הי
חזרנו מטיול בהולנד בין 10 ימים בין 14/7/12-23/712, אנחנו זוג עם 3 ילדים בגילאי 5,11,13
ורציתי לספר לכם איך היה לנו שם
אז נתחיל מהסיכום, היה פשוט מדהים, נהנינו כמו שלא נהננו מאף טיול (בארץ ..)
הולנד כל כך יפה שזה פשוט כואב .. בכל מקום שבו נוסעים רואים רק ירוק, מים, ברווזים, סוסים ופרות ..
אז נעבור על המסלול:
היום הראשון - קמנו באחת וחצי לפנות בוקר כי הטיסה הייתה בשעה שש בבוקר. לכל הילדים זו הייתה הטיסה הראשונה כך שההתרגשות הייתה גדולה .. , עידו הקטן שלנו שמבין הכל, נלחץ קצת ברגע שהוא ראה שאנחנו מעל העננים והתחיל לבכות ..
אחר כך אמר שהוא עייף ומעדיף לישון.., כך היה בכל הטיסות .
טסנו דרך וורשה וניצלנו את החצי יום שהיה לנו שם לטיול בעיר העתיקה, העיר כל כך יפה , נהנינו מאוד. הגענו להולנד בשמונה בערב, לקחנו רכב שכור שחיכה לנו ונסענו לחווה 90 ק"מ דרום מזרחית לאמסטרדם שהתגלתה כמציאה של ממש (150 יורו ליומיים)
יפייפיה, 3 חדרי שינה, עליית גג יפה לילדים, גינה עם ערסלים, בריכה וטרפולינות, בקיצור, הלוואי עלינו בארץ ..
היום השני - נסענו לגן החיות בבורגס ופארק הוחה ולואה, הגן חיות יפה מאוד, עם 5 אזורים שונים ופארק משחקים מגניב לילדים, מקום לחצי יום קלאסי, בשעה 14:00 יצאנו משם לפארק הוחה ולואה מרחק חצי שעה נסיעה, נכנסנו עם הרכב עד מרכז המבקרים.
בחרנו לנו אופניים מתאימות למרות שלא היה קל למצוא משהו בגודל בנוני לילדים, רכבנו לעבר היער שהתגלה כמדהים ביופיו, כאילו מישהו צייר אותו, רכבנו כשעתיים לערך ונהנינו מאוד, חזרנו דרך האזור הפחות ירוק שהזכיר את ישראל, (כדאי לעקוב אחרי השילוט כדי לא להסתבך), יום כיפי מאוד
היום השלישי - היה מעונן מאוד וצפי ליום חורפי, נסענו לאמסטרדם וחנינו בחניון של ארנה מתחת לאיצטדיון, ירדנו מפלס למשרד הראשי וקיבלנו 5 כרטיסים למטרו, כשחזרנו (אחרי שהחתמנו את הכרטיסים בכניסות הלוך ושוב במטרו - עם עזרה כמובן מאנשים ..)
שילמנו 8 יורו לחנייה, התחלנו במוזיאון נמו שהתגלה כמוזיאון ענק שמתאים לכל הגילאים עם 5 מפלסים שונים, אנחנו היינו שם 3 שעות ויכולנו להשאר שם יומיים .., כשיצאנו ירד מבול בחוץ .. נאלצנו לוותר על המשך הטיול באמסטרדם וחזנו למכונית ומשם לכפר הנופש של רשת לנדל (קליין משהו ..) שהזמנו לשבוע ימים, מקום מעולה עם מגרש טניס יפה, מיני גולף, בריכה מקורה עד 22:00 בלילה ובית כמו קוטג פרטי 2 קומות עם כל מה שצריך בו.
היום הרביעי - שוב הבטיחו מזג אויר חורפי עם גשם, אבל החלטנו להמשיך בתוכנית, נסענו לזאנס סכאנס, כפר הדייגים וולנדהם והאי מרקן - כל השלושה מקומות יפיפיים ומאוד מומלצים ליום אחד, בזאנס סכנס כל נושא מפעל הנעליים, תחנות הרוח כולל עלייה לאחת מהם (מומלץ ביותר !), מקום מדהים, מספיק 3 שעות לכל היותר, משם נסענו חצי שעה בערך לוולנדהם, כפר דייגים, חנינו בחניה הראשית בכפר, צריך לקנות כרטיס חניה בבית קפה סמוך תמורת 2 יורו, ולהשאיר את הרכב שעה וחצי בלבד, לחזור לרכב ולכוון הכרטיס לשעה חצי נוספת ! הלכנו ברכב לטיילת הראשית על החוף ונהנינו מאוד מהיופי, חנויות מזכרות די זולות, ים, גלידות וציפס. לדעתי גם כאן עד 3 שעות מספיק בהחלט. בשעה 17:00 נסענו לאי מרקן כי לא רציתי לוותר עליו והגענו רגע לפני שמאוחר, גם כאן מחנים בחנייה הראשית תמורת 5 יורו, והולכים ברגל 5 דקות לטיילת על החוף, שוב, מקום יפייפה, גלידה, צילומים והביתה.
היום החמישי - שוב יום חורפי ושוב התעלמנו וטוב שכך .., נסענו לעיירה חיטהרן ומשם לאאוטלט בליליסטאד - חיטהורן כפי שהובטח מקום מדהים ויפיפה, כל העיירה בתוך מים, החנייה הייתה די מסובכת וקל להתבלבל, מהמקום שהגענו צריך לפנות רק לכניסה לכיוון ה VVV ולא לפני כן. קנינו מפה בשתי יורו מ VVVV', והלכנו ברגל למקום ששוכרים את הסירות, שכרנו סירה ליד רציף מספר 6 ב 12 יורו לשעה, עשינו את הסיור שלוקח שעה, עצרנו באי היפה לכמה דקות בלבד כי קרן והילדים פחדו שבגלל הרוח ומזג האויר הסירה תשתחרר מהרציף ונשאר לבד באי .., בכל מקרה חזרנו אחרי שעה וחצי ושילמנו בסביבות 15.5 יורו, אחד המקומות היפים ביותר בהולנד כמובן, בשעה 15:00 נסענו לאאולט בליליסטאד, גם כאן הסתבכנו עד שמצאנו את המקום (הוא מרוחק מהכביש הראשי ולא צמוד אליו כמו שכתבו בפורום), המחירים די נוחים אבל רק כשיש מבצעים, סך הכל מקום יפה עם משחקים לילדים ( כמובן ..) , השעה הייתה 18:00 ונסענו משם לעשות קארטינג בישוב סמוך (שום מילה על זה בפורום ..מחקר פרטי שלי ..), שילמנו 15 יורו לכל אחד ל 12 דקות, הלבישו אותנו בבגדי נהג מירוצים (נראה מרשים בתמונות ..) ונהנינו מאוד, למרות שחבורת ילדים בני 17-18 לא ראו אותי ממטר ועקפו אותי בלי סוף ..
היום השישי - שוב מזג אויר חורפי עם צפי לגשם, נסענו לפארק דיורנל, פארק משולב לונה פארק עם פארק מים - בדרך ירד מבול ..,הצפי היה לרגיעה במזג האויר ולא רצינו להפסיד את הלונה פארק, אז נכנסנו לעיירה ליידן ושיחקנו מיני גולף עם תאורת אולטרא סגול, חוויה לכל המשפחה ומקום מדהים, לא יודע למה אין לנו כזו רשת בארץ .. משם נסענו לפארק דיורנל הסמוך, גם כאן לא התאכזבנו כמובן, שילמנו את הכרטיס המשולב הכי יקר ב 25 יורו למבוגר וכולל 4 שעות בפארק מים, הלונה פארק יפיפה, עם מתקנים יפים ומיוחדים לכל המשפחה, וגם הפארק מים גדול ומרשים, עם מלא מגלשות ברמות מהירות שונות, מניסיון, גם אלה שנראות תמימות למראה, הם סכנה לבריאות, לפחות למבוגרים שבנינו .. אני עליתי לצערי על מגלשה כזו כשעידו הקטן בין הרגליים שלי וכולנו מחייכים בביטחון.., בהתחלה עוד היה סביר, עד שלפי דעתי התחלנו לעוף בסביבות 60-70 קמ"ש ואני ועידו הבנו ששנינו אבודים.., לפני הנפילה למים החזקתי את עידו ביד אחת וביד השני החזקתי את המשקפיים שלא יפלו.. אומרים .. כך הבנתי אחר כך .. שלקח לנו הרבה זמן לעלות מהמים .. וועידו גם אמר שלא החזקתי אותו כשנפלנו למיים .. בקיצור, אחרי שנרגענו, לכולנו שלום ..
היום השביעי - סוף סוף נסענו להאפטלינג - לא רצינו ללכת לשם בסוף השבוע וגם לא רצינו יום גשום .. אז נסענו ביום שישי וירדו טיפות גשם כל הדרך .. , כמו שאמרו לפנינו, פארק ענק, מדהים, יפה, המון הליכה רגלית, בסביבות שש בערב כל המתקנים מתרוקנים משום מה, ואפשר לעשות הכל כמה פעמים שרוצים. עומר הבן שלי עלה על כל המתקנים ואמר שנהנה.., עלי הצליחו לעבור וגרמו לי לעשות את הרכבת הרים בחושך "הנשר", נוי הבת שלי אמרה שהיה כיף וזה מתקן מתאים בדיוק בשבילי, כמו הרכבת שדים בלונה פארק בתל אביב.., לא חשדתי בכלום, למרות שהצעתי לקחת את עידו והם נבהלו ואמרו שחשוך והוא עלול לפחד.., נכנסנו לנשר, ולא היה שם בכלל תור.., עדיין לא חשדתי.. הם התיישבו אחד ליד השני ואני התיישבתי ליד זקן שנראה בן 80 לפחות, הרכבת התחילה לזוז ואני מייד הבנתי את הטעות !.. הרכבת התחילה לטוס במהירות שגם כשאני נזכר בה אני מתחיל להזיע.., בקיצור, אלוהים ישמור ., כשהרכבת התחילה לטוס גם במהירות סילון וגם למטה ב 90 מעלות, אני צרחתי את הצרחות של החיים שלי .., רק אסכם ואגיד, שכשירדתי מהרכבת, הזקן שישב לידי הסתכל עלי בהלם כדי לראות מקרוב מי החייזר שישב לידו וצרח כמו ילדה כל הדרך..,
דרך אגב - הילדים עשו את "הנשר" עוד 4 פעמים ואמרו שזה אחד המתקנים הכי כיפיים ולא מפחידים בפארק ..
היום השמיני - חזרנו לאמסטרדם - מקצה שיפורים, חנינו באחד החניונים מסביב לאמסטרדם, בחינם יום שבת, משם טראם (13.5 יורו לכיוון, עדיף לשלם חניה ולקבל כרטיסים בחינם ..), ירדנו ליד כיכר דאם, כל כך שונה מכל מה שראינו בהולנד עד אותו הרגע, פתאום רעש, אלפי אנשים, רכבות שעוברות דרך האנשים (לא היה חסר הרבה שאחת כזו תעבור דרכי אם לא הבן ואשתי שצעקו לי להזהר !), צפיפות אדירה, בקיצור הלכנו ברגל דרך המדרחובים הידועים עם המון חנויות יקרות להחריד, משם לכיוון שוק אלברט שהיה יפה וצבעוני ובמחירים סבירים, ומשם חיפשנו לשווא מסעדה ולא מצאנו, חזרנו לכיוון כיכר דאם ועצרנו בבורגרנץ , משם לקחנו שיט בסירת תיירים , שילמנו 49 יורו לכולנו ונהיהו משיט יפה לדעתי ומשעמם מצד הילדים .., לדעתי היום היחיד הפחות מהנה לפחות מכיוון הילדים.
היום התשיעי - נסענו לכפר תחנות הרוח בקינדרדייק ולאוטרכט - 2 מקומות חלומיים ביופיים !, קינדרדייק יפייפיה, שכרנו שם 5 זוגות אופניים אחרונים שהיו (הגענו בסביבות 12:00 ולקחנו גם אופניים לעידו, החלטה מצויינת !). ורכבנו שם לאורך תחנות הרוח כשאנו עוצרים רק לצילומים ומנוחות קצרות בדרך, היה כיף בצורה בלתי רגילה. שילמנו על שעתיים שכירות בסביבות 22 יורו בלבד, גלידה לילדים ומשם לעיר אוטרכט שאותה העדפתי מאשר רוטרדם, החלטה מעולה !. העיר יפייפיה ברמות, קצת הסתבכנו עם החניה וחנינו ממש בתוך העיר העתיקה, הליכה רגלית הביאה אותנו לאטרקציה המרכזית מבחינתי, המון בתי קפה ומסעדות ממש על קוו המים אחרי שיורדים במדרגות מהמפלס הראשי של העיר., ישבנו שם במסעדה איטלקית ואכלנו פיצה טעימה ביותר ונהנינו מכל רגע, ביום ראשון החנויות סגורות שם אז השמחה שלי הייתה מוכפלת .. כי לא היו קניות בכלל .. , עוד יום כיף בלתי רגיל.
היום העשירי - הטיסה הייתה בשעה 20:00, אז נסענו לשוק השחור בבוורדוויק לקניות אחרונות, אחרי שעה ורבע נסיעה התברר שהוא סגור בימי שני ..( נשבע שלא ידעתי ..) , משם נסענו 10 דקות נסיעה לאתר סקי מקורה. התברר שהוא נפתח רק ב 15:00 .., אז נסענו לפארק לינהוף שליד שדה התעופה, איזה פארק יפיפה עם מלא מתקנים יחודיים , מתאים לדעתי לגילאי 2-13 בערך, העברנו שם 3 שעות מאוד נעימות ואם היה זמן היינו נשארים עוד חצי יום. נסענו לשדה התעופה, ומשם טסנו לישראל דרך וינה, הגענו לוינה בשעה 21:30 והטיסה לארץ הייתה בשעה 10:30 בבקר למחרת .., אז הבנתם שהעברנו את הלילה בשדה התעופה .. על ספסלים מרופדים ונוחים יש לציין, עם שמיכות וכל מה שצריך .., רק אציין שבבוקר, כשהתעוררתי לרעש של עשרות אנשים שהתכונונו לטיסה שלהם .. והסתכלו עלינו .. אמרתי לעומר הבן " איזה חוויה ? " .. אז הוא ענה לי " איזה בושות ! " .., אגב - למרות הבושות לא ראיתי שמישהו מהמשפחה, כולל אשתי , נשארו ערים יותר מדי במשך הלילה..
וכמה טיפים אחרונים:
1. לקחת רכב מספיק גדול שיהיה נוח לכלם, ולעשות בהזמנת רכב ביטוח מלא כולל החזר השתתפות עצמית ..
2. מזג אויר "משוגע" ולא יציב - שימו לב לתחזית כל בוקר ואל תמהרו לבטל שום דבר.
3. לקחת מספיק בגדים ארוכים וקצרים, לנו לא היה זמן להגיע למכבסה בכפר נופש, והגענו על הקצה ממש ביום האחרון ..
4. לא הצלחנו לקנות סים מקומי למרות שרצינו, התכוונו לקנות באמסטרדם ובגלל הגשם לא הספקנו ולא מצאנו סים מקומי באף מקום אחר.
5. לבוא מוכנים לטיול, אני הכנתי קלסר .. שאותו הכנתי מעל 4 חודשים .. והיה שווה ! היו לנו מספיק אפשרויות לשינויים ואין סוף אטרקציות לפי אזורים כך שתמיד היינו מוכנים לכל דבר.
6. תדפיסו לכם מפה, שבו תציינו את כל האטרקציות וכך במבט אחד תדעו מה יש בכל אזור שאתם נמצאים בו (לנו זה עזר)
7. לקחת GPS מהארץ, להכניס בו את כל הכתובות מראש, וכך לא להתעסק בכלל בנושא הזה על חשבון הטיול.
לסיכום
טיול שכולו הנאה, חוויות אין סוף, פעם ראשונה שאנחנו כל כך צמודים לכל הילדים לתקופה כל כך ארוכה, טיול מדהים !
לכל מי שיש הערה או שאלה מוזמן לבלוג או לשלוח לי מייל : [email protected]
משפחת שושן