סיציליה אהובתי - שבנו אליך.. ספטמבר 2022

תמונה ראשית עבור: סיציליה אהובתי - שבנו אליך..
ספטמבר 2022
הר האתנה המעשן

החלטנו על חופשה משפחתית בסיציליה 6 מבוגרים ותינוקת אחת.

כמי שעוקב אחרי הפוסטים שלי יודע, שהם תמציתיים ומגובים במספרים.

התחלנו:

טיסה: טסנו עם חברת wizz יצא לי כבר כמה פעמים לטוס עם החברה הזאת והיה בסדר גמור. הטיסה היא ישירה לקטניה שבסיציליה . לרוב יש עיכוב של שעה ( לשם שינוי בחזרה היה דיוק.) הבעיה שזה מטרמינל 1 מה שאומר, שתמיד צריך לחכות לאוטובוס. אבל, מלבד זה הכל פיקס. עלות לנוסע פחות מ 500 ש"ח .

רכב: לקחנו משתי חברות שונות האחת מאתר- autoeurope והשניה מאתר-goold car עלה לנו 232 יורו כל אחת ( מתוך זה 50 יורו הביטוח) ל 7 ימים. רצינו פיאסטה קיבלנו פיאט . העדפנו שני רכבים קטנים כי הדרכים בסיציליה מאד צרים . כמו כן הרכבים היו ידניים. חברות ההשכרה נמצאות במתחם השדה בהליכה ברגל. כשאתם מגיעים אל תשכחו לקחת מספר ( כמו בקופ"ח).

דיור: החלטנו לשכור בית בחווה מדהימה, שמשקיפה על הר האתנה מתאימה ל11 אנשים פלוס בריכה . כל חדר יש לו שרותים משלו. היות וכמה אנשים סברו שהמיטות לא כל כך טובות לא אמליץ עליה אבל, המיקום היה נהדר ( חצי שעה מקטניה) ויש די הרבה מקומות כאלו. החלטנו על טיול כוכב. העלות קצת יקר 1000 ש"ח ליום.

חניות: הורידו את האפליקציה easypark ותוכלו לחנות בבטחה במקומות שאפשר ( כמו פנגו). במידה ולא אז יש מדחנים. שימו לב המקשים ( במדחנים)נועדו כדי להקיש את מספר הרכב.

סימון פסים כחולים על הכביש פרוש אפשר לחנות עם תשלום. לפעמים בימי א ניתן לחנות חופשי או באזורים מסויימים צריך פשוט לשאול.

מזומן/אשראי: בעקרון בכל מסעדה או קניון ניתן לשלם באשראי אבל יש מקומות, שניתן רק במזומן למשל בחוף איזו לה בלה ( בטאורמינה) עלות החניה היתה 15 יורו ליום או 8 לשלוש שעות אלו חניונים פרטיים, שהכסף נילקח על ידי פקחים. במידה ומצאתם חניה קרוב לרכבל אז זה בעזרת איזיפארק.

בטאומינה עצמה לא ניתן להשיג חניה לכן יש חניון מרכזי בשם Parking lumbi מחנים בקומה השניה עולים למעלה וברחבה מחכים שאטלים בכל מיני צבעים ( אני מדגישה כי באחד הבלוגים קראתי שיש שאטלים כתומים וחיפשתי אותם ולא מצאתי). איתם נוסעים בחינם למרכז העיר מטיילים וחוזרים לאותו מקום שבו ירדתם והשאטל לוקח חזרה. כשרצינו לשלם בקופות כמובן, שהאשראי לא פעל והצטרכנו לשלם במזומן 7 יורו.

כבישי אגרה: יש כמה פתחים חלק זה למנויים שאינם נדרשים לשלם ( כמו בכביש 6) וחלק זה בתשלום . עליכם כמובן לשלם שימו לב במידה וטעיתם ונכנסתם בשער ללא תשלום חנו בצד וחזרו לקחת כרטיס. אחרת בסיום הכביש תאלצו לשלם כפליים. בעמדת התשלום לפעמים יש קופאית ואז ניתן לשלם באשראי אבל לרוב גם כאן רצוי שיהיה לכם מזומן בעיקר מטבעות. העלות בין 1.8 ל - 50 סנט תלוי באורך הדרך.

דלק: רכב אחד שלנו היה היברידי ולא נזקק להשלמות דלק והרכב הלא היברידי נזקק . דלק בסביבות 1.8 יורו.

חופים: חלק המחופים הם ציבוריים וניתן להכנס בחינם וחלק בתשלום. בנקסוס נכנסנו בתשלום קיבלנו כסאות ומטריה ב 20 יורו. תשכחו מחופים מוזהבים.

מסעדות: 7 אנשים נע בין 206 יורו ל 60 יורו. גלידה 1 יורו.

מזג אויר: הובטח לנו כשהגענו שלושה ימים יפים ושלושה ימים גשומים. ביום הגשום הדרמנו לאי אורטיג'יה והשמש האירה פניה. כמו כן תמיד ניתן להכנס לאחד היקבים לטעימות ולארוחה של ממש 16 יורו לאדם. טעימות בלבד 8 יורו.

טיפים נוספים:

  1. עשו ביטוח כולל לרכב אל תתקמצנו מעטים הרכבים שיוצאים ללא סריטה או דפיקה מסיציליה.

  2. במידה ואתם לא שולטים ברכב ידני אל תקחו רכב מהסוג הזה כי יש המון פיתולים וזינוקים בעליה.

  3. לא ציינתי שמות של מסעדות כי על טעם וריח אין...הרבה מהמסעדות, שהוכרזו כאן לא קלעו לטעמינו. מצאנו שהכי טוב להסתכל בגוגל. מסעדה בעלת מדגם גדול של מבקרים וציון גבוה תמצא טובה.

  4. סיור בחוף איזולה בלה באי, שצמוד מיותר העלות 4 יורו לאדם.

  5. עלות הרכבל 6 יורו לאדם הלוך וחזור.

  6. כניסה לתאטרון היווני בטראומינה ( לא לפספס) 6 יורו עם הדרכה 11 יורו.

  7. אתנה - לעלות רק אם יש ראות טובה אחרת חבל על הכסף והזמן .. העלות 30 יורו ועם מדריך 42 יורו לאדם.

  8. הזמנו מלון בקטניה ( די עיר אפרורית), שתי דקות מהשדה עם שאטלים, שלוקחים ואם צריך אז גם מחזירים בחינם. המלון היה בסדר גמור Catania International Airport Hotel. העלות לאדם בחדר 90 יורו לחדר עם ארבע מיטות 400 יורו יש מלון ממש ליד שנקרא Bread and breakfast העלות לאדם בחדר 70 יורו ( רק לינה).

  9. בקומת הקרקע שבשדה יש מוניות שמחוייבות לקחת לפי המחירון של משרד התחבורה ( הם מנסים לגבות יותר אבל תבררו מה המחיר לפי המחירון).

אריבצ'רצ'י arrivederci

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של אתיהלום
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אתיהלום
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לסיציליה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעתיים
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 שעות
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 שעות
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל