קשה באימונים, קל על ההר
סקי וסנובורד הן פעילויות הדורשות התמחות ומיומנות של הגוף ומבוססות על תנועה ואיזון. ההכנה הטובה ביותר לקראת תחילת הסקי, היא הכנת הגוף באמצעות אימונים אנאירוביים וסיבולת לב-ריאה. גמישות וחוזק השרירים של הרגליים והקרסוליים הם חיוניים לסקי טוב ולכך שלא תאמצו את כל הגוף ותוכלו לנוע בקלילות.
על ידי שיפור תנועת הקרסוליים ושיפור גמישות וחוזק שרירי הרגליים, תוכלו לגלוש כמעט מבלי להתאמץ. תוכלו לעבוד גם בבית על חיזוק השליטה והאיזון, כשרגל אחת באוויר תוך כדי עבודה על עמידה ישרה וקלילה, עם דגש על מתן מנוחה לקרסול ולירך. כדאי להיכנס למדריך שלנו ולקבל המלצות על הכנה לגלישה »
תנו לגוף רק את מה שהוא צריך
חשוב מאוד להרגיל את הגוף לשינה טובה ולישון מספיק שעות בימים שלפני העליה להר. על ידי מנוחה מתאימה לפני הגלישה, הגוף שלכם יסתגל במהירות לגובה הרב על ההר. אם צברתם מספיק שעות שינה, כנראה שיהיה לכם מצבור חמצן לשעת חירום.
תנו לגוף להסתגל באיטיות לחמצן הדליל בגובה, שתו מספיק נוזלים ואף חזקו את הגוף באמצעות נוגדי חימצון כמו ויטמין C, ויטמין A וחומצה אלפא-ליפואית, המשמשת כתוסף תזונה. חשוב שהתזונה שלכם תתבסס על פחמימות מורכבות ובכך תפחיתו את הסיכויים לסבול מהיפותרמיה (ירידת טמפרטורת הגוף).
חשוב להימנע מצריכת קפאין, אלכוהול וניקוטין – הם עלולים לגרום להתייבשות ולירידה בקצב הלב. אלכוהול ידוע כמרחיב את כלי הדם ובכך עלול לגרום להאצת קצב הלב ואף לעליה של לחץ הדם. אבל איך אפשר סקי בלי אלכוהול? הנה כמה עצות איך בכל זאת לשלב »
כיצד תגנו על עצמכם מפני השמש
חשוב מאד להגן על עצמכם גם מפני השמש, על ידי קרם הגנה טוב עם מסנני קרינה. על ההר אתם חשופים יותר לשמש ולקרינה ופחות מרגישים זאת. כולנו יודעים כי הסכנות שבחשיפה ישירה לשמש מתחילות בהזדקנות מוקדמת של העור ואף עלולות לגרום לסרטן העור. קרם הגנה עם SPF 15 מונע 92% מקרינת קרני השמש, SPF 30 מונע קרינה של 96% מקרני השמש.
רוב האנשים אינם מורחים מספיק קרם או לא משתמשים בו ביעוליות ולכן מורידים את האפקטיביות שלו בהגנה מפני השמש. חשוב להקפיד לקרוא את ההוראות ולפעול בהתאם. באותה הזדמנות, הגנו על העיניים שלכם משמש ישירה באמצעות משקפי שמש. הרוח הקרירה, יחד עם החשיפה לשמש וההימצאות על השלג, עשויים לגרום לדלקת הלחמית ודלקת הקרנית.
דלקות אלו עלולות לגרום נזק בראייה, נזק לקרנית, כוויות ברקמות ועוד. עוד מצב לא רצוי הוא עיוורון שלג (Photokeratitis), מצב בו יש אבדן ראיה כתוצאה מכוויה בקרנית מהשמש, הנגרמת מהשתקפות קרני השמש על השלג הלבן. התופעה יכולה להימשך 12-48 שעות במהלכן קיים אבדן ראייה, צריבה חריפה בעין וכאבים חזקים.
קנו משקפי שמש טובים עם הגנה מפני קרני ה-UVB. רוב משקפי השמש חוסמים 70% מהן ו-60% מקרני ה- UVA (קרינה חזקה יותר), אך משקפי שמש טובים יחסמו כ-98% משני סוגי הקרינה. משקפי השמש הטובים ביותר מיוצרים מפלסטיק או זכוכית. הגנו גם על השפתיים, העלולות להתייבש ולהתקלף והשתמשו בשפתון.
כך תבחרו את חליפת הסקי הטובה ביותר
ביגוד - הביגוד שאיתו תגיעו לאתר הסקי צריך להתאים לכם. עליו להיות מתאים מבחינת מזג האויר וכן לתת לכם אפשרות להרגיש בנוח ובחופשיות. חשוב שהביגוד יאפשר לכם תנועה ויגן מפני קור וגשם, הוא אמור להתאים למזג אויר קיצוני ולנדף לחות וזיעה.
- ביגוד קל מתאים לפעילות מאומצת או למזג אויר לא קיצוני, ביגוד בינוני מתאים לחוסר פעילות ולמזג אויר קר, כשאתם פחות פעילים. ביגוד שנרטב מונע את חימום הגוף פי 25 מאשר ביגוד יבש.
- המנעו מלבוש העשוי מכותנה, הוא סופג לחות ומאבד מיכולתו לחמם כאשר הוא רטוב. מה שעובד טוב הוא שכבה ראשונה של ביגוד העשוי פרופילן (Polypropylene) וביגוד תחתון העשוי פוליאסטר מונע לחות.
- ביגוד שצובר בתוכו אוויר הוא ביגוד מבודד, השומר על חום הגוף. אפשר ללבוש מספר שכבות של בגדים וכך בידוד הגוף יהיה טוב יותר, אך ברגע שתתחילו להתחמם, הורידו שכבה אחת ולהפך, כשמתקרר, הוסיפו שכבת ביגוד. פליז או צמר שומרים על חום הגוף גם כשהם נרטבים.
- חשוב לבחור במכנסיים עם שסע, המתאימים למצב של שלג עמוק ובכך ניתן להשלים את החימום לאזור הרגליים. ביגוד עם פתחי אוורור מומלץ אף הוא, כיוון שהוא תורם לוויסות הטמפרטורה. פתחו את פתחי האוורור כשחם לכם ולהפך. כיסוי לרוכסנים עוזר להגן מפני רוחות. נסו לבדוק כיצד אתם מסתדרים עם הרוכסנים כשאתם עם כפפות - לא מומלץ להסיר אותן עם כל שינוי בלבוש. הכפפות אמורות להיות מוגנות מפני מים, אך עם זאת מבד נושם.
- תוכלו לרכוש גם מגן פנים מפליז למקרים בהם ממש קר.
- רצוי ללבוש מגני מרפקים וברכיים למניעת פציעות.
- חשוב שהגרביים יהיו צמודות לרגל ללא קיפולים וקימוטים, כדי למנוע חוסר נעימות בזמן גלישה או קפיצה. מומלץ לגרוב גרבי צמר או מפוליאסטר שיהיו אלסטיות ולא מכותנה, רצוי שיהיו דקות ולא עבות מדי, כדי שתרגישו מה קורה על הקרקע.
קסדה - היא מונעת פציעות ושומרת על חום הראש, בעת המדידה שימו לב שאינה לוחצת. היא אמורה להתחיל מעל הגבות. חזקו את הרצועות ובדקו שהקסדה מונחת טוב על ראשכם. הקסדה אמורה להיות צמודה ללחיים ולראש שלכם וכן למצח.
החלק האחורי של הקסדה לא אמור לגעת בחלק התחתון של הצוואר שלכם. נסו למשוך את הקסדה ובדקו שהיא אינה ניתקת מראשכם, היא אמורה לנוע יחד עם הראש.
- בדקו שהמשקפיים מתאימות לקסדה ואינן ניתקות ממנה בקלות בזמן תנועה או קפיצה.
- בדקו את כיסוי האוזניים, אם הוא אטום מספיק ואם הוא מכסה את האוזניים טוב.
- רק לאחר שמצאתם קסדה מתאימה, נסו לבדוק את הדגמים, הצבעים והעיצובים שלה.
המאמר נבחר ותורגם על ידי מערכת אתר למטייל מתוך: www.endlesslope.com