ההערכה היא שצפויים לעבור בנתב"ג כ-25 מיליון נוסעים השנה, זאת הודות לרפורמת השמיים הפתוחים שחוגגת עשור. לכן, בכדי לענות על הביקושים שצפויים להמשיך ולעלות, הוחלט ברשות שדות התעופה להוציא מכרזים להפעלת 11 מתחמי מזון בטרמינלים השונים. המתחמים החדשים יתווספו ל-29 מתחמי ההסעדה הקיימים שגרפו כ-350 מיליון ₪ בשנת 2022.
המכרזים הראשונים יצאו ביום חמישי האחרון (7/9), להפעלת עמדת מאפים באולם הנוסעים הנכנסים ומסעדה חלבית בדיוטי פרי, של טרמינל 3 וכמו כן להפעלת בית קפה נוסף בדיוטי פרי של טרמינל 1.
פרוייקט ההרחבה יתבצע בשנתיים הקרובות ויכלול את כלל המסעדות, בתי הקפה, טרקליני האירוח ומחלקות העסקים, בהשקעה של מיליוני ₪. במסגרת התוכנית יוקמו לראשונה גם מתחם מהיר למכירת מזון ארוז מוכן מראש, מעדנייה ומסעדה אסיאתית. המכרזים השונים ייחתמו לתקופה של 5 שנים, עם אפשרות להארכה ל-3 שנים נוספות.
כתבות נוספות ששווה לקרוא:
- מעל ל-2.5 מיליון נוסעים עברו בטרמינל 3 במהלך חודש אוגוסט האחרון
- רבע מיליון ישראלים יבלו בסיני בחגים הקרובים
- רעידת אדמה במרוקו: למעלה מאלף הרוגים באסון