הרוקיס הקנדיים סתיו אוקטובר 2017

תמונה ראשית עבור: הרוקיס הקנדיים סתיו אוקטובר 2017
אגם לואיז

אתחיל בכך שהיינו בטיול קסום, טיול באגדה. הנסיעה בזמן השלכת בסתיו, על הקצה של סוף העונה שמסתיימת באמצע אוקטובר, הייתה החלטה נכונה ושווה.

נסענו שלושה אני, בעלי ובני הסטודנט. בתאריך 2.10.2017 לפני חג סוכות וחזרנו לאחר שהייה של תשעה ימים. היה חסר לי יום ולכן החלטנו לטוס באמצע מאדמונטון היישר לויקטוריה. אפרט בהמשך. והזמן יצא בול.
 השנה קנדה חוגגת 150 שנה ומראש ידענו שהכניסה לשמורה היא חינמית. הזמנתי את הכרטיס לרכב שהגיע הביתה.

טיסות של בריטיש עם קונקשיין בהלוך של 5 שעות דרך לונדון לקלגרי ובחזרה מוונקובר שעתיים וחצי המתנה בלונדון. הטיסות כמובן היו קשות. זו לנו הפעם הראשונה שיוצאים מיבשת אירופה. החזרה הייתה קצת יותר קלה כי הייתה לנו טיסת לילה שעברה מהר כי היינו עייפים.

הגענו לקלגרי בשעה 20:30. לקחנו את הרכב שהזמנו באלמו, קבלנו פורד אדג' (בפועל היינו צריכים לקבל טוסון ושודרגנו), הרכב היה חללית, כולל גי פי אס שעזר לנו מאוד. למדנו אותו קצת בלחץ, כי בחוץ היה קרח, כנראה שירד שלג והיו רוחות חזקות וקור אדיר שמורגש יותר עקב העייפות של הטיסה.
 נסענו למלון בשדה במרחק של 5 דקות. מלון Hilton Homwood suits, קבלנו חדר גדול שכלל סלון. ישנו לילה וקמנו לארוחת בוקר נחמדה ויצאנו מוקדם לדרך סביב השעה 09:00.

הכיוון הוא כמובן באנף. הגענו אליה לאחר שעה וחצי נסיעה.

המלון שהוזמן היה Brewster moutain lodge. מלון כפרי אוטנטי שכולו מעץ. זה המלון היחיד שהתאכזבנו ממנו מכיוון שבארוחת הבוקר ביקשו שנפנה את הצלחות והאוכל, ולא היה מי שינקה את השולחן. פשוט חסכו בשירות..... לא אהבנו.

הגענו מוקדם והחדר לא היה מוכן, השארנו את המזוודות והתחלנו בטיול. נסענו לקניון ג'ונסון, הקור בחוץ מקפיא סביב ה -3 מעלות. עשינו את הדרך עד המפל הראשון. כחצי שעה כל צד, נחמד מאוד.

משם בדרך חזרה לבאנף עברנו דרך ה BOW שעובר שם ועצרנו בעצירה נפלאה.

לאחר מכן נסענו לכיוון אגם Minnewanka צילומים וחזרה לבאנף. לא עשינו את הבאנף גונדולה וזה האתר היחיד שלא עשינו אותו. היה נורא קר ואמרנו שלמעלה יהיה עוד יותר קר.

לאחר מכן נסענו לראות את ה bow falls מפלים חמודים בתוך העיירה.
 העיירה באנף חמודה וציורית. המלון היה ממש במרכז העיירה כך שטיילנו בעיירה בערב ואכלנו והיה מאוד נחמד. יש חנות של פופקורן מתוק "קנדי קורן" קנינו בטעם מייפל שקית ענקית שבדיעבד הספיקה לנו לארבעה ימי טיול באוטו, טעים מאוד.

בבוקר נסענו לסיבוב האגמים, התחלנו באגם לואיז, משמים, הצבעים מהממים. כל כך יפה.

משם לאגם מוריין, מהמם לא פחות.

לאחריו בדרך לאגם אמרלד עוצרים ב natural bridge מקום מהמם בפני עצמו, בריכות של מים משני הצדדים, צבעי כחול שאין דברים כאלה.

הגענו לאגם אמרלד מהמם בפני עצמו.

אין לי מילים על כל היום הזה, שכלל את כל האגמים היפיפיים האלה.

בחזרה נסענו דרך מפלי טקקאוו מיוחדים ויפים מאוד.

אפשר בהחלט להספיק ביום אחד את כל הסיבוב הזה, חזרנו לעיירה סביב השעה 4 אחהצ. יש לציין בזמן זה החשיכה היא סביב שבע בערב. הקפדנו לחזור לפני החשיכה.

לילה שני בבנאף.

בבוקר עזבנו את הבאנף בדרך הקרחונים Colombia icefield עד הג'ספר.
 בדרכנו עצרנו ב Bow lake אגם זכוכית מהמם.

לאחר מכן נסענו לאגם Peyto, נכנסים אליו דרך Bow summit. חונים בחניה ועושים דרך של כרבע שעה עד שמתגלה האגם. הדרך הייתה יפיפייה מכיוון שכנראה בלילה ירד שלג ונשאר על העצים. הדרך הייתה חלקלקה, אבל מסודרת מאוד.

השמיים היו בהירים והאגם התגלה במלוא הדרו.

משם הגענו ל Clombia icefiled על מנת לעשות את האטרקציה של קרחון האטבסקה וה Skywalk. הגענו סביב השעה 13:00 בצהריים והתברר שאין כרטיסים רק לשעה 16:15.... ולמחר הכל נמכר. קצת דאגתי שלא נספיק לחזור עד רדת החשכה, אבל עשינו חשבון שהאטרקציה לוקחת כשעה וחצי ויש עוד שעה וחצי נסיעה עד גספר ואנחנו עם גי פי אס, אז נגיע ממש לפני החשיכה וזה בסדר. ראינו שאין לנו ברירה אז קנינו כרטיסים, עשינו סיבוב באיזור וחזרנו.

האטרקציה הייתה חביבה עלינו עם כל היפנים (מה שהיו בהמונים במשך כל הטיול, חלק מהזמן ממש הרגשנו שאנחנו ביפן...) על הרכבים המיוחדים, הנהג כמובן מלהיב את האנשים. הגענו לקרחון וצילומים למשך כעשרים דקות ויותר וחזרנו בחזרה.

את האטרקציה של ה Sky walk אי אפשר היה לעשות מכיוון שגם לזה נגמרו הכרטיסים, והחלטנו שנוותר על זה. ראינו בדרך את המרפסת.

הדרך לגספר הייתה משמימה, ההרים, השלג, העצים, הצבעים ליוו אותנו כל הדרך. הגענו לגספר לקראת הערב, העיירה קבלה אותנו בנהר בצבע זכוכית מימיננו ואייל הצפון שבא ממש לידינו על הכביש, ויכולנו לצלם אותנו מכל הכיוונים.

הגענו למלון נהדר Marmot lodge. החדרים בו היו ממש נהדרים, החנייה צמודה לחדר, בחדר האוכל האווירה קסומה. האור בבוקר עולה סביב השעה 08:00 ואנחנו הלכנו לאכול סביב 7:00 בחשיכה. המלון מומלץ מאוד. נמצא ממש בתחילת הכביש כשנכנסים לעיירה על כביש 16.

קמנו כל בוקר מאוד מוקדם, בגלל השעות והגוף לא רגיל.

בוקר בג'ספר. מראש ידנו שלא נוכל ללכת ל edith cavel ולקרחון המלאך מכיוון שעובדים עד אמצע ספטמבר וחבל.

את מפלי האטבסקה לאחר הקרחון לא הספקנו מפאת הזמן והחלטנו לחזור בדרך חזרה בבוקר. מסתדר שזה היה רעיון מוצלח כי הדרך חזרה בדרך הקרחונים, יפה אפילו עוד יותר. ההרים המושלגים והעצים הצבעונים יפים עוד יותר. נהנינו ממש.

הגענו למפלים, המפלים ממש יפים וחזקים. משם נסענו לכיוון קניון מליין. חנינו בחנייה שלו שהייתה מלאה בעצים צהובים נפלאים. סיבוב בקניון היפיפה ונסיעה לאגם Medicine. באגם הזה זה נוף בראשית.

משם נסענו כל הדרך לאגם Meligne, הדרך אליו הייתה כמו לנסוע באגדה. נוסעים והעצים הצהובים והאדום נושבים עם הרוח, ומפילים עלים והאווירה קסומה.

אני רוצה לציין שבגספר נהנינו יותר מהנוף מאשר בבאנף שהייתה לא פחות יפה. אבל גספר היא ממש סיפור אגדה.

הגענו לאגם מליין. צילומים קלים, לא יכולנו לעשות סיבוב כי היה קור מקפיא. האגם יפייפה.

חזרנו בחזרה לגספר. התחיל לרדת גשם קל, מה שלא היה כל הימים למזלינו. השמיים היו בהירים והיה קר. רצינו לעשות את הרכבל בגספר, אבל ירד גשם אז לא עשינו. משם נסענו לאיזור מלון פריימונט ממנו רואים את Edith lake. נכנסו פנימה והמקום יוקרתי ויפיפייה. השתמשנו בשירותים שלהם שבעצמם היו יוקרתיים.
 משם נסענו לראות את Pyramid lake ו- Patricia lake חמודים מאוד.

בערך בשעה 4 אחהצ הגענו חזרה למלון ויצאנו שוב העירה. סיבוב בעיירה החמודה. ובערב אכלנו קינוח במלון שלנו, הזכרתי אותו קודם לגבי חדר האוכל שם. בערב מסתדר ישנו אח והייתה אווירה חמימה.

בבוקר עזבנו את ג'ספר ונסענו לכיוון אדמונטון. (לא עשינו את הדרך הרגילה שכולם עושים דרך הקמלופס, אלא טסנו ישירות לויקטוריה.

הנסיעה לאדמונטון ארכה כצפוי כארבע שעות. בדרך נחמדה, ההרים עזבו אותנו במהרה ונשארו בדרך שטוחה. הטיסה אמורה להיות בשעה 17:15 וחשבתי שאם נספיק, בפאתי אדמונטון ישנו קניון עם 800 חניות west Edmonton mall. כיוונתי את הגי פי אס היישר אליו. היה לנו כשעה וחצי ליהנות בו. המרחק ממנו לשדה תעופה כחצי שעה. הסתובבנו קלות, אכלנו צהריים והמשכנו.

הטיסה מאדמונטון לויקטוריה, הייתה עם West jet, כשעה וארבעים והנה הגענו לויקטוריה.

לקחנו את הרכב השני, הפעם באוויס, שוב קבלנו פורד אדג' מה שהיה מוצלח מאוד.

נסענו למלון שלנו Hilton double tree, המלון הכי טוב בטיול שלנו. קבלנו יחס נהדר, את הרכב הם החנו לנו בחנייה (20 דולר ליום) קבלנו חדר בקומה 12. היה כבר ערב והלכנו בדרך קצרה ממש כמה דקות עד הנמל. ראינו את הפרלמנט ובניין מלון פריימונט מוארים מאוד יפה.
 במלון המליצו לנו ללכת לאכול במלון היוקרתי פריימונט בשביל החוויה, ושלא יקר שם מדי. שמענו בעצתם. נכנסו והזמנו כמה מנות ראשונות. המלצר שהיה שם היה טיפוס אנגלי חביב כזה שאהבנו אותו מאוד. נהננו מאוד מהאווירה , סיבוב קצר וחזרנו למלון.

בבוקר לפני שמסרנו את החדר, יצאנו לסיבוב בעיר באור יום. הלכנו שוב לנמל ומשם סיבוב בעיר שלא ממש התעוררה עדיין.... עזבנו את המלון ונסענו לגני בוצרד. הגנים יפייפיים ובהחלט שווים.

משם נסענו לכיוון המעבורת ב Shwarts bay והגענו ממש כחמש דקות לפני שעה 13:00. הייתי בטוחה שלא יעלו אותנו ונצטרך לחכות לשעה 14:00. אך ממש היה מזל והם אמרו לנו מהר מהר לעלות וכבר היינו בבטן המעבורת.

הנסיעה ארכה כשעה וחצי. עלינו למזח ורוח חזקה נשבה, ירדנו למטה לאכול. יש מסעדות עם אוכל ממש טעים. אכלנו ארוחת צהריים נהדרת. הזמן עבר מהר והנה הגענו ל Tsawwassen בצד השני ונסענו לכיוון המלון שלנו בוונקובר.

בוונקובר הוזמן מלון הולידיי אין דאון טאון ברחוב Howe שהוא די מרכזי וקרוב מאוד לנמל ולרחוב רובסון.
הגענו למלון והלכנו עד רחוב ווקר לכיוון השעון דרך רחוב HOMER, עברנו דרך הסיפרייה העירונית.
 הגענו לרחוב ווקר וראינו את שעון הקיטור ואת כל האנשים שמצלמים אותו. הגסטאון שכונה ממש יפייפיה. לא המשכנו כל כך הרבה בפנים. סיבוב קל.

משם הלכנו למגדל ה Harbour ולתצפית על העיר. עלינו במעלית שקופה כארבעים קומות. הנוף נהדר ממנו רואים את כל העיר. היה אפשר לחזור שוב בערב כדי לראות את העיר עם האורות ועשינו זאת.

משם המשכנו לכיוון ה Canada place ולאטרקציה של Fly over canada. קראתי פה בכל מקום שכולם אמרו שעולה יקר אבל שווה את הכסף.

האטרקציה הזו הייתה נהדרת. שווה כל אגורה. ממש כאילו עברנו משהו. ממליצה מאוד מאוד.

בבוקר למחרת, נסענו לקפילנו. היינו שם כבר בסביבות השעה 09:30. קצת קריר. בילינו שם כשעה וחצי. אני כמובן פחדנית, אבל עשיתי את זה. מה שכן האטרקציה עצמה מאוד יקרה ולוקחים גם 5 דולר על חנייה. לדעתי זה היה מוגזם. הפארק עצמו מאוד נחמד. יש בו עוד גשרים תלויים פנימיים כמובן שפחות מפחידים מאשר הגשר התלוי הארוך. נחמד מאוד.

משם נסענו לסטנלי פארק, עברנו בנקודת התצפית והקפנו אותו לכל אורכו. ראינו גם העץ בין 800 השנים. פארק מקסים ויפייפה.

היום זה יום חג בקנדה, טנקס גיבן דיי. והחנויות אמורות להיות סגורות מוקדם. בירור מוקדם שעשיתי, ישנו קניון גדול שנקרא Metropolis at metrotown. המקום מכיל כ 400 חנויות.נסענו אליו ובילינו בו כמה שעות טובות. יש שם חנות של סיני מוקפץ שווה בהחלט.

חזרנו העירה ושוב טיול קצר בעיר וארוחת ערב ב earls (מסעדה זו יש כמעט בכל עיירה, חביב מאוד).

לילה אחרון בטיול.

בבוקר קמנו וצריכים לעזוב את המלון מקסימום עד השעה 13:00. יצאנו סיבוב בעיר שוב, רחוב רובסון.

מכיוון שהתחיל לרדת גשם, חשבתי על מקום שאפשר להיות בו עד הטיסה. צריך להגיע ולהחזיר את הרכב סביב השעה 17:30.

נזכרתי שבדרך מהמעבורת ב Tsawwassen ראינו קניון. נסענו לשם, זה נקרא Tsawwassen mills mall מה שהתברר כקניון ענקי בפני עצמו עם כל החברות הידועות. אכלנו שם ארוחת צהריים. משם כארבעים דקות עד השדה בוונקובר.

וזהו נגמר הטיול שלנו.

שוב, זה היה טיול מוצלח מאוד, נהנינו מאוד מאוד, חבל שהדרך לשם היא כל כך ארוכה וקשה. אם זה היה קצת יותר קרוב, היינו בטוח נוסעים לשם בשנית במהירה....

סיגל

תמונת הפרופיל של סיגל