”כרטיסים בלי תור“
באיסאקיי, ארמיטאז'', כנסיית הגואל שעל הדם יש קופות כרטיסים אוטומטיות - ניתן לרכוש כרטיסי כניסה עם כרטיס אשראי. בלי תור.
כמו כן - לארמיטאז מומלץ להגיע ביום שישי אחרי צהריים. הוא פתוח עד 20:00 וכמות האנשים קטנה, יותר כייף להסתובב.
באיסאקיי, ארמיטאז'', כנסיית הגואל שעל הדם יש קופות כרטיסים אוטומטיות - ניתן לרכוש כרטיסי כניסה עם כרטיס אשראי. בלי תור.
כמו כן - לארמיטאז מומלץ להגיע ביום שישי אחרי צהריים. הוא פתוח עד 20:00 וכמות האנשים קטנה, יותר כייף להסתובב.
אין מה לחשוש מזה שלא מדברים את השפה חלק מהצעירים מדברים קצת ואפשר להבין אותם.יש גם אפליקציה שנקראת Say Hi שניתן להשתמש בה והיא טובה.חוץ מזה רכשו סים מקומי בחנויות בכל רחבי העיר והשתמשו או בGoogle Map או בYandex Map ו בYandex Metro.
היינו עם שתי עגלות ילדים והיה מאוד קשה להתנייד. העיר לא מונגשת בכלל לנכים ולעגלות. בכל מקום, גם באטרקציות לילדים הגברים נאלצו לקחת את העגלה בידיים. כסא גלגלים לא יכול להגיע. קחו בחשבון. מדרגות בכל מקום, אם היה כבש - הוא היה בשיפוע מאוד מאוד חד. לתשומת הלב.
מאוד מומלץ ללמוד לפני הטיול את האלף בית הקרילי. זה יעזור בהתמצאות ברחובות העיר כיוון שבהרבה מקומות אין כתובות באנגלית. אתר אינטרנט מומלץ (באנגלית) שמציג את כל האתרים עם מידע מעודכן: Http://www.saint-Petersburg.com/
הגענו לשלושה לילות, שכרנו דירה דרך אתר Airbnb במרכז העיר. באתר ובאפליקציית Tripuniq.com ביקשתי לקבל מסלול ליומיים ממקומי, על פי העדפותי. קיבלתי מסלול מפורט כולל מפה ופירוט מדויק של הגעה ממקום למקום, מה לראות, איפה קונים כרטיסים וכולל שימוש באמצעי תחבורה שונים. אפילו נסיעה לפטרהוף במיניבוס לא הכי נוח אבל בעלות של 70 רובל כשחזרה ברחפת עלתה 850 רובל.
ישנו אמונה שאי אפשר לתייר בעריה הגדולות של רוסיה ללא מדריך מקומי.
אני מבקש לנתץ אגדה זו. היינו שבוע בסנט פטרסבורג ללא מדריך בטיול עצמאי לחלוטין והסתדרנו מצוין. נקודות הפתיחה היו אי ידיעת השפה הרוסית אבל נסיון בטיולים עצמאיים ושכל ישר. תאמינו לי הכל עבד. השילוט באנגלית הדור הצעיר בחלקו הגדול מדבר אנגלית בסיסית ואם תתקל במישהו שלא יודע אנגלית הוא יעשה הכל על מנת למצוא אחד שכזה.
מדריך עולה כסף ולעיתים הרבה והטיול בקצב שלו. בחלופה אתה חוסך ומטייל בקצב שלך.
סנט פטרסבורג היא עיר מקסימה עם תעלות כמו בונציה, ארמונות מפוארים כמו בוינה ושדרות רחבות כמו בפריז, אבל למי שמגיע לשם בפעם הראשונה ולא יודע את השפה - ההתמודדות עשויה להיות קשה. להלן מספר טיפים על מה שצריך להתכונן אליו כשמגיעים לעיר:
*כל השלטים בעיר כתובים ברוסית (אותיות קיריליות) , כולל שמות הרחובות ושלטי ההכוונה. בחלק מהרחובות השם באותיות לטיניות כתוב בקטן מאוד.
*המקומיים לא דוברים אנגלית בכלל, אפילו לא כמה מילים. בנוסף, הם לא יוצאים מגדרם לעזור לתיירים.
* בשל בעיית השפה, מומלץ להזמין מראש הסעה מנמל התעופה במלון בו אתם שוהים. מחיר הנסיעה צריך להיות כ-1000 רובל והיא נמשכת בשלושת רבעי שעה, בשל הפקקים בכניסה לעיר.
* אין הרבה חלפני כספים בעיר, ולכן כדאי להגיע לרוסיה עם רובלים. כרטיסי אשראי מתקבלים בכל מקום בעיר, ויש די הרבה כספומטים - במיוחד בשרות נבסקי.
* המחירים בסנט פטרסבורג זהים או יקרים מהמחירים בישראל. מחיר הדלק זול - כ-3 ש”ח לליטר.
* בניגוד למקומות אחרים, המטרו בעיר משולט היטב באנגלית, אם כי הוא עשוי להיות פחות רלוונטי לתיירים, כי יש מעט תחנות במרכז העיר. בכניסה למטרו קונים אסימונים (45 רובל כ”א) , שמכניסים למכונות בכניסה לתחנה.
* לא נתקלתי אישית במקרים של כיוס, אך כנראה הבעיה קיימת - כי בכל המוזיאונים והכנסיות קיימים שלטי אזהרה מפני כייסים.
*לפי הוראות המשטרה, יש לשאת את הדרכון כולו על הגוף תמיד. יש לוודא שנרשמת במשטרה על ידי המלון, ולהחזיק את אישור הכניסה למדינה עד היציאה.
*שימו לב שלכל המוזיאונים והארמונות יש יום חופש בשבוע, אך לא באופן אחיד. כך למשל ההרמיטאז' סגור בימי שני, ומוזיאון פברז'ה סגור ביום שישי.
* יש להתכונן להרבה הליכה, כי האטרקציות רחוקות מתחנות התחתית.
בסנט פטרסבורג יש שפע חברות שמציעות שייט בתעלות ובנהר נבה. הספינות עוצרות במספר מקומות קרובים לאתרי תיירות מרכזיים ומבוקשים וניתן לרדת מהספינה בכל נקודת עצירה, לטייל באתרים הקרובים ולחזור לספינות הבאות ושוב לרדת בנקודה הבאה וכך הלאה במהלך היום והכל בכרטיס שייט אחד. כך גם רואים את העיר במסגרת השייט - מומלץ מאוד - וכך גם חוסכים הליכות אינסופיות ומעייפות או נסיעות במטרו או באוטובוסים.
חזרתי מהעיר, מצרף קצת מידע לטובת הנוסעים: חשוב להדגיש שאני לא מדבר מילה ברוסית.
שהינו 11 ימים בסנט פטרסבורג באופן עצמאי. הגענו ברכבת המהירה ממוסקבה ביום א' (שהינו בה 14 ימים) ולנו במלון איביס הקרוב לתחנה.
רכשנו בקופת המטרו כרטיס נטען (ירוק בהיר) עבור כל התחבורה, 60 רובל, והטענו בו 700 רובל. זה נוח וגם מוזיל עלות הנסיעה. מפה מהמלון, מסלולים מהבית ויצאנו לסיור ראשוני לאורך נבייסקי.
מהארמון לקחנו אוטובוס מספר 7 חזרה לכיכר התחנה (Vostaniya). קניות בסופר שבקניון הענק ולמלון. בערב שוב סיבוב, הפעם מהצד השני, לראות הכל מואר ותוסס. כך אתם מקבלים את הביטחון הראשוני לטיול עצמאי.
למחרת, התחלנו לטייל על פי מסלולים שהכנו, ובזמן שנותר היינו משוטטים במקומות שמעבר. אלא המרוחקים מהאתרים. כל הזמן מגלים דברים חדשים. כיף לעשות טיול עצמאי. זול ביותר. לא תלויים בקבוצה. מספיקים הרבה. מכירים את העיר טוב יותר. חופשיים בתכנון. המקומיים שמחים עם מעט האנגלית שלהם לעזור.
סים מקומי זול עם אינטרנט ללא הגבלה עוזר בהתמצאות במקרה של התברברות. לפתיחת הגשרים הגענו עם תחבורה ציבורית וחזרנו רגלית לאורך נבייסקי. הספקנו את כל האתרים והרבה מעבר לזה. לא התעכבנו ליד כל תמונה.
חשנו בטוחים אולם עיינינו היו פקוחות. לא נענו עם הרבה מזומן, הציוד מאובטח, עשינו שימוש בעיקר בכרטיס אשראי. לשדה התעופה הגענו עם תחבורה ציבורית. אוטובוס מספר 3 ובהמשך מחליפים ל-39.
אכלנו במסעדות ביתיות מקומיות או ב-KFC. נותר לנו הרבה זמן לקבל טיפים לטיולים מצוות הקבלה. במסגרת השיטוט גילינו את הצ'יינגרים המשתלמים יותר, את החנויות הזולות ועוד המון אתרים שאינם רשומים בהמלצות. אין כמו טיול עצמאי.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג