היי חברה,
כמו שהבטחתי אני אכתוב גם פה כדי לעזור למטיילים להינות מהעיר כמה שיותר!
אז ככה : ונקובר היא עיר לכל טעם והתיירות פה מאוד מפותחת. אתם תמיד יכולים לחקור את העיר עם תחבורה ציבורית, או עם האוטובוסים hop-on-hop-off שעוצרים רק במקומות תיירותיים ( aka בכל המקומות שחובה או שווה לבקר), או לקחת טיול מודרך עם חברות שונות שיאספו אותכם מהמלון וגם יחזירו אתכם בחזרה אלא אם כן תבקשו להישאר באי הגרנביל לחוויה קולינרית או להצגה בתיאטרון Arts Club, או בתאטרון האימפרוביזציה Vancouver TheateSports League, או לכל דבר אחר שיש בגרנביל איילנד.
כל האפשרויות שכתבתי למעלה הינם מעולות, במיוחד אם יש לכם רק יומיים בעיר, אבל אם בא לכם לעשות מסלול שונה הינה ההצעות שלי for your consideration :
- השכרת אופניים : ולא רק בשביל ה Stanley Park. תשכירו אופניים ליומיים, או תקחו מהמלון אם הוא מציא אופניים בחינם ללקוחות שלו. ברור שתעשו את ה SeaWall, אבל הרי שאם תשכירו לכל היום או לפחות לשש שעות תוכלו להמשיך ל English Bay, תחנו את האופניים שלכם ותהנו מארוחת צהריים ב Cactus Club שעל חוף הים, תמשיכו משם ל Burrard Bridge לכיוון גרנביל איילנד או תמשיכו דרך החוף ואז בסוף תגיעו לאי הגרנביל אחרי חצי שעה. תהנו מגרנביל איילנד, תיכנסו למבשלת הבירה Granville Island Brewery, אל תזמינו רק סוג אחד של בירה, תזמינו את האופציה של לטעום 6 סוגי בירה או 8 סוגי בירה עם נאצ׳וס! זה יעזור לכם להינות אפילו עוד יותר! תיכנסו לשוק, לחנויות של האומנים מקומיים, ניתן לרכוש גם עבודות של ציירים מקומיים, עבודות קרמיקה, עבודות עץ וכו׳. החנות אהובה עליי ממש היא חנות ערסלים! אני ממליצה לכם לקחת את האופניים ולנסוע לעבר Kitsilano Beach ששם תוכלו או לשכור קייקים או Paddle Boards או(!) לא תאמינו אבל במקום להינות מהמים הקרים מאוד יש בקיטסילאנו בריכת מי ים מחוממת עם נופים מ ד ה י מ י ם! היא לא יקרה משהו כמו $5 כניסה. תתפסו צבע בכיף ;) כל המסלולים לאורך החוף הינם קלים במיוחד וניתנים לעשות גם עם עגלה לילדים וגם לאלו שמשתמשים בכיסא גלגלים. תהנו משקיעה רומנטית בקיטסילאנו ואז ממסעדות בסביבה! *אם אתם עשיתם סיבוב ללא burrard bridge, אז הרי תעברו דרך שכונת Yaletown :אני מאוד ממליצה לעצור לסיבוב של oysters ב Rodney's Oyster Bar או מסעדת The Flying Pig בצהריים או ערב שתי המסעדות מעולות. אפשר תמיד לעצור בכל Starbucks לכוס קפה/תה עם מאפה או עם סנדביץ׳. באותו איזור יש גם רשת Urban Fare ששם מוכרים אוכל רגיל (כמו: עוף ופירה וירקות, אוכל ביתי כזה ובכלל לא יקר, משהו כמו $8-$10 למנה, ברור שזה תלוי במה שבוחרים ובכמות ויכול להגיע להרבה יותר).
- אם טיול באוטובוס נשמע משעמם לכם אז הרי שפתחו טיול בסירת זודיאק (!!! אני כבר מתלהבת כי אני הולכת לקחת את הטיול שלהם ממש אבל ממש בקרוב חחחחח) הם יקחו אתכם מסביב לסטנלי פארק, יעברו דרך אינגליש ביי, ואז יכנסו קצת ל False Creek מפרץ כזה שהייתם צריכים לעקוף אותו עם אופניים בסעיף הקודם. ממש כיף: טיול של כשעתיים ומאוד מומלץ דרך http://seavancouver.com .
- אם בא לכם לחוות את הונקובר בטבע עם מסלולי הליכה הרי שאני ממליצה לכם חוויה של החיים! Grouse Grind : מסלול הליכה שאני עשיתי אותו כשלא הייתי בכושר בכלל אחרי לילה ששתיתי בירה והאמת איבדתי את הנשימה שלי שם, אבל לא יכולתי לעשות לעצמי בושות אז המשכתי וסיימתי אותו כמו כולם ;) המסלול Grouse Grind לא רק יעשה לכם שוק של העלייה אלא גם יקנה כניסה חינם(חוסך לכם לפחות $45 לבן אדם) להר Grouse Grind עם כל ההופעות שלהם Lumberjack Show ממש מעניין איך הגברים עושים טריקים עם הגרזן, תראו את דובי גריזלי, תהנו מנוף הכי מדהים שיש (במיוחד אם זהו יום לא גשום), יש food court, מסעדת ביסטרו , ומסעדה fine dining. יש רק קטצ׳ אחד: מסלול זה הוא רק בכיוון אחד, לרדת עולה רק $10 בגונדולה! לפחות זה היה המחיר בשנה שעברה 2014.
- לכל אלה שיגידו לי ״השתגעת?״ על סעיף מס׳ 3 אני מציאה גם מסלולים הרבה יותר קלים: Deep Cove Quarry Rock, Baden Powell Trail, Lynn Canyon Park, Lighthouse Park. פארק לין קניון ופארק המגדלאור הכי קלים.
- תשכירו סירה או מגרנביל איילנד או מ Horseshoe Bay, תקנו ארוחת צהריים מראש, קצת יין וזה..... ותהנו מנופים שלא תהנו בכל מקום אחר וחוייה שאף חברת תיירות לא תקנה לכם! זה משהו בלתי ניתן לתאור כשנוסעים בסירה לבד. צריך רק רישיון נהיגה לרכב, לא לסירה. אני חייבת להודות, שאין לי בגיל 32 רשיון נהיגה ואני נהגתי וזה היה פשוט הכי כיף, ראינו אי עם ציפורים שונות ואי מלא בכלבי ים Howe Sound.
- תשכירו קייק או Stand up paddle board: תהנו מהים פה, הוא שונה מאוד מבארץ. ניתן להשכיר מ: אינגליש ביי, גרנביל איילנד, חוף קיטסילאנו, ו deep cove. אם אתם במוד הנכון, תוכלו להינות משיט בקייק ליומיים לפחות דרך: http://www.deepcovekayak.com/kayak/kayak-tours/
- תקחו טיול לראות לוייתנים :) כן, הישר מונקובר! יש חברה שיוצאת מגרנביל איילנד, גם מ coal harbour שזה כ 15 דקות הליכה מקנדה פלייס : יוצאת Ocean Magic לטיול לוייתנים+ויקטוריה+גני בוטצארט ביום אחד (יקר אבל שווה אם ברשותכם זמן מוגבל מאוד). יש עוד שתי חברות שיוצאות מעיירת הדייגים הם מציאים איסוף מדאונטאון.
- תקחו את הטיול מודרך שכולל אוכל שנקראים פה: Foodie Tours. או טיול שכולל טעימות של בירה! או טיול שכולל את כל ה Food Carts שיש באיזור. מן חוייה קולינארית. אה, חייבים לטעום את ה Japadog!! מן hotdog אבל בסגנון יפאני ;) קצת כבד בשבילי אבל הייתי חייבת להמליץ.
- חשבתם על Water Rafting במקרה? תחשבו מתי תהיה לכם הזדמנות כזו שוב בחיים אם בכלל? עשיתי רפטינג ב-Squamish (כן אני יודעת זה לא בדיוק ונקובר אבל החוויה שווה והם יאספו אתכם מתחנת האוטובוס). זוהי חוייה לכל מזג אוויר, ושזה משהו שתזכרו לכל החיים, מבטיחה. מבטיחה גם שתהיו רעבים רצח אחרי ;) הם מציעים כמה סוגי רפטינג ממתחילים למשפחות ולמתקדמים. http://www.canadianoutback.com/adventures/squamish-rafting.php
- חשבתי לדלג על סעיף 10 ולהוסיף כמה טיפים:
* אם אתם אוכלים במסעדת The Observatory בהר הגראוס / Grouse Mountain אתם לא צריכים לשלם דמי גונדולה שמגיעים בחודשי הקיץ עד ליותר מ $50 כניסה אבל חייבים לקחת מנה עיקרית שעולה כ $40. המסעדה מציאה רק ארוחות ערב, ואתם יכולים להגיע שלוש שעות לפני הארוחה ולהינות מההר, אטרקציות ומסלולי הליכה. גם אם אתם עושים zipline על ההר זה כולל את הגונדולה.
** במרכז התיירות יש מפות וברושות בחינם. שם יש צוות נציגים רגיל וצוות מתנדבים שמגיעים לשם במיוחד כדי לשתף בחויות שהם מכירים מהניסיון אישי (לפעמים יותר מדי אישי) והם יעשו הכל כדי לחסוך לכם כסף ;) אז שווה ביקור. גם בנוסף, יש שם דוחן של Tickets Tonight שבו תוכלו לרכוש כרטיסים להופעות מקומיות (לא כולן, כי לא כל מקום עובד איתם אבל רובם כן) ושם תוכלו למצוא כרטיסים בחצי מחיר 50% הנחה על ההופעות/טיולי הליכה/foodie tours/תיאטרון ועוד לאלה שהינם באותו יום (same day half price tickets). כרטיסי כניסה להרבה אטרקציות נמכרים שם עם הנחה קטנה כדי שתוכלו להינות ממחיר זול יותר ולפעמים גם הטבות כמו כניסה ללא תור (באקווריום).
דווקא אוסיף: במשך חודשי הקיץ יש לנו פסטיבלים כמעט כל יום!
תבדקו לוח אירועים לפני ההגעה.
תהנו ;)
ג׳וליאנה