יום 2+3
אז יש לי טיפ בשבילכם.
מסתבר שהקרוואן נחשב למשאית בכבישי ארה״ב. לכן לא ניתן לעלות לקומה התחתונה של גשר וושינגטון המובילה צפונה. אם תנסו לעשות זאת (בטעות, ברור שבטעות😁) תמצאו את עצמכם נעצרים לצד הדרך לפי הנחיית האיש בבודקע לתשלום לפני העליה לגשר, ממתינים לליווי אישי של שוטר אמריקאי עצבני ברמות על, שעוצר את כל שמונת מסלולי הנסיעה במיוחד בשבילכם, תיירים אידיוטים, במטרה שתחצו את כולם ותרדו מהכביש.
מ נ ס י ו ן.
אבל נחזור לניוארק. סדר צריך שיהיה.
משדה התעופה הגענו למלון שלנו, country inn and suits. המלון במיקום מצויין, 10 דקות מהשדה. מלון ברמה טובה. אנחנו הגענו בסביבות שמונה בבוקר, ולכן הזמנו חדר כבר מהערב הקודם, כדי שנוכל ישר להכנס לחדר להתארגן ולנוח.
טיפ נוסף: כמה ימים לפני ההגעה בפועל לכל מלון/חניון/משהו שהוזמן מראש, מומלץ לשלוח מייל או להתקשר ולוודא שהכל באמת כמתוכנן. אצלנו למשל טענו בקבלה שלא הגענו אתמול לקבל את החדר ולכן נתנו אותו למישהו אחר. הזוי כמו שזה נשמע. וזה למרות שהחדר לא רק הוזמן אלא גם שולם מראש. בכל מקרה בסוף קיבלנו את החדר, וכך יכולנו להתארגן כולל מקלחות ומנוחה אחרי הטיסה המעייפת.
לקראת 12 יצאנו לכיוון קניון האאוטלט ג'רזי גרדנס, קניון *ענקי* בכל קנה מידה. היינו שם כמה שעות טובות. לדעתי קשה מאד להסתובב בכל אזורי הקניון ולכן כדאי להחליט מראש לאיזה חנויות מעוניינים להכנס. עם הכניסה לקניון כדאי לרדת לקומה התחתונה, ולקחת מפה של הקניון. ניתן לקנות חוברת קופונים שפעם היתה חינמית והיום בתשלום של 5$. לא כל החנויות מופיעות בחוברת, וגם רוב ההנחות או נמוכות או תלויות במינימום של קניה. כדאי לבדוק את רשימת החנויות בחוברת וגם מה בדיוק ההנחה ואז להחליט אם לקנות אותה. מומלץ מאד לקחת עגלה להסתובבות (כמו עגלת סופר, בתשלום). הרבה המליצו לקחת לקניות מזוודה ריקה כדי לשים בה את הקניות. זה רלוונטי למי שמגיע בתחבורה ציבורית. מי שבא ברכב פשוט מעמיס את השקיות על הרכב.
בשלב מסויים של שיטוט בקניון מתעייפים ואז זה זמן טוב לשבת לנשנוש. מצאנו שם חנות גלידה כשרה שנקראת , handles, י16
על שם 16 ידיות של מיכלי גלידה ופרוזן יוגורט שלוקחים מהם לבד, ממלאים כמה שרוצים ומשלמים לפי משקל. היו כאלה שהגזימו קלות עם הכמויות😳, אבל היה ממש טעים.
לאחר סיום הקניות (בקטנה😉) נסענו לעיר אליזבט, שגם מאד קרובה למלון ושם סעדנו את ליבנו במסעדה בשרית כשרה. אליזבת זו עיר עם ריכוז יהודים גבוה וניתן למצוא בה מסעדות כשרות, וחנויות עם אוכל כשר.
בהמשך הורדנו את הילדודס במלון כדי שילכו לישון מוקדם...אותות הג׳טלג כבר ניכרו על כולנו...והמשכנו להצטיידות במצרכי מזון ב shop rite, חנות נוחה מאד ועם מבחר גדול של מצרכים כשרים.
הלכנו לישון מתוך ציפיה לפגוש סוף סוף את הבית שלנו לשלושת השבועות הקרובים.
למחרת ציפתה לנו הפתעה נעימה, שעת קבלת הקרוואן המתוכננת היתה 13:00 אבל התקשרנו בבוקר לחברת הקרוואנים והסתבר שניתן לקבל את הרכב לפני הזמן וחשבנו שזה יתן לנו יתרון בלוח הזמנים.
אז חשבנו.
ועל כך בפוסט הבא.