio
La punta San Vigilio

משם, המשכנו לבארדולינו (כ-10 דקות נסיעה), עיירה עתיקה עם חנויות, טיילת ונוף מעולה לאגם וגם מקום טוב גם לאכול בו ספגטי בולונז או לזניה. כמובן שקינחנו בגלידה טובה!

Bardolino

אם יש זמן, ניתן לעצור גם בלאציזה (כ10 דקות נסיעה מבארדולינו) שם יש עוד מבצרים ומסעדות. אנחנו לא הספקנו כי רצינו להספיק עוד קצת לבריכה במלון.

משם הנסיעה חזרה למלון כ-30 דקות.

חלק שני: צ'ינקווה טרה

היום השישי:

נסענו ישירות למונטרוסו, הנסיעה ארכה כשלוש שעות כולל כביש אגרה. הגענו למקום הלינה Le Giare שהיה על ההר, עם נוף מדהים של טבע, 5 דקות הליכה מהחוף וממרכז העירה וכלל ארוחת בוקר מעולה (שלא הופיעה בבוקינג).

ארוחת הבוקר של המלון
הנוף מהמרפסת

הלכנו לטייל במונטרוסו היפיפייה, אכלנו צהריים ואף נהנינו מחוף ציבורי.

בערב, הזמנו פיצה בפיצרייה Lapos, שמומלצת מאוד וכדאי לא לפספס לאכול בה.

Lapos pizza
רחובות מונטרוסו
מונטרוסו
החוף הציבורי החינמי במונטרוסו

היום השביעי:

אכלנו ארוחת בוקר מצוינת במלון ומיהרנו לקנות כרטיסים לפיירי עד ריומג'ורה (15 אירו למבוגר, 5 לילד). ניתן היה לנסוע גם ברכבת, אבל אנחנו ממליצים מאוד לעשות את זה דוקא דרך הים כדי לראות את כל חמשת העיירות של צ'ינקווה טרה מהים. השייט לקח כ-40 דקות.

השייט לחמשת העיירות

ריומג'ורה ממש יפה ונהננו מאוד לטייל בה ואף לקפוץ לים ולהנות מהמים הצלולים.

ריומג'ורה מהים
ריומג'ורה העיירה
חלקים מאמנות הרחוב בריומג'ורה
קנולי איטלקי
ריומג'ורה

מריומג'ורה תכננו לעשות מסלול הליכה למאנארולה, אך המסלול היה סגור ולכן רכשנו כרטיס רכבת יומי (18 אירו למבוגר, 11 לילד) ששימש אותנו לרכבות לאורך היום ואף לאוטובוס איתו עולים לעיירה קורניליה. עצרנו במאנארולה, בה המון אנשים קופצים מצוקים אל הים. העיירה עצמה יפיפייה.

מנארולה
מסלול עם נוף מדהים במנארולה
אוכל רחוב במנארולה

לקחנו רכבת המשך לקורניליה, בה בירידה מהרכבת יש 2 אפשרויות - או לעלות ברגל במדרגות Ladarina, או לעלות באוטובוס אותו היה לנו ללא עלות בזכות כרטיסי הרכבת. בגלל עומס החום החלטנו להשתמש בכרטיסים ועלינו באוטובוס. קורניליה עיירה יפה, ללא חוף והיחידה מבין העיירות שהיה בה גם נעים בגלל מיקומה על צלע ההר ובגלל גובהה.

קורניליה על ההר, מהים
כנסייה בקורנילייה
קורנילייה

ירדנו חזרה באוטובוס ומשם לקנו רכבת לורנזה. כל נסיעה כזאת ברכבת ארכה כ-3 דקות.

בורנזה עלינו לCastello Doria, ממנו רואים את כל העיירה וגם נוף יפה.

Window view from Castello Doria
View from Castello Doria roof
Castello Doria

היום השמיני:

החלטנו לעשות יום אחד רגוע, אכלנו את ארוחת הבוקר במלון וירדנו לחוף Eden, מדובר בחוף במונטרוסו שבחודש אוגוסט ממש כדאי להגיע אליו קצת לפני 9 בבוקר כי הוא מתמלא ולאחר מכן אין אליו כניסה. העלות לכניסה לחוף היא 38 אירו (עד השעה 19) ומקבלים 2 מיטות שיזוף ושמשייה וכמובן שגם שירותי חוף שכוללים שירותים, תאי החלפה ומקלחות. החוף הוא חוף פרטי ולכן גם נוח להשאיר את הדברים שלכם ללא השגחה ולהינות מהים הבאמת יפה הזה.

חוף EDEN במונטרוסו
More from EDEN
המים הצלולים של EDEN
המים הצלולים של EDEN

חלק שלישי: מילאנו

היום התשיעי:

עשינו צ'ק אאוט במלון ויצאנו לכיוון מילאנו, כשבדרך (אחרי כשעה וחצי נסיעה) עצרנו באאוטלט של חברות יוקרה בסרוולה. היה משתלם מאוד והצלחנו לקנות קצת מותגים.

קצת מזכרות מההאוטלט :)

משם המשכנו למילאנו בנסיעה של עוד שעה וחצי, הגענו להוסטל Ostello Bello, הורדנו את הציוד, עשינו צ'ק אין ונסענו להחזיר את הרכב (העדפתי להחזיר את הרכב במילאנו כדי לחסוך התעסקות עם החניה בעיר וכדי לחסוך זמן ביום הטיסה חזרה). נסענו ברכבת התחתית של מילאנו חזרה לאזור ההוסטל.

הרכבת התחתית של מילאנו
העיר מילאנו

גם פה, אנחנו מרגישים שיצאה לנו בחירה מצוינת של מקום הלינה. ההוסטל ממוקם כ-4 דקות הליכה מהDoumo וממש במרכז העיר. בהוסטל יש מטבח משותף וגם בר בלובי שפועל כל הזמן וניתן להזמין בו ארוחות בוקר ועוד.

פיצה וארנצ'יני במילאן
קצת הרבה מתוק

אנטונלה ונינה יצאו לטייל בעיר (ובפירמארק בפרט) בזמן שאני נסעתי (כרבע שעה) למשחק של מילאן נגד טורינו אליו רכשתי כרטיס מראש למיקום מצוין ובמחיר מעולה (40 אירו) https://www.stubhub.ie

האצטדיון עצמו מרשים מאוד, ועוד יותר הרשימה אותי המהירות והפשטות בכניסה אליו וביציאה ממנו למרות הכמות הגדולה של האנשים.

דואומו בלילה
האצטדיון עוד לפני שהתמלא, מילאן 4 - 1 טורינו (72,013 צופים)

היום העשירי:

יצאנו לעיר, אכלנו ארוחת בוקר קלילה באחד מבתי הקפה שקרובים להוסטל והמשכנו לDoumo. כרטיס הכניסה לדואומו עלה 16 אירו (8 אירו לילדה) וכלל כניסה לכנסיה, עלייה לגג (מעל ל150 מדרגות) וכניסה למוזיאון.

דואומו והגלרייה ויטוריו עמנואלה
גג הדואומו
הדואומו של מילאנו
מוזאון הדואומו

לאחר מכן טיילנו בגלרייה ויטוריו עמנואלה שם נמצאות כל חברות היוקרה.

למי שיש זמן, ניתן ללכת למגדל ברנקה (גובה 109 מטרים) שמשקיף על כל העיר, אנחנו ויתרנו עליו.

ביום האחרון (11), אכלנו ארוחת בוקר בהוסטל ונסענו ברכבת (ממש קרובה למלון) ישירה עד לשדה התעופה (כ-40 דקות נסיעה). כרטיס משפחתי לרכבת עלה לנו 33 אירו. טיסת החזור היתה בשעה 16.

השכרת הרכב:

מחברת השכרת הרכב (AutoVia) אנחנו פחות מרוצים. הרכב עצמו היה מעולה, אך נקודת איסוף הרכב בשדה התעופה מלפנסה היתה מרוחקת מהטרמינל ונדרש שאטל כדי להגיע אליה ונקודת החזרת הרכב במילאנו לא היתה מעודכנת וכשהגענו אליה אמרו לנו שזה רק דלפק האספקה ושיש להחזיר את הרכב למקום אחר. לצערי כל הסחבת קרתה תוך כדי גשם חזק מאוד שירד ביום שהגענו למילאנו.

לא היה לנו מולם איזשהם תקלות של ביטוח או תיקונים בנושא הזה הם היו בסדר גמור, אבל כמו שאמרתי סבלנו מהבחינה של נקודות האיסוף וההחזרה.

מבחינת דלק, יצא לנו לתדלק פעמיים (בסה"כ בסביבות ה110 אירו 50 ועוד 60 לפני ההחזרה).

מבחינת כבישי אגרה, יצא לנו במצטבר כ50 אירו סה"כ וחסכנו בזכות זאת שעות רבות של נסיעה.

קישורים:

מלונות: