ב-9/11/17 יצאנו בני ואני (59) לטיול ספארי בטנזניה כמתנת שיחרור לבני שהשתחרר היום מהצבא .
לפני הטיול בני קיבל חיסון אחד , אני 4 חיסונים ( לי עלה דרך הקופה כולל ייעוץ- 99 ₪ ) .
טסנו דרך טורקיה ( שעתיים מישראל) , נחתנו "בשדה התעופה" בקילימנג'רו ( טורקיה-קילימנג'רו 6.5 שעות) .סה"כ עלות טיסות הלוך וחזור -850 $ לאדם .
יצרתי קשר עם כמה מדריכים כשלושה חודשים לפני היציאה , לאחר בדיקה מולם לקחתי את שבאני ( לא מומלץ , נימוקים בהמשך) לארגן לנו את הטיול במסגרת " הכל כלול" ( מהנחיתה מונית לארושה ובסוף הטיול מארושה לטיסה כולל כל מה שביניהן) . לנו זה עלה 1300$ לאחד לכל החבילה (כמעט) .אנחנו טיילנו שישה ימים מלאים וישנו במהלך הטיול 5 לילות "בשטח" . שני לילות נוספים . ( הראשון והאחרון ישנו בבית המלון של שבאני) .
בתכנון הטיול צריך להחליט האם אתם רוצים להצטרף לקבוצה או לקחת ג'יפ רק עבורכם , אצלינו בקבוצה היו זוג בירח דבש – גילאי 25-30 שהטיול איתם לא היה נחמד- שתי שותפות נוספות היו בסדר גמור . בדיעבד הייתי לוקח פרטי .
ביום הראשון נסענו מארושה לטרנגירי כשעתיים , הסתובבנו בו כ-6 שעות מספקות . הטרנגירי הוא ממלכתם של הפילים , ראינו כמויות של פילים עד למרחק של מטר מהג'יפ במשפחות ובודדים . חוץ מהם ראינו עוד מיגוון גדול של חיות והרבה מכל סוג .
בלילה שהינו במחנה פנורמה בסוג של איגלו זוגי – נחמד , מהמקום יש נוף מקסים לכיוון אגם מניארה מאוד יפה. בערב היתה לנו הופעת להקה- זמרים-אקרובטים בסגנון טנזני – מופע רציני ונחמד.
למחרת נסענו כחצי שעה לפארק מניארה , אם בטרנגירי הפילים בלטו כאן זו ממלכתם של הקופים . גם כאן ראינו חיות רבות גם במיגוונם וגם בכמותם כולל עופות מים שונים ויפים באיזורי המים . היינו בפארק כ-6 שעות מספקות ומהנות .בפארק גם מעיין מים חמים מענין , הפארק מורכב משטחים פתוחים ואגם וכן מג'ונגל יפהפה ומרשים. בלילה שוב ישנו במחנה פנורמה .
בבוקר השלישי שמנו פעמינו לסרנגטי , אחרי נסיעה של כשעה הגענו לשער הכניסה לנגורונגורו ומשם עוד כחצי שעה עד נקודת התצפית על מכתב הנגורו – תצפית מאוד יפה מיוחדת ומרשימה עם סיפור המכתש . מכאן עוד כשעתיים וחצי נסיעה על דרך קופצנית למדי עד לסרנגטי לאיזור בו מרוכזות החיות . מייד בכניסה ניתן לראות בבירור מי החיה בעלת הנוכחות הגדולה כאן- הגנו . לאורך קילומטרים של נסיעה רואים מאות אלפי גנו- מראה מרשים מאוד . בתוך הסרנגטי הדרכים דרכי עפר נורמליות . מעבר לחיות שראינו בפארקים הקודמים כאן נתקלנו בהמון לביאות וגוריהן ופה ושם גם באריות ( די מעט ורחוק) . הספקנו עוד ביום ההגעה לעשות סיבוב ראשון של כ-4 שעות "לטעימות" ראשונות . את הלילה העברנו במחנה טורטיליס – אוהלי ענק עם מיטת קינג-סייז ומיטת בודד של 1.10 מטר רוחב , עם מסעדה . תנאי מלון באוהלים- פינוק וכייף.
את יום המחרת בילינו בסרנגטי ברדיפה אחרי חיות ואכן ראינו רבות ומגוונות . העברנו עוד לילה באוהל-מלון , בבוקר כשהתעוררנו ראינו אריה במרחק של כ-200 מטר מהאוהל – זהירות.
את החצי הראשון של היום החמישי עשינו עדיין בסרנגטי (כולל סיור במרכז המבקרים של הסאפרים – מומלץ כדי להבין לגבי השטח והנדידות) ובשעות הצהריים עשינו את דרכנו למחנה סימבה במעלה הנגורונגורו . את הדרך המשובשת עשינו בכשעתיים וחצי כשבדרך חולפים על פני פזורת שבטי המסאי . הלילה במחנה סימבה היה חוויתי , לנו באוהלים שהבאנו איתנו על הג'יפ ( אוהלים גדולים לרוב ללינת שני אנשים עם יכולת לעמוד בהם) , המחנה ללא תאורה , מרחב גדול של דשא , יש שירותים-מקלחת . בנובמבר היה קר בלילה ובבוקר . השינה על מזרונים בשקי שינה ( שלנו הריחו כאילו עברו כביסה ) , מומלץ ביגוד חם ללילה זה . בבוקר התעוררנו עם חיות סביבנו .
בבוקר היום השישי יצאנו מוקדם –שש בבוקר- לנגורו , הסתובבנו עד הצהריים , מלבד לראות קרנף מרחוק ושקנאים לנו נראה מיותר אחרי הטרנגירי-מניארה-סרנגטי . מתוך הנגורו( שהוא מכתש) יש נסיעה על כביש נוח עד היציאה מהנגורו כ-20 דקות . משם נסענו כשעה עד השער של הנגורו שם נפרדנו מהטבע שליוה אותנו 6 ימים . משער הנגורו עד ארושה נסענו עוד כ-3.5 שעות על כביש .
נקודות כלליות:
ג'יפ- הג'יפ בו נסענו היה מיושן ( מעל 10 שנים , כ-400000 ק"מ) לעומת יתר הג'יפים שראינו בשטח .
סוכן לטיול- יש בארושה מאות משרדים שעוסקים בטיולים האלו חפשו ברשתות .
אוכל- לכל ג'יפ מצורף " שף" ( מישהו שיודע להכין אוכל) המלווה את כל הטיול , האוכל נוסע עם הג'יפ במשך כל ימי הטיול – אל תצפו לנפלאות בנושא האוכל וגם אל תסתכלו איך מכינים אותו . ארוחות בוקר וערב אוכלים במקום הלינ , א.צהרים מקבלים בג'יפ (לאנץ' בוקס) גם משהו שהטבח הכין – לא מה שאנחנו מכירים . קחו איתכם חטיפים , פירות , קרקרים .אנחנו חזרנו עם קילקול קיבה .
שירותים- למרות היות טנזניה מדינה לא מפותחת , נושא השירותים בטיולים פשוט הימם אותנו- נקיים , מטופלים, מריחים טוב , בכל שירותים צמוד/ה מנקה שדואג להיותם במצב מצוין כולל סבון ידיים ונייר טואלט .
חד פעמי- לשמחתינו נחשפנו למדינה מאוד מתקדמת בנושא – לא ראינו בכל שהותינו ולו כלי חד-פעמי אחד . את שאריות האוכל/שאריות מארוחת הצהריים מקפיד הנהג לאסוף וכן את בקבוקי המים – ממש תענוג.
מים- בכל בוקר מקבל כל מטייל בקבוק מים של ליטר וחצי , אם צריך יותר ניתן לקנות במחנות .
סיור בארושה- לצערינו הטיסות שלנו היו כאלו שלא השאירו לנו זמן להסתובב בעיר , בדיעבד הייתי מוותר על הנגורו לטובת חצי יום בארושה .
מפת הטיול- לנו היה חסר שכל בוקר ( או ערב קודם) נשב עם הנהג/מדריך עם מפה ונעבור על המסלול . למדריך שלנו לא הייתה מפה כלל .
היגיינה- מציע לשטוף ידיים הרבה ולהביא מהבית מגבונים לחים .
מארגן טיול- לצערי התפתתי ושילמתי את מלוא עלות הטיול בבוקר היציאה לטיול . שבאני לא עמד במה שסוכם איתו לגבי מקומות הלינה. היו קטעים בסרנגטי שהרגשנו כאילו הנהג/מדריך "מושך זמן" ומסתובב סתם סביב עצמינו, בשני הלילות בסרנגטי הפרידו אותנו ( בני ואני) מיתר הקבוצה במקומות הלינה זו גם הייתה הרגשה לא נוחה וגם הקשה מבחינת הטיול היות ושני מקומות הלינה היו במרחק של כ-50 דקות נסיעה .בתכתובת המוקדמת עם שבאני ( סוכן הטיול כאמור) הוא " הזמין" אותנו ללון אצלו במלון בליל הגעתינו ובליל עזיבתינו , חשבנו שהוא באמת מזמין וללא הודעה מוקדמת הסתבר שצריך לשלם על ליל העזיבה – הרגשנו תמימים/מרומים.
איגלו במחנה פנורמה- בלילה השני ( שהיינו פחות עייפים) הרגשתי חוסר אוויר באיגלו , לבני זה לא הפריע .
מסאי ליד מניארה- בצאתנו ממניארה הלכנו למחנה של המסאיים , זה היה מאוד תיירותי ומיותר ועלה 60$ מבוזבזים .
מחנה טורטיליס- אמנם קצת רחוק מאיזור מרכז החיות בסרנגטי אבל כאמור אוהלים ברמה מאוד גבוהה , אוכל כמו מסעדה – מומלץ .
"שדה תעופה" קילימנג'רו- בנחיתה ובהמראה היינו מטוס יחיד בשדה תעופה , בהגעה צריך למלא טפסים לויזה (50$) , המטוס עוצר כ-50 מטר "מהטרמינל" ( מבנה קטן – לא מה שאנחנו מכירים כטרמינלים בשדות תעופה) מהמטוס הולכים ברגל לטרמינל . בטיסה חזרה אסור להביא איתכם מים , אם שפר מזלכם החנויות במקום יהיו פתוחות אם לא – תשארו צמאים . אנחנו הגענו שעתיים לפני הטיסה לפי כמות האנשים נראה שאפשר להגיע שעה לפני הטיסה .גם ביציאה יש למלא טופס מידע .
טיול רגלי- כשהזמנתי את הטיול נאמר לי שאין אפשרות לטייל רגלית , במרכז מבקרים ראיתי שיש מסלולי הליכה . לנו זה היה חסר .
פנקס חיסונים- לא ביקשו מאיתנו .
נתב"ג ודרכון- בשני הכיוונים הוכח שהדרכון הביומטרי מאוד יעיל , לי היה כזה ולבני דרכון רגיל – חיכיתי לו בשתי הדרכים די הרבה , ממליץ דרכון ביומטרי .
בסיכום מאוד נהנינו מהטבע , הנופים והחיות- זו הייתה חוויה מרשימה ומיוחדת – ממליצים בחום ובאהבה על איזור זה לטיולים . סעו ותהנו .
הרבה מידע שאבנו מאתר למטייל – תודה .
יגאל ומיתר כנר 0545600190 . [email protected]