וייטנאם - סיכום הטיול שלנו
אז אחרי חודש מטורף, הנה הסיכום שלנו.
וייטנאם היא מדינה שיש בה הכל, מחופים ועד הרים מטורפים. בחרנו לעשות פחות יעדים ולהיות יותר באיזי, כדי באמת לחוות כל מקום. מקווים שזה יעזור למי שמתכנן!
✈️ צפון ויאטנם ✈️
📍 האנוי
* מס' לילות: 2 (במצטבר)
* מה עושים:
* רחוב הרכבת: חובה לראות, אבל תבדקו מראש מתי הרכבת עוברת כדי לא לפספס כמונו.
* שופינג: אל תתקרבו לחיקויים של בגדי טיולים בשווקים (הם נקרעים במדידה, מניסיון).
* שורה תחתונה: אחלה עיר להתארגנות והתחלה. בדיעבד היינו עושים עוד לילה.
📍 הלונג ביי
* מס' לילות: 2
* מה עושים:
* לקחנו קרוז של חברת Genesis דרך בוקינג. הייתה חוויה ממש מוצלחת עם נוף מהפנט מהחדר והכל כלול.
* שורה תחתונה: חוויה מדהימה, אבל לא בטוח שמתאימה לכולם. כנראה בעיקר לזוגות או למשפחות.
📍 סאפה
* מס' לילות: 6
* לינה: Mountain Resort (מיקום פצצה, 2 דקות הליכה מהמרכז) ולילה אחד אצל מאמה וונג.
* מה עושים:
* סיור ולינה אצל מאמה וונג (+84394777531): חוויה של פעם בחיים. עשינו טרק של 15 ק"מ, היא הסבירה לנו הכל על התרבות שלהם, ובערב ישנו אצלה בבית, שרנו קריוקי, למדנו משחקי שתייה ויאטנמים והרמנו צ'ייסרים עם המשפחה. חובה!
* מאמה סונג (+84819397951): יושבת מול המלון והיא הכל מהכל: השכרת אופנועים, מסאז' וכביסה. יחס אישי ומעולה.
* טיול אופנוע: שווה לקחת אופנוע ולצאת מהעיר. גילינו שבכפרים ליד היה שמשי בזמן שבסאפה היה גשום. לא לתת לגשם בסאפה למנוע ממכם לצאת לטיול!
* ביום גשום: סדנת Batik workshop with Tom Hmong tradicional handcraft אצל מאמה טום (+84335275703). מומלץ ממש!
* "מחוץ לשביל החומוס": נסיעה למערות Pu Sam Cap. מקום לא מתויר בכלל, חוויה הרפתקנית ואותנטית. קיבלנו אשכרה את המפתחות למערה.
* שורה תחתונה: המקום הכי מיוחד בצפון. אל תוותרו על האירוח הביתי.
🛵 מרכז וייטנאם 🛵
📍 DA NANG ו-HUE
* מס' לילות: 3
* מה עושים:
* שכרנו אופנוע בדאננג ונסענו לטיול של יומיים ל-Hue. הדרך הייתה מהממת ונתנה לנו להרגיש את וייטנאם האמיתית.
* ב-Hue ביקרנו בעיר המלכותית.
* לינה (ב-Hue): Thanh Lich Royal Boutique. מומלץ מאוד.
📍 הוי אן
* מס' לילות: 5
* לינה: Hoi An Eco Lodge & Spa. מקום מעולה, אבל קצת רחוק מהמרכז אז שכרנו טוסטוס.
* מה עושים:
* פשוט להסתובב בעיר העתיקה, בשדות האורז ובכפרים מסביב.
* סדנאות: סדנת הבמבוק הייתה ממש מוצלחת. על השאר אפשר לוותר, הרגיש שהמדריך עושה את רוב העבודה.
* שורה תחתונה: לחלוטין בטופ 3 שלנו. עיר מהממת עם אווירה מיוחדת.
☀️ דרום וייטנאם ☀️
📍 הו צ'י מין (סייגון)
* מס' לילות: 3
* מה עושים:
* מופע AO Show בבית האופרה. פשוט מטורף, לא נופל מהופעות שראינו בלונדון.
* סיור למנהרות cu chi Ben duoc (הזמנו ב-GetYourGuide).
* שורה תחתונה: אל תוותרו על העיר הזאת! זו ה"תל אביב" של וייטנאם, מלאה באנרגיות טובות.
📍 דלתת המקונג
* מס' לילות: 1 (במסגרת סיור של יומיים)
* מה עושים:
* לקחנו סיור מאורגן (דרך GetYourGuide).
* שורה תחתונה: חוויה תיירותית, אבל אם באים בווייב הנכון אפשר ליהנות. טיפ קריטי: תבקשו את המדריך דני, הוא עשה לנו את כל החוויה.
📍 פוקוק
* מס' לילות: 6
* מה עושים:
* הרכבל הענק: נחמד, אבל שווה בעיקר אם ממשיכים משם לפארק המים.
* חופים: היינו ב-Sao Beach, שהיה יכול להיות יפה אבל היה מלא בזבל.
* שורה תחתונה: אי מאוד ממוסחר שמכוון בעיקר למשפחות עם ילדים. מכיוון שאנחנו ממשיכים לתאילנד, בדיעבד אולי היינו מוותרים עליו.
💡 טיפים כלליים 💡
* מפגש תרבויות: אחד הדברים שנהנו בטיול היה לפגוש תיירים מכל העולם (יפנים, סינים וכו'). ובתור יוצאי הודו, היה לנו כיף למצוא מסעדות הודיות מעולות.
* הווייב המקומי: הווייטנאמים מתים על קריוקי ואלכוהול. אם מזמינים אתכם להצטרף, פשוט תזרמו!
* קניית חובה: מעיל גשם! תקנו אחד איך שאתם נוחתים.
* Grab: לנסיעות וגם בשביל להזמין אוכל.
* Agoda: הרבה פעמים יותר זול מ-Booking משמעותית (ולפעמים ההפך) - יכול להיות כמה מיליוני דונג הבדל.
* תיירות: וייטנאם ממש מוכוונת תיירים וכמעט בכל מקום יש לך איזה עמדת צילום או אטרקציה תיירותית כזאת או אחרת.
* צמחונים: צפו אתגר מבחינת התקשורת עם הויאטנמים ולהסביר להם מה אתם אוכלים כי פה הם אוכלים הכל - במיוחד אם הוא נשם קודם...
🍻 והדבר הכי חשוב שלמדנו: להגיד "1, 2, 3, לחיים!" 🍻
* בצפון: Mot, Hai, Ba, Dô! (מוֹט, הַאי, בָּה, ז׳ו!)
* בדרום: Mot, Hai, Ba, Yo! (אותו דבר, רק עם Yo)
מקווה שעזרתי למי שמתכנן! טוסו לווייטנאם, לא תתחרטו.