יום חמישי 13/7
היום היתה השכמה מוקדמת...בשבילנו😉
7:00 בבוקר, מי ישמע…
הדרך ארוכה לפנינו מטאפר לייק לניאגרה. החלטנו לעבור גם באלף האיים. למעשה מדובר ביותר מ 1000 איים, מעל 1800, אבל כמו שהמדריכה אמרה לנו, הם לא משנים את השם של האתר כדי לא לפגוע בשמו של הרוטב הידוע, שמקורו ממש כאן.
לאחר כשעתיים של נסיעה די רגועה למרות שהתחיל לטפטף, הגענו לאתר. הוחלט על שייט, אומנם מדובר באטרקציה די מסחרית אבל לדעתי החוויה שווה ביותר. אנחנו לקחנו אוניה של חברת uncle sam's, לסיור של שעה. (יש גם שעתיים). במהלך השייט מקבלים הסברים על האיים השונים, ההיסטוריה של המקום וחיי התושבים כיום. עבור רובם מדובר בבית קיץ בלבד, כיוון שבחורף תנאי מזג האויר קיצוניים, הנהר קופא לגמרי והתחבורה קשה. הסיור היה מרתק והסעיר את דמיוננו. מומלץ!
לאחר אתנחתא קלה בקרוואן וארוחת צהריים זריזה (בקרוואן אוכלים ה כ ל כולל פסטה מאתמול...כמה טוב שניתן להפעיל מיקרוגל ולחמם אוכל כמעט בכל רגע נתון) יצאנו לנסיעה הארוכה בדרך למפלי הניאגרה, לצד האמריקאי. הנסיעה לקחה כ 5 שעות עם עצירה קצרצרה בדרך. חוץ מגשם שהחל לרדת בעוצמה לא קטנה, הנסיעה עברה בנעימים. הגענו לחניון פארק הניאגרה (חניון מספר 3 מיועד לקרוואנים, יש לשים לב לשילוט). ומשם למפלים עצמם. בחרנו לרדת למערת הרוחות( cave of the winds), כיוון שזוהי חוויה מיוחדת לצד האמריקאי. יורדים במעלית בתוך ההר לעומק של 18 קומות!! משם יוצאים לסיור רגלי על דקים מעץ, שמביאים אותנו קרוב ממש אל המפלים. בנקודה מסויימת המכונה ״מרפסת ההוריקן״ יש רוחות בעוצמה מאד גבוה ורסס עצום מהמפלים, יותר נכון מקלחת של מים. גלימות הניילון שמקבלים להגנה מפני המים לא ממש עוזרות למי שעומד על המרפסת הנ״ל. נרטבים מאד מאד. מקבלים בנוסף גם מעין סנדלים חד פעמיים כדי שהנעליים לא ירטבו. חובה. כדאי גם לדאוג לשקיות אוטמות מים לחפצי הערך (דרכונים, כסף,מצלמות) אפשר לצלם תמונות לא רעות בטלפון הנייד שנמצא בתוך שקית זיפלוק להגנה. עוד מומלץ לא להגיע עם בגדים ארוכים/סווטשרטים...ה כ ל נ ר ט ב!!
סיימנו את הביקור בסיור בטיילת לאורך המפלים, כולל מפגש מרגש של המהנדס שלנו עם פסל של טסלה, מדען, מהנדס וממציא, שהיה זה שיצר את מערכת הפקת החשמל מהמפלים. ולאחר מכן יצאנו לדרכינו לחניון Koa, ששייך לרשת חניונים שכבר למדנו להכיר. החניון מומלץ, נוח להכנס ולצאת עם הקרוואן ויש כמובן את כל החיבורים
(full hookup)
כל כך נוח שיש חשמל ומים ללא הפסקה, זה איפשר לי כבר להתחיל לבשל לשבת כמה דברים. בנוסף פינקתי את בני הבית בשקשוקה וטחינה.
יש מקלחות ציבוריות ברמה טובה ומכונות כביסה. חשוב במיוחד ביום כזה שהבגדים של כולנו נרטבו כהוגן.
אני קצת בלחץ ממעבר הגבול לקנדה מחר, אנחנו לא בדיוק יודעים מה מותר ומה אסור להעביר לקנדה. שמענו שבעיקר יש בעיה עם פירות, ירקות, בשר, וביצים. מרוב חשש שיזרקו לי ירקות טריים וטובים (והקנדים כנראה זורקים בלי רחמים 😕) פשוט בישלתי.
את הכל.
נקווה לטוב.