עבר והווה בליסבון
 בגדה הימנית של נהר הטאגוס תגלו את ליסבון ההיסטורית, על שרידיה המפוארים בני מאות השנים. ההפלגות המפוארות של תקופת הקולוניאליזם הפכו את ליסבון לאחת מערי הנמל החשובות בעולם ולמרכזה של אימפריה עצומה, המשתרעת מברזיל במערב ועד הודו במזרח. בעיר תוכלו להבחין במספר אנדרטאות מרשימות המהוות עדות לאותה תקופה.

לאחר רעידת אדמה שפקדה את האזור ב-1755, העיר התחתית Baixa Pombalina נבנתה מחדש בסגנון קלאסי, וכיום - ביחד עם שכונות אחרות ששרדו - מהווה מתחם מרתק ותוסס עם חנויות, מסעדות ובתי קפה. בין אם תבחרו לצעוד רגלית, לקחת סירה או לעלות על החשמלית- טיול לאורך הטאגוס יחשוף בפניכם את ליסבון של פעם.

ליסבון על הגבעות
לעולם לא תוכלו להגיד שהייתם בליסבון עד שתראו אותה, לפחות פעם אחת, מהגובה של אחת מ-7 הגבעות הסובבות אותה. אם תטפסו לפסגת Elevador de Santa Justa (יש רכבל) תזכו לאחת מנקודות התצפית הקסומות ביותר על העיר, שכוללת את נהר הטאגוס ואת העיר התחתית באהיה פומבלינה. צאו גם לסיור ב- Bairro Alto שבפסגת Elevador da Glória. הנוף הנשקף משם עוצר נשימה לא פחות מקודמו. אם אתם כבר שם, נצלו את הזמן כדי להתרשם מהרובע ההיסטורי. במקום גם מסעדות, ברים ובתי קפה.

רדו לעבר ביקה (Bica), הרובע ההיסטורי הבא, ואל תפספסו את נקודת התצפית של סנטה קתרינה. זהו המקום המושלם לצפות במעבורות הנוסעים המגיעות ועוזבות את הנמל. מקום נוסף המציע נוף בלתי נשכח הוא Senhora do Monte, ממנו תוכלו להשקיף על העיר והגבעות שמסביבה. ועוד גבעה לסיום- Parque Eduardo VII, המציעה נוף יפהפה מפסגתה על העיר התחתית ועל הטירה.

ליסבון בחשמלית
חשמלית מספר 28 היא הדבר הנכון ביותר לזכור כשרוצים להכיר את האתרים ההיסטוריים והארכיאולוגיים הבולטים של ליסבון. החשמלית יוצאת מ- Martim Moniz וממשיכה לכיוון שכונת Graca דרך הכיכר המרכזית ומלאת האופי שלה וכנסיית São Vicente de Fora. משם ממשיכים דרך Alfama ועוברים על פני כמה מהנקודות היפות ביותר של ליסבון מתקופת ימי הביניים, כמו Rua das Escolas Gerais ו- Largo das Portas do Sol.

החשמלית ממשיכה אל העיר התחתית, וכשתגיעו לרחוב הראשי (אזור Rua da Conceição) תוכלו להבחין בחזיתות הבניינים המרשימות של המאה ה-20. החשמלית אז מבצעת עליה תלולה אל Chiado. יש תחנה ממש ממול לקפה הפופולרי Pastelaria A Brasileira. לאורך הדרך כולה, שימו לב שאתם לא מפספסים את הארכיטקטורה המרתקת בסגנון הארט-נובו. קשה שלא להבין למה חשמלית מספר 28 זכתה לכינוי "חשמלית התיירים".

יעדי הכתבה