מדריך קצר ומדויק להזמנת קפה באיטליה: מה ההבדל בין אספרסו, לונגו, דופיו, מקיאטו וקפוצ'ינו, מה לא לומר בבר (כדי לא לקבל כוס חלב), וטיפ דרומי מפתיע עם קליפת לימון.
סדר היום האיטלקי חייב לכלול כמה "הפוגות" קפה: אספרסו בעמידה בבר השכונתי לפתיחת הבוקר, עוד אחד "על הדרך", וכמובן קפה בבית - זה שסוגר כמעט כל ארוחה כמו חותמת של משרד.
ומכאן גם ברור למה מכונת קפה או מקינטה הן ציוד חובה בכל בית.
הבר המקומי, הוא הרבה יותר ממקום לקפה. והבריסטה? זה לא סתם מי שמכין אספרסו - זה מוסד שכונתי. הוא מכיר אותך, יודע מה קורה באזור, מעודכן בכל הרכילויות, וגאה מקצועית ברמה של "אומנות הקפה" שהוא מציע . אצלי למטה בקפה יש שתי אחיות . אחת- אחראית על יחסי הציבור, מוכרת כרטיסי פיס יודעת כל מה שקורה סביב ואחותה (שכולם קוראים לה המרשעת) מכינה את הקפה עצמו, כל הזמן עצבנית, מעקמת את הפנים אבל יודעת לעשות יופי של ציורים בקפה- (ראו את הצילום למעלה..)
חשוב שתדעו -כשאתה עומד על הבר, מצופה ממך לדעת מה אתה רוצה. באיטליה, כשאתה מבקש "קפה" (Caffè) - פירוש הדבר כמעט תמיד: אספרסו קצר, קטן ומרוכז (Espresso). וזה בדיוק מה שתקבל.
אבל אם אתה רוצה משהו אחר העניינים מסתבכים כי יש לא מעט גרסאות, ולכל אחת שם ברור שכדאי להכיר.
אז הנה "מורה נבוכים" קטן לאוהבי קפה - כזה שכדאי לגזור ולשמור:
מילון הקפה האיטלקי (בקצרה ולעניין)
Espresso /Caffè - אספרסו קצר
ברירת המחדל האיטלקית. קטן, מרוכז, נכנס בשתי לגימות ונגמר לפני שהספקת להבין שזה נגמר..
Lungo - אספרסו לונגו (ארוך)
אותה כמות קפה, יותר מים. התוצאה: פחות מרוכז והשתייה נמשכת יותר
Doppio - דופיו (אספרסו כפול)
כפול אספרסו. זה כבר מתאים לאלה שאוהבים ממש קפה (לא מומלץ לשתות לפני השינה).
Caffè macchiato - מקיאטו
אספרסו עם "כתם" קטן של חלב/קצף. ממש טיפת חלב/קצף
- Cortado קורטאדו
זה אספרסו עם מעט חלב חם/מיקרו- קצף בדרך כלל בערך 1:1 או קצת פחות חלב, ולכן הוא נשאר חזק.
Caffè latte - קפה לאטה
פה חשוב לדייק: באיטליה "לאטה" זה חלב. אם תגיד רק "Latte" אתה עלול לקבל כוס חלב.
אז כשמדברים על קפה- זה אספרסו עם הרבה חלב חם.
Latte macchiato - לאטה מקיאטו
כוס חלב חם עם "כתם" אספרסו מעליו נראה יפה, מצטלם מצוין, ומרגיש יותר "משקה" מקפה.
Cappuccino - קפוצ'ינו
אספרסו + חלב מוקצף בכוס חרס.
וכן- באיטליה זה כמעט תמיד של בוקר, לא אחרי ארוחה . אם אתה מזמין את זה בקפה- כולם יודעים שאתה תייר J
Americano - אמריקנו
אספרסו שמדללים בהרבה מים חמים (בלי חלב). אם אתה חייב כוס גדולה זה המשקה בשבילך .
Decaffeinato /"No caf" - נטול קפאין
כשרוצים קפה בלי לרעוד אחר כך כמו טלפון על מצב רטט.
קפה מיוחד שהוא גם קינוח
Affogato - אפוגטו
כדור גלידת וניל + אספרסו חם מעל.
מת על זה ובדיוק מסוג הדברים שמבחינתי סוגר ארוחה באופן מושלם
קפה עם אופי - קפה של חורף
Caffè corretto - קורטו ("מתוקן")
אספרסו עם "תיקון" של ליקר/גראפה/רום.
קפה לחורף, או ליום שבו אתה רוצה שהקפה יהיה מורגש אצלך ויחמם את כל מערכות הגוף.
והמלצה אישית שלי: קפה עם לימון (דרום איטליה, אהבה גדולה)
יש דרך שלמדתי לשתות קפה בדרום איטליה ומאז אני מאמץ אותו ככל האפשר : קפה עם קליפת לימון זה יכול להיות אספרסו/דופיו/לונגו, שמוגש עם חתיכה קטנה של קליפת לימון בצד. מכניסים פנימה- ופתאום יש לקפה טוויסט פירותי, רענן ומפתיע. שווה לכם לנסות..
אני כל כך אוהב את זה, שכאני שותה ככה קפה בישראל, אני מבקש מהמלצר פרוסת לימון, נוגס חתיכה מהקליפה וזורק לקפה . עד היום לכל-מי שהביע השתוממות על "הצעד המוזר" שעשיתי ונתתי לו לטעום .. אימץ בחום את הפטנט .
אהבתם? עוד פוסטים בקרוב ..
מתכננים לנסוע לאיטליה? אני הייתי במקומות האלה.
הרשמו כעוקבים אחרי כאן בבלוג ובפייסבוק , ותפיצו לחברים את מפת הפסטיבלים .זאת הדרך בה תוכלו להתעדכן בהמון מידע חשוב ולתכנן "איך להיות במקום הנכון ברגע הנכון".