תחילה חשוב לציין שמדובר בטיול של זוג בגילאי ה- 30, שכבר עשה את הטיולים הגדולים שלו אבל יחד עם זאת רצינו לטייל, לספוג קצת תרבות ולנפוש. מבחינת עלות, עלה לנו כ- 800 אירו לזוג לכל התקופה. הטיול סה"כ היה 8 ימים והתמקדנו בחלק המערבי של קובה. בהתחלה חשבנו שזה יהיה מאוד צפוף ובדיעבד אני יכולה להגיד שזה הספיק לנו בול. מהחוויה שלנו, קובה מתאימה לאנשים שרוצים לראות תרבות אחרת, פחות מודרנית ממה שאנחנו מכירים (אינטרנט זה קטע די חדש אצליהם)
פחות תתאים לדעתי, לאנשים שחושבים שההיילייט של הטיול שלהם יהיה מקסיקו, כי בעיני זו בהחלט היתה קובה.
בכללי אגיד שטיפ הזה יהיה פחות המלצות ספיציפיות על קאסות ומסעדות (את זה תמצאו באתר ובפייסבוק בשפע), אלא יותר אינפורמטיבי, לכן המלצות לטיול וכו כדאי לקרוא בטיפים אחרים ולסיים עם הטיפ הזה.
טיפים כללים-
אוכל- אל תצפו ליותר מדי. זה בדר"כ תהיה בחירה בין עוף/בקר/דג עם אורז ושעועית. לפעמים תוכלו למצוא סנדביץ' עם נקניק וגבינה או פיצה שהיא לא משהו.
כסף- עדיך להגיע עם אירו ולא דולר. (על הדולר גובים עמלה גבוהה בהרבה משאר המטבעות).
שפה- אם אתם יודעים ספרדית בסיסית ואוהבים להתחבר עם מקומיים-הטיול שלכם ישודרג בכמה רמות.
מטבע- תיירים CUC, מקומיים -CUP. מטבע התיירים שווה ערך לאירו פחות או יותר. יש האומרים ששווה לקחת את ה-CUP ולקנות איתו דברים, אנחנו לא ניסינו אפילו כי לא רצינו להתקע איתו.
ויזה- יש לעשות ויזה לקובה, בארץ יקחו לכם כ-55 דולר או כ- 20 דולר אם תעשו דרך אתר מאנגליה- תחפשו פה טיפים קודמים (לוקח כשבוע). מי שמגיע ממקסיקו עדיף לעשות ויזה בשדה, גם עולה בסביבות ה- 20 דולר.
החלפת כסף- עדיף להחליף סכום נמוך בשדה וכל השאר בעיר עצמה (שער יותר טוב מהשדה -1.066 מול 1.049).
בהוואנה הצ'יינג' נמצא בפלאזה דה סן פרנסיסקו, בצומת הרחובות Lamparilla-oficios.פתוח בימי שני עד שבת מ-8:30-20:00
וביום ראשון- מ-9:00 ועד 18:00
אינטרנט- יש רק בפלאזות המרכזיות (קשה לפספס, אתם תראו התקהלות של אנשים סביב הפלאזה). קונים כרטיס (כמו טלכארד) ב-2-3 קוק שמספיק לשעה.
אפליקציות מומלצות- MAPS ME, מורידה מפות לטלפון ללא אינטרנט.
נסיעות בקובה- הרבה ממליצים על נסיעות באוטובוס ויזואל. אנחנו לא נסענו ולא הבנו איך זה עדיף על מונית לדוגמא. הקאסה יכולה לסדר לכם מונית (הם מארגנים עוד 2 אנשים) שלוקחת בממוצע 2-3 שעות פחות מאוטובוס ולוקחת אותכם ומורידה ישירות מה/בקאסה. נסיעה במונית -> הוואנה- ויניאליס: 2.5 שעות ב-20 קוק לאדם. ויניאליס-טרינידד (כ-6 שעות, 40 קוק לאדם (אוטובוס 36 קוק). טרינידד- וניאליס (25 קוק לאדם כ-4 שעות). קחו בחשבון שבאוטובוס צריך להגיע לתחנה שלו וגם בהגעה ליעד יש להגיע לקאסה במונית , ואז זה די מתקרב לעלות האוטובוס.
עוקץ- אותנו "עקצו" בהוואנה ביום הראשון שהגענו ולא הבנו עדיין מה ואיך. הם חס וחלילה לא עושים שום דבר באלימות והוואנה מאוד בטוחה מהבחינה הזאת (מאוד מפחדים מהמשטר). אנחנו חיפשנו קאסה מוסיקה בערב ופשוט הצטרפו אלינו באמצע הרחוב זוג קובני מאוד חמוד ודובר אנגלית (הם תמיד יתחילו בשאלה- "מאיפה אתם"?). מפה לשם, ניסו למכור לנו סיגרים במחיר מגוחך וכנראה גם חיקוי. בשלב הזה הבנו על מה מדובר. ה"עוקץ" הוא שהם מביאים אותך לבר של חברים שלהם ומזמינים אלכוהול (בידיעה שאתם תשלמו) במחיר גבוה פי 4 לפחות.
אז נתחיל..
נחיתה בהוואנה- 2 ימים בסה"כ (ביום הראשון והאחרון).
נסיעה מהשדה חצי שעה להוואנה העתיקה (habana vieja). עלה לנו 22 קוק בהלוך ו-25 קוק בחזור. (המחיר בדרכ מתחיל ב-25 קוק, איכשהו הצלחנו להוריד ל-22 קוק).
בהוואנה היינו יום בתחילת הטיול ויום אחד בסופו. מבחינתינו אין הרבה מה לעשות בהוואנה חוץ מלטייל ברחובות ולצלם.
אם אתם בקטע של מזכרות- תלכו למרקט סן חוזה וזה יסגור לכם את הפינה. יש שם את כל מה שתמצאו ברחבי קובה. לא לשכוח להתמקח!
וניאליס-2.5 ימים
הגעה במונית 20 קוק לאדם -2.5 נסיעה. ישנו ב'קאסה רוזה' האמא של דיליין שחמותה זאת בסיטה (קאסה מוכרת נוספת) מאוד נפוץ להעביר את האורחים בין קסאות שונות בין המשפחה במידה ואין מקום, אל תקחו את זה קשה פשוט תזרמו (הכל גם ככה מאוד קרוב אחד לשני ונראה אותו דבר) . 20 קוק לחדר ללילה. ארוחת בוקר-4, ארוחת ערב 7-8. מסעדה טובה שהיא גם שלהם - 10-12 קוק ארוחה ענקית (מרק, 3 מנות אורז, צלחת פירות וצלחת ירקות , שעועית שחורה ומנה בשרית/דגים לבחירה).
טיול סוסים - 3-4 שעות 15 קוק אבל כל דבר עולה שם עוד כסף, כל הטיול הוא מסע מכירות בעצם (סיגרים 4 לסיגר, קפה-6, רום, טיפ בסוף).
קאסה מוזיקה-1 קוק כניסה, בירה-2,קוקטייל- 3
השכרת אופניים-1 קוק לשעה, עשינו את הדרך לקיר הפרה-היסטורי באופניים ואנחנו מאוד ממליצים לעשות את זה עם אופניים ולא אוטובוס/מונית. בעיני הדרך היתה יותר יפה מהקיר עצמו. הנסיעה ממש קלילה ולא מאומצת.
טרינידד- 2.5 ימים.
יום ראשון- יצאנו מויניאליס במונית בשעה 9:00 בבוקר (40 קוק לאדם) והגענו לאחר 6 שעות בשעה 15:00. הסתובבנו בעיר , אכלנו בסן חוזה (מנות בין 7-12 קוק) מאוד טעים במיוחד ביחס לשאר המקומות. בערב הלכנו לפלאזה דה לה מוזיקה ולמסיבה במערה (לא לפספס) -5 קוק ומשקה חינם. ישנו בקאסה של פטימה (20 קוק ו-4 לארוחת בוקר).
יום שני- השכרנו קטנוע (25 קוק ליום או 40 קוק ליומיים, 50 קוק פיקדון שמחזירים בסוף. קחו בחשבון שצריך להביא דרכון, רישיון וכתובת של הקאסה שלך). מאודדדד מומלץ! עשינו יום חופים (נסיעה במונית 8-10 קוק לכיוון לחוף אנקון, אפשר גם באוטובוס אבל לא ניסינו), התחלנו בלה בוקה (מסולע פחות מתאים לרחצה) המשכנו לגריל קריבה, רצועת חוף פיצית החוף הכי יפה חול לבן ומים צלולים (בעיני יפה ובתולי יותר מכל חוף שהייתי בו במקסיקו). אחר כך המשכנו לאנקון (חוף גדול עם מלון ומסעדה). בכל חוף יש לשלם 1 קוק לחניה (אם משכירים כלי רכב) בנוסף בחלק מהחופים מבקשים 1 קוק על שימישייה אנחנו אמרנו שנזוז ממנה והוא פשוט ויתר לנו בלי טיפת שכנוע. משהו שממש חשוב להגיד- כל מי שפגשנו ושמע שאנחנו ממשיכים למקסיקו אמר לנו לוותר על החופים בקובה כי חבל על הזמן. יותר משמחה שלא הקשבנו להם! הקדשנו לזה יום אחד עם הקטנוע ופשוט נסענו לאורך החופים. מלבד זה שזה היה אחד הימים הכיפיים בקובה, החופים פשוט מדהימים! מים צלולים, ללא אצות כמו במקסיקו, חוף לבן ואין כמעט תיירים (במיוחד בחופים שלפני אנקון, אם אפשר לקרוא לזה חוף, אלו יותר רצועות חול קטנות-פשוט מדהים).
ארוחת ערב בסן חוזה 7-10 קוק, הזמנו פסטה בולונז ופאייה פירות ים. המסעדה ממש מומלצת! בכלל גילינו שהאוכל בטרינידד שונה (לטובה) משאר קובה.
יום שלישי- המשכנו עם הקטנוע, נסענו לפארק אל קובנו, מדובר במסלול הליכה של כ-3.5 קילומטר לכיוון לכל אורך הדרך יש נחלים וצמחיה יפה ובסופו יש מפל ואפשר להכנס למים (קרים מאוד) מאוד מומלץ וקליל, בלי יותר מדי עליות ירידות קשות. העלות 10 קוק לאדם. הפארק נמצא כ-7 קמ מטרינידד.
לאחר מכן נסענו לתצפית על עמק הנבונים (סוכר) תצפית מהממת ורואים ממנה את כל העמק. מקום מושלם לתמונות. יש שם גם בר שאפשר לשתות בירות וקוקטיילים. העלות אמורה להיות קוק 1 לאדם, אנחנו הגענו בסביבות השעה 5 ואף אחד לא ביקש מאיתנו לשלם.
ארוחת ערב- בטברנה. מקום מאוד נחמד עם אוכל מצוין ומוגש בתוך עלה חסה או אננס. אכלנו מיטבולס ופיצה עם צ'וריסוס. יש מוזיקה חיה מאוד נעימה ומלצרים דוברי אנגלית.