בחודש פברואר 2017 יצאנו לדרום הודו, 5 “בנות”בגיל ממוצע של 65+.
הכנו מראש נהג, מדריכים, בתי מלון בדיבות סוכנות “מוקשה טורס”.
ההודים בכפרים התגלו כאנשים חמים וזו בעצם הייתה הפתעת הטיול. בקשר”לפחד” מהאוכל ההודי:
במסעדות דרכים, כשהנהג עצר להפסקה קצרה, האוכל אכן היה חריף ביותר, זול- אבל לא “אכיל” בשבילנו. האוכל בבתי המלון בד”כ היה טעים מאוד, יש מבחר מנות לא חריפות המיועדות לתיירים.
ממליצה לנסות יומיים – שלושה ב”ארוח ביתי”, אצל משפחה שמבשלת ומארחת. אנחנו היינו במקום שנקרא “Ginger hill nest”, זו חווה בתוך היערות (11 ק”מ מהכביש “הראשי”), בחווה בעלת הבית מבשלת, ובעל הבית מסביר ומדגים בחווה: מקורות מים, גידול עצי הגומי, צמחי התבלין עצי קוקוס ושאר צמחים טרופים. האכילו אותנו מגידולי החווה: אננס, פפאיה, קוקוס, בננות ושאר מטעמים ברוחב לב.
התרשמנו בטיול מהצבעוניות המרשימה של ההודים, מהאמנות המדהימה של המקדשים ההינדים,
מאורחות החיים המסורתיים של ההודים בכפרים, בעוד שהערים צפופות ועמוסות, ונמצאות בתהליכי עיור מתקדמים.
מחיר הטיול היה סביר בהחלט, כמובן שעבור תרמילאות ב”רמה” משלמים קצת יותר מהצעירים,
ממליצה להתנסות ולחוות את המגע עם העם הודי.
קרא עוד