במלון היוקרתי “Pashmina” בואל טורנס, המדורג ב-5 כוכבים ונחשב לאחד הטובים בעיירה, מצאנו מסעדת מישלן בעלת כוכב אחד. נמלאנו סקרנות, בכל זאת לא יצא לנו עדיין לאכול במסעדת מישלן בעיירת סקי.
תכירו את מסעדת “Les Explorateurs” (“חוקרים” בצרפתית), מסעדה בכיכובו של השף Josselin JEANBLANC, שזכה לכוכב במדריך מישלן. “Les Explorateurs” מציעה לכם מסע קולינרי שתזכרו להרבה זמן בהשראת חומרי גלם מההרים הגבוהים.
בפברואר 2017, השף Josselin JEANBLANC לוקח את מסעדת המלון לפסגת ההר וגולש על המסלול אל עבר הכוכב הראשון למסעדה.
במסעדת Les Explorateurs אווירה קלאסית מודרנית, המעוצבת באווירת ההרים הגבוהים. השירות במסעדה מוקפד מאוד כראוי למסעדה עם כוכב מישלן, והמטבח מסודר באופן מפליא. במהלך סרוויס במסעדה ישרת אתכם צוות של 26 עובדים, המחולק לפי תחומים ולפי סוג המנות. כמות אדירה של צוות עומלת מאחורי כל מנה שיוצאת.
המנות היוקרתיות במסעדה, הן בהשראת המטבח הצרפתי מבלי להזניח את חומרי הגלם מעמקי צרפת והשראות מרחבי העולם.
התפריט מציע כמה אפשרויות. לאחר התלבטות קלה, בחרנו לקחת את תפריט ארוחת טעימות “סמוך על השף” שמחירו 178 יורו לסועד. מדובר בארוחת גורמה בת 7 מנות בטעמים משגעים. למי שמעדיף, יש אפשרות להזמין מתפריט המסעדה ”א ל קארט” לפי בחירתו. יש גם אופציה צמחונית והתחשבות באלרגיות או התאמת התפריט לפי טעמכם האישי.
המנות בLes Explorateurs מדגישות את השליטה הטכנית המושלמת של השף (כמו גם הקינוחים הדקדנטיים). בין המנות, התענגנו על לחם מחמצת משגע בליווי חמאה איכותית וכמובן מלח לבחירה(מעושן או אטלנטי). המטבח במסעדה עומד בסטנדרטים גבוהים במיוחד של גסטרונומיה צרפתית במיטבה. התפריט עשיר במנות נפלאות וקינוחים מקוריים שלא יצא לנו לטעום עד כה.
איך אפשר שלא לחתום ארוחת מישלן עם “צלחת גבינות”. כמובן שגם כאן השף לקח את זה צעד אחד קדימה והחליט להגיש את הגבינות העשירות מרחבי העולם שטעמן בלתי מוסבר, בעגלה מפוארת לצד מטבלים משודרגים ולחם טרי לבחירכתם. אל תפספסו את החבושים ואת ריבת הג'נפי (הליקר הלאומי של צרפת) שהשף רקח בעצמו.
פרטים נוספים
הזמנת מקום מתאפשרת בין השעות 19:30 עד 21:00.
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע למעט ימי שני.
להזמנת מקום: https://www.hotelpashmina.com/fr/restaurants-val-thorens.html
לינק לתפריט: https://www.hotelpashmina.com/uploads/media/hotel-pashmina-val-thorens-187236.pdf