זהו... הטיול שכל כך רצינו ותיכננו יצא לפועל:
סגירת מלון ליום הראשון ומקומות לשייט לאלסקה
קניית דולרים קנדיים/ אמריקאים
ויזה לארה"ב
המוןןן מצב רוח
החודש הינו חודש יולי החמים , היום יום ראשון והזמן.... זמן להיות מתחת לשמיכות בבית.
משפחת לוי מתחילה את מסעה בשעות הבוקר המוקדמות בטיסת בוקר של אל- על לטורונטו ומשם קונקשן ל קלגארי- הגענו בשעות הערב, לקחנו את הרכב שהשכרנו מראש ושמנו פעמינו למלון -blackfoot inn
המצוי מרחק 20 דקות בלבד משדה התעופה ובמרחק 5 דקות ממרכז העיר. התמקמנו במלון ויצאנו לשזוף עיננו בעיר
מעט מידע על העיר- יום א'-1 קלגרי נוסדה ב-1873 על ידי חוטב עצים בשם ג'ון גלן והפכה עם הזמן לתחנת משטרה.
ב-1876 נקרא המקום פורט קלגרי על שם חוף ים קלגרי בסקוטלנד.
לאחר בניית מסילת הרכבת ב-1882 ותחנה באזור, צמחה קלגרי בהדרגה למרכז כלכלי וחקלאי חשוב.
ב- 1884 ניתן לקלגרי הסטטוס של עיירה .
ב-1894 הוכרזה כעיר.
* בשנת 1988 התקיימה אולימפיאדת החורף בקלגארי.
* מפתיע אך קלגארי הינה עיר תאומה ל"מזכרת בתיה" שלנו....
מרכז העיר יפייפה, עקב הפסטיבל אשר התרחש בעיר היה מקושט ומואר באופן מרהיב... השתעשענו במתקני הלונה פארק ודוכני המכירות אשר הוקמו בעיר
ולבסוף ישבנו במסעדה ואכלנו ארוחת בשרים נחמדה :)
אחד הארועים המפורסמים בקלגארי הינו פסטיבל -"קלגארי סטמפיד"- ארוע הרודאו הגדול בעולם אשר נמשך 10 ימים וכולל תהלוכות, מופעי תרבות, לונה פארק ותחרויות רודיאו.
יום ב'-2-
הלכנו לצפות בתחרות רודיאו אשר נערכב בעיר ולאחר מכן צפינו בתהלוכה מרהיבה אשר התרחשה ברחבות העיר כאשר הנושא הינו רודיאו.
קנינו מזכרות, כובעי בוקרים , רוב הפעילויות מתרחשות ב-Stampede Park ( בחלק הדרומי-מזרחי של הדאון-טאון. )
המשכנו לטייל בעיר ולהינות מהיופי של הרי הרוקיס הנשקף ממנה:
גני דבון- נמצאים בקומה ה-4 של מרכז טורונטו דומיניון בדאונטאון. כוללים 20,000 צמחים שונים, בריכות, מזרקות, מפלי מים ופסלים- מ-ד-ה-י-ם!!!!!
בהמשך עלינו על מגדל התצפיתץ של העיר אשר מתנשא לגובה של 190 מ' וקומתו העליונה הינו מזכוכית וניתן לתצפת על כל העיר וסביבתו ולאכול במסעדה (הייתה יקרה.. הסתפקנו בהפוך..).
את היום סגרנו בגן החיות אשר נמצא במרחק של כ- 40 דק ממרכז העיר והוא הגדול ביותר בקנדה, אשר מכיל בן השאר גם גן פרהיסטורי עם תצוגת דינוזאורים , נהנינו מכל רגע.
חזרנו לבית המלון עייפים אך מרוצים. נחנו ובערב שוב יצאנו לרחובות לארועי הרודיאו ומופעי הזיקוקים.
יום ג'-3-
אכלנו א. בוקר ויצאנו מוקדם לבאנף ליום שכולו טיולים מקיפים בפארק הלאומי.
התחלנו באגם מוריין המדהים-
אמנם הוא קטן יותר בהשוואה לאגם לואיז אשר נמנה בין האכמים באיזור אך לדעתינו היה המרהיב יותר,הגוון הטורקיז שלו והשתקפות העצים בו היו עוצרי נשימה.
ראינו את ה"תעלה הספיראלית"- זהו תוואי רכבות אשר נועד לפתור את בעיית הפרשי הגבהים באיזור.
לאחר מכן עלינו עם הרכבל להר הגופרית אשר גובהו 2,500 מ' ועליו פינות תצפית מדהימות
כאשר החל להחשיך נסענו חזרה לקלגארי, כ"כ מותשים לא יצאנו באותו ערב- ראינו סרט בחדר :) ("בעבור חופן דולרים").
יום ד'-4-
קמנו בבוקר, קפה מאפה ויאללה לדרך- היעד: ג'אספר.
הנסיעה לג'ספר עוברת בכביש ממנו נשקפים שדות הקרח ולאורכו נקודות עצירה רבות לתצפיות.
מידי פעם אכן עצרנו ובאחת העצירות לרגלי קרחון "רגל העורב" (Crowfoot Glacier) אף פתחנו פק"ל קפה כראוי לשביליסטים.
המשכנו הלאה בדרך ועברנו ליד אגם הקטור ואגם בו (Baw Lake).. כל כך הרבה אגמים, ואחד יותר יפה מהקודם!!!
משם הגענו לאגם פייטו (Peyto Lake) אשר מעליו מתנשאת פסגת בו שגובהה 2088 מ` - הגבוהה ביותר על הדרך.
באיזור יש הרבה עורבים ואולי בגלל זה נקרא אחד צוקי הקרחונים ע"ש עורב.
המשכנו בדרכנו לפי רבים וטובים מאיתנו אשר הקדימו לבצע טיול זה ויעצו לנו.. הגענו לצומת Saskatchewan Crossing, מסתבר שזוהי צומת חשובה היסטורית עקב חשיבותה במעבר רכס הרוקיס של סוחרים. ישנו במוטל בשם "the crissing" , לא משהו אך המיקום סוף הדרך (יש צורך להזמין מקום מראש- היה מפוצץ!!!).
באותה הזדמנות גם הזמנו מקום במלון בג'אספר כי הבנו שהמקומות ספורים.
יום ה'-5-
קמנו בבוקר, שתינו קפה בתחנת דלק במקוםו ונסענו לאורכו של נהר ה- סאסקצ`וואן ומשם הדרך מתחילה לעלות כאשר הכיוון הוא לרכס פארקר.
הדרך מרהיבה בדיוק כמו שאר הדרך עד כה. רק במקומות כאלה אתה מבין כמה אתה קטן לעומת כוחות הטבע ואיזה פלאים יש לעולם להציע. עושה חשק להיות מטייל נצחי!.
בסופו של הרכס מסתיים פארק באנף ומתחיל פארק ג`ספר, הפארק הגדול ביותר ברוקיס (כ- 11,000 קמ"ר !).לפי מה שנאמר לנו, פארק זה חדש יחסית וחלקים רחבים ממנו טרם נגישים למטיילים.
עצירתנו הראשונה בפארק היא קרחון אתבסקה (Athabaska Glacier), זהו חלק משדה הקרח הענק "קולומביה", ששטחו 325 קמ"ר ועוביו 350 מ'!!!!
ניגשנו למרכז המבקריםה ענק המצוי מש מול הקרחון בו ניתנו לנו הסברים על הקרחון וסירטונים שונים.
במקום נרשמנו גם לטיול רגלי בהדרכת אחד המדריכים משם, למי שלא חסכן ניתנת האופתיה לשכור מסוק ולסייר מעל האיזור במסוק .
המדריכה (בת'אני) שהדריכה אותנו הייתה חביבה ומצחיקה וסיפרה לעומק על האיזור , עם רקע היסטורי וקוריוזים שונים מהמקום, הסיור נערך ע"ג רכב שלג מיוחד.
עצרנו לתצפית מקרוב על מפלי סאנוואפטה ואטבסקה וחזרנו חזרה למרכז המבקרים.
ממש לפני הגעתנו ל ג`ספר נסענו לתצפית אשר פתוחה רק בקיץ על הר ואגם קייבוול . מהתצפית ירדנו בשביל מסלול לאגמון שהיה במרחק כחצי שעה הליכה.
ישבנו , תיצפתנו ונצרנו את הרגע.
חזרנו למכונית, התחלנו לנשנש כל הדרך ל ג`ספר- עיירה קטנה ומתוקה, מפוצצת בבתי מלון ואכסניות ברמות שונות, מסעדות וכו`.
לא התפשרנו על איכות, מגיע לנו, המלון הנבחר הינו-
fairmont jasper park lodge
פשוט מ-ד-ה-י-ם!!! גן עדן
המלון מכיל גם ספא כך שהתפנקנו במסאג' ושחייה בבריכה החיצונית.
אכלנו א. ערב באחת המסעדות במתחם המלון והלכנו לישון. שנת ישרים.
יום ו-6-
למחרת בבוקר יצאנו לאחר א. בוקר בריאה ומפנקת עם הנוף הכי מדהים בעולם למסלול המלין: העובר דרך ערוץ המלין (Maligne Canyon) אל שני אגמים מדהימים
הטיול פשוט חוויתי בטירוף, אמנם ארוך אך שווה כל רגע.
השביל מתחיל במפל אשר חוצים בגשר וממנו ממשיכים הלאה להמשך תצפית על המפלים והאגמים השונים.
נסיעונת קצרה מביאה אותנו לאגם מדיסין (Medicine Lake)
בהמשך מגיעים לאגם מלין, זוהי הנק' האחרונה להיום בטיול... מכאן חוזרים אחורה פנה חזרה לג'אספר ולהיתפנקות במלון.
מה שהכי ריגש אותי באיזור מלין הם הדובים שהצלחנו לראות- פעם ראשונה שאני רואה אותם ללא מחיצות. פשוט טבע טהור!
יום ש'-7-
קמנו בבוקר, ליום נהדר.
לאחר קפה התחלנו בנסיעה מזרחה לבריטיש קולומביה אשר מלאה בשטחים פתוחים, יערות וצוקים מדהימים ממש כאילו הוציאו אותם מנשיונל גאוגרפיק.
עצירתנו הראשונה הייתה בהר רובסון אשר ממנו תצפתנו על פסגותיו המושלגים של הרוקיס
משם נסענו לבקר בפארק וולס גריי ובמפליו הרבים- מלא מפלים ושבילי טיולים מהנים.
כמו כן תיצפתנו גם על מפלי HELMCKEN, פשוט עוצר נשימה. היופי לא נגמר.
את יומנו סיימנו בקמלופס שם ישנו במלום "מאבריק"- פשוט מלון מתוק וביתי אפילו עם בריכה!!. יום א'-8-
קמנו השכם בבוקר ויצאנו לכיוון מערב לאורך נהר התומפסון המדהים! עצרנו בתחנת דלק לתדלק ולקנות א. בוקר (קפה...) והמשכנו ל "שער הגיהנום" נשמע מרתיע אך סה"כ מדובר בקניון
אשר נמצא בנהר הפרייזר. בכניסה לשמורה שכרנו אופניים וערכנו טיול אופניים במקום- לאחר כשעתיים+ רכיבה חזרנו מאובקים ומיוזעים. ישבנו להתרענן על גדת הנהר בשתיית תה קר ובירות :)
עלינו על הקרונית העולה במעלה הקניון ומאפםשרת תצפית מדהיממה על האיזור- האמת דיי מפחיד.. היא קצת חורקת.
סיימנו את יומנו בטבע ועלינו על הרכב, ממשיכים בנסיעה
יעד: ונקובר.
הגענו לוונקובר לאחר מס' שעות נסיעה- כולל עצירות פה ושם לנוף ולהתרעננות.
העיר אשר זכתה במקום הראשון ברמת החיים ונחשבת לעיר שהכי טוב לחיות בה... ולמען האמת אני מבינה למה.
העיר מדהימה ומכילה כ"כ הרבה חוויות ומקומות יפים ששוים ביקור.
אז קודם כל מיקמנו את דברינו במלון: granvilleisland hotelאשר ממוקם במרכז העיר (יחסית) וירדנו לחרוש את העיר:
ה-Down Town של וונקובר מקסים וניתן לעשות הכל ברגל. כך שאת הרכב החננו ליד המלון והלכנו ברגל. טיילנו ברחוב Water שהוא רחוב עתיק יותר עם אווירה של פעם עם בית קפה קטנים וחמודיםן ונויות מיוחדות. ברחוב ישנו שעון קיטור ועששיות בלילה.הערב החל לרדת והחלטנו שעצת מרכז המבקרים באיזור לסיים את היום בפארק המלכה אליזבט - הגנים המושקעים יפים מאוד, וזהו המקום הגבוה בוונקובר כך שהתצפית מדהימה, שווה את כל הנסיעה עד למקום.
חזרנו למלון לא. ערב ושינה.
יום ב'-9-
פתחנו את הבוקר בתפוזים וסנוויצ'ון קטן ושמנו פעמינו ל-
נאמר לנו כי רח' Granvill הופך בסופי שבוע למדרחוב ססגוני עם דוכני מזון, וחנויות פתוחות-מומלץ בסופ"ש.
Harbor Center בניין ממנו ניתן לבצע תצפית 360 מעלות על העיר, המראה מקסים!!!!!!!!!!!!!!
משם המשכנו אחרי הרבה חפירות שלי למוזיאון האנתרופולגיה, במוזיאון בין השאר עמודי טוטאם גדולים מעץ ושאר תערוכות ומייצגים יפים. כניסה עולה כ- 15$ לאדם. היינו במוזיאון כשעה ו-40 (יותר ממספיק) ומשם עברנו במעבר חלק לעוד סיור אך הפעם באקווריום השלישי בגודלו בצפון אמריקה...כן כן הוא ממוקם ממש כאן בוונקובר! באקווריום למעלה מ- 8000 בעלי חיים ימיים. ומה שממש ריתק אותי היאהתערוכה המיוחדת של בעלי חיים מהאמזונס. כמו כן אסור לפספס את הליוויתנים האימתנים כתובת המקום היא : 845 Avison Way
מספר טלפון: 604-659-3474
ימי ושעות פעילות: מידי יום 09:30-17:00
אתר אינטרנט: www.vanaqua.org לכו ולא תתחרטו!! הערב הגיע , החלטנו לאכול א. ערב במסעדת Sip Resto Lounge. האווירה במקום חמה ומזמינה, המטבח ממוקם באמצע הבר, כך שלא ניתן לפספס את השף בפעולה. אני ממליצה על ה- SoCo Spicy Chicken. פשוט גן עדן לחיך!! חזרנו למלון דשנים ועייפים.
יום ג'-10-
בוקר טוב!!!!!!!!!קמנו בבוקר, אכלנו ונסענו ל פארק CAPILANOוהגשר התלוי- זהו אחד מהגשרים המפורסמים בעולם, הוא תלוי בגובה של שבעים קילומטרים מעל לנהר Capilano ומצדדיו נוף ליערות. פשוט BREATHAKING ימי ושעות פעילות: מידי יום 09:00-17:00 ( יש לבדוק תאריכים ספציפיים באתר).
אתר אינטרנט: www.capbridge.com
לאחר א. צהריים נחמדה שמנו פעמינו לגן הסיני הקלאסי הראשון מחוץ לכותלי סין- Dr. Sun Yat-Sen הגן מעוצב בסגנון סיני קלאסי (סלעים, צמחים, מפלים וארכיטקטורה) . בנוסף ליופי הארכיטקטורי והצמחי ישנם אגמים עם ברבורים הנותנים למקום אווירת רגועה..
כתובת: 578 Carrall Street
ימי ושעות פעילות: חורף- 10:00-18:00 ; קיץ- 09:30-19:00
בילוי בערב- SHOPPING וא. ערב קלילה- קפה... חזרה ללינה במלון והתאפסות על הציוד לקראת עזיבה למחרת. יום ד'-11- על הבוקר נסענו לנמל וונקובר שם עלינו לאוניה מפוארת עד מאוד -;Royal Caribbean, Rhapsody of the Seas
לשייט של 8 ימים/ 7 לילות לאלסקה והסביבה (חלום של אמא שלי כבר שנים). בספינה יש 4 מועדונים- ביליארד, טרקלין, עוד טרקלין ומועדון קלפים.יש גם סולריום בסגנון ספארי ובו ג'אקוזי, בריכות ומעליהם פסלי פילים ענקיים... דיי מפחיד.מה שהכי הגניב אותי הוא הסיפון העליון, מלבד למסלול גולף שהיה שם, היו קירות טיפוס, גרש ספורט וחדר כושר!!!כמו בכל ספינה שמכבדת את עצמה יש תיאטרון וחדר אוכל עם מפלים!!!לא תמיד אכלנו בחדר אוכל.. כי גילינו את מסעדת הסטייקים ובית הקפה שהגישו אוכל מדהים וממש לא יקר. ביום הראשון היינו יותר מידי שקועים בלהיות בשוק מגודל הספינה ומהאטרקציות שלה כך שהעברנו את היום בשיטוט על סיפוניה. יום ה'-12- ביום זה שטנו במעבר המדהים ובין המפורסמים בעולם -; ה"מעבר הפנימי"- המעבר נוצר ע:י רכס של פיורדים שנוצרו ע"י קרחוני ענק בני מליוני שנים ושל איים הנמצאים בדר' מז' אלסקה. את היום העברנו בבריכות , ספא וקיר טיפוס.. פשוט תענוג!!! במחיר בהתאם... אם כבר יוצאים לחופשה לה חיכינו כ"כ הרבה אז חוגגים עד הסוף! יום ו'-13-הגענו על הבוקר לעיר קצ'יקאן אשר מתבססת רבה ככולה על תיירות ודייג. זוהי גם עיר הבירה העולמית של הסלמון.. יאמי!!. סיירנו במרכז היסטורי לשימור תרבות הילידים, אשר ברחובותיה עומדים עמודי טוטם רבים. במספר מקומות יש ריכוז של עמודי טוטם עם הסבר על המשמעות שלהם ועל התרבות שיצרה אותם. העיר מוקפת הרים שפסגותיהם מושלגות בשילוב עם מדרונות מיוערים. באיזור מסלולי הליכה קסומים עם שפע אגמים, מפלים והרים.סביבות הערב חזרנו ל ספינה לא. ערב ובערב הייתה גם הצגה או יותר נכון מופע של CATS היה מדהים ממש כמו ברודווי. יום ז'-14- עגנו בשעות הבוקר באיזור אייסי- מיצב בחופי אלסקה. תכלס אין כלום לעשות שם חוץ מלאכול דגים במסעדה שם... חזרנו דיי מהר לספינה. יום ש'-15- הגענו לג'ונו שזוהי בירת אלסקה הרישמית והשלישית בגודלה במדינה. אין אל עיר זו דרך יבשתית הדרך היחידה להגיע אליה היא בטיסה או בשיט שזה הזוי לגמרי... העיר שוכנת למרגלות הר ג'ונו ובסמוך לתעלת המים העמוקים של תעלת גסטינו. באי אדמירלטי הסמוך מתגוררת אוכלוסיה של דובים ובאזור פעילויות ספורט אתרי שונות כגון: צלילה, שייט בקיאקים, סיורים במזחלות כלבים ועוד. אנחנו ועוד משפחה אמריקנית שהתחברנו אליה לקחנו סיור על מזחלות אל הקרחונים באיזור והיה מדהים!! נופים עוצרי נשימה. סביבות הצהריים עלינו בחזרה על הספינה והפלגנו. יום א'-16- הגעה בשעות הבוקר ל- "סקגוואי"-הוקמה בסוף המאה ה-19 עקב בהלת הזהב שהיתה באזור. והיא מהווה תחנה צפונית ביותר ב"מעבר הפנימי". שם צפינו בתהליך סינון הזהב, מש החזיר אותי למשחקי המחשב מפעם. יום ב'-17- על הבוקר, למשקימים הייתה אופצייהלצפות על קרחון הובארד אשר משתרע לאורך 122 ק"מ- שטח הקרח הגדול באלסקה. לא הייתה עגינה ביום זה כך שהיתפננו בספינה. יום ג-18- על הבוקר לאחר א.בוקר דשנה (כמו כל בוקר...יאמי) עגנו בסיוורד- עיר לחופי אלסקה. מעט מידע: סיוורד הפכה לעיר בשנת 1903 כאשר שימשה כנקודת בנייה עבור הרכבת של אלסקה. היום, היאידועה בקרבתה לפארק הפיורדים הלאומי קנאי (Kenai Fjords National Park), אחד מאוצרות הטבע של אלסקה השופע חיות בר ונופי קרחונים מרהיבים. כאשר ירדנו מהספינה, שמנו פעמינו למרכז העיר ע"מ למצוא מלון- לבסוף נבחר -Holiday Inn Express Seward Harbor, האמת היה לנו הרבה מזל כי היה להם דיל של 20% הנחה על בנאדם נוסף (מעבר ל-1). אחרי שהנחנו את התיקים, שתינו משהו חם והתאוששנו מהנוף ביקרנו ב- Alaska SeaLife Center,זוהי תערוכה של יונקים ימיים ודגים שבחרו באוקיינוס השקט הקפוא כביתם. פשוט לא יאמן!!! לאחר מכן הלכנו עצמאית לסיור בקרחונים באיזור- חזרנו לאחר מס' שעות, שתינו יין חן/ קפה ונפלנו לישון. יום ד-19- על הבוקר לאחר א. בוקר קטנה נסענו לאנקורג' העיר הסמוכה לסיוורד אשר משם הייתה לנו טיסה לוונקובר.את הערב העברנו במסעדת ברסרי יוקרתית ומדהימה. הרמנו לחיים וניסינו לנצל כל רגע שיש. לאחר המסעדה המושלמת וארוחת הגורמה הסתובבנו בעיר לספוג בפעם האחרונה אווירה, קנינו מזכרות ועוד מיני שטויות וחזרנו למלון. יום ה-20- קמנו בבוקר, ויצאנו לכיוון אגם ויקטוריה שם עלינו על ספינה נוספת ע"מ להגיע לויקטוריה- בירת המחוז. לאחר העגינה נסענו למרכז העיר והחלנו בשיטוט ויקטוריה היא עיר הבירה של קולומביה הבריטית ומקום מושב הממשל. ידועה בכינוייה "עיר הגנים", היא עיר ידידותית, נקייה ובטוחה, יש בה 48 גנים ופארקים מטופחים. אחד מסמליה הם סלסילות הפרחים הנתלות מכל עמוד תאורה ומכל מרפסת סיירנו בעיר בבניין הפרלמנט ואחרי שהבנו שאנו מפספסים את האטרקציה הכי נחשבת נרשמנו לטיול אשר לקח אותנו לחופים לצפות בלווייתנים- פשוט מדהים, זה לא נתפס. חזרנו לאחר מס' שעות וישבנו בבית קפה טיפוסי, בעלי גינוני שולחן וקולינריה אנגלית אולי מפני שויקטוריה גאה בשורשיה הבריטיים ומשמרת אותם. ישנה אווירה בריטית- דגלי אנגליה מתנפנפים בכל מקום, אוטובוסים אדומים דו- קומתיים וגני הורדים. בעיר טיילות מלאות דוכנים אותם גם פקדנו וכמובן -; מרכזי קניות. לעת ערב חזרנו בשייט לונקוב- לילה אחרון. את הערב האחרון בילינו במסעדה איטלקית נחמדה בה המלצרים שרו ובכלל כל ההגשה הייתה קצת מצחיקה וכל הכלים היו סיפורים אשר ע"מ לקרוא אותם נאלצת לאכול הכלללל מהצלחת.. קונספט נחמד. יום ו-21- טיסת בוקר מוקדמת של אל על מוונקובר לטורונטו (המתנה של 11 שעות!!!- יצאנו לטייל ולאכול בעיר וחזרנו לאחר זמן מה). עלינו על קונקשן לישראל J תם ונשלם הטיול המדהים של משפחת לוי החלום שהתגשם!