את הטיול הזה כולו תכננתי רק לפי המלצות וסיפורים שקראתי כאן בבלוגים.

לכן, אך טבעי שאשלים את המעגל ואספר כאן על חוויית הטיול שלנו, שהיה פשוט מ ו ש ל ם !

זוג עם 3 ילדים בגילאי 16,13,10, קנינו כרטיסים בUP הלוך ושוב לפראג. שישה ימים מלאים ועמוסים, נחיתה חזרה הביתה ממש בליל סדר.

היום הראשון: הגעה לצפון צ'כיה

עלינו על טיסת בוקר ונחיתה בשדה”ת פראג ב10:30, מיד חוצים את הכביש לבאדג'ט ולוקחים את הרכב ששכרנו-סקודה משפחתית, קיבלנו חדשה מהניילון – אנחנו הנוסעים הראשונים בה.

יצאנו בניווט צפונה למקום הלינה הראשון שלנו בטיול, 2 לילות ב-U FORTA שבשמורת הרנסקו בצ'כיה על גבול גרמניה (אמנם את הימים הראשונים נקדיש לסקסוניה שבגרמניה אבל בחרנו ללון על הגבול מהצד של צ'כיה, בעיקר בגלל שהמלון נראה לנו מאוד והמחירים יותר זולים בצ'כיה מאשר בגרמניה. הנסיעה מהמלון לכל המקומות שתיכננו בסקסוניה היא קצרה ביותר).

U FORTA

הדרך מפראג צפונה מהממת, לא הפסקנו להתלהב מהפריחה הלבנה המשגעת בכל העצים, מהעיירות הקטנות והבתים המצויירים.
 בכלל, הנסיעות שהיו לנו בטיול היו בעצמן חלק לא מבוטל מהטיול שלנו וריגשו לא פחות מכל שאר האתרים בהם ביקרנו.

עשינו צ'ק אין אצל הפקידה המקסימה שלא יודעת כ”כ אנגלית אבל מאוד משתדלת ופרקנו עצמנו בחדר. מכיוון שהשעה כבר היתה קצת מאוחרת בשביל להתחיל לטייל בחוץ, ניצלנו את שארית היום לבילוי במרחצאות טוסקנה טרמה בבאד שאנדו.
 למזלנו, הגענו בדיוק בזמן של HAPPY HOUR - שלוש שעות במחיר של שעתיים. משלמים ונכנסים. יש לוקרים אישיים כמה שרוצים ומקלחות כמובן. אם זכור לי נכון, שילמנו כ50 יורו לכולנו כולל המגבות.

המקום מרהיב, גדול, מושקע, מגוון. שווה כל גרוש. בתוך המבנה הענק בריכות מכל הסוגים והגדלים, המון זרמי ג'קוזי, יש בריכה חיצונית מחוממת, שחינו בה כשבחוץ 5 מעלות והחוויה נהדרת, עם כל הנוף המשגע מסביב. יש מתחם ייעודי לסאונה רטובה ויבשה מושקעים בטירוף והדובדבן-בריכת מי מלח-מתחם שקט, חשוך עם תאורה צבעונית שמוקרנת על התקרה ומוסיקה מרגיעה שמתנגנת גם מתחת למים. כמובן שיש גם קפיטריה / מסעדה.(מגבות מקבלים בעלות של 3 יורו למגבת נדמה לי אבל משאירים 50 יורו פיקדון שאחכ מקבלים חזרה כשמחזירים את המגבות. אפשר להביא מגבות ולא לקחת שם).

יצאנו מהמרחצאות בשעה 20:00, הסתובבנו קצת בבאד שאנדו היפייפיה ועצרנו לאכול במסעדה סינית ברחוב צדדי קטן (בערך מול הכנסיה), הליכה ברגל מהטרמה. מסעדה שווה, מנות ענקיות וטעימות. ברחוב יש גם פיצריה וגלידריה.

חזרנו לחדר עייפים אך מרוצים – פתיחה נהדרת ליום הראשון של הטיול.

היום השני: צוקי Bastei  ומבצר Königstein

התחלנו את היום בארוחת בוקר צ'כית טעימה ומפנקת במלון הקטן שלנו. נסיעה קצרה לצוקי בסטיי, מזג האויר משתף פעולה ולמרות שקר, אין רוח וגשם וכיף להסתובב בחוץ.
חונים בחניון הראשון שרואים, הוא בתשלום אבל שאר החניונים שרואים קרוב יותר הם רק עבור אורחי המלון שנמצא ממש בכניסה לאתר.
 המקום מרהיב, הסלעים מרשימים מאוד, הנוף עוצר נשימה וצופה על נהר האלבה וכל העיירות שלאורכה. הבאנו 2 משקפות והן שימשו אותנו נפלא. הסתובבנו שם כשעתיים, לא לפי מסלול כזה או אחר פשוט לפי מה שהיה נראה לנו מעניין. לא נכנסנו לחלק של הגשרים שהוא בתשלום כי לא נראה שרואים משם משהו אחר, וגם לא ירדנו את כל הדרך לראת'ן.

צוקי Bastei

בדרך לצוקים נכנסנו בטעות לראת'ן אבל לא התעכבנו. העיירה מקסימה אז תכננו לחזור אליה בהמשך היום אבל לצערי-לא הספקנו.
אחרי הבסטיי, נסענו למבצר Königstein. חנינו בחניון המקורה, והתחלנו ללכת לכיוון המעלית שעולה למבצר. אפשר לקחת את הרכבת הקטנה שמעלה לשם אבל ממש לא חובה, הדרך לא ארוכה. בדרך יש דוכני אוכל, לחמנייה עם נקניקיה מצויינים.
 קנינו כרטיס משפחתי וזה כולל את המעלית ואת כל התצוגות. הטירה מרשימה מאוד, הנוף-עוצמתי. עשינו את הסיבוב על החומות ואחכ נכנסנו לכל מיני תצוגות שהיו בבניינים השונים, לפי המפה שקיבלנו בכניסה. הכל מאוד מעניין, התצוגה הכי משמעותית היא בנקודה 9 – שווה להיכנס. בסיום חשבנו לשבת לשתות משהו במסעדה בטירה אבל כבר כמעט סגרו (סוגרים לקראת 18:00) אז עזבנו.

מבצר Königstein

חזרנו לכיוון המלון, ועצרנו לקנות בסופר קצת אוכל ונישנושים וחזרנו לחדר, הילדים התמקמו ב-WIFI ואנחנו ירדנו למסעדה / פאב של המקום לשתות משהו. עוד יום נהדר, קיווינו להספיק להגיע ביום הזה גם ל-Rathen ול-Stadt Wehlen אבל לא הספקנו.

היום השלישי: שמורת הרנסקו

שוב, ארוחת בוקר נפלאה של המקום, אורזים, צ'יק אאוט ואנחנו באוטו, עוזבים את המלון ונוסעים להתחיל מסלול בשמורה בה אנחנו כבר נמצאים-הרנסקו.
 יש המון מסלולים בשמורה, כולם נראים מרשימים אבל אנחנו בחרנו לעשות את קניון אדמונד בגלל כל ההמלצות וכי הוא משלב הליכה ושייט. הגענו לנקודה שנראתה לנו נכונה לפי המפות, והתחלנו לרדת לכיוון הנהר. ירידה מאוד תלולה ויפייפיה. חצינו את הגשר מעל הנהר והמשכנו במסלול הליכה לאורכו. לאחר כ20 דקות הגענו לשער נעול-אי אפשר להמשיך. הסתובבנו חזרה עד הגשר והמשכנו לכיוון השני. הגענו עד תחנת האיסוף לשייט צמוד למפל קטן ושם פגשנו עוד 2 זוגות גרמניים שגם המתינו. יש שם טלפון מנואלה וכתוב שאם רוצים שתגיע סירה, צריך לסובב פעמיים ולחכות 15 דקות לסירה. עשינו. חיכינו. עשינו שוב. חיכינו. חיכינו. סירה לא הגיעה. הבנו שאין ברירה ונצטרך לחזור רגלית ולעלות את כל הדרך התלולה. היה לא קל אבל התגברנו. התלבטנו אם לנסות מסלול ממקום אחר כדי לעשות בכל זאת שייט, אבל נאמר לנו שלמרות שעונת השייט היתה אמורה להיפתח ב-1 באפריל, היא תפתח רק לאחר האיסטר.

שמורת הרנסקו

נסענו שוב לבאד שאנדו וחשבנו לקחת שייט על האלבה עם הסירות שעושות את המסלול לכל העיירות, אבל גם זה לא הצליח-הסירה מגיעה פעם בשעה ובדיוק עזבה כשהגענו ולא רצינו לחכות שעה, וגם כששאלנו, הנהג לא דיבר מילה באנגלית ואמר כל הזמן שהסירה לא נוסעת לראת'ן ולעיירות שרצינו להגיע אליהן. לא כל כך הבנו כנראה איך משתמשים בתחבורה הזו בין העיירות וחבל כי ממה שקראתי כאן, זה כן אפשרי. על המעלית השקופה בבאד שאנדו וויתרנו כי הרגשנו שראינו מספיק את האזור מכל הכיוונים. השעה כבר היתה סביב 15:00 והחלטנו לעשות פיקניק על גדות האלבה ולצאת לדרך לחלק הבא של הטיול – גן העדן הצ'כי / הרי הענקים.

המלון שלנו נמצא בליבריץ', מלון Fénix Inspiration Design Hotel. מלון מקסים ומפנק ברמות! ומי שמגיע עם ילדים קטנים יותר – עוד יותר מומלץ. אני לא אפרט כאן אבל אפשר לראות הכל בבוקינג. הכל אמת AND MORE… התמקמנו ומיד יצאנו לנצל את אחר הצהרים והערב – לא מבזבזים דקה.

נסענו לתצפית במלון/ אתר סקי יאסטד JESTED זהו מגדל בגובה 94 מטרים בצורת חרוט, שמתנשא בראש ההר. כשיש ראות טובה אפשר לראות משם חלקים מגרמניה ומפולין. היה קררררר ורוח מטורפת אבל המקום מותאם לזה וניתן להיכנס ל”תצפית לחורף” ככה הם קוראים לזה-ומשם רואים הכל דרך חלונות עגולים.

JESTED

משם ירדנו למרכז העיר, בניין הערייה שמואר בלילה, הכיכר, הבניינים. נהדר. ביקשנו וקיבלנו מפקידת הקבלה במלון המלצה על מסעדה עם אוכל מקומי – מסעדת RADNICNI SKLIPEK נמצאת ממש מתחת לבניין העירייה – WOW . אוירה מדהימה, סטיילינג אותנטי, אוכל סוף….וגם לא יקר.

מסעדת RADNICNI SKLIPEK

היום הרביעי: Harrachov

התעוררנו לארוחת בוקר מפנקת וטעימה במלון הבייתי והקטן שלנו. ארזנו ויצאנו להארחוב-כ45 דקות נסיעה. ככל שמתקרבים למקום-רואים שאריות של שלג ומרגישים שמטפסים למעלה למעלה.. זה היום הראשון שהיה לנו טיפה גשום וזה התאים בול לתכניות. התחלנו במפעל הזכוכית, אמורים להזמין סיור מראש יום או יומיים קודם. אנחנו לא הזמנו וכשהגענו-אמרו שאין סיור באנגלית… הקופאית ראתה שאנחנו מתבאסים ועשתה טלפון והפתיעה אותנו בבשורה-שהיא סידרה לנו במיוחד סיור באנגלית. המדריכה היתה נהדרת, והסיור מרתק ממש. נכון שאפשר לראות חלק אחד מהמפעל ומהסיור גם בלי לשלם ורק להיכנס למסעדה ולצפות איך מנפחים את הזכוכית אבל זה ממש לא אותו דבר… הסיור עובר בכמה תחנות בתהליך היצור וההסברים מבהירים הרבה דברים שלא רואים סתם כך. אנחנו מאוד נהננו וממליצים לקחת סיור. האחרי הסיור, אפשר להיכנס למוזיאון – באמת לא משהו. יש כמובן חנות מכירה ומסעדה-שם מקבלים כוס שתיה קלה או בירה לכל מי שעשה סיור. משם המשכנו למגלשות הרים בעיר, הטפטוף לא הפריע לנו ולא להם-כולנו עשינו 2 סיבובים ונהננו מאוד.

יצאנו לכיוון פראג. הגענו אחהצ, התמקמנו בדירה שהיתה פשוט על הכיכר העתיקה ! OLD TOWN APPARTMENTS, מיקום שאין דברים כאלו.. הדירה עצמה בסדר, מרווחת מאוד אבל קצת לא מתוחזקת. החזרנו את המכונית לסניף בעיר וכרגיל-לא מוותרים על אף דקה, יצאנו לסיור ערב בעיר. הרחובות כמובן מלאים אנשים אך זה לא מפריע לנו, הכל נהדר, יש גם המון דוכנים ומעין פסטיבל בכיכר לכבוד איזה חג של קדוש כזה או אחר… עצרנו בשעון האסטרונומי בשעה העגולה 23:00 לראות את כל הדמויות באות והולכות מצלצלות והתרנגול… ושוב גם ב24:00 בלילה.. עדין ישבנו בכיכר, שתינו ואכלנו..

היום החמישי והשישי: פראג. אני לא מפרטת, יש מספיק מידע בכל מקום על פראג

היום השביעי: טיסה הביתה

אם לסכם את הכל – היה טיול מדהים, מתוכנן מצוין ולא הייתי משנה כלום פרט לתוספת זמן אם הייתי יכולה. עוד יום בסקסוניה, עוד יום בגן עדן הצ'כי ועוד יום בפראג.

אני אישית מתכוונת לחזור לסקסוניה בוודאות.