טיול חודש בדרום אפריקה

דרום אפריקה 2013

יומן מסע? קשה לקרוא לזה יומן מסע.
אני חושב שבכדי לקרוא למשהו יומן מסע , צריך מסע , קרי המון זמן , המון מקומות . - וזמן זה לא מה שהיה לנו .
דרום אפריקה היא מדינה מאוד מיוחדת . הייתי פעמיים בחו"ל בטיול "ארוך" - תאילנד ב2011 ו ...תאילנד ב2012 - ואין ספק , דרום אפריקה מתעלה על שני הטיולים הנ"ל. המסלול שהרוב הישראלי ( וכן , גם שלי) עושה בתאילנד הוא חד גוני , ואחיד . ההרגשה מהטיול בתאילנד הייתה שאתה מטייל בישראל במקומות אקזוטיים . הנובע מדבריי - אין את המרגש האותנטי המורגש בדרום אפריקה.
אתחיל בכמה דברים מנהלתיים שחשובים לדעת לפני הטיסה. כרטיס הטיסה לקייפטאון עלה לכל אחד מאיתנו 1200$ ( יש אפש' לקנות את הכרטיס גם יותר זול , אם טסים ליוהנסבורג-זול יותר ב200$ ). חיסונים - מאוד חשוב , לעשות את כל מה שהרופא מטיילים אומר לכם לעשות (לכל אחד זה שונה , אז לא אפרט לעומק את החיסונים - צהבת A צהבת B..וכמובן לקחת תרופות נגד מלריה-מלרון) .
 סך הכל ההוצאות הן 15000 ₪ בקירוב לבן אדם כולל הכל - רכב + כרטיס טיסה + מלונות + אטרקציות וכו'.
תכנון הטיול :
ללכת למטייל ולקנות ספר על דרום אפריקה , זה מאוד מומלץ (מרגיש פרוסמת לרגע) , אך לדעתי חשוב מאוד ואני חוזר חשוב מאוד! לתכנן את הטיול מיומו הראשון ועד האחרון . דרום אפריקה היא מדינה מאוד גדולה, פי הרבה יותר מישראל , יש בה המון מקומות לראות, המון אטרקציות , המון מעש - פשוט חבל לבזבז זמן על חיפוש מקומות שאתם נמצאים שם. ככל שמתכננים יותר - מגיעים ליותר מקומות , רואים יותר מקומות , וכך תחושת המיצוי היא הרבה יותר גדולה.
 סובייקטיבית , לא תיכננו את הטיול לכל יום , כך שתחילה היינו מאלתרים למקומות המפורסמים ביותר בדרום אפריקה, אך כבר אחרי שבוע הבנו את הבעייתיות בעניין - שאין לנו הרבה זמן - התחלנו להעזר במקומיים בכדי לסגור לנו את שלושת השבועות הבאים . אנשים בדרום אפריקה מאוד נחמדים , כך שאל תהססו לבקש מהם את העזרה המינימלית הזו- הם נהנים לעזור!
הטיול:
יצאנו מהארץ ב1 לספטמבר 2013 בערב ונחתנו ב-2 לספטמבר בצהריים .העונה - היא עונה בין הכי טובות שיכולנו להתקל בהן . נגמר בדיוק החורף - תחילת אביב , ועדיין התקופת של הHIGH SEASON מחכה לה בצד.
נחתנו בקייפטאון בצהרי יום שני , כאשר כבר סגרנו את הלילה הראשון מראש בLODGE ששמו :Color of cape town ( מאוד מאוד מומלץ - משפחה מאוד חמה ובאמת זול יחסית למה שקיבלנו-40$ לזוג). כמו שרשמתי קודם , נחתנו בצהריים , לקחנו את הרכב שלנו מהשדה התעופה , עשינו סים מקומי (מומלץ ביותר!!!!!!) ולקחנו את עצמו לבית הארחה שהזמנו. הניווט , רוב הטיול, התבצע ע"י GOOGLE MAPS, אך גם הWAZE עובד שם . רצוי לקנות חבילת גלישה מתאימה לכולם. בית הארחה המדובר , נמצא במילנרטון - פרבר הצמוד לקייפטאון העיר - 20 דקות נסיעה. התארחנו אצל זוג הולנדים , מאוד חמודים , ושוב אני אחזור - מאוד מומלץ.
בקייפטאון נשארנו שבוע שלם , טיילנו ברוב המקומות המוכרים , במסעדות המוכרות , בטיולים המוכרים . המקומות המומלצים ביותר על ידינו : Table Mountain - הר שבגובהו הוא שטוח. משהו מדהים שחייב להיות שם כדי להבין את פלאי העולם שלנו. ההגעה להר שולחן מאוד פשוטה , יש אפש' להגיע לחנייה ליד ההר ואז יש רכבל שמעלה אותך עד קצה ההר ( הרכבל אגב מסתובב בעת עליה -כך שניתן לראות 360 מעלות מההר) , או שניתן לעלות רגלית את ההר - יש המון מסלולים שעוברים דרך ההר. אנחנו בחרנו באפשרות הראשונה, אך גם השנייה מאוד מומלצת. בקצה ההר ישנה מסעדה מאוד טעימה ( עוד תשימו לב שזה מוטיב חוזר ביומן הזה..) והמנה שאני זוכר שהמומלצת שם זה ostrich (בת יענה) - טעים מאוד.
ROBEN ISLAND- האי בו היה כלוא נלסון מנדלה , קצת היסטוריה, תרבות - מי שאוהב מאוד מאוד מומלץ למי שלא, פחות . אנחנו - היינו בסדר עם המקום , קצת פחות מהמעבורת . ( ים לא חלק..).
WaterFront- איזור הבילויים של התיירים בקייפטאון - המון תיירים , המון בתי קפה ומסעדות - והמחירים בהתאם.
Red Bus- האוטובוס האדום המפורסם , אשר עושה סיבוב ב22 יעדים שונים בקייפטאון - מקיף את העיר , מאוד מומלץ לתחילת הטיול , עובר דרך כל המקומות המפורסמים בעיר ופשוט פותח דלת למקומות מדהימים בעיר שפחות מוכרים כשעוברים דרכם. שווה ומומלץ.
Green Market- השוק הכי מוכר בקייפטאון . השוק מציע כמות של דברים אותנטיים מדרום אפריקה, בנוסף מציע ציורים של אמנים ועוד המון דברים. שווה מאוד ביקור. בנוסף , אין צורך לערב רגש בעת קנייה, הם בכוונה מביאים מחיר גבוה על ההתחלה - אפשר להתמקח, זה בסדר - כולם עושים את זה.
Cape of good hope- הנקודה המערבית-דרומית ביותר בדרום אפריקה. המקום עצמו מדהים, בגבעה למעלה ( יש 2 אפשרויות לעלות - האחת רכבל , השנייה רגלית והמומלצת) רואים בבירור את ההפרדה בין שני האוקיינוסים , האטלנטי וההודי . למעלה יש מסעדה מאוד טעימה ומאוד מומלצת. פשוט מדהים מה הם עושים עם האוכל שלהם. ההגעה למקום עוברת דרך simon's town -זהירות בבונים על הכביש!
בקייפטאון עצמה היינו גם במסעדות מפורסמות ומומלצות ע"י האתרים הגדולים ומהמדריכי הטיול - אחת מהן הייתי רוצה לציין כאן, The Black Angus, מסעדה שאני כנראה בחיים לא אשכח. הסטייק הכי טעים שאכלתי כל חיי ( הצעירים ) - הוא מאוד מפורסם כך שפשוט תבקשו את הסטייק המפורסם , וישר יבינו על מה אתם מדברים . המסעדה עצמה נמצאת בקניון שנמצא MILNERTON -פרבר הצמוד לקייפטאון . מאוד אבל מאוד מומלץ. היינו גם בפאבים ומועדונים שהמקומיים המליצו לנו - מאוד נחמדים .
לאחר שבוע בקייפטאון ( יכל להמשך בכיף עוד כמה שבועות..), הבנו שיש לנו לראות עוד את כל דרום אפריקה, כך שעזבנו את העיר ועברנו ל stellenobosch - עיירת יין מאוד מומלצת לחובבי היין. ההגעה לעיירה היא דרך הכביש הראשי בדרום אפריקה ( יש כמה ) N1 - שעתיים נסיעה מקייפטאון . העיירה מתאפיינת בכך שהיא צמודה להמון כרמים באזור ובסגולת היין שבה . המקום ,בנוסף , מתאפיין בכך שיש המון סטודנטים שם בגלל האוניברסיטה המקומית. אני אישית אהבתי את המקום וממליץ שהות בת לילה אחת לפחות. לאחר סטלנבוש, נסענו לכיוון הרמנאוס (Hermanous) כיוון ששמענו שיש אפשרות לצלול שם עם כרישים . הGUEST HOUSE שלנו היה בעיירה שצמודה לצלילה עם הכרישים שנקראת Gans baii . מקום מדהים אשר בו ראינו לוויתנים מקו החוף.
הבעלים של הגסט האוס שמו ג'ואנס , איש מאוד נחמד אשר הראה לנו את העיירה ואיתו עשינו סיבוב על בחוף באזור. מהחוף הצלחנו לראות את הנק' המערבית דרומית בדרום אפריקה- CAPE OF GOOD HOPE - מדהים.
בערב ישבנו עם גו'אנס והוא עזר לנו לתכנן את המשך הטיול - כל יום ידענו לאיפה אנחנו הולכים והיכן אנחנו ישנים. משהו שמאוד הקל עלינו כיוון שהספקנו הרבה יותר מקומות ממה שהיינו מספיקים בלי התכנון .
בבוקר למחרת הלכנו לעשות את הצלילה עם הכרישים , חוויה מדהימה ומאוד מומלצת . עשינו את זה דרך הwhite house . החוויה גם טיפה יקרה - 140$ , אך פגשנו אנשים שאמרו לנו שיכולנו למצוא את יותר זול בGROUPON..שווה לנסות..
לאחר שסיימנו את הצלילה עם הכרישים ( כ-4 שעות חווייה) , נסענו לנק' הכי דרומית בדרום אפריקה- אגולס. הרבה אנשים חושבים שהנק' הדרומית מערבית - היא הכי דרומית , אך זה לא נכון ואגולס היא הכי דרומית. הגענו למקום , וישר נסענו חזרה לדרכנו - למקום שקוראים לו SWELLDAM. הגענו למקום רק כדי לישון, אך כשהתעוררנו, הבנו איזה מקום מדהים ישנו בו- הר עצום מולנו עם חווה של פרות וסוסים למטה - כיאלו אנחנו בסרט הוליוודי טוב. אחרי הקפה, המשכנו את המסע לכיוון BARRYDELE - מקום אשר המליצו לנו בשל הדרך היפה ( והיא אכן מדהימה!) וגם בגלל המסעדה הטובה בשביל ארוחת הבוקר שם. אכן טעימה. מול המסעדה נתקלנו בחנות אנתיקות שבה מצאנו המון דברים נחמדים וזולים שקשה להשיג במקומות אחרים בדרום אפריקה.
לאחר הביקור הקצר בברי דל , המשכנו את דרכנו ליעד הבא שלנו - OUDTSHOORN שבה היינו יומיים ועברנו בחוות צ'יטות (מומלץ!) , חוות של בנות יענה (חיה טיפשה ,אבל היה מאוד נחמד!) ומערת נטיפים מאוד מפורסמת ( המסלול האתגרי - באמת אתגרי..) . ישבנו במקום מאוד , מאוד נחמד בלי אורות מחוץ לחדרים, כך שבלילה אפשר לספור כמה כוכבים אברהם ספר.
לאחר מכן הגענו לאחד מהיעדי הטיול שלי -TSITSIKAMMA- בשמורת הטבע הזו - קפיצת הבאנג'י הגדולה ביותר בדרום אפריקה- 216 מטר. אין ספק שזה היה אחד הדברים היותר מגניבים שעשיתי בחיי, ואין ספק שהבנתי שאני מאוד אוהב את הספורט האתגרי הזה. בנוסף הTSISIKAMMA מציע עוד שלל אפשרויות לאטרקציות באזור : אומגה, HIKING , אבובים ,BIG TREE. מקומות מדהימים שלא עשינו ( חוץ מהעץ הגדול - מסלול מאוד נחמד) בגלל מזג האוויר שנפל עלינו לרעה.
אחרי זה, נסענו לכיוון פורט אליזבת , לADDO ELEPHANT NATIONAL PARK - ספארי שהייחודיות בו , זה הפילים הענקיים שבו. המקום מאוד מומלץ, לדעתי הפארק הזה יותר מומלץ מפארק קרוגר ( הפארק הכי גדול והכי מפורסם בדרום אפריקה) כיוון שהוא יותר קטן ממנו בכמה וכמה מימדים , וכי כמות החיות בו מספקת. חייב לציין כי אהבת החיי זה ערך שמאוד התחזק אצלי בשהות שלי במדינה הזו.
ישבנו בפורט אליזבת יומיים. תחילה התכנון היה לעשות לילה אחד שם , אך הגסט בו ישנו , התרשמנו ממנו נורא, כך שרצינו להמשיך את השהות בו לעוד לילה . בגסט האוס היה אמבט שהגג שלו היה שקוף כך שבאמצע האמבטיה היה אפשר לראות את הכוכבים. החדרים היו ענקיים , המיקום שלו ליד נהר רק הוסיף , הרגשנו כיאלו אנחנו מלכים שם. בנוסף בפורט אליזבת היינו במקום לגידול אריות - מקום נחמד ששווה לבקר בו - יש שם אריות מגורים לגדולים. בנוסף בפורט אליזבת היינו במוזיאון ימי - מאוד חביב - יש שם פינגווינים ( החיה האהובה עלי אחרי האריה) .
כיוון שנשארנו עוד לילה בפורט אליזבת , החלטנו שאנחנו מוותרים עלEAST LONDON , מה שבדיעבד הבנו שזו טעות. היעד שלנו היה דרבן . ידענו שאנחנו צריכים לצאת מוקדם כיוון שיש לנו נסיעה של 1000 קילומטר בקירוב. יצאנו ב7 בבוקר, הגענו ב1 בלילה. באותו יום הבנו סופית מה זה אפרטהייד. ראינו הכל בכביש בין פורט אליזבת לדרבן, פשוט הכל. התשתיות , האנשים , הכפרים . סיבה נוספת להארכת הדרך הייתה המלצה שקיבלנו על COFFE BAY- אמרו לנו שזה מאוד מומלץ וזה בדרך לדרבן וזה קצת לנטות מהדרך , כך שזה לא נורא. מה שהסתבר למאוד נורא - כיוון שהדרך הייתה גרועה, חורים על הכביש, מהמורות , אנשים על הכביש, חיות על הכביש ומה לא . דרך של 100 ק"מ הצידה שלקחה לנו בסביבות ה5 שעות - לדעתנו משהו מאוד לא מומלץ. אני חייב להודות שכאן הבנתי את היתרון בלא להיות נהג יחיד בדרך , וכאן הרגשתי משמעותית את היתרון שהייתה איתי עוד נהגת שיכלה לנהוג תמיד . כאשר הגענו סוף סוף לדרבן , ב1 בלילה כנ"ל , הגענו למלון ששמו בייל אייר - מלון מאוד טוב עם ארוחות בוקר מאוד טובות וטעימות. בבוקר למחרת נסענו לשבטים של הזולואים ( קצת תרבות -בכל זאת אחד מיעדי הטיול), ראינו את האנשים, את המסורת ואת המגורים. הרגשנו מאוד מסופקים . הנהג שדרכו הזמנו את הטיול , לקח אותנו בנוסף לכפרים לראות איך הם חיים , הסביר לנו המון על האפרטהייד והעשיר את הידע שלנו . כשחזרנו למלון , החלטנו לפנק את עצמנו במסאג' של המלון - כן שכחתי, זה לא תאילנד, זה לא באמת היה טוב. אפילו גרוע.
יום למחרת נסענו לעיירה בשם SAINT LUCIA- עיירה מאוד חמודה, מאוד שקטה מאוד צנועה. בעיירה הזו הספקנו לעשות שייט בנהר המקומי , לראות תנינים בנהר עצמו , לראות שקיעה מדהימה,לראות היפופוטממים , לראות טבע במיטבו. ההרגשה שנשארנו רק לילה אחד , צרבה לנו בהמשך הטיול , אך זה לא נורא , כי אי אפשר להספיק הכל בחודש אחד. ( שוב , ככל שהתכנון הטיול מדויק יותר , כך אפשר להספיק יותר מקומות..)
בבוקר לאחר מכן , נסענו 600 ק"מ צפונה לכיוון פארק קרוגר , לעיירה ששמה malelane. הגענו בערב, כך שלא יכולנו להכנס עדיין לפארק, אך גילינו מסעדה ממש טעימה וטובה בכניסה לפארק קרוגר -כניסת MALELANE.
פארק קרוגר - הוא פארק בגוגל מדינת ישראל בערך. פארק עצום אשר מתוחם כולו ויש בו הכל מהכל . חיות, ציפורים, טבע ומה לא. בפארק עצמו בילינו יומיים מהבוקר ( 9:00) עד שעת היציאה -18:00 . החיות שם מגוונות, ויש שם המון סוגים שונים של חיות, ואין ספק שזה גן עדן לטורפים . דבר אחד אני מצטער שלא עשינו בפארק, זה הלינה בתוך הפארק- משהו שלדעתי חובה לעשות ( כן טיפה יקר יותר, אך שווה את החוויה-כן לסגור מהארץ כי לא תמיד יש מקום) , בעיקר בגלל הnight driving כך ניתן לראות עוד מגוון של חיות ( בעיקר הטורפות) . השהות שלנו בפארק הייתה יומיים.
לאחר מכן המשכנו לGraskop-אזור מדהים . חייב לציין כי המקום שישנו בו היה גרוע ולא משתלם שישנו בו, אך גם זה יכול לקרות . במהלך שלושת הימים ששהינו שם , היינו במקומות מדהימים . blyde canyon river - אחד הקניונים הכי יפים שראיתי בחיי, מפלים , טרקטורונים . באמת מקום ששוה להשאר בו שלושה ימים. במהלך שלושת הימים האלה, חווינו את חווית הכבישים הרעועים של דרום אפריקה, ונתקלנו במהמורה ענקית ( בערך מטר על מטר) שבה היה לנו פאנצ'ר . הזמנו את רכבנו דרך AVIS, והתקשרנו לשירות שלהם בכדי לקבל גלגל ספייר, והם החליפו לנו את הרכב במקום. אין ספק- שירות מצוין . גרסקופ הוא המקום הכי צפוני שהגענו אליו בדרום אפריקה, ומשם התחלנו לרדת בחזרה לכיוון CAPE TOWN.
המקום שאליו הגענו אחרי, היה SUN CITY - מקום הידוע בזכות הקזינו הכי גדול והכי יפה במדינה. רציתי להגיע לקזינו , אך בשל אילוצים כאלה ואחרים , התבטל העניין . במקום זאת, היינו במסעדה מאוד מוכרת שאני לא זוכר את שמה, שנמצאת במלון מאוד מוכר שגם את שמו אני לא זוכר.
 לאחר סאן סיטי החלטנו לנסוע לגולדן גייט. מרחק נסיעה של 500 ק"מ (משהו שהתרגלנו אליו בנסיעות..) . המקום עצמו -זו שמורה טבע מדהימה אשר לדעתי חייב לבקר בה . בנוסף ניסינו להגיע למפלים הכי גבוהים במדינה, ששמם TUGELA FALLS , אך הרכב לא יכל לעבור שם- האבנים על הכביש היו ענקיות , כך שרכב פרטי לא באמת יכול לעבור שם חלק , אם בכלל.
אחרי הגולדן גייט עברנו לעיירה ששמה קימברלי . קימברלי זו עיירה שמצאו בה הכי הרבה יהלום במדינה. THE BIG HOLE - שמו של החור הגדול שבו מצאו את היהלומים - יש סיפור היסטורי מאוד מעניין על המקום ומאוד שווה להגיע למקום ולראות את היהלומים גם. לילה אחד שם מספיק. לאחר מכן הבנו שיש לנו 800 ק"מ עד קייפטאון אז החלטנו שנעשה עצירת לילה אחת באמצע הדרך , בעיירה בשם Beafort west- אין יותר מידי מה לעשות , אך יש שם גסט האוסים מאוד נחמדים וזולים . (200R PP) .
לבסוף , הגענו לקייפטאון ועשינו סגירות אחרונות של הטיול - כמובן שחזרנו למסעדה עם הסטייק הכי טעים- זה פשוט טעים ! .
לסיכום, עברנו 8000 ק"מ בחודש , עברנו מקומות מדהימים וחוויות מטורפות, נופים שרואים רק בתמונות שתלויות על הקיר לנוי. דרום אפריקה, מדינת החלומות, לא סתם יש שם המון מהגרים, יש שם הכל מהכל. כל מה שאדם צריך בחייו יש שם- נוחות,שקט ושלווה. נכון, הסטיגמות על דרום אפריקה הן לא בריאות, אך מאוד חשוב ראש פתוח להבין את מה שהמדינה עברה ועוברת כעת. המקומות עצמם מלמדים המון על החיים, והמקום עצמו נותן PUSH גדול לחיים. אני מקווה שדרום אפריקה תעשה לכם בלב , מה שהיא עשתה לי. תהנו המון וטיול מהנה. אשמח מאוד לעזור לאנשים שירצו להקשיב למידע ולהמלצות בצינורות הבאים :
אלכס פנוב,
E-MAIL: [email protected]
Phone number: 0545661393
 Facebook Profile :
SAINTֹ LUCIA
המסלול שעשנו ..
הרכבל מTABLE MOUNTAIN

ה-סטייק

ועוד תמונות אפשר לראות בפייסבוק.

תמונת הפרופיל של panov123

סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת לאייטם המלא
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת לאייטם המלא