רציתי לשתף חוויה אישית, אולי זה יעזור למישהו שמתכנן טיול דומה.
את כרטיסי הטיסה הזמנתי עם אל על. הטיסה יצאה בזמן, ב־00:15 בלילה. האמת, די חששתי מהטיסה עצמה, בעיקר ממקום לרגליים ומהאפשרות שלא אצליח לישון. לשמחתי, בשורות האחרונות היו הרבה מושבים פנויים. עברתי לשם, נמתחתי כמעט כמו בביזנס, וישנתי רוב הטיסה. זה לגמרי הציל אותי.
נחתנו ב־JFK מוקדם בבוקר. ואז הגיע החלק שפחות מדברים עליו. תור לביקורת דרכונים של כמעט שעתיים. מזל שישנתי בטיסה, אחרת זה היה הרבה יותר קשה.
עברתי את הביקורת, הגעתי למסוע המזוודות, והופתעתי לגלות שהמזוודה שלי לא שם. כבר התחלתי להילחץ, עד שהבנתי שמישהו הוריד אותה מהמסוע ושם בצד. מצאתי אותה אחרי חיפוש לא קצר.
בהתחלה חשבתי לנסוע ברכבת עד הסאבווי ומשם לעיר, אבל כשעומדים עייפים עם מזוודות אחרי לילה בלי שינה, זה פתאום נשמע פחות חכם.
הזמנתי Uber. חיכיתי בערך 25 דקות. בסוף הנהג הגיע, אבל לא למקום שביקשתי. התקשרתי אליו, ואז הבנתי שהוא כמעט לא מדבר אנגלית, השפה שלו ערבית. אני, לצערי, גם לא ממש דובר ערבית. בקיצור, לא הבנו אחד את השני, והוא ביטל את הנסיעה.
בסוף לקחתי מונית צהובה. רכב ישן, Nissan NV200, הכל רועש ומקרקש, אבל הוא הביא אותי למלון. באותו רגע זה כבר היה מספיק טוב.
ומשם - ניו יורק. כמו שתמיד. טעימה, יקרה, רועשת, חיה. עיר שיכולה לעייף, אבל גם להתאהב בה מהר מאוד. אצלי זה היה הסוג השני.
אוכל בניו יורק, ואיפה אוכלים כשר
אי אפשר בלי אוכל. ניו יורק היא גן עדן לאוכל, אבל גם כאן צריך לדעת לאן ללכת. המחירים לא זולים, במיוחד במנהטן, אבל האיכות לרוב בהתאם.
למי ששומר כשר, הופתעתי כמה שזה פשוט כשמכירים מקומות. במנהטן אכלתי ב־Abigael's, אוכל ישראלי־בשרי, מוכר, טעים, ומתאים גם לארוחה רגועה באמצע היום וגם לערב.
עוד מקום שנהניתי ממנו הוא 2nd Avenue Deli, דלי יהודי קלאסי, אוכל פשוט אבל מלא אופי, ומרגיש ממש כמו ניו יורק של פעם.
לערב יותר חגיגי, סטייק טוב ואווירה, Reserve Cut היה חוויה. יקר, כן, אבל רמה גבוהה מאוד.
כשיצאתי לקווינס, לא רחוק מהאוהל, עצרתי ב־Pomegranate, לפי המלצה של הנהג. מקום שקט, נעים, בלי רעש ובלי תחושה של מקום תיירותי. בדיוק מה שצריך אחרי יום ארוך.
המסקנה שלי בנושא אוכל פשוטה: אם יודעים לאן ללכת, אפשר לאכול כשר בניו יורק בצורה מעולה, בלי פשרות.
ביקור באוהל וסגירת מעגל
באחד הימים החלטתי לנסוע לאוהל. חיפשתי מידע, קראתי מדריך מסודר, והכול היה ברור. הזמנתי נסיעה, ומהרגע הראשון הכול הרגיש אחרת. דיברו איתי בעברית, בלי לחץ, בלי בלגן.
הנהג הגיע עם Cadillac Escalade, רכב גדול, שקט, נוח מאוד. הנהיגה רגועה, הכול מתנהל בצורה מסודרת. אחרי החוויה הראשונה שלי בשדה התעופה, זה הרגיש כמו עולם אחר.
גם בדרך חזרה לשדה התעופה, אותו נהג הגיע. הופתעתי לגלות שיציאה מניו יורק הרבה יותר קלה מהכניסה. תור קצר בבידוק הביטחוני, קצת זמן בדיוטי פרי, ותוך רגע כבר במטוס. תשע שעות טיסה, ואני שוב בבית.
סיכום
המסקנה שלי מהטיול הזה ברורה. אי אפשר לשלוט בטיסה, במזג האוויר או בעומס בשדה. אבל כשלפחות הדברים הבסיסיים מתוכננים מראש, במיוחד ההתחלה והסוף של הטיול, כל החוויה נראית אחרת לגמרי.
מקווה שהחוויה שלי תעזור למישהו.