הידעת?
כל אזרח ישראלי שרוצה להכנס לארה"ב חייב לקבל אשרת כניסה, כלומר להוציא ויזה לארה"ב. תהליך קבלת האשרה כולל מספר שלבים. לאחר מילוי טופס הבקשה ותשלום האגרה, יש צורך לקבוע ראיון בשגרירות ארה"ב בהתאם לעיר מגוריכם. למרות המעבר הרשמי והדיפלומטי של השגרירות לירושלים, עדיין 95% מהראיונות מתבצעים בתל-אביב ורק תושבי ירושלים, פלסטינאים, תושבי עזה והגדה המערבית צריכים להגיע לשגרירות בירושלים.
ביום הראיון עליכם להצטייד בטופס DS160 באנגלית, אגרה משולמת, תמונה בסגנון אמריקאי, דרכון בתוקף לפחות חצי שנה ואישור כניסה לשגרירות. רק שתי תחנות מפרידות ביניכם ובין הראיון האישי מול הקונסול האמריקאי. אל תשכחו להגיע עם הרבה סבלנות, לפזר חיוכים ולהתלבש בצורה ייצוגית.
בראיון עצמו הקפידו לא לשלב ידיים, לא לפזול לצדדים והכי חשוב – להסתכל בעיניים של הקונסול וליצור תחושת אמינות. אחרי שתענו בקצרה, בנימוס ובאדיבות על השאלות שנועדו להבין מה מטרת נסיעתכם לארצות הברית, לרוב תקבלו על המקום את תשובתו האם אתם זכאים לוויזה. במידה וכן, תצטרכו להשאיר אצל הקונסול את טופס הבקשה ואת הדרכון ולהמתין כשבוע לשליח של דואר שליחים, שיביא לכם את הדרכון עם הוויזה.
למדריך המלא להוצאת ויזה לארה"ב »
מה קורה בריאיון ולשם מה הוא נועד?
לאחר שעברתם את תהליך הכניסה לשגרירות והשארתם מאחור את הטלפון הנייד, את המפתחות וכל פריט בטחוני אחר, אתם עומדים בפני שלושה תורים:
- תור ראשון: הגשת כל המסמכים והאגרה ששולמה מראש.
- תור שני: תיעוד ביומטרי הכולל הנפקת טביעות אצבעות ללא דיו ותמונה שלכם בסגנון אמריקאי.
- תור שלישי: הראיון.
הראיון מתבצע באחת משלוש שפות לבחירתכם, עברית, אנגלית או רוסית. את הבחירה אתם עושים בשגרירות עצמה וכמובן שמומלץ לבחור ראיון בעברית. כדאי לדעת שאת הראיון מנהל הקונסול מאחורי אשנב זכוכית הזהה לאשנב דואר.
הקונסול מקבל את טפסי הבקשה שלכם לפני שאתם מגיעים לראיון ובודק מספר פרמטרים, כמו: גיל, מצב משפחתי, עבר פלילי, האם אתם עובדים, האם יש לכם כוונה ללמוד, האם כבר ביקרתם בארה”ב ואם כן האם כל ביקור היה מעל שלושה חודשים ברצף. ביקור של מעל שלושה חודשים רצופים יגרור שאלות כמו איך התפרנסתם בזמן הטיול ואצל מי גרתם. לאחר איסוף המידע הקונסול מחליט אם הוויזה שלכם מאושרת.
סך כל הביקור בשגרירות יכול לעמוד על שעה עד שעה וחצי, כאשר הראיון נמשך בסך הכל בין דקה לשתי דקות. בתקופת הקיץ העומסים כבדים יותר ותצטרכו לקחת בחשבון זמן שהייה ארוך יותר בשגרירות.
איך אפשר לחדש ויזה לארה"ב בלי ראיון בשגרירות ארה"ב?
ממשלת ארה"ב קיבלה החלטה להקל על תהליך חידוש ויזה לארה"ב לישראלים. האם גם אתם נמצאים בין אלה שיכולים לדלג על הראיון בשגרירות ארה"ב? אל תשברו את הראש. בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימה מסודרת של הקריטריונים לפטור:
- גיל מבקש חידוש הוויזה: 14 ומעלה. ילדים מתחת לגיל 14 או מבוגרים מעל גיל 80 לא צריכים להגיע לראיון גם במקרה של ויזה ראשונה.
- מתי הוויזה הקודמת הונפקה: בגיל 14 ומעלה.
- איזו ויזה ניתן לחדש בלי ראיון: ויזה בתוקף או ויזה שתוקפה פג לפני פחות משנה.
- תאריך הנפקת הוויזה לחידוש: אחרי ה-31/12/2017
- הוויזה לחידוש לא מכילה את המילים: BLANKET, WAIVER, CLEARANCE
- השיוך של מבקש חידוש הוויזה: מבקר, תלמיד אקדמי או תלמיד מקצוע שאינו אקדמי, איש צוות כלי טיס או כלי שיט (C/D), איש תקשורת, אמן, ספורטאי, עובד מיומן, עובד מתחום הדת, בעל מקצוע במסגרת חברה עסקית, בעל יכולת יוצאת דופן ותוכנית החלפות בתחום התרבות הבינלאומית.
- חידוש ויזה מאותו סוג: חובה שהחידוש יהיה עבור אותו סוג ויזה, כלומר אם הוויזה הקודמת שלך היתה מסוג J לא ניתן להוציא ויזה מסוג B ללא ראיון.
- חובה שהוויזה לחידוש תהיה ברשותכם: במידה והדרכון עם הוויזה לחידוש לא ברשותכם (אבד או נגנב) לא תוכלו לשלוח אותו עם הטפסים לחידוש הוויזה ולכן לא תוכלו לדלג על שלב הראיון.
מה עוד חשוב לדעת?
- במידה ואתם עומדים בקריטריונים לפטור מראיון, תצטרכו להגיש את הבקשה לחידוש הוויזה בדיוק באותו מקום בו הנפקתם את הוויזה הקודמת.
- במידה ולקונסול יש ספק לגבי חידוש הוויזה הוא לא יסרב לחידוש מרחוק, אלא ישלח לכם זימון לראיון, כך שאין סיבה להגיע לראיון אם אתם עומדים בקריטריונים לפטור.
- מילוי נכון ומדוייק של טופס הבקשה לוויזה הוא החלק החשוב ביותר בקבלת הוויזה, לכן גם אם אתם עומדים בקריטריונים לפטור מראיון, אל תזלזלו בטפסים. לא נעים לקבל זימון לראיון, שיכול לגרור סירוב לחידוש ויזה והכל בגלל חוסר תשומת לב למילוי הטפסים.
הכתבה הוכנה בסיוע זיו כהן, מנכ”ל חברת מאסטר ויזה