טיול בתחילת אוקטובר 2016- סלובניה וקרואטיה
מטריאסט לסלובניה. יורו בשמוש. לפני הכניסה יש לקנות מדבקה בבודקה שלפני האוטוסטרדה כעין מס דרך.
למערות הנטיפים פוסטוניה- מרשימה מאד במיוחד בגלל גודלה, ביקרנו גם בטירה שנימצאת במתחם המערות ( שווה ביקור כנקודת תצפית וסיפור מעללי האביר ארזמוב). משם המשכנו לכיוון אגם בלייד, בו שהינו בלילה.
ביום השני, התחלנו בשעה מוקדמת ,בערוץ
וינטגאר- מומלץ לא קשה שפע של מים ומפלים. משם לטיול סביב אגם בלד- שטנו בסירת משוטים לעבר האי שבמרכזו לכיוון הכנסיה ולבסוף עלינו לטירה הצופה לאגם- מראה מרהיב( לא נכנסו). באגם בלייד למי שלא מעונין בטיול ״טורבו״, כדאי לשהות ולינפוש מעבר לחצי יום. הנקודה הבאה היתה לובליאנה- עיר כיפית, תוססת ויפה- מומלץ להקדיש לה חצי יום ( נראה לי כיף לשהות בה את הלילה ואם רוצים טיול בנחת, להנות בה יום - יומיים). אנחנו נסענו ממנה לפולה שבדרום חצי האי האיסטרי בקרואטיה ( שעתיים וחצי) ולנו בה
היום השלישי- פולה ורוביני בדרך לכפר פלטויציה ( ברגע שיורדים מהכביש המהיר זוהי נסיעה בנתיב מתפתל , נסיעה לא קלה שכדאי לעשותה בשעות היום) לשינה קרוב לכניסה לשמורת פליטויציה
יום רביעי- השמורה נפתחת ב8 מסלול h-עולים באוטובוס לחלק הגבוה של האגמים ( כדאי לשבת בצד הימני של האוטובוס) ומשם יורדים מטה- עדיף כדי לעשות זאת להתחיל בכניסה מס 2 של השמורה- שמורה יפיפיה שאין לוותר עליה. משם לספליט ללינה.
יום חמישי ספליט , טרוגיר- טירה , טיילת- קטן ומקסים, פרימושטיין- איים סביב לה מקסים לבדוק אפשרות לינה במקום- קרוב לשמורת קרקה( שעה ומשהו), אנחנו לנו ליד Sibenik- בזאטון
יום שישי שמורת קרקא , זאדר( לא היינו), חוף ים יפה בלוקובה ולנו בsong- מפרצון וטירה כנקודת תצפית.
יום שביעי- ריג׳קה תצפית לאי איסטריה,מומלץ לטייל באזור. אנחנו עייפנו ונסענו ישירות לטריאסט( לבקר בביהכ היהודי לבדוק שעות סיור) ולרדת לנמל.למחרת בבוקר חזרנו הביתה
לסיכום
טיול מהנה, מגוון בנופים- שמורות, אגמים , הרבה טירות עם סיפורים ובקרואטיה הרבה כפרי דייגים יפיפיים , ממוקמים במפרצונים קטנים- אוכל טוב, לנו בצימרים שבחרנו על פי ציוני מבקרים ובדירה נחמדה בעיר ספליט- טיול לא יקר ומרענן - ניצה- 6.9-13.9.2016