אוקוטובר 2016. ההחלטה הכי חכמה שלי ושל חברתי ב 30 שנות חיינו זה לעשות Road Trip בפורטוגל, לא האמנו כמה המקום הזה מדהים!! יש בו הכל : מאוכל טוב ליין משגע לנופים מדהימים לאתרים עתיקים, לאנשים חייכנים ולחופים מעלפים.. הכל מהכל
תיעדנו כל יום , כולל טיפים למטיילים אחרינו, מקנאה במי שהולך לעשות זאת.. בא לי שוב:
מסלול הטיול בפורטוגל 07.10-18.10 Here We Gooooooooooooooo
טיפים כללים:
- השכרת רכב- לקחנו את הרכב שהשכרנו דרך Rentalcars בGoldCar כבר כשנחתנו בשדה בפורטו :
- בדיעבד יכולנו להתחיל השכרה יומיים לאחר הגעתנו ולא במיידי.
- היינו גם בדיעבד נוסעות במקום לליסבון אלא ישר לחופים, חוזרת לאחר 2 לילות לליסבון, מחזירות את הרכב ומטיילות בליסבון כמה לילות וקניות.. כי זו בעיה להיות עם רכב בליסבון.. צריך לחדש את החנייה כל כמה שעות (אי אפשר לשלם על כל היום) והחניות במלונות יקרים..
- גילינו בדיעבד שבשביל לקחת את הרכב בפורטו ולהחזיר ביעד אחר (ליסבון) זו תוספת של 150 יורו ואת זה גילינו רק במקום של השכרת הרכב לאחר ששילמנו כבר 200 יורו על הרכב לכל הזמן הזה! אז יצא לנו 350 יורו ולזה לא ציפינו.. מסתבר שזה באותיות הממש ממש קטנות..
- חשוב לעשות מנוי לכביש המהיר- עלה לנו 18 יורו לכל התקופה ולאחר מכן חויבנו בכ 80 יורו על כל הנסיעות בכבישים המהירים
- עשיתי תאונה עם העמוד בחנייה.. זה נקרא גאונות.. בכל מקרה, המקום של השכרת הרכב GoldCar מחייבים אותך בקנס מופקע (940 יורו), הגשתי את הקבלות והטפסים השונים שמבקשים ב Retalcars ל Rentalcars ואחרי שבוע וחצי החזירו לי את כל הכסף. אגב, החברה להשכרת הרכב כשאתה לוקח ממנה את הרכב מנסה לשכנע אותך לעשות אצלם גם ביטוח (כלומר ביטוח כפול!) אם עשיתם כבר ב Rentalcars אז אין צורך כפי שאתם רואים, הם סתם רמאים..
- שינה- להשתמש באפליקציית Hotwire וזהו, לא צריך יותר מזה. הרעיון זה לישון במלון קלאס בכלום כסף, אתם בוחרים את האזור שרוצים לישון בו, בוחרים במלונות ארבעה כוכבים ורק אחרי שמשלמים מחיר מצחיק מגלים באיזה מלון מטורף ישנים, כמות הספא , הג'קוזי והסאונה שעשינו במהלך הטיול במלונות האלה במחיר של 50-70 דולר לשתינו מביכה...
יום ראשון: 07.10 פורטו
- נחיתה ב- 12:30 בפורטו
- טיול בעיר העתיקה ובסמטאות הצבעוניות והמרתקות..
- סיבוב בריווירה- טיילת נהר פורטו
- ארוחת ערב במסעדה מדהימה באחת הסמטאות.. דגים ופירות ים זה ה Specialty של פורטוגל
- קבענו סיור ב 2 יקבים ליום שלישי בעמק הדורו:
- Quinta da Pacheca- מדהים מדהים מדהים
- Quinta do Vallado- בסדר ;-)
יום שני: 08.10 בראגה, פורטו
- נסענו לבראגה, עיירה שצפונית לפורטו (חצי שעה נסיעה) עיירה מימי הביניים מאוד יפה ופרחונית
- חזרנו לפורטו ועשינו סיור וטעימות ביקבים בוילה נובה דה גאיה, אפילו קנינו יין פורט מהמם ב 9 יורו ביקב Ferreira (בדיעבד הייתי קונה עוד 100 בקבוקים)
- טיילנו ואכלנו בריביירה של פורטו (בטיילת)
יום שלישי: 09.10 עמק דורו, קוימברה
- עמק דורו- שעה נסיעה מפורטו
- Quinta da Pacheca- הסיור הראשון תואם ל 10 בבוקר לשתות יין ;-), מקום מדהים, ירוד וגדול, היקב מהמם והאנשים נחמדים מאוד, מפנקים בהמון טעימות של יין פורט מדהים ומיושן, מאוד מומלץ! חוויה
- Quinta do Vallado- סיור ביקב Old fasion , ממש ראינו איך דורכים על הענבים, לא האמנו שזה עדיין קיים.. הטעמים של היינות שלהם עדינים ונעימים. יקב "שונה".
- Comibra- נסענו לעיירה המיוחדת הזו אחה"צ, שם גם ישנו. עיירת סטודנטים מדהימה, מימי הביניים. כשהגענו חיפשנו ברים (עיירת סטודנטים, אין ברים?!) אז זהו, שמסתבר שהברים שלהם מסתכמים בכיכר הרפובליקה אשר מלאה בסוג של בתי קפה מסעדות, שם הסטודנטים רובצים בערב.. הם צריכים ביקור דחוף בעיירת הסטודנטים ב"ש.. גם פה קרו לנו ניסים ונפלאות, התבלבלנו בדרך לכיכר וזוג מבוגר פשוט החליט לעזור לנו, לקחו אותנו ברכבם ועשו לנו סיור של שעה וחצי בכל קוימברה בלילה... היה מדהים.. בייחוד בלילה כשכל המבנים הישנים, המנזרים, כנסיות, אוניברסיטה מוארים והנהר אשר מפריד באמצע את העיירה... אנשים מהממים ועיירה עוד יותר מדהימה.. אין על פורטוגל
יום רביעי: 10.10 קוימברה, נאזרה
- המשך סיור בקוימברה-
- הלכנו לאוניברסיטה בבוקר, מקום ענק ומרתק, ישן ברמות מפחידות, קנינו כרטיס לספרייה המוזהבת ונכנסנו .. מקום שהיה פעם ארמון וכלא, הפך להיות הספרייה מצופה מזהב.. מאוד מומלץ
- טיילנו בסמטאות של העיר, מקומות אותנטיים , מוזיקת פאדו ברקע, ישנו באחת הסמטאות לצלילי המוזיקה ושתינו סנגריה מדהימה.. הרגשנו בחלום#1
- Nazre- נסענו לעיירת דייגים בשם נאזרה, הגענו אחה"צ וכבר רב המסעדות היו סגורות אז "התפשרנו" על פיצה ויין קרוב לחוף הים. בעיירה הזו יש את הגלים הכי גבוהים בעולם, המקום מספר 1 לגולשים (בעונה). השוק דייגים נסגר ב 15:00 אז גם את זה פספסנו.. אז פשוט חזרנו למלון שלנו ועשינו ג'קוזי וסאונה.. ובערב יצאנו לבר מביך על קו החוף, המלצה- לא לצאת בערב! ואם כן, לא להזמין מוחיטו.. אמאלה גועל נפש
יום חמישי: 11.10 נאזרה, בטלה'ה, אובידוש, סינטרה
- בבוקר נסענו לבקר שני חופים בעיירה- אפשר לוותר אם זה לא בעונה כמונו.. אין גלים כמובן.. החופים בתל אביב לוקחים
- אח"כ קפצנו לשוק הדייגים- מומלץ לבקר, יש שם חיות ים שלא רואים כל יום.. ולאחר מכן נטשנו את העיירה..
- Batalha – עיירה יפה וקטנטונת (בערך 200 מטר של עיירה ;-)) אדריכלות מנואליאנית- מנזר ענק ויפה וזהו.. אפשר לוותר אבל זה בדרך אז מ'כפת?!..
- Obidos (אובידוש) – עיירה/כפר/אחר מספר 1 בעולם! העיירה מבוצרת בחומה והכניסה רגלית דרך השער לכן החניה מחוץ לחומות, נכנסנו והרגשנו לכודות בתוך הסיפור של עמי ותמי עם מלא ממתקים וליקר דובדבנים משכר, כל 100 מטר רכשנו צ'ייסר שוקולד עם ליקר דובדבנים שהם מכינים שם (1 יורו), קנינו הביתה מתנה למשפחה ליקר דובדבנים וצ'ייסרים שוקולד, אכלנו מאפים מדהימים שבינהם המאפה הלאומי של פורטוגל Pastel deNata לא היית בפורטוגל אם לא אכלת מהפיסת גן עדן הזו, בנוסף מטיילים שם בארמון ומסביב לחומות.. העצירה הכי מדהימה בטיול לדעתי
- סינטרה- בערב נסענו לישון בסינטרה, הסתובבנו בערב סמטאות ואכלנו במסעדה מדהימה ובלילה בבר יין.. (טיול בסימן היין.. )
יום שישי: 12.10 סינטרה, קאשקיש, ליסבון
- המשכנו לטייל בסינטרה בגנים של Quinta de regaleria- גנים מדהימים, אפשר להיעלם שם בכיף ל 3 שעות.. מאוד מומלץ ונעים.. מלא מפלים, נהרות .. פשוט מדהים. יש בסינטרה גם את ארמון פנה וצוק (Ca Da Cabo) אך האמת שראינו כבר יותר מדיי ארמונות ותצפיות אז החלטנו להמשיך ליעד הבא..
- Cascais – מסינטרה בדרך לליסבון עצרנו בקאשקיש כפר דייגים מקסים, נמל יפה ומודרני (סוף סוף מודרניזציה ככל שהתקרבנו לליסבון, התקדמנו לשנת 2016 ) , אכלנו סרדינים בטיילת .. מה שכן, מסתבר שהחננו במקום טעינה לרכבים חשמליים, קיבלנו דוח של 60 יורו שאותו היינו צריכות לשלם במיידי שם בעירייה, אחרת זה גדל ל 300 יורו וערעורים הם רק בפורטוגזית (כן, כן..) אז שימו לב איפה אתם מחנים.. אגב, בזמן שהלכנו לשלם, המשטרה המקומית העלימה לנו את הדוח של העירייה והעניקה דוח משלה.. כן.. עכשיו הבנו איך הם עושים כסף.. אבל אך אחד לא יוריד לנו את החיוך!
- ליסבון- הגענו ישר למלון , הנחנו את התיקים , התארגנו ויצאנו לאזור של הפאבים כי לא שתינו בירה ולא ראינו צעירים כבר חמישה ימים שלמים! אז רצנו לאזור של הפאבים שנקרא "באירו אלטו" מלא פאבים, מוזיקה חיה, בירה טובה ומשטרה J המקום מתחיל ממש לחיות רק מ 23:00 אבל אנחנו כבר ישנות בשעה הזו ;-/ אכלנו ארוחת ערב טעימה עם חברים שפגשנו בליסבון ויצאנו לבר לאחר מכן
יום שביעי: 13.10 ליסבון
- ליסבון
- לקחנו אוטובוס לאזור של Alfama, יש שם נקודת תצפית מדהימה על ליסבון, מבצר ישן וגדול, מקום ארכיאולוגי וגם יש שם מנזר יפה עד הצהריים..
- שופייייייייייינג- הלכנו ברגל לאוגוסטו, רחוב השופינג המטורף שלהם.. לא הפסקנו לקנות.. בין לבין שתינו יין ואכלנו גבינות.. חלום#2
יום שמיני: 14.10 ליסבון
- רובע בלם- נסענו לשם באוטובוס
- סיור במנזר ז'רונימוס המגולף באבן שנבנה בשנת 1496
- אנדרטת המגלים בשיפוצים
- מגדל בלם (לא נכנסו פנימה)
- מוזיאון האומנות המודרנית (סיירנו, חינמי)
- ארוחת צהריים במסעדה בבלם וקינוח בפטיסרי של בלם הכי עתיק בליסבון.. כמובן שם אוכלים את המאפה הלאומי שציינתי בפרק על אובידוש.. חלום #3
- בערב יצאנו שוב לבלות בבאריו אלטו והגענו לבר עם הופעה חיה של להקה מדהימה.. רקדנו, שרנו, שתינו בירה, ועוד אחת ועוד אחת.. היה ממש כיף !
- רובע בלם- נסענו לשם באוטובוס
יום תשיעי: 15.10 חופייייייים
3 שעות נסיעה מליסבון דרומה, שווה כל דקה! גם הנסיעה באוטוסטרדות מדהימות, גשרים יפים, נהרות והרים.. חלום#4
- חוף בנגיל (bangil)
- חוף בנגיל- הגענו ישר לחוף שנחשב בTop 10 בעולם ביופיו, באמת מרשים, לקחנו שיט במערכות הכחולות ולאחר מכן השתזפנו בשמש בחוף וטיילנו רגלית לעוד חוף צמוד עוד יותר יפה לדעתי..
- אכלנו במסעדה טעימה על החוף
- לאגוס
- לאגוס- העיירה בה ישנו, נסענו ללאגוס וישנו במקום פח קצת בלילה הראשון.. ניסינו 3 כוכבים (פעם ראשונה ואחרונה )
- בערב- נסענו למרכז של לאגוס לאיזור הפאבים והמסעדות, אכלנו במסעדה ההודית הכי טעימה שאכלתי בחיים שלי! חובה חובה חובה Delhi Badar
יום עשירי: 16.10 לאגוס
- ארוחת בוקר בנמל בלאגוס
- חוף Praia Dona Ana- חוף פסיכי באזור של לאגוס, לדעתי אפילו יותר יפה מבנגיל.. השתזפנו בשמש, המים קצת קרים אז לא נכנסנו.. אז רבצנו בחוף, קראנו ספר, שיחקנו קלפים ונחנו מהבלגן עד אחה"צ
- עברנו למלון מדהיייייייייייייים ב43$ לשתינו (Club Porto Mos)! ממש קאנטרי מדהים, עשינו ספא, ג'קוזי וסאונה .. גן עדן.. המנוחה שהיינו זקוקות לה ..
- אכלנו ארוחת ערב בלאגוס והצטערנו שלא אכלנו שוב במסעדה ההודית..
יום אחת עשרה: 17.10 ליסבון
- ליסבון
- חזרנו לליסבון, החזרנו את הרכב כי הצלחתי לדפוק אותו ביציאה מחנייה..
- נסענו לקניון הענק והמטורף שלהם מהבוקר עד הלילה! יש שם אפילו Primark , עשינו קניות לכל המשפחה וארון חדש לנו ;-)
יום אחד שתים עשרה: 18.10 טיסה מליסבון
- טיסה חזרה בשעה 11:00.................
בברכת “A meal without wine.. is Breakfast”',
ליבי ושירן :-*