בעלי ואני נסענו ל-5 לילות בברצלונה החודש, באמצע אוגוסט. המון אנשים בעיר' גם תיירים וגם מי שגר בעיר. לא מפריע להנות, אבל למקומות תיירותיים יש תור ארוך מאד. לא משנה אם קנית את הכרטיס מראש באינטרנט כי רובם עושים כך, לכן מי שרוצה להכנס למקומות המפורסמים- המבנים של גאודי, כנסיית סגרדה פמיליה יעמוד שעות בתור בחוץ בשמש! לא נורא אך גפ לא נעים וגם מבזבז זמן טיול יקר. אנחנו בחרנו לא לעמוד בתורים אלא לראות את המקומות מבחוץ. מהמבנים היפהפיים של גאודי אפשר בהלךט להנות גם מבחוץ. בנוסף אני ממליצה לא לוותר על ביקור במוזיאון הימי. בקרנו בו ביום ראשון אחה"צ כשהכניסה חופשית ולהפתעתנו לא היה עמוס מדי. המוזיאון הימי שווה מאד מכל הבחינות- המבנה ההיסטורי, המוצגים, ארגון התצוגות והצגת החומר הכתוב ב-3 שפות, לא רגיל בספרד שהכל בה בספרדית. חוויה מהנה ומעשירה. עוד מוזיאון שווה הוא כמובן המוזיאון של פיקאסו. לא לוותר! בקרנו גם בקתדרלה של ברצלונה ועלינו גם לגג, יש כרטיס כניסה משולב לכנסיה ולגג. גם כאן מאד נהננו. סביב כנסיית הסגרדה פמיליה טיילנו לכל אורך היקף הכנסייה ונהננו גם לראותה מבחוץ. לא יכולתי לחשוב להיות בתוך הכנסייה עם כמויות האנשים העצומות שחיכו בחוץ להכנס. אני גם רוצה להמליץ על המלון שבו התאכסנו- מלון chic and basic reding זה מלון של חברה שיש לה כמה מלונות. מלון זה הוא רק 3 כוכבים אבל הכל הכל היה מצויין- המיקום הוא עד 7 דקות הליכה נינוחה מכיכר קטלוניה, עיצוב המלון, הניקיון, ארוחת הבוקר, כל הצוות היה נחמד, גם אם לא כולו מקצועי- חבר'ה צעירים וחמודים. החדר היה יחסית למלון מרווח. בקיצור מושלם והזמנו ישירות מהמלון. מסעדות מומלצות הן מסעדת טאפה טאפה TAPA-TAPA שזו רשת של מסעדות טאפאס. אכלנו בסניף ליד הראמבלה. עוד ממליצה על המסעדה ההודית NAAN @ CURRY - מסעדה קטנה, יחסית חדשה ומעולה. אוכל טוב, טעים ולא יקר בכלל. מסעדה נוספת היא גם עם לפחות 2 סניפים- CACHITOS אנחנו אכלנו בסניף שקרוב לראמבלה. מה שטוב בה שיש בה גם טאפאס וגם אוכל של מסעדות. הכל טעים. לקחת בחשבון שהספרדים כמעט לא מדברים אנגלית, דווקא המהגרים שבאו לעבוד בברצלונה מדברים אנגלית. במסעדות טובות, גם אם הן תיירותיות, יש תפריט גם באנגלית. לא להתבייש לשאול ולבקש לפני ההזמנה. וויי-פיי יש בעיקר במלון ולא ברחבי העיר, למרות שהם מפרסמים שיש בעיר. נסענו קצת בתחבורה ציבורית, בעיקר באוטובוס כדי לראות את העיר. הכרטיס המוזל הוא לקנות כרטיסיה של 10 נסיעות שהיא אישית! או לקנות כרטיס בודד לכל נסיעה- 2.40 אירו לנסיעה בודדת. 11.30 אירו עולה כרטיסיה אישית של 10 נסיעות. הכניסות למקומות מאד לא זולות- לכל מבנה של גאודי עולה להכנס לפחות 20 אירו. אין כרטיס הנחות למבנים של גאודי. היינו גם בים, רצינו להתרחץ בחוף ים אחר מישראל גם אם זה אותו ים התיכון. החוף היה מיוחד! נסענו באוטובוס לחות דיאגונאל מאר. החוף קצת רחוק, החוף הכי דרומי אבל חוף מסודר, נקי, עם מציל והכי חשוב ללא חשש מכייסים. פגשנו באוטובוס אשה ספרדיה שהתעקשה ללוות אותנו בכל הנסיעה, לרדת אתנו בתחנה ולהסביר לנו הכל כדי שבטוח נגיע לחוף הזה וגם נהנה ללא חשש. היא גרה במקרה בבנין המשקיף על החוף...המלצה שלנו לשאול אנשים, גם אם הם לא יודעים בטוח יימצא מישהו שיידע לעזור ואולי ייצא גם משהו נחמד, כמו הליווי האישי שקבלנו עד לחוף הים. גם כך באמת מכירים אנשים אמיתיים שחיים במקום אליו נסעתי לטייל. עלינו גם למונז'ואיק, שווה ולו בגלל הדרך בה עלינו, חלק עם רכבת-מטרו משהו כמו "הכרמלית" שלנו וחלק עם הרכבל המיוחד שלהם. לא זול אבל חוויה מיוחדת! ממליצה ללכת הרבה ברחובות, הבניינים מדהימים, הרחובות רחבים, פשוט לטייל! בטוח שכחתי עוד כמה המלצות. אפשר לשאול בתגובות ונשמח לענות.