מזקקת וויסקי ג'יימסון ”מזקקת ג׳יימסון במידלטון - מומלץ בחום“
מידלטון היא עיירה קטנה ובלתי משמעותית, מלבד העובדה שבה שוכנת מזקקת ג׳יימסון, שבה מכינים את הוויסקי הכי מפורסם של אירלנד. הסיור במבשלה (24 אירו לאדם) ממש שווה. הוא עובר בין כל הנקודות החשובות בייצור הוויסקי, אותו מכינים משלושה מרכיבים בלבד - שעורה, מים ושמרים. בשלב ראשון מנביטים את השעורה, מערבבים שעורה מונבטת ולא מונבטת ביחס שמתאים לכל וויסקי שמכינים, טוחנים את הגרעינים ומערבבים עם מים, וקדימה להתססה במכלי 200 קוב. זה בעצם שלב של הכנת בירה. מכאן הנוזל הולך למיכלי הזיקוק (הסירים) ועובר זיקוק משולש, שזה מה שמאפיין וויסקי אירי. הסקוטי מזוקק פעמיים והאמריקאי רק פעם אחת, אבל כאן מזקקים 3 פעמים. בסוף התהליך מגיעים לנוזל בחוזק של 84% אלכוהול בסירים ו-94% במתססות החדשות. בתום הזיקוק הנוזל (עדיין אסור לקרוא לו וויסקי, כי וויסקי זה רק מי שעבר הבשלה בחביות לפחות שלוש שנים) מדולל במים ל-64%, עובר לחביות והולך לנוח בין שלוש ל- 12 שנים. בסוף התהליך מדללים שוב במים ל- 40%, שזה החוזק הסופי של הוויסקי של ג׳יימסון. הסיור מדהים, ובסופו טועמים וויסקי אמריקאי (נורא) , וויסקי סקוטי מעושן (רק לאוהבי הז''אנר) וויסקי אירי של ג׳יימסון (מעולה) . לאחר הסיור תקבלו משקה על חשבון הבית בבר של המזקקה - ג''מיסון קלאסי עם ג''ינג''ר-אייל. הביקור ממש מעולה, לומדים המון ויוצאים קצת שיכורים ומאוד שמחים.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל