סיכום ביניים

יום 21 – 18.09.2014

סיכום עד כה.
היום מסתיים לו חלק ב בטיול שלנו. חלק א היה קצר בניו יורק. חלק ב: סיאטל, הופ, רוולסטוק, באנף, גספר, קלירווטר, וונקובר.
חלק ג' נוואדה, אריזונה, יוטה, קליפורניה.
אני כותב ומודה על כך שזכינו לראות את כל היופי הזה. שלא הכרנו אף רופא וכף רגלנו לא דרכה בשום בית חולים. שלא דיברנו עם אף שוטר תנועה, שלא עשינו נזק כלשהו לקרוואן הגדול שלנו, שאף אחד לא חלה.
שאיכשהו יצאנו בשלום מתאונות גוף - בייחוד סתיו שגבה וגדל במהירות וקשה לו לאמוד מרחקים וגבהים והוא נתקל בכל מיני דברים, מועד, נופל ונפצע. מודה גם שנויה שינתה מהרגלה ולא נזקקה הפעם לתפרים. מודה על כך שלא איבדנו כסף או מהמכשירי אלקטרוניקה הרבים שהבאנו (3 אייפונים, 1 אייפד, 1 אייפוד, 2 מכשירי גי.פי.אס, 3 מצלמות, 2 הארד דיסקים חיצוניים, מחשב נייד ועוד), שלא נגנב לנו שום דבר ולא נשבר דבר. ושלא אבדה תקוותנו. התקווה בת שנות אלפיים 😊
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
והכי מבקש שכל הנ״ל ימשיך כך גם בחלק ג׳ שנמשיך להתחבר עוד כמשפחה ולהכיר טוב יותר וללמד וללמוד אחד מהשני- הלוואי!!!
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
...ישנה עייפות ואנחנו עוד עושים פרוססייג לכל מה שעברנו אבל נחמד לנו לצאת לחופשה נוספת של 25 ימים.
למטה סיכום חלק ב'
הרושם הכללי הוא שהרוקיס הקנדיים פשוט עוצרי נשימה ביופים. ירוק, כחול, תכלת בכל פינה. אני חושב שאם מתאפשר אז עדיף לטוס לקלגרי ומשם להשכיר קרוואן. זה הרבה יותר קרוב לרוקיס וחוסך את זמן הנסיעה של יומיים, מסיאטל או ונקובר לכאן. מבחינת ימים אני חושב שעשרה ימים מספיקים (אם כי זה תלוי מה אופי הטיול שאתם עושים). אני ממליץ על 3-4 ימים באיזור באנף , יומיים באיזור יוהו ועוד 3 ימים באיזור גפסר.
אם בכל זאת יוצא לכם לבקר בצפון מערב אז סיאטל עיר מקסימה. אני ממליץ לבקר בה ברוגע 3 ימים.
לגבי וונקובר האכזבנו. היינו בה יומיים וחצי. נראה לי שזה מדגם מייצג. הלכנו ברגל, רכבנו על אופנים ונסענו ברכב. זולת סטנלי פארק היפה (לא כמו הסנטרל פארק בניו יורק) יש לעיר בעיה קשה של סמים והומלסים. הם מרוכזים באיזור ציינהטאון במאות, אבל נמצאים בבודדים ברחבי העיר. מצאנו שזו עיר עמוסה ולא רגועה כפי שציפינו. ההמלצות בווב מחמיאות מעל ומעבר לעיר הזו. אולי אטרקציות הטבע מסביבה הן טובות אבל פרט לסטנלי פארק נמענו מטבע באיזור הזה.
הקנדיים הם אנשים נעימים בסה״כ. נראה שהם שומרים על כושר ובריאותם. הם יעזרו לך אם תבקש (לא בוונקובר) אם כי הם תמיד מופתעים שפונים אליהם. לוקח להם כמה שניות טובות להתעשת (מוזר ומצחיק כאחד). הקנדיות לא נשים יפות במיוחד. רוב הצעירות נראות כמו תלמידות תיכון עם גשר השיניים ועוד חצקןנים בפנים (אפילו אם הן בנות 20+) והמבוגרות כמו דודות.
קנדה היא מדינה ע-נ-ק-י-ת כל כך גדולה שיש שלטי חוצות לאטרקציה 100 ק"מ לפניה ובכל 25 ק"מ עד אליה. תארו לכם שלט חום בנתניה עבור גן גורו בעמק בית שאן.
מזג האויר פה, לפחות בספטמבר הוא מאוד הפכפך. יום של שמש חם ולאחריו שלג כבד ולאחריו גשם ושוב שמש. שיטת הבצל עובדת כאן לרוב.🔲

תמונת הפרופיל של orencs
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של orencs