טיול מדהים להרי הרוקי וקרוז לאלסקה

תמונה ראשית עבור: טיול מדהים להרי הרוקי וקרוז לאלסקה
גליישר פארק אלסקה

טיול להרי הרוקי הקנדיים וקרוז לאלסקה

מאז שהייתי נערה חלמתי להגיע להרי הרוקי הקנדיים, והנה השנה חלום זה סוף סוף התגשם!

טיול זה היה אמור להיות קיץ שעבר, אך בגלל מגבלות הקורונה נדחה לשנה הזאת (במקום זאת טיילנו בסקוטלנד המדהימה!)

אז לאחר חודשים של תכנון, הגיע הרגע המיוחל:

יום שלישי 31/5

טיסת אל על בשעה 11:00 יצאה בזמן לטורונטו, שם המתנו לטיסת קונקשן (אייר קנדה) לקלגרי כ6 שעות שיצאה בזמן ב21:30. נחתנו בקלגרי לקראת חצות עייפים ולקחנו שאטל חינמי למלון, שם פשוט נזרקנו למיטה. הטיסות עברו בנעימים (אפילו ההמתנה בשדה בטורונטו), יצאו בזמן ואפילו המזוודות הגיעו איתנו (למרות החששות חחח).

יום רביעי 1/6

הטיול סוף סוף מתחיל!

קמנו בבוקר, אכלנו ארוחת בוקר סבירה וחזרנו לשדה עם השאטל החינמי של המלון לאסוף את הרכב השכור.

השכרנו דרך הרץ, וקיבלנו פורד אסקייפ מצוינת ששימשה אותנו נאמנה למשך 10 ימים. נסענו קודם להמיר כסף לדולר קנדי בצ'יינג שמצאתי במרחק סביר מהשדה, לאחר בדיקה מקיפה שבארץ לוקחים עמלת המרה גבוהה מאוד ובקנדה עצמה השער נמוך יותר, ובצ'יינג שמצאתי היה הכי נמוך בקלגרי (למעוניינים: Prime FX בכתובת 7 Westwinds Crescent NE Unit 323, Calgary, AB T3J 5H2) לאחר מכן, נסענו לוולמרט הקרוב להצטיידות לפני הכניסה לבאנף שם המחירים נמוכים יותר (אך עדיין גבוהים יחסית לאירופה והארץ), כבר שעת צהריים מאוחרת ואנו רעבים. עצרנו בבית קפה The Cheesecake Café  אכלנו כנפיים מאוד טעימות וקינחנו בעוגת גבינה מעולה! מאוד מומלץ! (כתובת: 7600 Macleod Trail SE, Calgary, AB T2H 2L9)

התחלנו בנסיעה לעבר הרי הרוקיס שכבר נגלים מרחוק מקלגרי וככל שמתקרבים הלסת נשמטת מתדהמה! המראה הדרמטי של ההרים עם הפסגות המושלגות פשוט מדהים (אפילו לי כחובבת אוסטריה מושבעת!)

הנסיעה לא ארוכה במיוחד, בערך שעה וחצי לעיירה קנמור.

ובכן, נסענו לעיירה קנמור, שם לנו כ3 לילות ושימשה כבסיס לטיולים בפארק הלאומי באנף. בחרנו ללון בה לעומת באנף כי הלינה שם זולה יותר. לנו במלון דירות ממש נחמד בשם Basecamp Resorts Canmore (קישור למקום https://www.basecampresorts.com/canmoreresort) קיבלנו דירה עם חדר שינה, סלון ומטבח מאובזר. במקום יש גם ג'קוזי מאוד נחמד במרפסת בקומה שלישית עם נוף להרים (ממש כיף היה לסיים כל ערב שם). הג'ט לג הכריע אותנו וסיימנו את היום מוקדם יחסית וכאשר מחשיך שם מאוד מאוחר, לקראת אחת עשרה בלילה.

(טיפ למסלול נחמד מאוד שקראתי עליו שנמצא באזור, אך היה סגור בזמן שאנו היינו שם – מסלול אגמי גרסי Grassi Lakes Trail Head)

יום חמישי 2/6

קמנו לבוקר שמשי אך קר (10 מעלות בחוץ!!), הכנו לנו ארוחת בוקר טעימה בדירה והתחלנו בנסיעה לאגם מינוונקה Lake Minnewanka שנמצא במרחק 20 דקות נסיעה. בדרך עברנו מול מחסום שנמצא בנתיב השמאלי של הכביש כאשר אנו היינו בנתיב הימני והמשכנו לנסוע כמובן, אח"כ מתברר שזה היה שער הכניסה לפארק הלאומי באנף ושם מוכרים את הפאס לפארקים הלאומיים שאותו חייבים לקנות! שימו לב כשאתם נכנסים לפארק מכיוון קאנמור שלא תפספסו את השער כמונו (או שתקנו מראש באינטרנט) הטעות הזאת התבררה כשהגענו לחנייה של האגם ושם ראינו שלטים שמראים שיש אכיפה גבוהה שם לפאס הזה (את השלטים האלו ראינו אח"כ כמעט בכל חנייה של האטרקציות), אז נכנסנו מהר לאוטו ונסענו לעיירה באנף שם קנינו את הפאס המיוחל וגם ספריי נגד דובים (שלמזלנו לא היינו צריכים להשתמש). משם המשכנו לרכבל בעיירה, ועדיף לקנות כרטיסים מראש באינטרנט (יותר זול) או בעיירה עצמה יש מקום שמוכר כרטיסים (בתוך המלון  Elk + Avenue Hotel שנמצא 5 דק' הליכה ממרכז המבקרים), כי למעלה בכניסה לחניה של תחנת הרכבל, בשל העומס, לא הכניסו רכבים שאין להם כרטיסים מוזמנים מראש, והבנתי שגם כאשר מכניסים, אז יש תור ארוך בתחנת הרכבל לאלו שלא קנו כרטיסים מראש. אז עלינו לרכבל, ושם חיכה לנו שלג ונוף מדהים לעבר העיירה והאזור. פשוט יפהפה.

הנוף מהרכבל בבאנף

לאחר מכן נסענו למפלי בואו Bow Falls, נחמד. בהמשך הטיול יהיו מפלים הרבה יותר מרשימים. חזרנו לעיירה, הסתובבנו בה קצת ואכלנו ארוחת צהריים בסאבווי (אשר ילווה אותנו לאורך כל הטיול). לאחר מכן, חזרנו לאגם מינוונקה. נחמד אך באזור הזה יש אגמים הרבה יותר יפים ששווה להשקיע בהם יותר זמן, כמו אגם Two jack lake שהרבה יותר יפה עם אי קטן (מאתגרת אתכם לחצות את האבנים הקטנות המובילות אליו!) שם ישבנו על החוף וספגנו את האוירה.

אגם Two Jack Lake

לאחר מכן, חזרנו לדירה שלנו בקנמור והכנו לנו ארוחת ערב.

יום שישי 3/6

שוב בוקר שמשי אך קר, נסענו לקניון ג'ונסטון Johnston Canyon (40 דק' נסיעה). בתכנון היה לנסוע לשם דרך הכביש הנופי Bow Valley Parkway (כביש A1) אך הוא היה סגור לצערי כנראה בגלל סכנת מפולות. אתר זה מאוד פופולרי ולכן תגיעו מוקדם כי כבר בעשר בבוקר אין חנייה! אנו פשוט חיכינו עד שתתפנה חנייה. המסלול הזה מאוד נחמד והוא קליל עד המפל הראשון (בערך 30 דק' הליכה) אך המסלול למפל השני כרוך בעלייה לא קלה (עוד שעה הליכה), למי שיכול, לדעתי שווה לעלות עד למעלה כי המפל השני היה הרבה יותר מרשים. שימו לב שבתחילת יוני המסלול הומה אנשים ולכן לפעמים לוקח יותר זמן לעלות בגלל צפיפות, אני לא רוצה לתאר מה הולך שם בעונת השיא (יולי אוגוסט). בקיצור, שווה להגיע.

המפל הראשון בקניון ג'ונסטון
המפל השני

לאחר מכן חזרנו לקנמור כאשר בדרך עצרנו בנקודת תצפית לאגמי ורמיליון Vermilion Lakes Viewpoint, ממש נחמד ושווה עצירה.

Vermilion Lakes Viewpoint

בגלל שהגענו מוקדם יחסית, הסתובבנו בעיירה קנמור, אכלנו מאפה מיוחד שקוראים לו "beaver tale" שממש נחמד וזאת רשת בכל קנדה, שווה לנסות. לאחר מכן חזרנו לדירה דרך מסלול חביב שנמצא באמצע העיירה שממנו יש נוף יפה לרכס Three Sisters, המסלול נקרא Policeman's Creek והוא קליל לאורך הנהר וחלקו גם על רמפות עץ כאלו, ממש נחמד לסיום היום.

יום שבת 4/6

אז היום עוזבים את קנמור ונוסעים להיילייט של הטיול- אגם לואיז!! נסיעה של שעה וקצת ואנו במקום הכי מפורסם ברוקיס! אז כמה טיפים לפני:

1.      תגיעו מוקדם מאוד, כי למרות שיש שם חנייה ענקית, כבר אחרי תשע בבוקר אין חנייה. אנו עשינו טעות והגענו קצת אחרי ונאלצנו לעשות סיבובים לפני החניה עד שנתנו לנו להיכנס אליה.

2.      בעונת השיא, עדיף לקחת שאטל מהכפר לייק לואיז ויש צורך להירשם כמה ימים מראש!

3.      לכל אלו שמגיעים בתחילת יוני, שימו לב, האגם קפוא!!! אז לכל מי שצייר לעצמו את האגם בצבע טורקיז בוהק, תגיעו החל מאמצע / סוף יוני. כנ"ל לכל האגמים שנמצאים מקו זה וצפונה (מוריין, פייטו, מלין ועוד...) אני לא ידעתי זאת ודי התבאסתי.

אז הצלחנו למצוא חנייה (12.25 דולר לכל היום), וצעדנו לאגם. לפנינו נגלה אגם קפוא אך בכל זאת מדהים! ותכינו את עצמכם לכמות גדולה של תיירים כמוכם. הלכנו לאורך החוף הצפוני של האגם ונהנינו מכל רגע. בתכנון היה לעשות מסלול העולה מעל האגם לאגם אגנס Lake Agnes אך ויתרנו בגלל שהיה הרבה שלג, למי שמגיע בעונת השיא זה מסלול מאוד יפה ושווה לעשות אותו.

לאחר מכן, רצינו לנסוע לאגם מוריין שהדרך אליו הייתה סגורה ומסתבר שהוא נפתח לקהל רק ב20/6 (ראו טיפ מס' 3 למעלה) אז נסענו במקום לאגם אמרלד המדהים Emerald Lake שלא היה קפוא! נקודת חובה בטיול! פשוט מדהים!

אגם אמרלד

בדרך חזרה מהאגם יש מקום ממש נחמד (בתחילת הכביש המוביל לאגם) שנקרא Natural Bridge, ממש מיוחד ושווה עצירה בדרך.

Natural Bridge

בנוסף רצינו להגיע למפלי Takakkaw Falls אך הכביש אליהם היה סגור. לאחר מכן, חזרנו לאגם לואיז (שמרנו את כרטיס החנייה מהבוקר) כי השמש סוף סוף יצאה ונתנה מראה מדהים לאגם!

אגם לואיז

סיימנו את היום ונסענו למלון שלנו שנמצא בכפר לייק לואיז, מלון מאוד נחמד אך יחסית יקר https://www.lakelouiseinn.com/ יש בו בריכה מקורה וג'קוזי, ומסעדה מצוינת Legends Restaurant.

יום ראשון 5/6

קמנו לבוקר שמשי (אך השתנה בהמשך לגשום וקר) ויש לנו נסיעה ארוכה לג'ספר (בערך 4 שעות בלי עצירות), אך לפני כן אכלנו ארוחת בוקר נחמדה בבית קפה, מילאנו דלק (מומלץ לעשות זאת לפני כי לאורך כל הדרך יש רק תחנת דלק אחת והיא רחוקה מאוד מאגם לואיז) לפני התחלת הנסיעה ויצאנו לדרך! עצרנו בדרך בנקודות תצפית לאגם הקטור ובואו שהיו קפואים ואז המשכנו לאגם פייטו המדהים Peyto Lake שגם היה קפוא! אך עדיין מראה מדהים! רק קחו בחשבון שאם באים בתחילת יוני כמונו הדרך לחנייה לתצפית סגורה ויש לחנות למטה וללכת למעלה בשלג כבד! תבואו עם נעליים בהתאם.

אגם פייטו הקפוא
הדרך המושלגת לתצפית

לאחר מכן המשכנו לקניון מיסטייה Mistaya Canyon (הליכה של 15 דק' בירידה מהחנייה) שהיה מאוד נחמד

קניון מיסטייה

ואח"כ המשכנו בנסיעה על דרך הקרחונים Columbia Icefield Parkway (כביש מס' 93) ועצרנו כמובן במרכז המבקרים של קרחון קולומביה אך לא עלינו לקרחון כי זה היה נראה לנו מיותר. אך הנוף ממרכז המבקרים לקרחונים היה פשוט מדהים. שתינו מרק חם בקפיטריה שם כי פשוט קר שם! והמשכנו בדרכנו למפלי סאנוופטה Sunwapta Falls, פשוט מדהים ושווה עצירה בדרך.

קניון סאנוופטה

לאחר מכן, המשכנו בנסיעה לג'ספר. קחו בחשבון שלאורך כל הכביש הזה אין קליטה סלולרית (מלייק לואיז לג'ספר) ויש להכין את הווייז לפני כן עם נקודות העצירה בדרך. אפשר כמובן גם להסתדר בלי ניווט כי יש שילוט ברור בדרך וקשה לפספס את היעדים. אז הגענו לג'ספר לאחר נסיעה ארוכה למקום הלינה הבא שלנו ל3 הלילות הבאים, זוהי דירת סטודיו קטנה וחמודה שמצאתי דרך AIRBNB במחיר סביר יחסית לאזור שמאוד יקר וקשה בכלל למצוא מקומות פנויים (וזה עוד בתחילת יוני!). קישור למקום אירוח https://he.airbnb.com/rooms/36353503?source_impression_id=p3_1658053705_Lzrit5ebmyFpA78j אך קחו בחשבון שלדירה הזאת אין כיריים ולכן מקשה על בישול עצמאי.

דרך הקרחונים Columbia Icefield Parkway

יום שני 6/6

התעוררנו ליום מעונן וקריר, ונסענו לעבר אגם מאלין Maligne Lake  (שעה נסיעה) בדרך עברנו באגם מדיסין Medicine Lake שחלק מהיערות סביבו היו שרופים, כנראה בגלל השריפות שהיו באזור לפני שנה. המשכנו בדרכנו והגענו לאגם מאלין שהיה חצי קפוא! עדיין נוף יפהפה ומיוחד בגלל הקרח, ועשינו מסלול קצר מסביב לאגם. בעונת השיא גם יש שייט באגם שמגיע לאי הרוחות Spirit Island ששם יש נוף מדהים.

אגם מאלין

לאחר שחזרנו מהמסלול ישבנו לאכול במסעדה שהייתה שם (שירות עצמי) מול הנוף לאגם, פשוט מקסים. לאחר מכן, נסענו חזרה לכיוון ג'אספר לאגם פירמיד Pyramid Lake (10 דק' נסיעה מג'אספר) והתחיל לרדת מבול! חיכינו באוטו עד שהגשם נרגע, ויצאנו לאגם המדהים הזה. מומלץ לחנות בחנייה (הקטנה...) מול האי, משם חוצים את האגם לאי בגשר קצר. טיילנו באי ופשוט ספגנו את האוירה המדהימה שם. חובה לבקר.

אגם פירמיד

לאחר מכן, חזרנו לג'אספר וטיילנו קצת בעיירה. החנייה ברחוב המרכזי בתשלום ואפשר לשלם דרך הטלפון, יש שילוט עם קוד QR שאותו ניתן לסרוק ולעבור ישר לתשלום אונליין. פשוט וקל.

יום שלישי 7/6

סוף סוף יום שמשי וקצת חמים (15 מעלות!) והתחלנו את היום בנסיעה קצרה (בערך 10 דק' נסיעה),  למסלול חמשת האגמים Valley of the Five Lakes Trailhead זהו מסלול מאוד יפה וברמת קושי בינונית ויש לא מעט ירידות ועליות. לקח לנו 3 שעות לעשות אותו עם הרבה עצירות לצילומים, והנוף מדהים! ממש מומלץ! האגמים האחרונים (3/4/5) הכי מדהימים עם מי טורקיז, פשוט יפהפה.

מסלול חמשת האגמים

לאחר מכן, נסענו למפלי אתבסקה Athabasca Falls המדהימים, שם היה מאוד עמוס. אך חובה לעצור שם.

מפלי אתבסקה
תמונה מתוך אתר למטייל
מפלי אתבסקה

אח"כ נסענו דרך הכביש הנופי A93 לרכבל ג'אספר שעולה להר ויסלר Jasper SkyTram, לא זול, אך נוף מדהים לעיירה ולאגמים סביבה. למעלה היה מושלג וקר שזה תמיד סיבה טובה לשתות שוקו חם!

הנוף מהרכבל בג'ספר

לאחר שירדנו מהרכבל רציתי לנסוע לאגם Lac Beauvert שמשום מה הכביש המוביל אליו היה חסום, אך זכינו לראות אמא גריזלי ושני גורים חוצים את הכביש הראשי (וכמעט נדרסים ע"י משאית...), היה מעניין כשהגיעו פקחי שמורת הטבע והבריחו אותם לתוך היער עם כדורי אויר. חזרנו לדירה והכנו לנו ארוחת ערב.

הם חיכו לרמזור ירוק חחח..

יום רביעי 8/6

עוזבים את ג'אספר ואת הרוקיס! בפנינו נסיעה ארוכההה לכיוון ונקובר (בערך 9 שעות נסיעה) אך עשינו עצירה ללילה בעיירה קלירווטר Clearwater (4 שעות נסיעה( ו2 לילות בוויסלר Whistler. אז התחלנו את הנסיעה הארוכה, ועצרנו להתרעננות במרכז המבקרים של הר רובסון שהוא ההר הכי גבוה ברוקיס ותצפית קצרה על אגם מוס Moose Lake (שלא כ"כ מעניין...), ממרכז המבקרים יוצא מסלול נחמד לאגם Kinney Lake אך בגלל שהיה גשום וגם האגם היה קפוא, החלטנו לוותר. המשכנו בנסיעה הארוכה שלנו לקלירווטר והגענו לשם בצהריים, עיירה ממש קטנה (אולי אפילו כפר בקושי...) שהדבר היחיד המעניין שם זה פארק וולס גריי Wells Gray Provincial Park, זוהי שמורת טבע מרשימה עם הרבה מפלים ומסלולי טיול. מכיוון שלא ראיתי הרבה מידע בעברית על המקום הזה, אז אפרט קצת מניסיוני, כי אני מאוד ממליצה לעצור בו בדרך ל/מ ונקובר ולהקדיש לו יום או לפחות 4 שעות. אז ככה:

מהעיירה יוצא כביש לתוך הפארק ולאורך הכביש יש 3 מפלים עיקריים: Spahats Creek Falls , Moul Falls ו- Helmcken Falls שהוא הכי רחוק מהשלושה (בערך שעה נסיעה) ותצפית מאוד יפה על כל האזור Green Mountain Viewing Tower (נמצאת בין מפלי הלמקן למפלי מיול). אני ממליצה לבקר בכל שלושת המפלים כי כולם מאוד מרשימים (לדעתי יותר מהמפלים שבהרי הרוקיס), כל המפלים נמצאים במרחק הליכה קצר מהחנייה, חוץ מהמפל האמצעי, Moul Falls, שמצריך הליכה של 6 ק"מ הלוך חזור (בערך שעתיים), אך שווה כי אליו ממש אפשר להגיע עד תחתית המפל (לעומת האחרים שזאת תצפית מלמעלה) וללכת מאחורי המפל!

Helmcken Falls

לאחר מכן, נסענו חזרה לקלירווטר למוטל שנמצא ליד האגם המקומי Dutch Lake יש לו אפילו חוף רחצה נפרד וחנייה לקראוונים למעוניינים. מקום לינה נחמד ללילה אחד, הנה לינק למקום https://www.booking.com/hotel/ca/dutch-lake-motel.he.html?aid=357009&room1=A%2CA&sb_price_type=total&sid=bcfaf260addb9e56162ad7055199e59a&logged_out=1&type=total&label=gog235jc-1BCAsoJ0IQZHV0Y2gtbGFrZS1tb3RlbEgzWANoaogBAZgBDrgBF8gBDNgBAegBAYgCAagCA7gC66-JlwbAAgHSAiRhYzI1NWNhMy00MTIzLTRkNjItYTkxNi0zMjE5NzU3MWIxNjLYAgXgAgE

לאחר שהתמקמנו בחדר, ירדנו לחוף והמים היו קרים כמובן לעונה זאת, נהנינו מהאווירה ואז נסענו למסעדה נחמדה ומומלצת Painted Turtle Restaurant (מומלץ להזמין מקום מראש) שנמצאת על שפת האגם.

יום חמישי 9/6

עוזבים את קלירווטר וממשיכים בנסיעה ארוכה מערבה לעיירה וויסלר, 5 שעות בערך. זוהי נסיעה בדרך ממש מיוחדת שעוברת בין הרים מושלגים לאזור צחיח והררי (אזור שיש בו המון שריפות בקיץ) ודי מבודד שיש בו הרבה כפרים של ילידים אינדיאניים (וגם לא כ"כ מפותח) אך מאוד מעניין לטעמי (כביש 5 ואז ל24 ומשם מתחבר ל99 עד ונקובר). רוב הנסיעה היא לאורך נהר פרייזר שמתחיל מהרי הרוקי ונשפך לאוקיינוס השקט בעיר ונקובר שזה מאות ק"מ! יש גם נקודת תצפית מעניינת בדרך שבו נהר הפרייזר נפגש עם Cayoosh Creek, נהר הפרייזר עם מים אפורים לעומת המים התכולים של קאיוש קריק. זה נמצא ביציאה מ Lillooet אחרי הגשר. מיד אחרי זה נכנסים לאזור הרי החוף של קולומביה הבריטית, אזור מאוד יפה ודרמטי, הרים מושלגים, אגמים תכולים ויערות אין סוף. גן עדן לחובבי הליכה. זהו ממש שינוי בנוף. ברגע שנכנסנו לאזור הזה התחיל גשם שלא הפסיק עד למחרת. לקראת אחה"צ הגענו לויסלר והלכנו לעשות בדיקת אנטיגן לקראת העלייה לאונייה בעוד יומיים (נדרש גם למחוסנים!) ואז הגענו לדירה שלנו ל2 לילות הבאים https://he.airbnb.com/rooms/53643438?source_impression_id=p3_1659003389_EgnOTPDCpbnSILBm מאוד מומלצת ובמחיר סביר לאזור הזה, יש חנייה תת קרקעית אך בתוספת תשלום של 25 דולר ללילה. הכנו לנו ארוחת ערב, נטפליקס ולישון לאחר יום ארוך בדרכים.

יום שישי 10/6

באזור ויסלר יש הרבה מה לעשות שימלאו ימים רבים, אך מכיוון שכבר היינו פה לפני כמה שנים ועשינו את האטרקציות הידועות באזור, הפעם בחרנו לעשות יום קליל של הליכה בעיירה ולהתפנק בג'קוזי ובריכה שהיו בבניין של הדירה בה שהינו. להלן האטרקציות הידועות באזור: רכבל להר בלאקומב ומהפסגה רכבל peak to peak (תשתדלו לקחת את הרכבל עם הרצפה השקופה, מאוד מדהים!) ומערת הקרח, טיול טרקטורונים בהרים (אנו עשינו עם החברה הזאת שהמשרד שלה נמצא במרכז העיירה https://www.canadianwilderness.com/), מפלי אלכסנדר Alexander Falls ועוד הרבה אטרקציות באזור! בנוסף, מסלול מאוד פופולרי באזור הוא אגמי ג'ופרי Joffre Lake Provincial Park, שזה בעצם מסלול שעובר בין 3 אגמי טורקיז (האמצעי הכי מדהים!) בעלייה ברמת קושי בינונית. חובה להזמין מקום מראש! (החל מיוני 2022) הנה לינק להזמנות https://bcparks.ca/reserve/day-use/ ולהגיע מוקדם כי החנייה הקטנה מתמלאת מהר. שימו לב שעד סוף יוני האגמים האמצעי והעליון קפואים!

יום שבת 11/6

קמנו לבוקר שמשי אך מעונן ופנינו לוונקובר, לקרוז הפלגה לאלסקה! זוהי נסיעה של שעה וחצי בערך ובדרך מאוד יפה שנקראת sea to sky highway. בדרך עצרנו לקנות כמה מצרכים לפני העלייה לאונייה, ולהחזיר את הספריי נגד הדובים במרכז המבקרים בסקוואמיש Squamish כי אסור להעלותו לאונייה (וגם למטוס, לכן הקפידו להיפטר מזה לפני!) בדרך לסקוואמיש יש כמה נקודות עניין שמפאת זמן ויתרנו עליהן אך נראות לי ממש שוות: Brandywine Falls, קפיצת באנג'י Whistler Bungee Bridge ורכבל בסקוואמיש Sea to Sky Gondola עם תצפית מדהימה לפיורד הווי סאונד Howe Sound, מאוד מומלץ ואני התבאסתי שלא הספקנו לעלות אליו. בדרך יש המון נקודות תצפית על הפיורד ושווה לעצור באחת מהן ולנוח אל מול הנוף המרהיב הזה. לקראת 12:00 הגענו לוונקובר (אחרי פקקים בכניסה אליה) והחזרנו את הרכב במרכז העיר בתחנה שקרובה לטרמינל שממנו יוצאות האוניות שנקרא Canada Place. הגענו לטרמינל עם עוד המוני אנשים לתהליך הצ'ק אין לאונייה שעבר במהירות וביעילות, אך החלק של ביקורת דרכונים הייתה איטית מאוד (חוץ מאזרחי ארה"ב וקנדה שלהם היה תור נפרד ומהיר). לקראת השעה 15:00 הגענו סוף סוף לחדר המיוחל. בשעה 16:00 הספינה התחילה להפליג, בדיוק בזמן. ובכך התחלנו במסע של 7 ימים לאלסקה וההתרגשות בשיאה!

קצת מידע:

יש כמה חברות שמפליגות לאלסקה מוונקובר (אפשר גם מסיאטל) ובחרנו בחברת הולנד אמריקה שלה יש את הותק הכי ארוך בהפלגה לאלסקה (השנה הם חגגו 75 שנה!) ואת האונייה הכי חדישה MS KONIGSDAM שנבנתה ב2016.

המחירים בין החברות די דומים, ולכן בחרו את החברה שהכי מתאימה לכם. לדוגמא רויאל קריביאן יותר מותאמת למשפחות כאשר הולנד אמריקה פונה יותר לזוגות (מבוגרים 60+ יש לציין, אנו היינו מהזוגות הצעירים ביותר באונייה חחח)

אני ממליצה לבחור בחדר עם מרפסת, שיותר יקר אך שווה כל שקל! אלו חדרים קצת יותר גדולים והנוף מהמרפסת פשוט מדהים. עדיף מקומה 5 ומעלה כי קומה 4 יש בה חדרי מרפסת שמוסתרים בגלל סירות הצלה (אנו היינו בקומה 11 מתוך 12 יחסית מקדימה) ולקחת חדר שנמצא באמצע האונייה שיקל על ההליכה המרובה מקצה לקצה באונייה (האונייה באורך של קרוב ל300 מטר!) כי חדר האוכל/ מסעדות/ בריכה וכדומה נמצאים בקצה האחורי של האונייה.

יש מחיר של הכל כלול (שתייה חריפה ומוגזת, אינטרנט, מסעדה אחת וסיור חוף אחד לכל אדם) שזה יוצא יקר, תוספת בערך של 700 דולר לחדר. אז אם כל אחד מהדברים האלו חשובים לכם, לכו על זה, זה משתלם, אך למי שבקושי שותה שתייה חריפה (אנחנו למשל) זה לא משתלם. גם כל אחד מהדברים האלו אפשר לקנות בנפרד. לדוגמא חבילת אינטרנט עולה החל מ40 דולר לחדר למכשיר אחד, כאשר החבילה הכי יקרה עולה 99 דולר לחדר עד ארבעה מכשירים. מסעדות נושא לדעתי די מיותרות כי האוכל בחדר אוכל מאוד טוב (3 ארוחות ביום), אפשר גם לקנות חבילת שתייה נפרדת. קחו בחשבון שעלות ממוצעת לכוס יין/קוקטייל וכדומה היא 9-15 דולר אמריקאי.

יש כמה דרכים להזמין קרוז: ישירות דרך אתר החברהhttps://www.hollandamerica.com/en_US.html  או דרך המשווק הרשמי בארץ "אראי" https://he-il.facebook.com/AREIcruises/ דרך לוסי הנחמדה (טלפון נייד 0504307077) שגם נתנו לנו זיכוי קרדיט באונייה של 90 דולר וסיור חוף לכל אחד!

השירות באונייה הוא מדהים! החל מאיש שירות אישי לכל חדר, ועד המלצרים בחדר האוכל. בכל זמן נתון מברכים אותך לשלום ולא מפסיקים לחייך, פשוט נהדר!

קחו בחשבון שמחיר ההפלגה לא כולל דמי שירות שהם 15.5 דולר לאדם ליום! וגם המחירים באונייה של שתייה חריפה וכל שירות מעבר (כמו גיהוץ) לא כוללים דמי שירות בסך 15% בערך, ז"א שאם אתם יושבים בבר או בחדר אוכל ומזמינים כוס יין, המחיר לא כולל טיפ. אם מזמינים תוכנית של הכל כלול אז דמי השירות כן כלולים.

סיורי חוף זה עסק יקר, ונעים בין 60 דולר ועד 600 דולר לאדם לסיור.

הבידור באונייה מגוון ויש הרבה מה לעשות, במיוחד בימים שבהם האונייה בים ולא עוגנת.

2 ערבים באונייה הם בלבוש רשמי בחדר אוכל (שמלה לאישה ועניבה לגבר או לפחות חולצה מכופתרת). למי שרוצה לברוח מזה, אפשר לאכול בבופה שהוא בלבוש קז'ואל. אז אל תשכחו לארוז גם בגדים רשמיים.

לעוד מידע אפשר לשלוח לי שאלות בפרטי.

יום ראשון 12/6

קמנו ליום השני שלנו באונייה, ואני סבלתי מקצת בחילות (הכינו את עצמכם לזה אם אתם אנשים שרגישים בנסיעות והפלגות) אך זה עבר במהלך היום. זהו יום של שייט בים, ויש מגוון של תוכניות בידור והופעות בערב (וכמובן גם קזינו שלא מושך אותנו). אנו בחרנו לנוח בבריכה, לאכול (ויש המון!), להכיר קצת את האונייה ומהרצאה נחמדה (היו כמה כאלו במהלך השייט).

יום שני 13/6

קמנו בבוקר והלכנו לחדר אוכל לארוחת בוקר טעימה ומגוונת (כ"כ הרבה בחירה חחח) ולקראת צהריים עגנו ביעד הראשון: ג'ונו, עיר הבירה של אלסקה! היה מאוד גשום וקר, ואנו ירדנו מהאונייה לסיור שהזמנו דרך האונייה – שייט צפייה בלוויתנים! חוויה פשוט מדהימה! ראינו אמא לוויתן והגור שלה כאשר היא מלמדת אותו כישורי הישרדות והגור לא הפסיק לקפוץ מהמים! וואו גדול!

לוויתן אפור

לאחר מכן, המשכנו בסיור למסלול טיול מודרך ביער גשם ממוזג לאגם Mendenhall ולתצפית על קרחון Mendenhall הענק שיורד לאגם. אח"כ החזירו אותנו לאונייה והמשכנו לבדנו לטייל במרכז העיירה. מאוד רצינו לעלות לרכבל שם Goldbelt Tram אך בגלל שהיה גשום ומעונן החלטנו לוותר וחזרנו לאונייה לארוחת ערב.

יום שלישי 14/6

שוב יום גשום וקר, הספינה עגנה בבוקר בעיירה Skagway אשר ידועה בבהלה לזהב שלה בסוף המאה ה19. הזמנו סיור דרך האונייה לרכבת מיוחדת מהמאה ה19 שנסעה בדרך מיוחדת ונופית הנקראת White Pass & Yukon Route Railway שעוברת בין נופים מרשימים ונוסעת על גשרים מעל הרים ואגמים ועוברת את הגבול לקנדה. ממש נחמד ואטרקציית חובה שם. לאחר מכן, חזרנו לאונייה לארוחת צהריים, נחנו קצת וירדנו שוב פעם מהאונייה לסיור רגלי קצר בעיירה הקטנה.

הרכבת המיתולוגית בסקגווי

יום רביעי 15/6

סוף סוף שמש! והיום שהכי חיכיתי לו בהפלגה: זה היום שבו האונייה מגיעה למפרץ הקרחונים Glacier Bay National Park  כשמו כן הוא, המון קרחונים שחלקם גם מגיעים עד המים! המקום הזה מדהים לחלוטין, כמו ציור נוף אחד ארוך ומושלם שלא נגמר לעולם. באמת אחד המקומות המדהימים ביותר על פני כדור הארץ. פשוט חובה! (אם אתם מגיעים לאלסקה בקרוז אז תוודאו שאכן מסלול האונייה מגיע לשם, אחרת לא שווה) ראינו קרחונים צפים על המים, כלבי ים, ואפילו לוויתן (מרחוק...), וזכינו למזג אוויר כ"כ מדהים עם שמש ובהיר כ"כ (לאחר ימים גשומים וקרים). לאונייה גם עלו ריינג'רים במיוחד להדריך ולענות לשאלות הנוסעים. פשוט יום מושלם.

הפארק הלאומי גליישר פארק

יום חמישי 16/6

השמש ממשיכה לעקוב אחרינו, ואנו עוגנים ביעד האחרון שלנו להלפגה, קטצ'יקן Ketchikan. זאת עיירה קטנה ואין הרבה מה לעשות בה, ולכן פשוט בחרנו לטייל בה רגלית ולבלות את שאר היום באונייה (ויש תמיד מה לעשות בה).

העיירה קטצ'יקן

יום שישי 17/6

זהו יום פשוט ורגוע באונייה של רק שייט בים לקראת החזרה לוונקובר.

יום שבת 18/6

זהו הקרוז נגמר (באסה) והאונייה כבר עגנה מוקדם בבוקר בוונקובר, ואנו ירדנו מהאונייה יחסית אחרונים. שימו לב, יום לפני ההגעה לנמל אפשר לבחור באיזה מסגרת שעות אתה יכול לרדת מהאונייה בהתאם לזמן הטיסה שלך חזור (אם יש כמובן) והשעה האחרונה שאפשר לרדת היא תשע וחצי בבוקר, ותהליך הצ'ק אאוט הוא מהיר ותוך 15 דק' כבר יצאנו מהטרמינל. הלכנו לתחנת הרכבת שנמצאת ממש ליד הטרמינל, ולקחנו רכבת לשדה תעופה (אפשר גם מוניות או בשאטל מטעם האונייה שנרשמים אליו מראש) לטיסה שאמורה לצאת ב14:00 לטורונטו. מומלץ לקבוע טיסה בשעות הצהריים ומעלה ולא בבוקר, בשביל הנחת והרוגע שלכם לא לפספס את הטיסה.  בשדה תעופה היו עיכובים והמראנו באיחור של שעה וחצי כאשר אנו מחכים בתוך המטוס! בנוסף גם כשנחתנו היו עיכובים והמתנו עוד שעה וחצי במטוס על מנת לרדת ממנו. לא נעים. הגענו למלון רק ב1 בלילה...

יום ראשון 19/6

קמנו מאוחר עייפים לאחר היום הקודם, ונסענו למפלי הניאגרה! פעם שנייה שלנו שם, אך עדיין מרהיב! פעם קודמת היינו רק בצד האמריקאי שבהחלט מחוויר לעומת הצד הקנדי!

אז התחלנו בביקור בעולם הים שנמצא באזור (בערך 10 דק' נסיעה מהמפלים) ובילינו שם את שעות הצהריים וראינו לוויתני בלוגה שהיו מאוד חמודים, מופע דולפינים, מגוון של מתקנים נחמדים (יותר לילדים..) וגולת הכותרת של המקום: לוויתן קטלן (אורקה) ממין נקבה בשם "קיסקה" בת ה- 50! שהייתה נראית עייפה ומדוכאת. היה מאוד מדהים לראות את היצור המדהים הזה, אך לא ככה.

לוויתן קטלן
לוויתני בלוגה חמודים

לקראת ערב, נסענו למקום הלינה שלנו ל2 לילות הבאים שנמצא ליד העיירה ניאגרה און דה לייק Niagara-on-the-Lake. התארגנו בחדר, ולכבוד יום ההולדת שלי יצאנו למסעדה מומלצת (ויקרה) שמשקיפה על מפלי הניאגרה! זאת המסעדה Prime Steakhouse Niagara Falls ויש להזמין מקום מראש. בסיום הארוחה הלכנו לתצפית על המפלים בתזמון נהדר כשהתחיל מופע אורות וזיקוקים מעל המפלים. סיום נהדר ליום מוצלח.

מפלי הניאגרה מוארים בערב
זיקוקים מעל המפלים

יום שני 20/6

הרשינו לעצמנו לקום מאוחר (בכל זאת חופשה..) ונסענו שוב למפלים. היה יום חם (32 מעלות!) אך הקרבה למפלים קצת ציננה את המז"א. כל השבוע הזה היו ימים חמים (ככה יכולנו להכין את עצמנו נפשית לחום של הארץ) לעומת הימים הקרים במערב קנדה.

מפלי הניאגרה

חנינו בחניון שליד מגדל סקיילון שהיה הכי זול באזור (10 דולר ליום שלם) והלכנו למרכז המבקרים ושם עשינו אטרקציה הנקראת "מסע אל מאחורי המפלים" ונרטבים המון (לא כ"כ עזר הכיסוי ניילון שנותנים לך בכניסה), מאוד נחמד. על השייט הידוע אל המפלים ויתרנו כי היינו פעם קודמת (חוץ מזה שזה מאוד יקר), ויש המון אטרקציות לעשות באזור. הצד הקנדי הרבה יותר מפותח ממקבילו האמריקאי. לאחר מכן, הלכנו לאזור השעשועים של העיירה הנקרא קליפטון היל Clifton Hill שבו יש מתקני שעשועים, גלגל ענק, מיני גולף ועוד. אכלנו שם צהריים בסאבווי ואז עלינו לגלגל הענק, טיילנו עוד קצת בעיר ובגנים הנחמדים וחזרנו לרכב. כל האזור של מפלי הניאגרה ידוע בייצור היין שלו ובמיוחד יין שנקרא "יין קרח" שמיוחד לאזור זה, זהו יין מאוד מתוק ומרוכז שמיוצר מענבים קפואים (בגלל מזג האוויר הקפוא ששורר שם בחורף). לכן נסענו לאחד היקבים שם שידוע מאוד ביין קרח שלו Inniskillin Wines (וכמובן יינות אחרים) וטעמנו שם יינות מצוינים. מאוד ממליצה לחובבי יין.

לאחר מכן, נסענו לעיירה המקסימה ניאגרה און דה לייק לארוחת ערב.

יום שלישי 21/6

בתכנון המקורי, היום הייתה אמורה להיות הטיסה שלנו חזרה, אך אל על דחו לנו אותה ליום חמישי. מה שנתן לנו עוד יומיים, אז נסענו לאזור שפחות ידוע בקרב הישראלים Blue mountain resort שנמצא במרחק של שעה וחצי נסיעה צפונית לטורונטו. האזור פופולרי בחורף כיעד סקי, אך לא כ"כ בקיץ שדי ריק. סה"כ אזור נחמד וכפרי מחוץ לטורונטו למי שמחפש טבע. לפני שיצאנו לאזור הזה, טיילנו קצת שוב בעיירה ניאגרה און דה לייק ואז יצאנו לנסיעה ארוכה לאזור הזה (3 שעות נסיעה), הגענו לשם אחה"צ, נחנו בחדר ויצאנו לכפר הסמוך לארוחת ערב. דווקא היה מאוד נחמד לטייל בכפר הזה בערב שדווקא היה הומה אנשים ברחוב ולטייל סביב האגמון הנחמד במרכז הכפר.

Blue mountain resort

יום רביעי 22/6

עוד בוקר חם, אכלנו ארוחת בוקר נחמדה בכפר, טיילנו שוב בכפר והייתה שם אטרקציה מאוד נחמדה מגלשות הרים שאני מאוד חובבת מטיוליי הרבים באוסטריה, אך הפעם ויתרנו כי היה תור ארוך וחם. לאחר מכן המשכנו לאטרקציה נוספת באזור הזה Scenic Caves Nature Adventures ששם יש מערות וגשר תלוי, אך גם פה ויתרנו כי זה היה יקר 40 דולר לאדם וזה לדעתנו לא שווה את זה. לקראת צהרים נסענו לכיוון טורונטו (שעה וחצי), אכלנו צהרים בסאבווי והמשכנו למקום מאוד יפה שנמצא צפונית לעיר (20 דק' נסיעה) על גדות האגם ואני מאוד ממליצה להגיע לשם אם אתם באזור- Scarborough Bluffs Park, יש שם צוקים וחופי רחצה, פשוט יפהפה. המים קרים מאוד ובחוץ מאוד חם! בילוי מאוד נחמד לשעות צהרים ואחה"צ. לאחר מכן, טיילנו באזור בין מרכזי קניות, אכלנו ארוחת ערב בThe Cheesecake Factory  (הזכורה לנו לטובה מארה"ב) וחזרנו למלון.

Scarborough Bluffs Park

יום חמישי 23/6

זהו היום האחרון לטיול הארוך הזה, ואל על הודיעו לנו בבוקר שהטיסה נדחית בכמה שעות מ18:00 ל22:30 (שבסופו של דבר המריאה רק בחצות!!) מה שנתן לנו עוד כמה שעות לשופינג ולטייל במרכז העיר השוקק.

הגענו לשדה בזמן, אך קצת התברברנו במציאת התחנה להחזרת הרכב שנמצא בטרמינל 1 (זה שבטרמינל 3 סגור). אך בסוף מצאנו, החזרנו את הרכב ונסענו בשאטל לטרמינל 3 שמשם יוצאות הטיסות הבינלאומיות.

זהו, נגמר לו טיול ארוך של 3 שבועות, ועם טעם בפה לעוד! ותודה למי שנשאר לקרוא עד פה (-:

תמונת הפרופיל של baty18

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים

ביטוח נסיעות
לפני שעה
מחר זה מתחיל: אל תפספסו את יום המבצעים השנתי על טיסות, בתי מלון, וקרוזים לאייטם המלא
מחר זה מתחיל: אל תפספסו את יום המבצעים השנתי על טיסות, בתי מלון, וקרוזים
הלם! נוסעת סמויה הצליחה להתגנב ולעלות על טיסה לפריז ללא כרטיס לאייטם המלא
הלם! נוסעת סמויה הצליחה להתגנב ולעלות על טיסה לפריז ללא כרטיס
לאחר הפסקת האש: חברות התעופה הזרות מתחילות בגל חידושי טיסות לארץ לאייטם המלא
לאחר הפסקת האש: חברות התעופה הזרות מתחילות בגל חידושי טיסות לארץ
שימו לב: הוחמרה אזהרת המסע לישראלים במספר יעדים, כולל במדינה האהובה לאייטם המלא
שימו לב: הוחמרה אזהרת המסע לישראלים במספר יעדים, כולל במדינה האהובה
Wizz Air חוזרת בענק: מבצעי BLACK FRIDAY ויעדים חדשים בדרך! לאייטם המלא
Wizz Air חוזרת בענק: מבצעי BLACK FRIDAY ויעדים חדשים בדרך!
בחזרה לגן עדן: חברת התעופה חוזרת להפעיל טיסות ליעד שכבש את הישראלים לאייטם המלא
בחזרה לגן עדן: חברת התעופה חוזרת להפעיל טיסות ליעד שכבש את הישראלים
למהירי החלטה בלבד: קווי חופשה ממשיכה להפתיע עם מחירים חסרי תקדים לאייטם המלא
למהירי החלטה בלבד: קווי חופשה ממשיכה להפתיע עם מחירים חסרי תקדים
הקאמבק של Wizz Air: ענקית הלואו-קוסט חוזרת לישראל לאייטם המלא
הקאמבק של Wizz Air:  ענקית הלואו-קוסט חוזרת לישראל
חברת התעופה הזרה חוזרת לישראל עם הנחות משתלמות של עד 30%! לאייטם המלא
חברת התעופה הזרה חוזרת לישראל עם הנחות משתלמות של עד 30%!
לטוס אל על ב-99$ לכיוון: מבצעי בלאק פריידי שווים במיוחד באשת טורס! לאייטם המלא
לטוס אל על ב-99$ לכיוון: מבצעי בלאק פריידי שווים במיוחד באשת טורס!
הנחות של עשרות אחוזים: חוסכים ונהנים עם מבצע בלאק פריידיי שווה במיוחד! לאייטם המלא
הנחות של עשרות אחוזים: חוסכים ונהנים עם מבצע בלאק פריידיי שווה במיוחד!
מצאנו לכם מבצע בלאק פריידי משתלם במיוחד באיסתא, אל תפספסו! לאייטם המלא
מצאנו לכם מבצע בלאק פריידי משתלם במיוחד באיסתא, אל תפספסו!
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
הן משלנו: 7 מדינות תומכות ישראל לכתבה המלאה
ידידת אמת: המדינה הכי ירוקה באירופה מחכה לתיירים מישראל לכתבה המלאה
זה היעד היפהפה שישמח לארח כמה שיותר ישראלים לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
יוצאים לקרוז משפחתי וחווייתי עם הילדים לכתבה המלאה