לבקשתכם, אני מעלה את חלקו השני של הפוסט. הוא אינו מקיף כמו החלק הראשון (מהטעם הפשוט שזו טיוטה שנכתבה לפני שנתיים ומעולם לא הושלמה). מקווה שזה יסייע. תהנו!
אז איפה היינו? כאמור את היום ה-19 של הטיול שלנו עשינו במלון החביב Mariana's Petit Hotel בגואטמלה סיטי הנמצא 3 דקות נסיעה משדה"ת . הערב, שהיה האחרון שלו בחלקו הראשון של הטיול, היה רגוע מאוד והיה מלא בהתארגנויות ובעיקר שינה טובה לקראת היעד הבא שלנו – קוסטה ריקה. אחרי החוויה המדהימה שעברנו בגואטמלה, רצינו קצת לעבור חוויה קצת שונה, כפי שתקראו – קוסטה ריקה אכן סיפקה זאת באופן נפלא J
יום 20 – נחיתה בקוסטה ריקה ונסיעה לסנטה אלנה (מונטה וורדה)
היום ה-20 נפתח בשעה מוקדמת מאוד. הטיסה שהזמנו לקוסטה ריקה היתה בשעה 8 בבוקר וכיוון שמדובר בטיסה של שעה וחצי, ידענו שכך גם נרוויח כמה שעות נחמדות של הסתובבות בסן חוזה ולקראת הצהריים ניסע ליעד הבא. הטיסה היתה כאמור קצרה ונחמדה (בוודאי כשאני משווה את החוויה הקודמת שלי עם TACA שהיתה לא משהו..) ויצאנו משדה"ת בסביבות השעה 10, לא לפני שעברנו בין דוכני המידע לתיירים – הדוכן החשוב ביותר הוא של קווי האוטובוסים השונים). היעד הראשון כמובן היה סן חוזה (שם נמצאות רובן המוחלט של תחנות הבין-עירוניות) ואפשרויות התחבורה הן מוניות (20 דולר) – עלות מיותרת או אוטובוס (זול ובשונה מהצ'יקן בס בגואטמלה גם נוח ומרגיש בטוח יותר..). הגענו לסן חוזה לאחר כחצי שעה ולאחר מכן פנינו ישירות לתחנת האוטובוס (Terminal San Carlos, כתובת: Ave. 9 Calle 12 ) ממנה ניתן לנסוע לאחד משני היעדים בהם רצינו להתחיל את שלנו – יער הענן מונטוורדה (Monteverde) או לה פורטונה (La Fortuna). כיוון שתדירות האוטובוסים לכיוון לה פורטונה נמוכה מאוד – בחרנו להתחיל את הטיול במונטוורדה. קנינו כרטיס לאוטובוס של 14:30, השארנו את התיקים הגדולים בשמירת חפצים בתחנה וחזרנו ליהנות מ-3 שעות (גשומות) במרכז העיר.
*הערות חשובות:
1. קוסטה ריקה היא מדינה מפותחת מאוד בעלת תודעה אקולוגית מאוד. לכן, גם אם בתכנון הראשוני שלכם, ראיתם לנגד עיניכם יעדים שנראים קרובים מאוד, בפועל הנסיעות שתעשו תהיינה ארוכות מהתכנון בשל התחשבות (ראויה להערכה) של המקומיים בשמורות הטבע הענקיות במדינה ומכאן מערכת כבישים קצת יותר סבוכה מהרגיל. פועל יוצא של הגישה הזו הוא שרוב רובן של הנסיעות ליעדים שונים מחייבת חזרה לסן חוזה ומשם ליעד הבא (הדברים רלוונטיים גם למי שלא ישתמש בתחבורה ציבורית).
2. בהמשך להערה הראשונה, במידה ואתם לא מעוניינם לשרוף זמן יקר ורוצים לצאת ליעד הבא בשעות הבוקר המוקדמות, עליכם לשים לב טוב טוב לזמני האוטובוסים לכיוון סן חוזה. אנחנו לדוג', פספסנו את האוטובוס לכיוון לה פורטונה ובשל כך התחלנו את הטיול במונטוורדה. לא שאני מתחרט על כך, כי להתחיל את הטיול בקוסטה ריקה בנק' הזו שהוא אחד מהיעדים היפים ביותר שראיתי בחיי זה לא כזה רע J. בכל מקרה, למרות שחוויית הג'יפ-סירה-ג'יפ (יותר נכון מיניבוס-סירה-מיניבוס..) שהיא הדרך ממונטוורדה ללה פורטונה (ולהיפך) עדיפה כיוון שמדובר בירידה ולא עלייה כמו שהדרך נעשית מלה פורטונה, ואז אפשר ליהנות ממש מהנוף המרהיב, בפועל זה מגיע עם מחיר מסוים. כיוון שתדירות האוטובוסים מלה פורטונה לסן חוזה נמוכה יותר מהאוטובוסים שיוצאים לסן חוזה מכיוון מונטוורדה (שכאמור הטיול בחלקים רבים של קוסטה ריקה מחייב חזרה לסן חוזה), הדבר חייב אותנו לרכוש בלה פורטונה כרטיסים במיניבוס תיירים לכיוון היעד הבא שלנו אחרי לה פורטונה – מנואל אנטוניו (45$ לאדם), עלות שהיינו יכולים לחסוך אם היינו מתחילים את הטיול בלה פורטונה ומשם ממשיכים למונטוורדה.
ובחזרה לסיפור.. אחרי שהעברנו 3 שעות נחמדות בעיר, חזרנו לתחנת האוטובוס והתחלנו את הנסיעה לכיוון מונטוורדה (ויותר במדויק לעיירה הסמוכה סנטה אלנה Santa Elena). הנסיעה היתה לא קלה, גשומה וארכה כ-5 שעות. (חייב לומר בנק' הזו שכשמטיילים בעונה הגשומה בקוסטה ריקה, צריך לדעת מראש להיערך וכך לא מתבאסים. הידיעה שיש בד"כ 2-3 שעות ביום בהן יורד גשם פשוט מחייבות להיערך בהתאם. היו לנו ימים גשומים, אבל מרבית הימים היו עם מזג אוויר מעולה.)
כשהגענו לסנטה אלנה, היעד הראשון היה כמובן להגיע להוסטל חביב. הלונלי פלנט המליץ על ה-Pension ובאמת הלכנו לראות המקום. יש שם המון חבר'ה צעירים ונראה שיש אווירה טובה, אך החדר הפרטי היחיד שנשאר היה יקר מאוד (אין סיבה לדאוג גם אם מגיעים לסנטה אלנה בשעה מאוחרת מאוד – תמיד יקפצו עליכם בעלי הוסטלים וינסו לגרור אתכם לראות את המקום) אנחנו חיפשנו אווירה קצת יותר רגועה ולכן הלכנו להוסטל מעולה בשם El Tucan (http://www.monteverdehosteleltucan.com/) בבעלות טוני. המחיר לחדר זוגי עם מקלחת ושירותים צמודים היה 20$ ללילה (כולל ארוחת בוקר) ומלבד העובדה שההוסטל נמצא במקום מרכזי בעיירה, יש בו מטבח פתוח (כלים שלהם, אוכל עליכם) ואפשר להזמין את כל הפעילויות שתרצו דרך המקום. טוני, שהוא איש מדהים, משתדל מאוד לעזור והשירות במקום פשוט מעולה (מומלץ מאוד!).
יום 21-22 – אטרקציות במונטוורדה ונסיעה ללה פורטונה
האטרקציות באזור הן בלתי נגמרות (וגם יקרות..) – Canopy (גלישת צמרות), סיורים שונים, טיולי סוסים וטיולים בשמורות. אפשר להישאר בכיף כמה ימים ולהספיק לא מעט.
יום 23-24 – לה פורטונה ונסיעה למנואל אנטוניו
יום 25 – שמורת מנואל אנטוניו (מדהים)
יום 26-28 – נסיעה לחוף הקאריבי, פוארטו וייחו והסביבה
יום 29-31 בוקאס דל טורו (פנמה) וחזרה לקוסטה ריקה (יומיים וחצי בבוקאס זה קצת מעט. 3-4 יהיו מעולים. יעד שאסור לפספס).
יום 32-33 טורטוגרו וחזרה לסן חוזה (שייט בנהרות לכיוון טורטוגרו זו חוויה נהדרת. כדאי לבדוק לפי כן אם זו העונה לצפייה בצבים, אם לא – לא נורא לוותר).
יום 34 – טיסה חזרה
בסופו של דבר יצא לנו מסלול מעניין, די מקיף ומלא חוויות שאנו נהנים להיזכר בהן עד היום, שנתיים לאחר הטיול. קוסטה ריקה מדינה מדהימה ובהחלט היינו מוסיפים עוד שבוע על מנת להספיק להגיע ליעדים נוספים כמו מפרץ ניקויה והרי הגעש באזור סן חוזה.