אוכל רחוב ומידע כללי בקורדובה ”מאכלים טיפוסיים באיזור קורדובה“
ברצוני להביא לידיעתכם על שני סוגי מאכלים טיפוסיים (לאלו בינינו שלא בוחלים במאכלים לא כשרים) באיזור קורדובה וסביבותיה:
- Fleminquin – סוג של מנה בשרית הכוללת בשר חזיר וגבינות ה”דחוסים” ומגולגלים בתוך מעין שניצל ומטוגנים
- Salmoreja – סוג של מרק עגבניות קר (לא גספאצ'ו) עשוי רקסק עגניות המבושלות עם לחם לבן כדי להסמיך את המרק והמוגש עם שיוט של חתיכות בייקון מטוגנות מלמעלה. לצורך השוואה ניסינו באחת המסעדות מה של “סאלמורחה” ומנה של גאספאצ'ו – המרק שונה, הגאספאצ'ו הרבה יותר חמוץ (יש תוספת של חומץ) ודליל, ומוגש עם צלחת של ירקות חתוכים דק דק וביצה מגורדת – שניהם מאד טעימים.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל