טיביליסי - מידע כללי

גיאורגיה או בשמה המוכר בארץ "גרוזיה" נקראת בפי המקומיים בשפתם העתיקה saqartvelo, והיא מזוהה עם מספר עובדות היסטוריות ועם מספר אגדות מהמיתולוגיה היוונית.
יוסי לוי
|
תמונה ראשית עבור: טיביליסי - מידע כללי
Depositphoto/Monticelo

גיאורגיה או בשמה המוכר בארץ "גרוזיה" נקראת בפי המקומיים בשפתם העתיקה saqartvelo, והיא מזוהה עם מספר עובדות היסטוריות ועם מספר אגדות מהמיתולוגיה היוונית.

העובדות ההיסטוריות הן שגיאורגיה ישבה בזמן העתיק על ציר דרך המשי, בין הים הכספי ועד לים השחור, ולכן הייתה יעד לכיבושים והשתלטויות של עמים שונים ממזרח בהם הפרסים והטורקים מדרום, השבטים הקווקזים מצפון, וכמובן עמים נוספים. זאת בלי קשר למספר דרכים הרריות שחיברו את האזור שמדרום להרי הקווקז עם האזור שמצפון להם. אחת מהן שופרה והפכה להיות מה שנקראת היום "הדרך הצבאית". מסיבה זו, כל כנסייה או עיר שנבנתה בגיאורגיה, נבנתה כיעד מבוצר, היכול לעמוד בפני עצמו כנגד התקפות אויבים ולהגן על עצמו. לכך נוספו מגדלי שמירה לאורך דרכי המסחר. זוהי גם הסיבה שחלק מערי גיאורגיה נבנו במערות שנחצבו בסלע, עם גישה וכניסה מאוד מוסתרת וקשה.

עובדה היסטורית נוספת, היא שארץ זו היא הראשונה מבין הארצות הסובבות אותה שקיבלה עליה את הנצרות. כבר במאה ה- 4 היא מיגרה את הטקסים הפגאניים וכיום היא מוקפת במדינות מוסלמיות, בדומה למדינת ישראל. המיעוט המוסלמי בתוך המדינה מהווה רק כ- 16% מהאוכלוסייה, ורובם הם תושבים שהיגרו לגיאורגיה במהלך השלטון הרוסי, מתוך כפייה או בחירה.

האגדות הקשורות לגיאורגיה הן: סיפור גיזת הזהב שהייתה שמורה במחוז קולכיס, היום האזור של סוונטי ודרומה לו עד לעיר קוטאיסי ומערבה עד לים השחור, וכמובן הסיפור על מדיאה המכשפה שהייתה אחראית על שמירתה. ואגדה נוספת קשורה לטיטאן פרומתאוס שנכבל להר שחארה shkhara על ידי האלים האולימפיים אחרי שגנב מהם את האש והעבירו לאנושות.

גיאורגיה הנוכחית קיבלה את עצמאותה רק כאשר התפרק הגוש הסובייטי, אך את עצמאותה המלאה והבלתי תלויה בהשפעה רוסית ישירה, היא קיבלה רק לאחר "מהפכת הוורדים" בנובמבר 2003 וכינון ממשלה חדשה בינואר 2004. יחד עם זאת, עד היום, ניתן לראות את השפעתה העקיפה של ברית המועצות לשעבר והדיפלומטיה שלאחריה, על מצבה של גיאורגיה כיום, בדמות שני החבלים הבדלניים, חבל אוסטיה הדרומית הנמצא ממערב לדרך הצבאית ומצפון למצ`חאטה ומזרחית לאוני, וחבל אבחזיה בפינה הצפון מערבית של גיאורגיה, כאשר לשתיהן גבול משותף עם רוסיה.

 מיקומה הגיאוגרפי של גיאורגיה, מזמן למבקרים בה נופים שונים ומגוונים, אנשים מסבירי פנים והרבה מבנים נוצריים, שחלקם נהרסו על ידי אויבים ומלחמות, אך שבדרך כלל שוקמו, וחלקם, גם אם לא נהרסו פיסית, נהרסו רוחנית, על ידי מחיקת ציורי הקיר "הפרסקו" שעל קירותיהם על ידי הממשל הרוסי.

מעוניינים לדעת ולקרוא עוד, על המחבר? הכנסו לאתר www.seekingtheworld.com

יעדי הכתבה

אטרקציות בטביליסי

מלונות ומקומות לינה בטביליסי

מדריכים ונותני שירות בטביליסי

נהגים בטביליסי

הזמנת חופשה לטביליסי

כתבות מומלצות עבורך על טביליסי

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות והתעופה

המיוחדים שלנו

קצת השראה לטיול הבא

מתארגנים לטיול: ציוד, ביגוד, המלצות וטיפים לדרך

ביטוח נסיעות לחו"ל: כל מה שצריך כדי לטוס בראש שקט

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

תמונות מהטיול: היעדים שהכי כיף לצלם

ספארי צלילה: המדריך לצולל המתחיל

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

הטיפים הכי נצפים השבוע

עקבו אחרינו לכל העדכונים החמים בארץ ובעולם