שבועיים במדגסקר

תמונה ראשית עבור: שבועיים במדגסקר

טיילתי עם אמא ואח שלי במזרח, דרום ומערב מדגסקר במשך שבועיים. סה"כ יצא לנו בערך 12,000 ש"ח לשלושה אנשים (4,000 ש"ח לאדם) שכללו הכל חוץ מהטיסות.
היינו עם נהג ומדריך ושילמנו 60 יורו ליום שכללו את השכרת הרכב, שכר לינה ואוכל לנהג ולמדריך. כל השאר לא כלול (דלק והוצאות הטיול שלנו).
אנחנו ממליצים בחום על Dady (דדי) המדריך שלנו. תחילה דיברנו איתו רק כדי לשכור את שירותיו כנהג אבל הוא הציע שבאותו המחיר הוא ישמש לנו כמדריך ויוסיף נהג (בגלל הנסיעות הארוכות במדינה) וכך יצא שדדי הדריך אותנו ודאג לנו לכל פרט קטן בטיול.
יש לו אנגלית ברמה גבוהה, ידע רחב- תמיד ידע לענות לנו על כל שאלת טבע או היסטוריה והוא ממש חי את הטבע ואת מדגסקר, בנוסף קלט את הראש שלנו תוך שנייה- לקח אותנו למלונות ומסעדות בדיוק ברמה שמתאימה לנו, הגדיל ראש בהרבה דברים והצליח לייעל את הזמן הקצר שהיה לנו במדינה (דבר שתמיד מאתגר באפריקה).
עוד בונוס בעייננו זה שיש לו תפיסת עולם כזו של אכפתיות לתושבי המדינה וזה ניכר בתכנון של הטיול לדוגמא בנוסף לפארקים המפורסמים של המדינה הוא לקח אותנו לפארקים מקומיים מדהימים לא פחות וככה הכסף שלנו הולך גם ישירות למקומיים ולא רק למדינה.
זה המייל שלו- [email protected] וזה המספר טלפון המקומי שלו-0261 32 14 938 25.
אין לו וואטסאפ (התשלום על אינטרנט במדינה מאוד יקר) אבל הוא זמין מאוד במייל, ענה לכל השאלות שלנו תמיד תוך כמה שעות.

דדי המדריך

אסביר את מסלול הטיול שלנו:
אנחנו ביקרנו באנדסיבה, איסלו, ראנומאפאנה, שדרת הבאובאבים, צינגי וקירינדי. היו לנו 14 ימי טיול והחלטנו לעשות הכל ברכב ללא טיסות פנימיות (שהן גם מאוד יקרות וגם לא אמינות, שמענו על מספר מקרים שפשוט ביטלו את הטיסות מהרגע לרגע). במספר הימים הזה ומפאת הכבישים המשובשים במדינה המסלול ההגיוני ביותר היה לנסוע תחילה מזרחה, ואז דרומה לאיסלו ומשם לחזור את כל הדרך למרכז ולצאת מערבה ושוב חזרה באותה הדרך למרכז ולטאנה.
לעומת זאת אם היו לנו 17 ימים או יותר יכולנו לעשות מסלול מעגלי שממשיך מאיסלו לטוליאר ומשם עולה דרך החוף למורונדבה ושמורות המערב.

יום 1- מטאנה לאנדסיבה (Andasibe)
לקח לנו בערך חמש שעות עם עצירה לארוחת ערב בדרך.
ישנו ב Lemur lodge, עלה לנו 235,000 ללילה לחדר של שלושה אנשים כולל ארוחת בוקר, הזמנו מראש בבוקינג. מלון במיקום מקסים ואוכל מעולה (את כל הארוחות ביומיים שהיינו אכלנו שם).

יום 2- יום בשמורת אנדסיבה. (Andasibe)
השמורה היא יער גשם מעניין ומגוון, האטרקציה העיקרית שרק שם אפשר לראות את האינדרי אינדרי הלמור הגדול ביותר. אותנו דדי המדריך לקח לפארק בשם analamazote שמנוהל על ידי המקומיים (וכך הכסף הולך אליהם ולא לממשלה). סוגי הלמורים שראינו בפארק: Common brown,  Indri Indri ,Wooly , Eastern brown bamboo
בצהרים ביקרנו באי הלמורים. לאחר שיצא החוק לאיסור אחזקת למורים בבתים, ביוזמה פרטית של צרפתים אספו את אותם הלמורים והקימו להם אי (מוקף במים שמונע מהם לצאת ממנו). לכן הלמורים שם לא מפחדים מבני אדם וניתן לראות אותם מקרוב (אך אסור לגעת ולהאכיל אותם). החוויה נחמדה אך מבחינתנו לא חובה. סוגי הלמורים שראינו באי: Eastern grey bamboo, Black and white raft, Golden sifake.
בלילה יצאנו לספארי נחמד, ראינו את עיני הלמורים נוצצות, פרפרים מיוחדים, צפרדע, עכבישים... אך לא מצאנו את הלמור הקטן ביותר של ה 30 גרם שהמדריכה חיפשה כל הזמן. יש לציין שהספארי לילה הוא מחוץ לשמורה ולכן הולכים על הכביש ומחפשים את החיות בצידיו.

Common brown lemur בשמורת analamazote

יום 3- מאנדסיבה (Andasibe) לאנטסירבה (Antsirabe)
התחלנו את הנסיעה דרומה לכיוון שמורת איסלו.
ביום הזה היינו אמורים לישון באמבוסיטרה (Ambositra) כי מבחינת מרחקים זה האמצע אך התעכבנו מסיבות אישיות ולכן ישנו בעיירה אנטסירבה.
זהו יום שלם של נסיעה בנופי מדגסקר המקסימים, עצרנו בדרך לאכול פיצה באיזה מזנון מהיר והגענו בערב למלון בשם Residence camelia. עלות לילה במלון לחדר ל3 אנשים: 220,000 אריארי. ארוחת בוקר בסיסית (ללא ביצים): 18,000 לאדם, הארוחת בוקר הכי טעימה שאכלנו בטיול.
ארוחת ערב אכלנו במסעדה איטלקית Zandina והכל היה מעולה. (בעל המסעדה נסע לאיטליה ללמוד איך מכינים פיצה, ואכן הצליח לו).
במלון גם ניתן להזמין ארוחת ערב בעלות של 45,000 אריארי למנה עיקרית, מרק וקינוח. את הארוחה הזו אכלנו כשחזרנו בפעם השלישית לעיירה והיה מעולה וברמה גבוהה.

יום 4- מאנטסירבה לRanohira (שמורת איסלו)
יום נסיעה ארוך מאוד (כמו שאמרתי עדיף לישון באמבוסיטרה ומשם להגיע), יצאנו ב6:00 ונסענו בערך 12 שעות עם עצירת צהריים בעיירה Fianarantsoa שם אכלנו במסעדה בשם Chez Ninie, הזמנו אורז עם ירקות והיה טעים.
המשכנו עוד כמה שעות עד לעיירה Ranohira ממנה יוצאים לפארק איסלו.
ישנו במלון נחמד בשם H1, עלות לילה לחדר ל3 אנשים: 170,000. ארוחת בוקר: לא זוכרת בדיוק אבל סביב ה20,000. אכלנו א.ערב נחמדה במלון.

נוף מהנסיעה דרומה

יום 5- יום בשמורת איסלו
עלות כניסה לשמורה לאדם: 70,000 לאדם. עלות מדריך: 120,000.
עשינו טיול רגלי של כ6 שעות בשמורה המדהימה שרבים משווים אותה לגרנד קניון.
המסלול היה מגוון מאוד מאזור סלעי חול יפהפייה, דרך סוואנה מדברית ועד נחל זורם עם מים ובריכות, צמחייה של נווה מדבר עם סוף, דקלים וצמחי מים נוספים. ובפעם הראשונה פגשנו את הלמור מהסרט של מדגסקר, קינג ג'וליאן ring tail lemur (או כפי שהמקומיים מכנים אותו- מאקי).
יש להביא מספיק מים (חם מאוד), בגד ים (אפשר ורצוי להיכנס לבריכות) ולהתארגן על ארוחת צהרים (הוספתי בטיפים המלצה על ארוחות צהרים מהשוק המקומי ולא מהמלונות).
בערב נסענו לראות את השקיעה ממקום שנקרא ה"חלון". סלעי אבן החול יוצרים מסגרת שממנה אפשר לראות את השקיעה. מקום מתוייר אך יפה מאוד (כל האזור מדהים לאו דווקא החלון ולכן לא הייתי מוותרת) במרחק של פחות מחצי שעה מהעיירה. גם שם אכלנו ארוחת ערב במלון שלנו.

המלך ג'וליאן
הנוף ליד ה"חלון"

יום 6- מאיסלו לראנומפאנה (Ranomafana) דרך שמורת אנג'ה (Anja)
באמצע הדרך לראנומפאנה ישנה שמורה בשם Anja שמנוהלת על ידי מקומיים והכסף הולך להשקעה בקהילה מסביב ובחינוך- בנו בית ספר והביאו מורים. השמורה קטנה וחמודה יש בה תצורות אבן חול יפות, מגוון צומח, זיקיות גדולות ויפות וה Ring tail lemur. הסיור לקח בערך 3 שעות וניהננו מאוד מהחוויה המקומית והפשוטה יותר.
אכלנו צהרים במסעדה של המקום (כמובן הזמנו את האוכל לפני הסיור).
המשכנו בנסיעה והגענו לRanomafana, ישנו במלון בשם Centerest serjour. עלות לילה במלון לחדר ל3 אנשים: סביבות ה160,000 לא כולל ארוחת בוקר (לא זוכרת במדויק).
מלון יפה ומטופח ובנוסף הם נותנים מחיר מקומי למדריכים ולנהגים במסעדה ולכן הם יכלו לשבת איתנו לארוחת הערב וזה היה נחמד.

הנוף מחוץ לשמורת אנג'ה
זיקית טורפת זבוב

יום 7- יום בפארק ראנומפאנה
כניסה לפארק: 60,000 אריארי לאדם ועוד 120,000 למדריך. סיור לילה 15,000 לאדם. אם יש אפשרות תבקשו את המדריך סטפן, אכפתי ובעל ידע רחב שהפך את הסיור למעניין ומוצלח עוד יותר.
השמורה היא יער גשם מרהיב והסיור ספארי הטוב ביותר שהיה לנו במדגסקר. הוא ארך כ6 שעות וראינו 4 סוגי למורים :golden bamboo, Brown bamboo, Sifaka sepna, Red bellied.
בנוסף ראינו מגוון ציפורים צמחיה וזוחלים כמובן (למשל שממית מיוחדת בצורת עלה).
בצהרים הלכנו ברגל לבריכת המים חמים על שמה נקראת העיירה (ראנומאפאנה=מים חמים).
ההליכה בתוך העיירה הייתה כיפית, הבריכה פחות. נראית כמו בריכה ציבורית רגילה ומלאה באנשים. עלה לנו 5,000 כניסה לאדם ועוד 1,000 להשכרת כובע ים (חובה).
בערב יצאנו לספארי לילה, גם הוא על הכביש ולא בתוך השמורה. ראינו המון סוגים שונים של זיקיות, ציפורים ישנות ואת ה mouse lemur הלילי.
ארוחת ערב אכלנו שוב במלון.

Golden bamboo lemur
Brown mouse lemur

יום 8- מראנומפנה לאנטסירבה
יום נסיעה קצר יותר מקודמיו, עצרנו לצהריים במלון מקסים בAmbositra שלצערי אני לא זוכרת את שמו.
בזמן שהכינו את האוכל קפצנו לשוק מזכרות נחמד בעיירה ובו דדי אמר לנו להתמקד במוצרי העץ שמאפיינים את המקום.
לאנטסירבה הגענו עוד באור יום אז עצרנו לראות מלאכות מקומיות בעיירה- איך מכינים מוצרים מקרני הזבו, איך מכינים מוצרים מאבנים יקרות שמוצאים כאן במדגסקר (פחות מומלץ לטעמנו) וחנות מהממת של ציורי שמן.
ישנו שוב במלון Residence camelia וארוחת ערב אכלנו שוב במסעדת זנדיה המעולה.

יום 9- מאנטסריבה למורונדבה (Morondava) דרך שדרת הבאובאבים (Avenue of the Baobabs)
יום נסיעה ארוך ובו רצינו להספיק להגיע בזמן לשקיעה בשדרת הבאובבים, לכן יצאנו ב7:00 וארוחת צהריים אכלנו בתוך הרכב תוך כדי נסיעה (סנדוויצ'ים ממוצרים מהשוק המקומי).
הגענו סביב 16:30 לשדרת הבאובבים המדהימה והמאפיינת את מדגסקר. השדרה לא עולה כסף אך לחנייה צריך לשלם 2,000 אריארי.
צפינו בשקיעה וצילמנו אין סוף  תמונות של העצים המרשימים האלו. שווה להישאר ממש עד הסוף שהשמיים ממש נצבעים באדום וכתום חזק.
המשכנו למלון במורדונובה בשם chez maggie. מלון מיוחד וכייפי, ממש על חוף הים ומעוצב באווירת הים. עלות חדר ללילה ל3 אנשים+ארוחת בוקר+ארוחת ערב עלה לנו 285,000.

באובבים בשקיעה בשדרת הבאובבים

יום 10: ממורודנבה לבקופקה (Bekopaka)-שמורת הצינגי
קמנו ב5:30 לראות את הזריחה, אמנם השמש לא זורחת מהים אבל היא השאירה צבעים יפים על הדקלים ואנחנו זכינו לראות קצת ים במדגסקר (בזמן הקצר של הטיול לא יכולנו להקדיש אפילו יום לחוף).
לאחר ארוחת הבוקר יצאנו ב7:00 לכיוון הצינגי. נסיעה ארוכה של 200 ק"מ בדרך אפר מאתגרת- חובה 4 X 4 וכדאי בשיירת מכוניות למקרה שמישהו נתקע. בנוסף חשוב לבדוק את מזג האוויר ואת מצב הכביש מכיוון שכשיורד גשם לפעמים לא ניתן לעבור. אנחנו עזרנו לרכב שנתקע בבוץ.
בדרך חוצים את הנהר בשתי "מעבורות" (סטייל מדגסקר): אחת קצרה לפני העיירה Belo-Tsiribihina (20 אלף לרכב) ואחת ארוכה יותר לפני Bekopaka (50 אלף לרכב).
צהרים אכלנו בבלו (אחרי המעבורת הראשונה) במסעדה בשם Karibo, היה מעולה.
בבקופה ישנו בOrchide de baloma, חדר פשוט ללילה ל3 אנשים: 160,000 לא כולל ארוחת בוקר.
ארוחת ערב אכלנו במלון.

מעבורת סטייל מדגסקר

יום 11-יום בשמורת הצינגי
סלעי הצינגי הינם תופעת טבע מיוחדת שיצרה נוף של סלעים משוננים. ישנו הצינגי הגדול והצינגי הקטןכניסה לשניהם- 35,000 לאדם. מדריך לכל היום 135,000.
יצאנו ב7:00 לסיור בצינגי הגדול. הסיור ארך כחמש שעות, התחלנו ביער גשם (כדי לראות את החיות בבוקר, אם מסיימים ביער רואים פחות) וראינו את הsportiv lemur, Deckens Sifaka והred fronted brown lemur.
המשכנו בקניון סלעי והתחלנו את הטיפוס בצינגי, החלק הזה כלל טיפוס וירידה בסולמות והליכה על גשרים כשאנו מאובטחים עם שאקלים. לא הייתי אומרת שזה מאתגר, אלא רק חוויתי ומוסיף עניין. בנוסף עוברים במערה חשוכה ולכן חשוב להביא פנסי ראש. הפארק פשוט מרהיב ביופיו ונקודות התצפית עוצרות נשימה.
סיימנו והמשכנו ישר לצינגי הקטן לסיבוב קליל של שעתיים, הצינגי הקטן משמעותו שתצורות הסלע יותר נמוכות וכך פחות מרשימות. אנחנו ניהננו מעוד זמן טיול אך אולי כדי שיהיה מרשים עדיף להתחיל עם הצינגי הקטן ואז להמשיך לגדול.
ארוחת ערב אכלנו שוב במלון.

הצינגי הגדול

יום 12- מהצינגי לשמורת קירינדי (Kirindy)
יצאנו ב7:00 והגענו ב15:30 לשמורה. ישנו במלון בתוך השמורה שהוא ברמה בינונית ולא היו מים חמים (הבנו שיש מלון ממש מחוץ לשמורה שהוא ברמה יותר גבוהה) אבל היתרון של המלון בתוך השמורה זה שיש סיכוי לראות איזו פוסה שתגיע לאכול מהפחים.חדר ללילה ל3 אנשים: 200,000 כולל ארוחת בוקר. עלות כניסה לשמורה: 50,000. מחיר למדריך יום- 20,000 ומחיר למדריך לילה 10,000 (שניהם לפי אדם).
יצאנו לסיור של שעתיים באור יום בשמורה ביער יבש, ראינו את הRed tail Sportiv lemur, Red fronted brown lemur, Verreauxs sifaka.
היער עצמו כמעט ולא מעניין, ולכן מבחינתנו לא חובה לעשות סיור יום בשמורה שידועה בסיור הלילה שלה כיוון שהוא הפארק היחיד בו ניתן לעשות ספארי לילה בתוך השמורה עצמה.
לסיור הלילה יצאנו ב18:00 והיה נחמד מאוד, ראינו באופן טוב שלושה למורים ליילים: Gray mouse lemur, את הpale fork-marked lemur, ואת הRed tail Sportiv lemur. חוץ מזה כמובן כמה זיקיות, שממיות, עכבישים וציפורים ישנות.
אכלנו ארוחת ערב במלון.

Red tail Sportiv lemur בשמורת קירינדי

יום 13- קירינדי- אנטסריבה
יצאנו בפעם האחרונה לכיוון אנטסריבה, עצרנו לצהריים בעיירה miandrivazo שלחוף נהר הצירביהינה במלון שנקרא lacana.
הגענו וישנו שוב באותו המלון באנטסריבה, הפעם אכלנו ארוחת ערב מעולה במלון (פירטתי עלייה קודם).

יום 14- אנטסריבה-טאנה-תל אביב
יום הטיסה חזרה לארץ, יצאנו ב7:00 והגענו רק ב12:00 לשדה. 5 שעות נסיעה ולא עמדנו בפקקים, אז תיקחו מרווח גדול יותר מזה אם זהו יום הטיסה שלכם.

טיפים:
o      חשוב מאוד לבדוק את הכבישים בהם מתכננים לנסוע, מסלולים שהיו נראים לנו יותר הגיוני בקילומטראז' נפסלו עקב כבישים משובשים מאוד, למרות שהמרחק נראה קצר יותר בכבישים אלו, הנסיעה עלולה לקחת אפילו כמה ימים יותר.

o      נכון לאוגוסט 2022, לא יכולנו לשלם באף מקום בכרטיס אשראי (מסעדות, מלונות ושמורות). אנחנו המרנו דולרים/יורו פעמיים ובנוסף משכנו כסף מכספומטים בערים הגדולות (לא בכל מקום יש ולכן חשוב לתכנן מראש איפה למשוך).
מקומות שהוצאנו בהם כסף מכספומט: טאנה, אנטסריבה ומורונדבה.
מקומות שהמרנו בהם דולרים/יורו: שדה התעופה בטאנה ובנק בFianarantsoa.

o      אנחנו שילמנו 20,000 טיפ למדריכי יום בשמורות. לא קראנו איפשהו שזה נהוג אך זה מה שהרגיש לנו נכון.
לדדי המדריך בסוף הטיול שילמנו 400,000 אריארי טיפ ולנהג 300,000.

o      אם אתם עם מדריך מקומי תבקשו ממנו להזמין מהמסעדה ארוחת צהרים מהדרך וכשתגיעו הכל יהיה מוכן (אם אתם עם דדי הוא יעשה את זה בעצמו).

o      במלונות מציעים לארוז ארוחת צהרים לימי טיול/נסיעות. אנחנו לא ניסינו את הארוחות האלה ובמקום זה היינו עוצרים בבוקר בשוק מקומי וקונים בעצמנו מצרכים (לחמניות, ירקות פירות ונשנושים). ככה יכולנו להרכיב לעצמנו איזה ארוחה שרצינו ובנוסף תמכנו בפרנסת המקומיים שחיים כאן בעוני במקום לשלם עוד כסף למלון.

תמונת הפרופיל של hadaszangy5

ביטוח נסיעות
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ לאייטם המלא
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל? לאייטם המלא
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל?
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה לאייטם המלא
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה? לאייטם המלא
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה?
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו לאייטם המלא
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל! לאייטם המלא
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל!
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים? לאייטם המלא
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים?
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל
רסיסים מהחלל: האם טיסות מתעכבות בגלל החלליות של אילון מאסק? לאייטם המלא
רסיסים מהחלל: האם טיסות מתעכבות בגלל החלליות של אילון מאסק?
מבטלת 12 קווים: הצעד הדרמטי של ריינאייר לעונת הקיץ לאייטם המלא
מבטלת 12 קווים: הצעד הדרמטי של ריינאייר לעונת הקיץ
אלו 25 חברות התעופה הבטוחות בעולם, האם החברות הישראליות נכנסו לדירוג? לאייטם המלא
אלו 25 חברות התעופה הבטוחות בעולם, האם החברות הישראליות נכנסו לדירוג?
בריטיש איירוויז חוזרת לישראל: לאן אפשר לטוס עם חברת התעופה הבריטית? לאייטם המלא
בריטיש איירוויז חוזרת לישראל: לאן אפשר לטוס עם חברת התעופה הבריטית?
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
גלו את כל הסודות של טיסות סודיות פודקאסט למטייל
כל מה שצריך כדי לצאת לחופשה בסטייל מגזין לייף סטייל
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! אזרבייג'ן - ארץ האש
אזרבייג'ן - ארץ האש
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה